Apple iPhone 5s - opinie
Telefony Apple Apple iPhone 5s Opinie o Apple iPhone 5s

Apple iPhone 5s

w sumie: 85
  • -3

    1. ~elo  2013-09-11 19:06:34  host: V37-11.opera-mini.net

    Apple zostaje w tyle za Sony Samsungiem cy też HTC

  • -1

    2. ~madzia  2013-09-11 19:09:36  host: V37-11.opera-mini.net

    APPLE zachowuję się jak wielki leniwy kot któremu nic się niechce :-P

  • -1

    3.  2013-09-12 13:28:11

    Na dzień pisania komentarza jest to najlepszy smartfon na rynku jaki można obecnie kupić od jakiegokolwiek producenta.

  • -1

    5. ~s@s.pl  2013-09-12 21:50:11  host: 89-65-211-54.dynamic.chello.pl

    Od ponad 10 lat ma rożnego rodzaju smartfony. I po raz pierwszy Apple przekonało mnie,, że nie jest tylko marketingową wydmuszką dla lekko myślących sprzedając sprzęt ze średniej półki za cenę najwyższej.

  • -1

    6. ~misiek  2013-09-13 12:04:10  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    prawie niczym się nie różni od piątki, tylko inna kolorystyka i czytnik linii papilarnych :D

  • -2

    8. ~Xd  2013-09-13 23:51:33  host: 89-71-165-234.dynamic.chello.pl

    cena ok. 4290zl

  • -1

    9. ~bob  2013-09-14 01:05:36  host: 77-253-94-142.adsl.inetia.pl

    Nic specjalnego. Szału nie ma, ale i tak zapłacimy jak za zborze.

  • -2

    10. ~ech  2013-09-14 11:14:56  host: 178.183.252.25.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    i znowu za antene robią te metalowe paski po bokach ktore zasłaniamy w około 80%ręką trzymajac telefon, a przy okazji pewnie wskaznik promieniowania SAR bedzie jak w 5ce nawyzszy posrod wszystkich telefonow na rynku- prawie 1.2W/kg zamiast okolo 0,3 jak w galaxy s3

  • 0

    14. ~Marek Ostrowski  2013-09-17 15:01:26  host: dsl-67-55-2-15.acanac.net

    Nowy 64 bitowy procesor, czytnik linii papilarnych dla wygody użytkownika (zaprojektowany na nowo specjalnie dla ip5s), nagrywanie 120fps przy rozdzielczości 1280x720. Kolejny raz Apple rzuca konkurencję na kolana.

  • -3

    15. ~Michał N  2013-09-18 14:23:28  host: htg89.internetdsl.tpnet.pl

    Porównajcie chociaż Sony Z czy nowy nodel Sony Z1 do Jakiegokolwiek produktu Apple. Aplle daleko w tyle jest za tymi flagowymi telefonami. A nie jak piszeapplefan_ " 2013-09-12 13:28:11 Na dzień pisania komentarza jest to najlepszy smartfon na rynku jaki można obecnie kupić od jakiegokolwiek producenta." CHLOPIE OGARNIJ SIĘ I CZYTAJ TESTY, a nie piszesz bo lubisz iPhone i tak uważasz. Pozdrawiam

  • -2

    16. ~XD  2013-09-18 18:22:28  host: 195.136.77.29

    Przepraszam, czy tu sie same boty, tudziez sprzedawcy sprzetu wypowiadaja ??

  • 2

    17.  2013-09-18 23:00:56

    6. ~misiek - ...i nowy 64 bitowy procesor, i dwie diody aparatu z ciepłym i zimnym światłem, i slow motion.

  • -1

    18. ~NOTE  2013-09-19 11:44:28  host: host31-42-22-122.tvkdiana.pl

    Boże , Marek to bije na kolana ? Note 3 i xperia z1 to bije i wczesniej to zaprezentowała . Apple się gubi jak nokia .

  • -1

    19. ~krolik  2013-09-22 19:35:32  host: user-94-254-146-76.play-internet.pl

    Gdyby kosztował 2000 zl może bym sie skusił chodz i tak wole sgs4 jak dla mnie nowy iphone szału nie robi. Telefon dla szpanerów

  • -1

    20. ~PiorQu  2013-09-25 13:49:43  host: adpv105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I się zaczeło .. oceny na 4 a telefonu z ręcę nie mieli ;D

  • 2

    21. ~ja  2013-09-26 17:52:29  host: drs71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nigdy jakoś nie interesowała mnie ta firma, ale co tam, wejdę i poczytam na temat nowego dziecka. I co? Jedno wielkie rozczarowanie. Spodziewałem się naprawdę rewelacji, myślałem nawet, że może go kupie.. Gdzie tam! Upewniłem się w swoim przekonaniu. Amerykanie napędzają swoją gospodarkę, a my naiwni pomagamy im w tym. Wolę już sobie kupić dwa telefony Z1 i jednego zdeptać dla frajdy niż wydać na iphone 5s.

  • 0

    22. ~realista31  2013-09-26 18:13:09  host: 031011205212.warszawa.vectranet.pl

    Zastanawiam sie jak bardzo trzeba byc zaslepionym zeby oszukiwac samego siebie ze 5s to telefon bijacy na glowe inne. Podniecanie sie nagrywaniem 120 fps w 720p, gdzie Note 3 nagrywa juz w 4K. a 120fps w full hd. Dodatkowo slabiutki ekran nie majacy nawet rozdzielczosci 720p, gdzie standardem jest 1080p. Brak NFC.Brak usb 3.0. Pseudo 64bity(przy 1gb ramu) ktore wyprodukowal im zreszta samsung.Co tu duzo mowic samsung pod wzgledem technologicznym zjadl apple.

