BenQ Siemens CL71 - opinie
Telefony BenQ Siemens BenQ Siemens CL71 Opinie o BenQ Siemens CL71

BenQ Siemens CL71

w sumie: 63
  • 0

    1.  2006-03-09 23:06:18

    Mowcie co chcecie mi sie on podoba, nawet bardzo.

  • 0

    2.  2006-03-10 09:35:47

    Jest ladny - ale jakos nie zabardzo lubie sliery ....

    Moze to tylko moje odczucie ale zauwarzylem zastuj wswiecie GSM juz praktycznie wszystko w telefonach jest i zostaje to tylko udoskonalane brak innowacyjny sie szykuje !!! Jak szybki byl bumm tak szybki bedzie zastuj.

  • 0

    3.  2006-03-10 16:01:37

    widac ze benq stara się po przejęciu działu mobilnego siemensa :)
    pierwszy rozsuwany który mi się podoba :-)

  • 0

    4.  2006-03-10 17:35:50

    Hihihi i ma to co uwielbiam w sliderach-aparat na przedniej klapce : )

  • 0

    5. ~wojtalus  2006-03-28 10:34:55  host: bdd108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawe czy coś da zmiana Siemensa na BenQ siemens, ale ten telefon jest spoko.

  • 0

    6. ~regge dance  2006-06-27 18:14:03  host: 195.116.35.56

    ciekawe ile ten telefon bedzie kosztowal e "Twoim Mixie" przy opcji 50 zł hiohio pewnie sporo ale jakby kosztowal ze 250 zł to bym sie na niego skusił.hehe pozdro600 wszystkim!!

  • 0

    7. ~vodzu  2007-02-02 11:35:29  host: europa.tueuropa.pl

    Telfon całkiem niezły od jakiegoś czasu używam siemensa, nigdy nie miałem problemów z tymi telefonami. Jedna uwaga do danych, telefon ma radio. Właśnie na niego poluję, cena całkiem atrakcyja (około 500pln na Allegro).

  • 0

    8. ~freestyler  2007-02-04 15:16:41  host: amo220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    myśle ze bedzie lux telefon. Chciałbym go miec. Cena też w miare przystępna. Benq-siemens c81 kosztuje wiecej a jest troche gorszy

  • 0

    9. ~kriss_lodz  2007-02-06 19:45:40  host: 195.117.116.204

    witam wlasnie zakupilem narzeczonej cl-ke i powiem szczerze ze jestem mile zaskoczony po pierwsze jak na siemensa ma niezle brzmiace dzwieki , calkiem stabilnie pracuje , niezly aparat ( napewno lepszy niz w sagemie Myx 6-2) jak na Benq-Siemens to calkiem niezly telefon ja osobiscie polecam sam mam K750i nie jest to co prawda to samo ale jest całkiem niezle

  • 0

    10. ~~ph  2007-02-08 09:23:02  host: erj141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po 2 dniach zabawy tym telefonem stwierdzam ze jest niezly jak na swoja cene... jak ktos ma pytania to sprobuje odpowiedziec na nie...

  • 0

    11. ~decior  2007-02-10 15:53:58  host: 80.50.52.82

    wie ktos jaka max karte pamieci mozna wlozyc???

  • 0

    12. ~decior  2007-02-10 15:57:43  host: 80.50.52.82

    wie ktos jaka max karte pamieci mozna wlozyc???

  • 0

    13. ~Norbert  2007-02-10 21:13:42  host: cod61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja wlasnie kupilem ten telefon na allegro. nowka full komplet za 400zl.. Dobra okazja:) i teraz juz sie nie moge doczekac kiedy do mnie dojdzie paczka:P Z tego co widzialem i czytalem to jest super telefonik:) Siemens i Benq widac ze sie staraja:D

  • 0

    14. ~ph  2007-02-10 22:51:42  host: eqr38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiem jaka max karte mozna wlozyc ale wiem ze 512MB dziala bez problemu

  • 0

    15. ~chamillionaire  2007-02-10 23:49:18  host: dfr232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy można w nim zmieniać kontrast, jasność i inne bajery wyświetlacza?? Jakiej długości można nagrywać filmiki?? Słyszałem ze 10 minut.

  • 0

    16. ~abbot  2007-02-12 11:18:07  host: atm.ssnet.pl

    ph, możesz mi napisać jak długo trzyma bateria, czy dźwięk ze słuchawki telefonu jest dobry? Czy telefon ma profile użytkownika i czy jest łatwy dostęp do i przełączania, jak dział słownik T9? Bardzo proszę o wszelkie informacje i uwagi. Dotychczas używałem telefonów Nokii i chciałbym wiedzieć czy ten model BS dorównuje funkcjonalnościom telefonom Nokia?

  • 0

    17. ~kostka  2007-02-12 22:15:19  host: adag99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, czy na tym telefonie, mozna słuchac mp3 na słuchawkach??? Pozdrawiam

  • 0

    18. ~grześ  2007-02-13 13:06:54  host: deq34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy telefon ma jakieś odpały np zawiesza się, albo wyłącza??? Można słuchać muzyki z "zamkniętym" zasuniętym telefonem??? Czy podczas słuchania mp3 można się nim bawić np pisać smsa???

  • 0

    19. ~kostka  2007-02-13 13:52:38  host: gnc194.internetdsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanko, czy można w tym telefonie słuchac mp3 przez słuchawki?? pozdrawiam kostka

  • 0

    20. ~Iza  2007-02-13 20:26:03  host: abdd96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wlasnie kupilam ten telefonik na allegro za 430zl razem z przesylka... wyglad ma calkiem spoko tylko ciekawe jak funkcje... juz nie moge sie doczekac:D mam nadzieje ze bedzie ok:D

  • 0

    21. ~krzyo  2007-02-15 17:05:45  host: apn-100-187.gprsbal.plusgsm.pl

    planuje kupic sobie ten sprzecik jednak mam pytanie do uzytkownikow ttego fona odnosnie menu, czy jest tak jak w innych siemensach ze menu sie zawiesza, telefon sie wylancza bez powodu itp ???? Wydaje sie byc ładny, i ma wszystko czego trzeba i wielki plus to cena! Pozdrawiam

  • 0

    22. ~bob  2007-02-16 15:20:48  host: dzx106.internetdsl.tpnet.pl

    telefony benq-simens są tanie i będą jeszcze tańsze ze względu na upadłośc firmy bankrut wykupił bankruta-benqu simensa

  • 0

    23.  2007-02-18 00:21:15

    Niech ktos jeszcze powie jak jest z podlaczeniem do komputera w tym modelu, trzeba instalowac sterowniki i oprogr?? Czy znajduje go odrazu jako dodatkowy dysk??

  • 0

    24. ~john  2007-02-18 20:40:35  host: dfd165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy można skonfigurować ten telefon w erze, żeby otrzymywać mms-y??? Jeśli tak to w jaki sposób???

  • 0

    25. ~jurekst  2007-02-19 13:18:59  host: 212.244.115.19

    mam ten fonik i naprawdę jest super!!! Ma wszystko, włącznie z radiem i niezłą kamerą, notatki zabezpiecz hasłem itd. Polecam! A gdyby ktoś pomógł mi skombinować do niego instrukcję po naszemu, to byłoby super. Pozdrowionka!

  • 0

    26. ~lukas  2007-02-19 17:21:32  host: ema67.internetdsl.tpnet.pl

    yo mam pytanko moze mi ktos doradzic czy bardziej sie oplaca kupic BenQ Simens CL71 czy EL 71. bo nie wiem co wybrac:) pozdro

  • 0

    27. ~dabro90  2007-02-25 14:23:02  host: fcn210.internetdsl.tpnet.pl

    Zastanawiam sie nad kupnem tego fona...Mam wybor miedzy nim, a BenQ Siemesnem EL71 i Nokia 5200. Co byście radzili wybrac?

  • 0

    28. ~maly 12  2007-02-25 17:24:32  host: aaxi191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik jest zajebisty polecam wszystkim ktuży jeszcze się zastanawiają bo nie ma nad czym.

  • 0

    29. ~grzegorzfrl  2007-02-28 11:57:27  host: bjd177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co jest lepszesamsung e250 czy ten siemens bo zastanawiam sie co wybrac hmh

  • 0

    30. ~dingo  2007-03-01 00:10:52  host: aawf228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktos jak ustawic mmsy zeby w erze chodzily????????

  • 0

    31. ~malu  2007-03-04 18:33:55  host: ffg234.internetdsl.tpnet.pl

    wie ktos po ile nowe chodza

  • 0

    32. ~leszek  2007-03-14 12:33:17  host: adat167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten telefon i minusem jest bateria która krótko trzyma oraz zanikanie zasięgu

  • 0

    33. ~lajosz  2007-03-31 07:34:19  host: ag58.internetdsl.tpnet.pl

    Bateria nie jest petarda ale da sie zniesc. Kamerka super jak na 1.3 mp3 na sluchawkach chodzi oki. Konfiuracja do mms jest wykonalna ale nie wiem jak w erze w orange jest oki. i uważma że za tą kase nic lepszego nie kupicie. Pozdro dla wszystkich.

  • 0

    34. ~  2007-04-02 15:59:06  host: csknet-84-234-32-190.csk.pl

    jest zajebisty kupuje go sobie kepszego nie będzie brać sie nie zastanawiać!!!

  • 0

    35. ~aaaaa  2007-04-09 16:30:21  host: gl117-29.master.pl

    WAŻNE : Czy wie ktoś może czy ten telefon posiada radio ?? i ile stacji odbiera ??

  • 0

    36.  2007-04-10 14:39:51

    ma radio FM i zapamiętuje do 20 stacji, odbiera każdą na ile warunki pozwalają

  • 0

    37. ~andre  2007-04-19 17:25:57  host: bzj170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak ustawić mms czy ktos potrafi

  • 0

    38. ~pomocy :)  2007-05-09 19:33:11  host: bfi45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ktory telefon jest lepszy El71 czy ten CL71 i czy mozna słuchac mp3 głosno:)

  • 0

    39. ~Michrz  2007-06-02 13:34:13  host: 088156120138.stk.vectranet.pl

    Jestem zadowolony z tego telefonu. Zalety : - Dobry aparat robiący niezłej jakości zdjęcia, - MP3 jest super - czysty i wyraźny dźwięk, szkoda, że trochę za cichy, - Wyraźny, porządny wyświetlacz TFT, o duzej rozdzielczosci Wady : - Niestety, ani w Orange, ani w Plusie, ani w Erze nie da się skonfigurować MMS-ów (może przyczyną tego jest to, że Benq wycofał się z Polski) - Ściągnąłem kilka gier. Niektóre z nich działają bez zarzutu, a inne wypełniają tylko część ekranu - Maksymalny rozmiar karty MicroSD to tylko 512 MB (wchodzi też 1 GB, ale telefon nie umie z niej odczytać plików większych niż 5 MB) To wszystko, mimo wymienionych wad jestem zadowolony z współpracy z tym telefonem....

  • 0

    40. ~Nsici  2007-06-25 21:51:42  host: dyl2.internetdsl.tpnet.pl

    ten telfon ma ciche dzwieki tak bardzo?

  • 0

    41. ~majka  2007-07-06 08:23:40  host: chello062179051170.chello.pl

    jaka jest cena tego fona?????????

  • 0

    42. ~pati;]]  2007-07-09 17:17:59  host: efz17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    alo;]]mam akurat tego fonika;]]]jest naprawde supcio wszystkie moje kolezanki az piszcza na jego widoczek;]]jest zaj.....naprawde jest super;]]]tylko mozna pomarzyc o takim cudzie;]]pzdr.l))

  • 0

    43. ~IceMan  2007-08-17 21:13:48  host: aalf110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A więc tak. Ja mam ten telefon już z pół roku i strasznie mnie denerwuje choć na początku robi dobre wrażenie to ma wiele wad: już ktoś pisał że traci sie zasięg czasami widać na wskaźniku że jest a dodzwonić sie nie można wiec nigdy nie można być pewnym czy jest sie w sieci, telefon ma straszne bloki zanim włącze kreatora sms musze chwilke poczekać i tak w większości aplikacji i opcji, brak przewijania utworu w mp3. za to jest equalizer, dźwięk 3D, odtwarzanie losowe i repeat i można ustawić sobie własną liste. aparat całkiem niezły zoom chodzi płynnie a nie jak w większości tel przeskakuje bardzo dużo opcji w aparacie typu balans bieli, samowyzwalacz, programy tematyczne, pojedyncze i seryjne zdjęcia, efekty (b/w, sepia, negatyw, wytłoczenie, szkic, solaryzacja), ramki przy zmniejszonej rozdzielczości, jakośc, znacznik czasu, 50 lub 60Hz), menu bardzo przejrzyste, dużo opcji, nie wiem jak to wygląda na kompie bo miałem problem z uruchomieniem programu mój kamp nie widzi tel ale nie tylko tego, aha w heyah nie ma możliwości skonfigurowania mms-ów mam w nim gigową karte i wszystko chodzi dobrze (tzn tak samo jak i bez niej a dobrze nie jest :P) telefon ma same plusy gdy popatrzy sie na opcje ale te wady które wymieniłem na początku przekreślają wszystko. Tak wygląda mój tel, może to tylko wina softu jesli tak to napiszcie co można z tym zrobić Czy ma w ogóle ktoś ten tel bez moich wad??

  • 0

    44. ~Karolinka  2007-09-06 21:52:24  host: osko1.rene.com.pl

    mam tez takie pytanie jak kilka innych osob... Ktory fon jets lepszy: EL71 czy CL71?? moze ktos sie orientuje..? z Gory dziekuje :)

  • 0

    45. ~benq  2007-10-07 16:16:40  host: 212-102-20-16.adsl.inetia.pl

    zapewniam ze el71 jest lepszy

  • 0

    46. ~n  2007-10-13 23:48:02  host: fhb90.internetdsl.tpnet.pl

    Mam mały problem , bo nie wiem, czy można gdzieś kupić do niego baterię, bardzo dużo szukałem i nic nie znalazłem bardzo proszę o pomoc, jeśli ktoś wie gdzie można kupić do niego baterię lub czy można podebrać baterię od jakiegoś innego telefonu? Proszę o odpowiedź do mnie na gg(8858534) lub tutaj na forum. Z góry będę bardzo wdzięczny.

  • 0

    47. ~konik  2007-12-26 20:55:05  host: aor106.internetdsl.tpnet.pl

    Mam problem niemogę uruchomić radia niewiecie jak je uruchomic.

  • 0

    48. ~Krzywy  2008-01-03 17:04:41  host: duo3.internetdsl.tpnet.pl

    350zl w bloto. telefon traci zasieg, strasznie wolno chodzi po podlaczeniu karty pamieci, a ostatnio przestal dzialac wyswietlacz...

  • 0

    49. ~Krystian_250  2008-01-17 16:51:12  host: 78-131-154-153.tktelekom.pl

    Ten telefon często gubi zasieg! Czy da sie cos z tym zrobic? Jak ktos cos wie niech szybko napisze. Pilne!!!

  • 0

    50.  2008-01-17 17:02:37

    ten fon czesto gubi zasieg!! jak ktos wie co mozna z tym zrobic niech napisze pilne!!

  • 0

    51. ~antysiemens  2008-02-16 08:10:07  host: hkq242.internetdsl.tpnet.pl

    Zmiana nazwy siemens na benq siemens nic nie dala. Ten telefonik dalej wiesza sie jak sl45..... albo jak kazdy siemens:) bateria trzyma 2 dni bez wzgledu na to czy go uzywasz czy nie:):) jedyna poprawe widze w jakosci wyswietlacza. Aparat tez spoko. Uwazam ze za taka cene mozna znalezc o wiele lepszy telefonik

  • 0

    52. ~harry  2008-03-24 14:01:27  host: adsx87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czy on odtwarza mp4 posiadam ten telefon i niemem pojecia pobralem film z codekami megapeg4 i ni niechodzi glos dlaczego prodsze o pomoc

  • 0

    53. ~ZOLWIUZwd  2008-04-12 12:50:29  host: static-102-221-112-85.piotrkow.pilicka.pl

    glosno graja mp3 w tym telu?????

  • 0

    54. ~gnojarz to twoj stary  2008-04-15 19:55:21  host: s184pc177.mmj.pl

    umyjcie ryje w gnoje sasrane wasz stary wyjada orzeszki z marsow

  • 0

    55. ~osp  2008-04-30 11:23:14  host: abzt225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie moge znalesc nigdzie ladowarki do tego telefonu jak ktos wie gdzie mozna ja kupic niech da znac

  • 0

    56. ~Mateusz  2008-06-06 08:07:43  host: bxv210.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon dobry (aparat bardzo dobry jak na 1,3 mp3 też ładnie brzmi , a i wyświetlacz też nawet wyraźny kolorki fajne :P Ale ma jedna wadę psuję się szybko tzn. taśma od wyświetlacza się przeciera ;/ a taka taśma kosztuje 90 zł ;/ także nie polecam szczerze

  • 0

    57. ~s  2008-06-06 21:43:28  host: ba008.nj.pl

    co to jest te benQ co? z góry za odpowiedz dziekuje.

  • 0

    58. ~mamtonatelefonie  2008-10-30 21:02:14  host: 80.51.147.237

    skąd pobrać na niego motywy? Jakie jest ich rozszerzenie??

  • 0

    59. ~cezar109  2009-03-31 07:43:03  host: abzc176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile moze kosztować to takiego telefonu wyświetlecz bo mi sie rozlał ;/???

  • 0

    60. ~  2009-06-19 11:31:08  host: adst123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam i sprzedam igla lezy w szafie na allegro jest wyswietlacz za 50zl jest

  • 0

    61. ~anonim  2009-07-22 22:35:40  host: nat-89.ghnet.pl

    jakieś dwa lata temu zasponsorowałam sobie benq-siemens'a ,był na allego dosyć tanio więc nie czekałam. Stało się doszedł. Przez pierwsze 3 ms-ce 'działał' przez następne chodziłam do serwisu bo nie działał(ekran). Za trzecim razem gdy miałam iśc do serwisu niespodziewanie wpadł do toalety publicznej (oszczędźmy sobie szczegółów). Od samego początku mi się nie podobał ;/. Ważne że był tanii :D

  • 0

    62. ~Milencia  2011-12-26 21:07:05  host: 89-73-158-233.dynamic.chello.pl

    Mile wspominam ten telefon kupiłam go na allegro, cena okazyjna, odbiór osobisty w centrum miasta. Facet czaił się jak diler narkotykowy, podał mi szybko fona ja mu kasę i znikł. Telefon był nowiutki z tureckimi papierami. Miałam go rok chodził jak burza, super,aż łezka się w oku kręci.

  • 0

    63. ~JanosiQ  2014-05-02 12:18:30  host: 89-67-44-226.dynamic.chello.pl

    Bardzo piękny i świetny jak na tamte dawne czasy :D

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-175-236.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet