ASUS Zenfone 2 ZE551ML - opinie
Telefony ASUS ASUS Zenfone 2 ZE551ML Opinie o ASUS Zenfone 2 ZE551ML

ASUS Zenfone 2 ZE551ML

w sumie: 9
  • 1

    1.  2016-01-16 09:15:12

    Druga karta SIM tylko 2G jest totalnym nieporozumieniem.

  • 0

    2. ~Adam  2016-02-19 21:57:54  host: apn-95-40-197-184.dynamic.gprs.plus.pl

    Nie ma mhl

  • 0

    3. ~Tomaszek  2016-02-26 09:51:14  host: gpo62.internetdsl.tpnet.pl

    Zgadzam się z poprzednikiem. Niestety nie ma też możliwości przełączenia domyślnej karty do obsługi danych. Czyli jeden slot SIM jest bezsensowny. Można tylko prowadzić rozmowy głosowe i wysyłać SMSy. MMS'ów niestety już nie.

  • 0

    4.  2016-08-25 22:53:27

    Wbudowana na stałe bateria == dyskwalifikacja telefonu.

  • 0

    5. ~andy  2016-10-25 19:25:28  host: 85-23-214-82.bb.dnainternet.fi

    Po roku użytkowania pojawił się problem z dotykiem.Telefon samoczynnie robi screeny, i jest problem z blokowaniem się przy wyłączaniu i załączaniu telefonu.
    Nie wiem czy wina oprogramowania czy dotyk.

  • 0

    6. ~Kaka  2017-03-18 15:54:19  host: 82-132-226-59.dab.02.net

    Po pol roku uzytkowania. Wady w tym modelu ktore zaobserwowalem to kiedy dzwonie i rozmawiam nie da sie uzywac klawiatury bo robi sie czarny ekran nie wiem czy to winna czujnika czy oprogramowania. Gdy przycisne przycisk od blokady to po 2 sekundach albo krocej gasnie ekran podczas rozmowy (niby nie potrzebne ale ja akurat korzystam z tego) slabe zdjecia noca (posiada tryb nocny sowy ) a za ta cene 1200zl nie dostal bym lepszego z takimi parametrami 64 gb wbudowanej pamieci 3 gb ramu

  • 0

    7. ~D  2017-05-01 07:01:07  host: apn-31-0-33-87.dynamic.gprs.plus.pl

    Asus zenfone 2 to 3 podejscie do marki...po tragicznym padfonie i fonepadzie...rozczrowanie pozostalo...do samsunga asus ma lata swietlne pod wzgledem wykonania i stabilnosci softu...wygrywa tylko tym ze ma dual asim active ale i tak tylko jedna karta obsluguje neta i dodatkowy slot karty pamieci.. Reszta to dno...ramka po pol roku noszenia w silikonowym etui jest poekana, bateria w trybie oszczedzania szybciej pada niz przy wysokiej wydajnosci i niestety oprogramowanie...telefon sie wiesza i gubi pewne funkcjonalnosci np przypisywanie numerow do konkretnej karty sim...dopiero restart je przywraca...moj wniosek...niech asus pozostanie przy robieniu lapkow a telefony zostawi bardziej doswiadczonym

  • 0

    8. ~Gordon  2017-10-04 18:30:11  host: 87-206-188-247.dynamic.chello.pl

    Mam problemy z dotykiem. Telefon sam wlacza sobie co chce. Dotyk świruje jednym słowem

  • 0

    9. ~BNN  2017-12-15 11:39:12  host: ip-46-21-222-242.nette.pl

    Szczerze po roku użytkowania:
    Najgorzej próbę czasu przetrwała obudowa. Mimo noszenia w dobrej jakości silikonie Goospery każdy róg plecków jest pęknięty. Ciężko też dopasować szybkę na wyświetlacz, ponieważ przyklejona dosłownie pół milimetra za wysoko jest "odklejania" przez napierajacą na nią silikon. Ale to akurat wina szybki i silikonów, nie telefonu.
    Co do samego telefonu:
    - ręcznie instalowałem androida 6, w tej chwili nie wiem, czy dostępna jest 7-mka.
    - telefon przy dużym obciążeniu mocno się grzeje, ale zaletą dużej ilości ramu i procesora jest to, że zawiesił się może ze 2 razy.
    - mimo już 2 lat na rynku ciągle śmiga szybko i przełączanie się pomiędzy aplikacjami, stronami internetowymi itp. działa bez mrugnięcia okiem
    - aparat tylny robi ładne zdjęcia ale w dobrych warunkach, w innym przypadku potrzebuje porządnego pogrzebania w funkcjach aparatu (których na szczęście jest naprawdę sporo). Jednak w sytuacji, gdy trzeba wyjąć aparat na szybko i pstryknąć, grzebanie w ustawieniach jest męczące.
    - aparat ma naprawdę od groma opcji, takich jak upływ czasu (timelapse), gif, zwolnienie (szkoda ze nie tak dobre jak w iphone),panoshpere (pozwalające na zrobienie zdjęcia 3D i działające z żyroskopem) i wiele, wiele innych...
    - plusem jest tryb wysokiej rozdzielczośc, który zagęszcza piksele na zdjęciu, przez co oglądane nawet na monitorze (oczywiscie bez zoomowania), wygląda naprawdę ładnie
    - aparat przedni posiada ciekawe funkcie selfie, min: panoramę (super do robienia selfie w kilka osób), upiększenie (używane bez przesady nie jest widoczne a poprawia niektóre "mankamenty";) i fajną funkcję .gif
    - ciekawa nakładka Zen, która pozwala w zasadzi dowolnie dobierać skórki i tworzyć własne.
    - telefon nie ładowany orginalną, szybką ładowarką ładuje się koszmarnie długo, stąd warto o nią dbać i jej nie zgubić.
    Ogolnie, jak na telefon za k

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-234-247-118.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Z jakiego pokrowca na smartfon korzystasz?

Jak zabezpieczamy telefon przed uszkodzeniem?

 

Zobacz wynik | Opinie (9)

Archiwum Ankiet