  • -1

    23. ~mindfak  2013-09-28 09:57:02  host: ptcnat.t-mobile.pl

    Telefon świetny stylistycznie, najładniejszy że wszystkich smartfonów na rynku, co nie zmienia fakty że po 1. Nie jest warty tak chorej ceny 2. Konkurencja ma dużo lepsze telefony chociażby wyżej wymieniona xperia z1 czy ta łopata do śniegu - Note 3. Ale jak kogo stać to czemu nie, czytnik linii papilarnych brzmi innowacyjnie i ciekawie + jeśli apple to wymyślił to samsung lub sony też niedługo coś takiego wprowadzą

  • 0

    24. ~buck  2013-09-29 16:14:53  host: cpc17-wake7-2-0-cust297.17-1.cable.virginmedia.com

    a ktoś w ogóle go używa? komentarze typu "bo zostaje w tyle za htc i sony" są z palca chyba wyssane bo patrzac na same parametry mozna tak pomyśleć tylko ż3e jest st od reszty o wiele szybszy a obsługa to przyjemnosc, inne maja lepsze parametry ale nie umieja ich wykorzystac

  • 0

    25. ~Krystian  2013-10-02 09:50:17  host: 217.153.234.81

    Witam, za kilka miesięcy będę mieć okazję kupić przez znajomego IP5S w USA, powiedzcie mi czy taki telefon będzie normalnie działał u nas ? nie zależy mi na LTE więc nie musi tego mieć, o co pytać sprzedawcy, musi być jakaś konkretna wersja na Europę, bez simlocka ?? nie chciałbym zapłacić, a żeby potem nie działał u nas, dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam

  • 0

    26. ~gabberek  2013-10-03 11:14:24  host: 217.153.234.81

    Witam, mam okazję ściągnąć za kilka miesięcy przez znajomego sobie IP5S z USA, i moje pytanie czy taki telefon kupiony w USA będzie u nas normalnie działać ? czy trzeba pytać w sklepie o jakąś szczególną wersję na Europę ? i czy musi być bez simlocka ? byłbym wdzięczny za informację jeśli ktoś wie, dzięki,

  • 1

    27. ~UŻYTKOWNIK  2013-10-08 15:50:24  host: sirius.ccig.pl

    Jestem użytkownikiem takiego telefonu. Telefon specjalnie był ściągany ze Stanów i jestem kosmicznie wręcz niezadowolona! Apple praktycznie powiela swoje modele dodając niewielkie zmiany które są zupełnie zbędne i niewyczuwalne. Czytnik linii papilarnych? Większej bzdury nie mogli tam wsadzić! Telefon wymieniam zdecydowanie na Z1. Kolosalne pieniądze za obrazek nadgryzionego jabłka...

  • 2

    28. ~aaaaaa  2013-10-10 08:20:31  host: 212.160.172.70

    to ma byc bateria do iphone'a??????

  • 2

    29. ~jaaaaaa  2013-10-14 12:37:53  host: 212.160.172.70

    co to za smieszna bateria w tym telefonie?;O

  • -2

    30. ~Jerzy  2013-10-20 17:19:34  host: 77-254-109-45.adsl.inetia.pl

    No widzisz , iPhone nie potrzebuje 3Ah jak konkurencja zeby wytrzymać dzien pracy. Wiem, to dla ciebie szok.

  • 1

    31. ~Komórka  2013-10-22 11:34:27  host: 91.208.10.65

    Najwieksza wada, to brak slotu na karty miniSD i brak radia

  • -1

    33.  2013-11-05 13:30:13

    Telepolis!!! Kiedy test iPhone 5S?

  • -2

    34. ~lkiojh  2013-11-13 11:23:00  host: fw.ar.krakow.pl

    Śmieszne są komentarze osób, które nie używały iPhone'a - wiedzą wszystko. Gratuluję wiedzy i pewności siebie :-)

  • 0

    35. ~jsasd  2013-11-21 17:55:44  host: host-176-115-248-112.netsystem.net.pl

    Własnie mam okazję kupić przez znajomą Iphone'a 5s w USA, bo mają znacznie lepsze ceny. Dlatego mam pytanie. Jak jest z serwisowaniem Iphonów ze Stanów, trzeba to robić w USA czy spokojnie można oddawać do naprawy w Polsce? I czy sa jakies problemy z tymi amerykańskimi używanymi w Polsce??

  • 0

    36. ~  2013-11-29 06:16:05  host: 91-145-179-123.internetia.net.pl

    Wytłumaczy mi ktoś w czym jest lepszy ten iphone za 3000zł od samsunga s4 za 1500zł bo ja widzę jedynie,że nie ma kart pamięci w iphonie. Gdzie jest ta różnica aby zapłacić 2x tyle?

  • 0

    37. ~Ttratat  2013-12-07 23:25:48  host: 87-205-79-163.adsl.inetia.pl

    @36 Jest lepszy, ponieważ to jest iPhone , czyli jakość wykonania, jakość podzespołów. Przykład, Sgs 4 ma 2 gb ram 4 rdzenie, iphone 5s posiada 2 rdzenie mniej Ghz ,1 GB ram, a jest stabilniejszy 100x zero lagów w przeciwieństwie do sgsa. co ja Ci bd gadał iPhone zmiazdzyl na koniec roku wszystkie smartfony.

  • 0

    38.  2013-12-08 09:58:07

    kupiłbym żeby się przekonać co takiego jest w tych iphonach, żeby poznać system, ale ! - bateria jest poniżej poziomu krytyki - wielkość 4 cale to za przeproszeniem w dupę można sobie wsadzić - współczuję posiadaczom tych smartów, przeglądanie internetu musi być zejebiście czytelne, lol

  • 0

    39.  2013-12-08 10:01:25

    lkiojh@, tu nie trzeba być poaisdaczem iphona, żeby stwierdzić że to *** kupiłbym żeby zbadać system, cena może być, ale nie przy baterii poniżej 2000 i 4 calowym monitorku. Nie powiesz mi, że to jest super. Te dwa parametry dyskwalifikują wszystkie smartfony niezależnie czy nazywają się iphone czy srajpfon

  • 0

    40. ~greg  2013-12-14 23:00:17  host: host-89-228-78-179.olsztyn.mm.pl

    Czytnik lini papilarnych posiada moja motorola Atrix z 2011r, też mi nowość. Ekran za mały. Wykonanie super, nic więcej.

  • -2

    41. ~viola  2013-12-18 23:04:37  host: 176-103-32-7.esnet.pl

    ja i moje dzieci mamy S4 ekran można sobie powiększyć do czytania, działa szybko, bez zarzutów oglądasz strony można za darmo wgrać radio i inne rzeczy nawet lusterko :D Mieliśmy różne telefony ten mam 2 lata i nikt nie powie mi że każdy inny jest lepszy. Sprawdzcie serwisy napraw nie ma tam iphona.

  • 1

    42.  2013-12-21 17:18:02

    5S uzywam juz okolo 2 tygodni i zdazylem wyrobic sobie zdanie na jego temat. Przed zakupem nowego telefonu wahalem sie miedzy kilkoma modelami z androidem oraz nowym iPhonem. Bralem pod uwage tez Nokie 1020 jednak, mimo prawdopodobnie najlepszego aparatu wsrod smartfonow, ostatecznie odrzucilem ten model ze wzgledu na system operacyjny, ktorego nie jestem w stanie zaakceptowac. Sony Z1, Galaxy S4 i HTC One sa calkiem fajnymi urzadzeniami, i pewnie ktorys z nich bylby jednym z glownych kandydatow jednak ostatecznie zawazyly kwestie ergonomii. Obsluga 5-cio calowego smartfona to koszmar. Nie naleze do osob o malych dloniach, jednak topowe androidy sa po prostu niewygodne w obsludze! Maksymalny rozmiar wyswietlacza, jaki jestem w stanie zaakceptowac to 4,3 cala (taki jak w moim Sensation XE, ktorego uzywalem rownolegle z leciwym juz 3GS) jednak w tym rozmiarze producenci smartfonow z androidem nie maja nic ciekawego do zaoferowania. Wyscig na przekatna wyswietlacza przekroczyl juz granice absurdu, (ktore, moim zdaniem leza gdzies w okolicy 4,5 cala) a ja nie mam zamiaru brac w nim udzialu ani wspierac go swoimi pieniedzmi. W tej sytuacji wybor byl tylko jeden ;) Moja wersja iPhone'a to Space Grey, 32GB pamieci. Zmiescila sie tam cala moja kolekcja muzyki i zostalo jeszcze sporo miejsca. Urzadzenie jest genialnie plynne, robi swietne zdjecia (moze nie tak dobre jak np Z1 czy S4, jednak nadal bardzo ladne, nawet w gorszych warunkach oswietleniowych) a dzwiekowi nic nie mozna zarzucic. Nie wiem jak graja fabryczne sluchawki bo nawet ich nie rozpakowalem. Uzywam zamiennie Sennheiser CX 300 II i Sony MDR-V55. Ekran spelnia swoje zadanie idealnie, obraz jest ostry, kolory nasycone a wielkosc w zaden sposob nie przeszkadza w przegladaniu nawet normalnych stron www. Jezeli nie gram w gry, przy sluchaniu muzyki w drodze do i z pracy (lacznie okolo 2 godzin), telefon wytrzymuje caly dzien, jeszcze ze sporym zapasem. Spelnia moje oczekiwania w 100%. Szczerze polecam!

  • -1

    43. ~Adres  2013-12-21 18:31:56  host: apn-31-2-21-77.dynamic.gprs.plus.pl

    Htc One swoim wyświetlaczem bije na łeb każdy produkt Apple, i to nie jest moja opinia, nawet pracownicy Apple Store tak twierdza, wiem bo kumpel tam pracuje. Poza wyświetlaczem to wygrywają tylko softem a andkiem, ale jak komuś nie zależy na iOS to za mniejsze pieniądze nabędzie lepszy telefon.

  • 0

    44. ~Iphone to lipa  2013-12-30 11:30:20  host: 217.153.182.70

    Mi jakos iphon nie przypadl do gustu a widzialem go az trzy razy a raz nawet mialem go w rekach ;p Nie to co Sony Xperia Z1 ktorej w rzyciu na oczy nie widzialem albo Samsung S4 którym bawiłem sie jakia minute w Saturnie ;) To mniejwiecej obrazuje jakos 80 proc komentarzy :) pozdrawiam :)

  • 2

    45. ~Nickjkhkj  2014-01-03 15:20:02  host: user42r-158.satfilm.net.pl

    po pierwsze: aby w ogóle realnie wypowiedzieć się na temat jakiegokolwiek iPhone-a należy przynajmniej przez jakiś czas być jego właścicielem i pożyć trochę z tym telefonem. Dopiero wtedy dostaniemy odpowiedź na pytania dlaczego iPhone jest tak wartościowy i dlaczego "niby" taki świetny. Parametry na papierku faktycznie są słabsze od konkurencyjnych Samsungów czy Sony. Ale w praktyce wygląda to zupełnie odwrotnie. Wszystkie androidy mają to do siebie, że lubią się często delikatnie przywiesić. Jeśli ktoś całe życie używał Androida to np. w GS4 pewnie większości tych zdarzeń przeoczy bo zwyczajnie nie jest to dla niego tzw. "przycięcie". Poużywajcie iPhone-a a przekonacie się sami o co chodzi. Przyjemnie z nami współpracuje i jest bardzo intuicyjny. A mimo wręcz banalnej i prostej obsługi daje nam wszystko co jest w danej chwili potrzebne. Kiedyś używałem Symbianów, następnie (jak większość ludzi teraz) Androidów, trafiła się też Lumia. Ale po zakupie pierwszego iPhone-a nie mam zamiaru zmieniać producenta a jedynie model ;)

  • 1

    46. ~XT  2014-01-05 00:30:21  host: 213.205.232.243

    Kto nie miał iphona bedzie marudził jaki to on zły i nie fajny i czego nie ma, ktos kto miał lub ma iphona, pozostanie przy tych telefonach na zawsze;) Wysłane z iphone'a :P Pozdro dla wszystkich marud

  • -1

    47. ~janina 1952  2014-01-22 20:53:12  host: 77-254-185-226.adsl.inetia.pl

    @46 "niefajny" piszę się razem. Wysłano z iphone'a 5s. Pozdro dla poprawnie piszących.

  • 0

    48. ~aletućwoki  2014-01-25 21:57:51  host: 082139029110.gdansk.vectranet.pl

    Ale z was cwoki......popierwsze rozdzielczosc o niebo lepsza niz w z1 bo przy 4 calowym ekranie a nie 5 jak z1.Kłania się matematyka,wystarczy przeliczyć.Wszystko z andkiem tnie sie na potęgę , niech mi ktoś kto używa powie czy iphon się tnie???po co mi 2 giga ramu w iphonie skoro system jest tak dopracowany,ze do obslugi nawet prawie zapchanych 64 gb on pracuje tak samo jak pusty a do tych gierek na telefony 1 giga i tak wystarcy.Note 3 ma 3giga i co z tego.Osrany android ,ekran jak w tv i nakladka samsunga i muli tak samo jak s4.przerobilem juz tyle telefonow w zyciu ze swiat nie widzial i iphon to na prawde cudo techniki i dopracowania.Jeden fakt to to,ze słabo wspierany w Polsce a własciwie nie tyle co slabo wspierany co nie jest wszystko za darmo a my Polacy to najlepiej bysmy chcieli zeby to nam placili za uzytkowanie.Szkoda gadać,lapki Apple kosztuja po 10-15 tysia,jakby były do dupy to by ich tu nie było więc.Wiec zanim zaczniecie krytykowac czy rozpisywac sie o parametrach to najpierw poczytajcie czym one sa i jak je czytac i przeliczac a krytykowac to tez radze po wlasnych doswiadczeniach z danym urzadzeniach.

  • 0

    49. ~mavi  2014-02-02 12:00:50  host: user-164-126-208-2.play-internet.pl

    W Polsce, jak ktoś ma iPhona no to prestig. Poprostu zwykły badziew. Tak jak lgiki podniecaja sie tym kawalkiem plastiku tak murzyn cieszy sie bateryjka. Zal.

  • 0

    50.  2014-02-03 10:40:25

    teraz buraki już jest Xperia z1 compact, równe 4.3 cala, w sam raz. wsadźcoie sobie wasze jankeskie srajfony w dupska i napędzajcie nadal gospodarkę morderców z usa

  • 0

    51. ~ortograficzna kontrola  2014-02-03 14:05:10  host: 5-226-111-202.ip.netia.com.pl

    @49 piszę się po prostu, nie poprostu. żal:p

  • 0

    52. ~jaaaaa  2014-02-06 13:05:12  host: 212.160.172.70

    nie wiem jak mozna chciec iPhone'a... nie rozumiem ludzi, ktorzy kupuja to dziadostwo, w dodatku drogie, gdy jest masa innych telefonow z lepszymi parametrami, wykonaniem i w 2 razy nizszej cenie...

  • 0

    54.  2014-02-11 13:19:10

    Genialny smartfon. Zatyka wszystkich. Marka mówi sama za siebie. A osoby, które hejtują Apple to w 99 % ludzie, którzy nigdy nie mieli styczności ze sprzętami z tą firmą i nie stać ich na iPhone....tyle w temacie.

  • 0

    57. ~k5555  2014-03-01 00:46:28  host: drd71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam Moja szwagierka posiada ten telefon , oraz koleżanka też takiego używa Miałem okazję testować wiele razy Żadna rewelacja nie warta połowy pieniędzy zapłaconych za to coś Telefon dla snobów , płacą za coś co dużo kosztuje nie oferuje wiele w zamian Poza tym stara się uzależnić od siebie, od swoich aplikacji i akcesorii Używam starej LG prada 3 i nie dopłacił bym grosza do tego,,,cuda techniki,,

  • 0

    58. ~ktoś  2014-03-14 21:22:49  host: 77-254-229-203.adsl.inetia.pl

    Nie stać was na iphone 5S to pieprzycie głupoty , że taki i owaki ! Zmiażdżył wszystkie inne telefony i koniec ! raka prawda 3/4 z was nigdy nie trzymało go w dłoniach , a co dopiero mieć ! ha ha ha śmieszni polacy z was ;>

  • 0

    59. ~Seneka  2014-04-02 10:17:37  host: 46.115.122.7

    Od kiedy nie z przymiotnikami piszemy łącznie?!

  • 0

    60. ~travis1  2014-04-05 14:48:03  host: 85.219.163.130

    super telefon, nie ma na niego konkurencji w tej chwili, co z tego, ze konkurencja daje 116 rdzeni i 700 giga rama tylko pytanie: kto z tego skorzysta?

  • 0

    61.  2014-04-14 14:48:11

    telefon dla snobów, wart jest 1500 zł i to góra. Kupujący go wspierają gospodarkę usa, z czego usa się bardzo cieszy :)

  • 0

    62. ~beker  2014-04-18 05:56:20  host: host84-38-87-108.tvkdiana.pl

    Kupujcie sobie jakies marne S5 Note i inne wynalazki. Mowicie ze iPhone jest drogi? Popatrzcie na to z innej perspektywy. Kupujesz nowego Samsunga za 2000zł i po poł roku jest warty 800zł, a jak kupisz za 2000 iPhone to nawet za rok sprzedasz za 1800 mialem juz chyba z 40 iPhonów troche nimi handlowalem i nigdy nie było tak zebym stracił na tym telefonie, nawet jak lezal w szuflacie kilka miesiecy. Idz do salonu, kup samsunga, wsadz do szuflady i sprzedaj za 2 mies ile bedziesz w dupe? To jest jedna kwestia. Druga kwestia to idealny system, idealne gabaryty, idealny wyglad, retina jednym slowem wszystko. Konkurencja rozdreptana jak *** pod butem

  • 0

    63. ~Tomi  2014-04-19 16:08:16  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    Ktoś wie gdzie można wymienić baterie do 5S ?

  • 0

    64. ~ssssxcv  2014-04-24 09:31:36  host: agat62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    masakra co tu ludzie wypisujecie, z1 lub sgs4 lepsze od tego? co z tego ze te telefony maja lepsze parametry, skoro ich system jest tak slabo zoptymalizowany ze po 0,5 roku uzytkowania zaczynaja sie przycinac, wieszac itp? apple ma najlepiej zoptymalizowany system wg mnie, bo iOS jest robiony pod jeden telefon, a nie jak android na pierdyliard roznych galaxy xperii ktore czesto miedzy soba sie niewiele roznia. jak dla mnie iphone to najzgrabniejszy smartfon, design ma genialny, jest poręczny (4.calowy ekran wystarcza w zupelnosci), obslugiwanie go jest intuicyjne i nie ma problemów z plynnoscia jak w telefonach z androidem. jedyny minus - cena ;).

  • 0

    65.  2014-05-27 14:46:37

    jestem bardzo zadowolonym posiadaczem :)

  • 0

    66. ~Waliza  2014-06-03 18:11:50  host: 78.8.210.156

    Witajcie Mordeczki! Mam problem i licze na pomoc ,ale poprosze ją od osób które miały kontakt z tel o które będe pytał:) Co wybrać iPhone 5S czy Sony Z1 Compact?! Pozdro

  • 0

    67. ~staszek  2014-06-11 10:21:47  host: 85.219.163.130

    Posiadałem przez chiwle to coś i jeżeli ktoś mi mówi, że IPhone jest wart swoich pieniędzy to ogarnia mnie pusty śmiech. Co z tego, że IOS jest genialnym systemem jak nie ma sprzętu, który by mógł spokojnie go stestować, a i mit o tym, że telefon się nie zacina to mit. Słaba bateria. DNO. Jak dla mnie ten telefon jest wart może 600 zł. Nie więcej.

  • 0

    68. ~ziomek  2014-06-12 17:27:31  host: user-94-254-147-35.play-internet.pl

    taka jest prawda ze iphone jest jednym z najlepszych telefonow. w porownaniu z innymi s5 , z2 czy one m8 moze konkurowac . a designem bije wszystko bo ten telfon jest poprostu piekny i w dodatku posiada piekny stabilny system ktory zupelnie rozni sie od androida. wedlug mnie jedynym godnym jego konkurentem jest nokia lumia 920 lub jakas nowsza :) a tak przy okazji to zal mi ludzi ktorzy pisza : "yy wez ty lamusie ajfon to *** android jest najlepszy a nie jakies *** japko... " :D pozdrawiam

  • 0

    69. ~tak  2014-07-04 13:29:07  host: public-gprs514731.centertel.pl

    Zaden telefon nie oferuje takiego wykonania jak iphone no chyba ze mozna go porownywac do htc one m8 no to moze mozna go porownac ale i tak sprzet od apple wygrywa. Iphone jest drogi bo kupujesz telefon ktory bedzie najlepszym telefonem dopoki nie wyjdzie nowa wersja iphone. Korzystam z androida i nigdy juz nie kupie telefonu z adroidem. Chcialbym iphone ale niestety mnie nie stac XD teraz kupuje cos na wp8 moze bedzie chociaz namiastka doskonalosci. Pozdr

  • 0

    70. ~areq1  2014-07-05 11:02:31  host: ip-37-248-255-196.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Dwa lata temu kupiłem Galaxy SIII i przez rok był całkiem dobry, ale przez rok bo potem Samsung swoimi aktualizacjami (a właściwie ich brakiem) zepsuł cały system. Postanowiłem wtedy kupić Xperię Z1. Nie powiem, telefon fajny, płynnie działał, ale był już dla mnie za duży. Do tego jak to bywa w androidzie system nie działał stabilnie mimo, że miał parametry z najwyższej półki. I właśnie dlatego 4 miesiące kupiłem iPhone 5s. Powiem wprost- tak płynnego systemu nie widziałem. Żadnych przycięć zmułów, zamyśleń telefonu przy wchodzeniu w kontakty. Wszystko działa płynnie i stabilnie. Nie ma tu co prawda bajerów typu pulsometr ale spójrzmy prawdzie w oczy- czy ktoś takich rzeczy używa na codzień w telefonie?
    Ogólnie polecam ten telefon. A nie piszcie jaki to on jest zły dopóki nie weźmiecie go do ręki. Najpierw trzeba coś przetestować a potem wydawać opinie a nie pisać komentarze na podstawie specyfikacji technicznej i zdjęć

  • 0

    71. ~@70  2014-08-04 15:32:17  host: 84-10-20-218.static.chello.pl

    Do areq1 - abyś miał telefon bez "przycięć zmułów, zamyśleń przy wchodzeniu w kontakty", wystarczy Ci zwykła Nokia, a nie telefon za ok. 2 tysiące zł!!!

  • 0

    72. ~inż.  2014-08-04 16:01:19  host: 84-10-20-218.static.chello.pl

    Wady każdego modelu iPhona: po podłączeniu do komputera iPhone widoczny jest jako aparat foto. (plików z muzyką NIE PRZEŚLESZ bezpośrednio!), NIE MA raportów SMS, NIE MOŻNA samodzielnie wymienić baterii (ograniczona żywotność telefonu!), bebechy zawsze o ok. 2 lata STARSZE względem konkurencji, aplikacje 2-3x DROŻSZE, a gwarancja Appla TYLKO NA ROK! Do tego ZREZYGNOWALI ze świetnych map Googla, na rzecz własnych, bardzo niedopracowanych! Oprócz tego iPhone ma NIEKOMPATYBILNY Bluetooth - NIE DZIAŁA z żadnym sprzętem innego producenta! A jak by jeszcze tych wad było komuś mało, to iPhone NIE POSIADA Javy (część stron w internecie NIE WYŚWIETLA się wcale)! Na dodatek model 5s ZAWIESZA SIĘ 2x częściej, niż każdy inny iPhone (nowy iOS w połączeniu ze starymi aplikacjami). Trzeba być głupiutką blondynką, żeby sobie kupić coś takiego i to jeszcze za taką kasę. Skopiujcie sobie te słowa i przeczytajcie je zawsze wtedy, gdy przyjdzie wam ochota na zakup tego badziewia od sekty z Cupertino w USA. Pozdrawiam myślących!

  • 1

    74. ~Jachu  2014-08-27 16:46:57  host: public-gprs516490.centertel.pl

    Śmieszą mnie wasze hejterskie komenty na iPhona. Ja mam i się chwale znajomym bo to super sprzęcik i mi zazdroszczą ziomki. Jest presiżowy i tyle. Pozdro dla androbiedy!

  • 0

    75. ~tata  2014-10-11 13:37:37  host: 87-206-222-70.dynamic.chello.pl

    W szybkim tempie na krajowym rynku tanieją ajfony tak nowe jak i stare.Mysle ze edukacja z telepolis nie poszla na marne.

  • 0

    76. ~tata  2014-10-11 13:41:37  host: 87-206-222-70.dynamic.chello.pl

    Strasznie tanieją tak nowe jaki stare ajfony na rynku krajowym.Wisac ze edukacja telepolis nie idzie na darmo.

  • -1

    77. ~apple king  2014-10-21 21:46:12  host: ip-37-248-254-24.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    za drogi to go nie kupuj balwanie powiedz ze cie nie stać a nie hejterku piszesz bzdetyu z1 lepsza tak super gto powiedz mi czemu tak szybko spadla zceny jak reszta szajsungow czemu sony co pol roku wydaje kolejny model ...bo robia kibel i musza jakos mydlic przyszłych navywcow z3 dopiero weszla i już moz na ja kupic za nie cale 2 kola czemu bo to kolejny balasod sony w marcu z4 nasteny chlam będzie ..apple wydaje raz a konkretnie nie ladujac bezwartościowych wodotryskow czy nakładek które zamulają system anie wprowadzając noi nowego poza szta graficzna zzerajac baterie ...

  • -1

    78. ~Zażenowany  2014-10-30 17:01:04  host: 81.219.84.18

    3/4 osób które wypowiadają się na temat iphonów nie miało go nigdy w ręce nie mówiąc nic o użytkowaniu, Sam byłem zadziwiony ceną Iphonów gdy ich parametry wyglądają teoretycznie gorzej niż inne modele jak sony czy samsung, skusiłem się na ten telefon i w życiu nie zmienię na żaden inny, płynność poruszania się po nim jest magiczna w porównaniu z tnącymi 2-2.5ghz prockami i androidami. Nie mówiąc już o masie innych możliwościach...

  • 0

    79. ~Bea  2014-11-03 22:01:49  host: user-188-33-111-147.play-internet.pl

    Ja mam iphona 5s i się zawidoła po pierwsze potrzebuje do pracy kalendarza spotkania, rozmowy, nie spełnia swoich oczekiwać powiadomienia jeszcze ios7 jak cie moge ale mam powidomienie nastanioan na 25 każdego miesiąca a on mi na kalendarzu pokazuje codziennie, teraz po aktualizacji na ios8 to juz totalna porażka ja średnio mam dziennie 8-10 przypomnień potrzebnych do zrobienia to nic ze cały kalendarz mam zapchany powiadomienia bo zamiast pokazywa na dzień to pokazuje jak mu sie podobna tzn codziennie, wracajac do przypomnień mam ich 8 wyświetlają mi sie 4 na pasku przypomnień klikam w wiecej i pojawia mi sie lista wszystkich i jak mam ich około 50 na cały tydzień to szukaj który jest na dziś, sorry ale jako telefon biznesowy to totalna porazka, z appstore tez nie ma nic ciekawego co by to zastąpiła wydałam ładnych pare złotych , jeden głupszy od drugiego i ten angielski to mnie wkurza juz totalnie jestem w polsce kupiłam tel. od polskiego operatora i komunikaty z appstore mam anglish porazka, jak ktoś CHCE SOEBIE KUPIC PHONE TYLKO TO DZWONIENIA TO TAK I NIC WIECEJ

  • 0

    81. ~Trend  2015-01-22 00:06:22  host: gl122-18.master.pl

    Iphon jest tak piekny ze wszystkie inne marki telefonow chca ruchac iphony taka prawda i produkcja ruszyla na najlepszy telefon ktory dorowna iphonom hahaha

  • 0

    84.  2015-01-30 11:52:09

    Użytkuję jabłuszko od 7-miu miesięcy. W porównaniu do anroida.... jakim porównaniu,android to porażka!! Zawieszające się aplikacje( nie odpowiada-zamknij aplikacje lub czekaj) W jabłuszlku takie komunikaty nie mają miejsca!! Nic się nie wiesza,nie laguje!!!. Telefon od nowości śmiga w tym samym tempie! Czy mozecie to samo powiedziec o urzadzeniu z androidem???? NIE!!! W dodatku wygląd,estetyka w jabłku- pełna satysfakcja. Zadnego trzeszczenia,niespasowanej obudowy czy szczerbiącej się od otwierania tylnej klapki!! Więc proszę najpierw używac sprzet,bo same obmacanie jabłuszka w MEDIAMARKT to za malo by sie o nim wypowiadać na forum.

  • -1

    85. ~Stary102  2015-02-09 20:05:14  host: 89-75-149-85.dynamic.chello.pl

    Ale Wy macie bol dupy.
    Ludzie jak miałem iPhona 3G potem miałem propozycje zamiany na Sony L jednak to był błąd L strasznie sie lagowala mimo to ze nie miałem ani jedej aplikacji a wirtualna klawiatura PORAŻKA . Szczerze do tego czasu miałbym 3G żeby nie aktualizacja :p telefon ma teraz mój syn :) jest bardzo zadowolony mało gier jest na starego IOS ;( ale nie jest zle :)
    Wtedy jeszcze sie tak nie interesowałem elektronika :) jedno słowo określa androida SZAJS... Tyle w temaciee

  • -1

    87. ~Marcin frogger  2015-03-08 17:14:26  host: 89-70-242-227.dynamic.chello.pl

    Czytajac wasze komenty widze jedno, opinie wystawiaja glownie Ci, ktorzy mieli iphona w rekach okolo minuty albo wcale.
    Kazdy, kto korzysta z androida bedzie zawiedziony iphonem, bo odbiera wiele funkcji dostepnych na androidzie. Po kilku dniach jednak, dokladnie zrozumie, dlaczego mimo slabszych parametrow iphone wygrywa z samsungiem i sony. Gadanie, ze "apple jest daleko za flagowymi moelami tych marek" jest bzdura totalna.
    Zacznijmy wiec od poczatku, kazdemu uzytkownikowi zycze takiej plynnosci dzialania wszystkich dostepnych aplikacji w sklepie google play jak w przypadku app store na platformie apple. Zycze rowniez plynnosci samego systemu, zwlaszcza wtedy gdy zaladujemy go milionem aplikacji, muzyki i zdjec. Zazdroszcze, jako wieloletni uzytkownik i milosnik apple i ios, rytualu odwirusowywania, przywracania ustawien fabrycznych, oczyszczania rejestru i tych wszystkich kurew, rzucabych gdy telefonik nie dziala jak tego chce dany uzytkownik. Gratuluje zuzywalnosci baterii w trybie uspienia czy podczas sluchania muzyki. Dla porownania, moge miec wlaczone dane pakietowe, udostepniac siec poprzez hot spot i sluchac muzyki a dopoki mam zablokowany i wylaczony ekran, zuzycie baterii jest sladowe.

    Konczac

    Porownywanie smartfonow i okreslanie ich mianem "najlepszego" jest kompletna bzdura i glupota, kazdy bowiem ma cos, czego nie ma drugi i kazdy jest przeznaczony do czegos innego.

    Apple nie napedza gospodarki losie tak na calkowity koniec

  • 0

    88. ~Gardenisclean  2015-04-12 19:46:05  host: user-94-254-145-137.play-internet.pl

    Miałem ostatnio w kolejności: nokia e52, galaxy s plus, galaxy s3, galaxy s4 i kupiłem następnie iphon 5s którego mam teraz. Pierwsze wrażenia: jest trudny w obsłudze, jednak zauważalnie szybszy od wszystkich poprZednich telefonów. Bateria trzyma u mnie tyle samo co w s4. Podoba mi się ze ładowarkę można wpinać każda strona, a wyłączyć dzwonki można bez odblokowywania całego telefonu. Na minus mniejszy wyświetlacz i małe litery

  • -1

    89. ~Przeciętny  2015-04-22 10:11:28  host: user-46-113-108-106.play-internet.pl

    Po wielu latach korzystania z przeróżnych telefonów i systemów, iPhone sprostał moim wymaganiom.
    System działa szybko sprawnie ,bez zawieszeń, nie ma durnych aplikacji, system jest intuicyjny, przejrzysty, sposób wykonania rewelacyjny, porządne zdjęcia ,szybka przeglądarka. Jedyny minus to wymiana bluetooth z innymi urządzeniami . Długo się broniłem przed tą marką polegając na hejterskich opiniach oraz wysoka ceną, teraz uważam że korzystanie na powrót z androida to była by kara dla mnie.
    Taka jest moja osobista opinia. Przed zakupem radzę samemu sprawdzić czy to jest telefon który nam odpowiada, ja tak zrobiłem testowałem system na iPhone 4 i szybko kupiłem 5s . Udanego życia wszystkim czytającym

  • 0

    90. ~Szyderca  2015-06-11 22:29:24  host: 89-69-105-192.dynamic.chello.pl

    Zdecydowałem się na zakup wersji 32GB trafił się na promocji za 2499 złoty kolor. Używam trzeci dzień i raczej nie wymienię na nic innego . Do tej pory system iOs znałem z posiadanego ipada mini. Być może za te pieniądze mógł bym kupić wypasionego samsunga lub sony z lepszym procesorem ale po prostu nie trawię stemu z zielonum przygłupem z antenkami na głowie.

  • 0

    91. ~kasie  2015-08-15 11:29:26  host: user-94-254-133-135.play-internet.pl

    Co to za smartfon, w którym muszę wyłączać internet, aby dotrwał bez ładowania do końca dnia? Sam nie wiem co mnie skusiło, aby kupić ten telefon. Pewnie tak jak innych. Moda.

  • 0

    92. ~Krayens  2015-09-01 06:56:06  host: 178-214-6-193.mtm-info.pl

    Miałem Samsunga Galaxy S+, Sony Xperię T, a także Samsunga Galaxy S5 i było to naprawdę fajne i dobre telefony... Tylko że do czasu, ponieważ wystarczyło jakieś pół roku i jeśli chciałem mieć zachowaną płynność, musiałem często resetować telefon do ustawień fabrycznych, co nie jest na rękę wszystkim jak wiadomo. I to instalując jedynie Instagrama, OTOMOTO i WhatsAppa, bo nic innego nie potrzebowalem. Od blisko roku posiadam właśnie ip5s który nie grzeszy płynnością od tego czasu a nawet przez myśl mi nie przeszło resetować telefonu, bo nie mam po co ;)

  • 0

    93. ~sebu  2015-12-23 18:19:14  host: abdp240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na minus to problemy z respektowaniem gwarancji po roku czasu
    Bateria to całkowita żenua i dno, 1440 pojemności do smartfona to jakaś kpina z ludzi, trzeba chyba z ładowarką cały czas wetkniętą w tyłek chodzić, brak możliwości dodania karty pamięci to też kpina,,,
    Na plus, dobry aparat, dobra płynność działania systemu, fajna jakość ekranu mimo niskiej rozdzielczości, telefon jest odpowiedniej wielkości i dobrze trzyma się w dłoni

  • 0

    94. ~SpyKey  2016-01-20 22:49:19  host: acqc48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja miałem 4 iphony od trójki poczawszy, moim skromnym zdaniem nie ma lepszego smartfona niż iPhone. Uważam ze cena jest adekwatna do osiągów. Pozdrawiam ☠

  • 0

    95. ~Ja  2016-05-02 21:11:37  host: 70.29.133.155.ip4.bluinternet.com.pl

    Proponuje najpierw potestować telefony z systemem iOS a pózniej wystawiać jakieś denne opowieści wyssane z palca!
    Żaden telefon do tej pory nie przebił iPhone
    Miałem ich sporo i te droższe i te tańsze i na Windows i na nieszczęsnym androidzie :/
    Windows jeszcze jako tako ale android po kilku miesiącach chodził jak czołg i to nie zależnie czy kosztował 300 zł czy 2 tys . I tak z biegiem czasu spowalniał na tyle ze łapał takie żywiecku ze w kilku telefonach nic innego nie pomagało jak tylko wyciagnięcie baterii . iOS jest dopięty na ostatni guzik tak było i będzie mam nadzieje .

  • 0

    97.  2016-05-03 09:38:18

    Telefon mam od miesiąca. U mnie jest to następca iPhone'a 5c. Telefon robi bardzo pozytywne wrażenie w kwestii wyglądu i samego działania. Nic się nie zawiesza, wszystko chodzi płynnie. Jakość dźwięku i wyświetlacza na bardzo wysokim poziomie. Bardzo dobrze sprawdza się podczas codziennego użytkowania. Bateria wytrzymuje spokojnie jeden dzień normalnego użytkowania - wieczorem zostaje jeszcze 20 procent baterii. Jeżeli ktoś się nad nim zastanawia zachęcam do kupna. Jeszcze niedawno miałem telefony na androidzie. Przesiadając się na iOs odczułem dużą zmianę oczywiście na plus.

  • 0

    98.  2016-07-21 15:46:08

    czy Wam też sie przycina( kilka sekund nie reaguje na dotyk) po wyłaczeniu sieci komorkowych w ustawieniech?

  • 0

    99. ~Robo  2016-10-05 09:11:20  host: athedsl-232684.home.otenet.gr

    Sprzęt THE BEST !!!

  • 0

    100. ~pawel  2016-10-16 22:10:33  host: 89-70-105-216.dynamic.chello.pl

    Używam telefonu komorkowego od 1997 roku. Pierwszy to Sony ericsson. Przeszedlem przes Nokie , Simensa, Sony, Samsunga.
    Modele rozne od tych budzetowych po te z wyzszej półki . Wszystkie w ostatnich latach na ąndroidzie po kilku miesiącach zacięcia i zawiechy. Teraz Iphone nic złego nie dzieje . Wszystko działa płynnie. Użytkuje od 1,5 roku ani razu nie resetowany.Może nie jest to tania firma , może ktoś uważać że "gadzieczarska" ale nie mozna jej zarzucic niedoróbek. System działa idealnie płynnie, w koncu system kompatybilny z urządzeniem. Nie sluchajcie tych ktorzy wyrazają negatywne opinie o IPHONIE mysle że nigdy nie mieli go w reku i użykowali dluzej niz piec minut.
    Jednego nie można zarzucic iphonowi STABILNOŚCI i płynnego działania. Android jesze DŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁugo musi sie starac by dogonić system Apla. IPHONE to nie tylko gadzet a pewna stabilnośc i płynnosc działania.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet