BenQ E72 - opinie
Telefony BenQ BenQ E72 Opinie o BenQ E72

BenQ E72

w sumie: 42
  • 0

    1. ~nock  2007-10-03 21:57:43  host: enb218.internetdsl.tpnet.pl

    uuu nie ma radia i 2 kamerki... a myslalem ze BenQ cos lepszego wypusci.

  • 0

    2. ~qwery  2007-10-03 22:28:20  host: 90-156-65-152.magma-net.pl

    65 tys. kolorów, okej. {?}

  • 0

    3. ~edeloni  2007-10-04 16:40:18  host: epw19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajny telefon włużnie mema jecie mi ko kupidz bende miec w orencz co ty muslicie oapac sie kupidz ten telfonig?? bo morze sie jezscze odymausle i kupiw nokie k700i cezkam na odpowies

  • 0

    4. ~drumel  2007-10-04 17:11:43  host: 213.25.189.50

    taki dziwny :p ladnie wyglada ale slaba bateria..i wyswietlacz.. 65tys. kolorow?:x

  • 0

    5.  2007-10-04 19:39:42

    Wygląda ładnie,ale w tym czasie brak radia to już przesada.Wideokonferencja jakoś przejedzie.

  • 0

    6. ~  2007-10-05 19:14:36  host: aamz67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem na rynku liczy się tylko Sony-Ericson i Nokia, Motorolla próbóje walczyć a LG robi całkiem ciekawe sprzęty, natomiast BenQ, BenQ-Siemens czy jak to nazwac już świata nie zawojuje

  • 0

    7.  2007-10-05 21:33:42

    po co to i tak nikt tego nie kupi prototyp

  • 0

    8. ~rafał  2007-10-07 10:37:17  host: chello089078085135.chello.pl

    marce Benq, która ostatecznie uśmierciła Siemensa, już dziękujemy.

  • 0

    9.  2007-10-07 12:25:21

    Benq z WindowsMobile... ciekawe, ciekawe :)

  • 0

    10. ~  2007-10-07 14:47:53  host: 82.160.18.120

    widze że pożadny telefon zrobili windows tylko to jednak siemens i ta bateria porażka ale ogólenie miałem z 3 siemensy i byłem zadowolony dużo bajerów wszystko okej oprócz baterii

  • 0

    11. ~ShoX  2007-10-11 15:36:15  host: polsl1-28.rybnet.pl

    Zgodzę się że na rynku liczy sie SE ale nokia z tym symbianem i dla mnie trochę dziwnym menu już presadzila wg mnie najlepszy powinien być siemens a teraz benqu ale niewiem czy kasy nie mieli czy co zeby takie fajne telefony tak zmascic. Przypomne ze siemens sx1 byl pierwszym w Polsce i na swiecie chyba tez komurka z kamera potem byla opiero nokia 6600. w siemnesach w jako jedynym telefonie o ile mi wiadomo da sie wysylac gry i aplikacje motywy itp. Gdyby nie bateria a przede wszystkim szybkość komórki czy procesor itp. podzespoły siemens na bank byla jedna z najlepszych o ile nie najlepsza marka na rynku komórek. A i jeszcze modyfikowanie softa i tworzenie rożnych patchy nigdzie indziej nie jest tak latwe tylko do siemensów jest tyle roznych softow patchy itp. np. do mojego siemensa s65 jest tzw. elf umozliwiajacy odtwarzanie mp3 choc wczesniej tego nie bylo pomyslcie o tym co powiedzialem. Szkoda ze takie fajne komurki sa z gory skazane na niepowodzenie.

  • 0

    12. ~  2007-10-11 23:14:12  host: cji212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajna zabaweczka z PDA, ale ja juz zakupilem profesjonalny GPS do auta od Mio. Bardzo dobry sprzecik, nowowczesny i niezawodny. Narazie jeszcze niewiele z tym jezdizlem, ael czuje ze bede zadowolony!

  • 0

    13.  2007-10-12 15:39:55

    ShoX... litości... dość że bredzisz, to jeszcze nie masz pojecia o podstawach ortografii... komÓrka...!!!

  • 0

    14. ~sebb  2007-10-13 13:42:18  host: 166.84-48-70.nextgentel.com

    ~edeloni nie ma nokii k700i

  • 0

    15. ~bartekol  2007-10-27 21:04:24  host: 78.157.188.6

    edeloni naucz się pisać pało bo jakoś nie błysłeś swoim komentem

  • 0

    16. ~DANZI  2007-10-31 15:37:43  host: chello087207206039.chello.pl

    Kolejny szmelc który da plame jak to benqu nic nowego :P

  • 0

    17. ~grzess  2007-11-14 21:43:21  host: abmz218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    65tys kol to normalka w phonach z windowsem

  • 0

    18. ~  2007-11-14 21:44:33  host: abmz218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak bedzie kosztowal max 500zl to go kupie. bo wkoncu windows:))

  • 0

    19. ~  2007-11-14 22:52:07  host: host8925148207.waldex.net

    no !! benq nieumi robic systemow wiedz zrobil dobry krok ... do tego zdal by sie fajny aparat ... i radio ktore dziala bez sluchawek .. ludzie by to kupili :)

  • 0

    20. ~  2007-12-04 06:35:11  host: docsis-29.nat.tvk.wroc.pl

    Siemensy i Benq są dobre bo są tanie, przynajmniej dla mnie. MIałem już wiele modeli. Jeżeli ten jest tak dopracowany jak chociażby EF81 to moze to być ciekawa oferta.

  • 0

    21. ~jakistamhost  2008-10-07 09:51:52  host: fw.bpbp.cz

    też zamierzam kupić ten model i myślę że się sprawdzi jak na razie miałem już kilka modeli Siemensa i Benq-Siemensa i byłem ze wszystkich bardzo zadowolony (najbardziej chyba z tego ze nawet jak się roztrzaskał to nie było go aż tak szkoda) :) w każdym razie jedyne co mnie tu martwi to że może zbyt krótko działać, chętnie bym się dowidział na ile REALNIE wystarcza bateria ???? może ktoś wie !

  • 0

    22. ~jakistamhost  2008-10-15 07:49:52  host: fw.bpbp.cz

    To co się właśnie dowiedziałem o tym telefonie, jest to kolejny telefon z małymi przyciskami tzn. osoby z dużymi palcami nie popiszą za bardzo sms-ów, no ale ten problem ma wiele telefonów, na razie nic się nie dowiedziałem o baterii (jak się sprawuje) w każdym razie licytuję już jednego na allegro ale mam nadzieje że mnie ktoś przebije po prostu :)

  • 0

    23. ~archbelmond  2008-11-02 08:43:19  host: pc-85-202-105-171.siedlce.domtel.com.pl

    mam tem tel i powiem ze rewelacyjny to on nie jest,,, do c600 nie dorasta,,, ale ja np. nie spodziewalem sie cudow za 300PLN ;)

  • 0

    24. ~emi  2008-12-18 22:12:34  host: axt48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zakupilam ten telefon jakies 2 tygodnie temu i jestem zadowolona. Jedyne co mnie wkurza to kiepska bateria ktora nie wytrzymuje nawet całego jednego dnia... :( Nie wiem czy sa jakies inne do tego modelu dzieki ktorym potrzyma przynajmniej z 3 dni. Ale za 280zł czego mozna sie spodziewac? Jak ktos moze cos wie na temat baterii do niego (lepszej) to prosze piszczie!!

  • 0

    25. ~didor  2008-12-20 17:13:18  host: ip-91.150.177.3.csa-net.pl

    ShoX widać, że masz pojęcie.... ale nie wiem o czym bo taki kit to wciskaj komu innemu. pliki .jar można wysyłać z każdej nokii z symbianem wystarczy tylko odpowiednia aplikacja. modyfikacja softa w nokiach s60 nie ma w ogóle sensu bo po co. instalujesz aplikacje i masz jest wszystko prawie bez wyjątków

  • 0

    26. ~yaro_pl  2008-12-21 15:54:11  host: 83.68.66.117.kutno66.tnp.pl

    oceńcie go lepiej jako smartphona, a nie zwykły telefon, większośc z waszych telefonów nie ma Windows Mobile 6 i Wi-Fi, a napewno nie w tym przedziale cenowym. Wyświetlacz może ma małą ilość kolorów, ale za to dużą rozdzielczość jak na dwu calowy wyświetlacz, pozdro

  • 0

    27. ~Profesor14  2009-01-14 15:22:01  host: b14.idd.net.pl

    POwidzcie mi czy ten tel jest glosny ? prosze to pilne : ]

  • 0

    28. ~Micros  2009-01-15 02:53:57  host: staticline17231.toya.net.pl

    @Emi co do krótkiego czasu oczekiwania to nie jest wina baterii. Niektóre egzemplarze trafiły do użytkowników ze źle skonfigurowanym softem. Wystarczy wgrać backup z poprawną konfiguracją i tel. trzyma przy intensywnej zabawie niecałe 48godzin, a normalnie około 4dni.

  • 0

    29. ~  2009-01-22 15:19:56  host: 94.251.150.152

    Powaliło was do reszty. Tacy kużwa znawcy a nawet nie wiedzie że Windows Mobile NIE OBSŁUGUJE wiecej niz 65k kolorów wiec przestancie jechac na to bo kazdy telefon z WM ma 65k kolorow.

  • 0

    30. ~hal  2009-01-29 09:04:12  host: 80.50.228.182

    a propos baterii to wada oprogramowania - wystarczy zainstalować inny rom i trzyma jak pan bóg przykazał, minimum 3 dni

  • 0

    31. ~jakistamhost  2009-02-14 14:34:30  host: tetra15.netpower.pl

    no i kupiłem Benq-a ... na razie mam go pierwszy dzień ;) jak na razie jestem zadowolony, kupiłem go na Allegro za 250 zł:) i jak na tą cenę to jest świetny ! nie testowałem jeszcze niczego no ale mogę powiedzieć że jest ładniejszy niż wygląda, zgrabny i mały, nemu chodzi z pewnymi opóźnieniami ale przyzwyczaiły mnie już do tego inne marki, jakość wykonania ... no cóż, nie jest źle ale myślałem że będzie lepiej, ekran za to jest rewelacyjny, może mały ale o wysokiej rozdzielczości co robi wrażenie, najdłuższy sms mieści się na ekranie :) Dalszymi uwagami zapewne podzielę się za kilka dni Pozdrawiam

  • 0

    32. ~jakistamhost  2009-02-24 17:11:49  host: ffw19.dragon.cz

    Po tygodniu używania telefonu stwierdzam że na pewno jest wart swojej ceny, ma działające wifi które dość łatwo się obsługuje, ogólnie telefon nie jest najprostszy w obsłudze ale każdy spokojnie sobie z nim poradzi, wielka wadą jak dla mnie jest słabo trzymająca bateria, która trzyma 1-dzień ale wyczytałem na forum że da się to zmienić blokując jakiś moduł (nie próbowałem tego jeszcze) i trzyma bateria 3-dni, poza tym przy instalacji programów raz mi się zwiesił i trzeba było go restartować, gier i aplikacji jest dość dużo w sieci i chodzą dobrze, telefon można (po zainstalowaniu programiku) używać jako pendriva co bardzo mi odpowiada, przyciski są małe ale pomimo dużych dłoni wygodnie mi się je obsługuje, obudowa wykonana jest w miarę solidnie, jedynie pokrywka baterii wydaję mi się zbyt lekko zsuwać, po ponad tygodniu noszenia w kieszeni nie ma żadnych rysek, aparat robi dobre zdjęcia, aha i kabel do podłączenia do komputera to standardowy port (mam identyczny w canonie) więc nie trzeba nic specjalnego dokupywać. Zdecydowanie wart jest 250zł i jeśli się nie chce wydać dużo na fajny telefon to ten model jest w sam raz, Dzięki za uwagę.

  • 0

    33. ~Adam  2009-03-01 20:53:47  host: aeiq197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się nad kuipnem tego telefonu. na allegro kosztuje ok 300 zł. głównie chodzi mi o WI-FI. na allegro jest w sprzedazy z angielskim językiem i chciałbym wiedzieć czy po kupnie tego fona moge wgrac język polski, czy wogóle jest do niego język polski?

  • 0

    34. ~Gwasd  2009-03-10 08:04:04  host: aabu57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie gdzie mogę znaleźć oprogramowanie do tego urządzenia najlepiej że tak powiem "spolszczenie" ???

  • 0

    35. ~deamon  2009-03-15 20:46:20  host: 80.50.127.202

    Mam pytanie czy na ten telefon w ogóle istnieje jakaś gwarancja?? bo słyszałem że firma BenQ już nie zajmuje się produkcją telefonów

  • 0

    36. ~Roman  2009-03-20 11:06:02  host: chello089075078236.chello.pl

    Raczej czhyba nie znajdziecie spolszczenia --bo to musi byc nowy ROM z pl --a raczej firma Benq takiego nie wypusci --sam jestem uzytkownikiem toshiby g500 z WM 6.1pl i nasi uzytkownicy sami takowy zrobili(spolszczyli) --a zajeło im to --niebagatela --pół roku :)

  • 0

    37. ~mistrz:  2009-03-28 16:07:25  host: abyt124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    e72.pl forum gdzie znajdziecie odpowiedź na każde pytanie, włącznie z baterią.

  • 0

    38. ~____  2009-04-19 21:49:45  host: ip-94-42-29-132.multimo.gtsenergis.pl

    Telefon spisuej się świetnie, spolszczenie (nieoficjalne) można dostać na polskim forum o tym telefonie, które nietrudno znaleźć.

  • 0

    39. ~michal  2009-07-27 10:11:59  host: itc150.internetdsl.tpnet.pl

    zajeb.i.sty telefonik !!!!

  • 0

    40. ~MNiebieski  2009-09-03 17:00:36  host: adlb102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cuży... mam telefonik od niedawna... pisanie smsów jest tragiczne. Wyłącza się nawet co jakiś czas. Kupiłem nowy. ani razu nie upadł a jednak twierdzie że wm to nie szpan...

  • 0

    41. ~  2009-11-24 12:43:28  host: v07-09.opera-mini.net

    ave. ja właśnie zastanawiam się nad zmianą fona na coś mądrzejszego. Również w swoim życiu miałem sporo siemensów, benq-siemensów czy benq ale to już trzeba być chyba fanatykiem:) Bądź co bądź 65k kolorów to raczej standard w smartphone'ach. Rozdzielczość E72 jest zachęcająca i możliwości też. Kto dostanie wifi w telefonie za 300zł? Aparat 2mpix to znośnie ale od zdjęć mamy cyfrowki. Nie wiem czemu jeździcie po modelach tej firmy. Zaczynałem od c35 do el71 i co? Mimo różnych przebojów z ta marką kocham ją:) z reszta nigdy nie zapomnę bluetootha w s55 czy odtwarzacza 3gp w c65:) albo modyfikacji softa w sl45i:) E72 będzie mój^^

  • 0

    42.  2010-11-01 13:00:24

    szkoda że niema on radia i wideo rozmów ale i tak fajny fon. PS: wiecie gdzie można dostać do niego wyświetlacz. pozdro.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-169-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet