Apple iPhone 5 - opinie
Telefony Apple Apple iPhone 5 Opinie o Apple iPhone 5

Apple iPhone 5

w sumie: 106
  • 3

    1. ~Dziabaducha  2012-09-12 20:14:43  host: 77-254-225-3.adsl.inetia.pl

    Moim zdaniem szału nie ma , bedzie kosztowac okolo 3 tys + to juz lepiej kupic SGS3

  • 3

    2. ~kuba  2012-09-12 20:47:51  host: 89-73-46-251.dynamic.chello.pl

    Zadna rewelacja. Galaxy s3 nie ma czego sie bac...

  • 2

    4. ~ptk  2012-09-12 21:13:52  host: 195-211-0-58.dsi-sieci.pl

    nic nowego - lipa

  • 0

    5.  2012-09-12 21:43:32

    Jaka pojemność baterii ?

  • 0

    6. ~usia  2012-09-12 21:52:28  host: user50-110.satfilm.net.pl

    A gdzie zapowiadane ładowanie indukcyjne?

  • 1

    7. ~  2012-09-12 22:24:03  host: tmo-097-143.customers.d1-online.com

    Wygladu mozna bylo sie takiego spodziewac. Ciezko wymyslic cos zupelnie nowego. Mnie sie podoba. Wnetrze aktualne, raczej nie potrzebuje nic wiecej. Dla mnie 4s nadal jest b.dobry, jednak chetnie kupie nowego iP.

  • 0

    8. ~tikpok  2012-09-12 22:59:47  host: agih245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niezły sprzęt, ale apple to styl lansu, który nie aprobuję.

  • 0

    9. ~asdf  2012-09-13 00:01:38  host: byz137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widzę, żę NFC dalej w iphonie nie potrzebne.

  • 1

    10. ~xavier  2012-09-13 00:03:27  host: pD9F72CAB.dip.t-dialin.net

    posiadam 4s i moim zdaniem jest lipny

  • 0

    12.  2012-09-13 07:11:37

    Pozwólcie że zacytuje Kazika: "Las Maquinas de la Muerte - oto idzie on / Monstrum opanowuje tron... (...) Z głowy korona / Wojna skończona" a tak serio urządzenie pod względem parametrów i doznań estetyczny wygląda na prawdę dobrze ciekaw jestem na ile Samsung będzie w stanie odeprzeć "atak" ;-)

  • 0

    13.  2012-09-13 07:20:23

    w USa cena od 199$, u nas pewnie zacznie się od 5000zeta. Masakra

  • 0

    14. ~Werwolf  2012-09-13 10:11:41  host: host122.v22.interkam.pl

    ma LTE a w Plusie nie dysponują w ogóle Iphone`ami na wymianę.. może ktoś to wytłumaczyć? ;)

  • 0

    15. ~n4  2012-09-13 14:08:37  host: public131464.cdma.centertel.pl

    steve się w grobie przewraca...

  • 2

    16. ~  2012-09-13 15:31:55  host: nat.ajc.com.pl

    niemalże taki sam jak 4S, tylko wiekszy wyswietlacz i nieco mniejsze gabaryty i cena 1500zł wieksza niz 4s LOL, jakim frayerem trzeba byc zeby to kupić?

  • 1

    18. ~  2012-09-13 16:01:37  host: 89.174.4.69

    NOKIA bije ta tandetę na każdym kroku i nie wspominając o cenie

  • 0

    19. ~meh  2012-09-13 19:28:44  host: mzr162.internetdsl.tpnet.pl

    @13 cena 199 dolców, ale w abonamencie

  • 0

    21. ~mosko7  2012-09-13 22:57:01  host: 89-68-245-2.dynamic.chello.pl

    Telefon za ponad 3tys a nie ma radia??

  • -1

    22. ~1231  2012-09-14 00:50:42  host: 89.174.108.242

    no pes przesady, Nokia za przeproszeniem juz ssie wacki Samsungowi i Iphonowy teraz to oni sie licza i jeszcze moze HTC a NOKIA PO wyjsciu 5 Upadnie... CO prawda w TYm oto modelu nie jest zmienione praktycznie nic... tylko wielkosc Lepiej kupic galaxy s3 osobiscie mam teraz iphona 4s i s3 i roznice sa kolosalne s3 jest poprostu lepszy... iphon juz nie ma co wymyslec... a Ci idioci z Chin i USA i tak to kupia BO LANS tak zwany a tak naprawde szalu nie ma... to jest dobre ale nie az tak jak bysmy tego chcieli od Apple ...

  • 0

    23. ~xal  2012-09-14 14:35:49  host: 82.160.136.251

    scovron: 199$ itd. te ceny ze slajdu zakładają że kupujesz telefon w najdroższej wersji kontraktowej telefon u jedengo z tamtejszych operatorów. To tak jakbyś u nas miał dopłacić 600 zł przy najdroższym abonamencie na 2 lata. Za wersje 16GB trzeba będzie zapłacić nie spełna 3tys. za 32 GB okolo 400zl wiecej i kolejne 400zl wiecej za 64 gb. Przynajmniej z tego co zdążyłem wyczytać.

  • -1

    24. ~Bali20  2012-09-14 14:36:47  host: lokis04.lokis.net.pl

    Troche odsmażony kotlet 4s nokia to i tak smietnik

  • -1

    25. ~Michał  2012-09-14 20:15:53  host: 83.238.159.186

    Jutro jade po niego do Niemiec 400 dolarów :PPP

  • 0

    26. ~kot  2012-09-15 09:33:44  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    na allegro już jest od 3100 w górę :>

  • 0

    27. ~1  2012-09-16 10:59:33  host: 89-69-115-169.dynamic.chello.pl

    nadal bez radia, szału nie ma

  • 0

    28. ~lutt  2012-09-16 12:15:27  host: wss.vlan85.architor.lubman.net.pl

    Gdyby miał Androida chyba bym się na niego zdecydował.

  • 0

    29. ~koksu  2012-09-16 12:55:50  host: 89-73-17-169.dynamic.chello.pl

    Moim skromnym zdaniem najlepszy model jaki wyszedl to byl 3gs. posiada dokladnie wszystko co mi potrzeba do szczescia. autentycznie apple brakuje designu i brakuje tego czegos co by mnie ujelo. gdyby poszli jakos ekstrawagancko z obuowa a tutaj po prostu rozwalkowany 4s? aparat przedpotopowy, design stary, generalnie lubie iphone ale to po prostu nie jest niczym nadzwyczajnym a cena jest nadzwyczajnie wysoka.

  • -1

    30. ~Fish  2012-09-16 19:05:44  host: host-92-22-157-177.as13285.net

    W USA owszem zaczyna się od 199$ ale na kontrakt... A tak w ogóle pisząc że to syf i tandeta, tak piszą osoby których na iphona po prostu nie stać. Bo sprzęt naprawdę świetny a materiały użyte do produkcji i jakość wykonania - w tym są po prostu niedoścignieni.

  • 0

    31. ~dareus  2012-09-17 13:49:19  host: 91.212.242.203

    do @12 - Powiem tak: To nie Samsung musi odeprzeć atak, bo takowego nie ma. Otóż powiem śmiało, że APPLE niczym nie odparło ataku Samsunga czyli premiery SGS3. Choć szkoda, bo ta ich wojna jest nawet ciekawa, oczywiście biorę pod uwagę nowinki technologiczne w tych telefonach, a nie kretyńskie pozwy APPLEa wobec Samsunga. Ten telefon nie niesie nic nowego, więc mam nadzieję, że długo nie będziemy czekać na naprawdę innowacyjną nowość z tej stajni.

  • 2

    32. ~lol  2012-09-17 19:59:16  host: user-5-173-218-98.play-internet.pl

    "12" Odeprzeć atak? Jaki atak? przecież Samsung wystartował przed Apple w tym starciu. Poza tym, szczerze to nie ma co reagować, sgs3 niszczt ip5. To iPhone nie odparł ataku...

  • -1

    33. ~alehandro  2012-09-17 22:51:48  host: 37.30.11.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Lupie czytac posty w ktorych ludzie hejtuja jakis telefon a nawet nie potrafia napisac poprawnie jego marki jak np. pisza ze Iphone nie odparl ataku Samsunga a Iphone to telefon wydany przez Apple. Tak samo jak mozna twierdzic ze Iphone 5 jest slaby jak wiekszosci "hejterow" nawet na niego nie stac! Ludzie ogarnijcie sie blagam.

  • 2

    34. ~Samsung4life  2012-09-18 11:09:35  host: 213-195-163-94.ip.netia.com.pl

    Praktycznie każdy porównuje iPhone'a do Samsunga Galaxy S III i wniosek oczywisty, że osoba, która oczekuje prostoty i dbałości o szczegóły, wybierze iPhone'a. Sam korzystałem z kilku modeli Samsunga ale po kilkunastominutowym kontakcie z iPhonem, nie zamienię tego telefonu na żaden inny. Jeżeli ktoś jest w stanie pozwolić sobie na telefon droższy od świetnego Samsunga, to dlaczego od razu hejtować za fanbojstwo, czy brak racjonalnego myślenia. Chcę kupić, to kupuję i tyle, nikomu nic do tego. Problem jednak w tym, że Polacy lubią zajmować się cudzymi sprawami bardziej niż swoimi a po dodaniu do tego zawiści, mamy gotowy przepis na wylewanie własnych frustracji w sieci. iPhone - telefon dla osoby, która chce telefonu dobrze zaprojektowanego, niezawodnego i prostego w obsłudze. Samsung - masa ficzerów, kloc i plastik, w sam raz na szpanowanie 5" telefonem, który tak naprawdę telefonem już nie jest. End.

  • 1

    35. ~999  2012-09-18 12:22:05  host: customer1759.106.wv.cust.t-mobile.co.uk

    Najbardziej irytujace sa stwierdzenia ze iphona krytykuja ludzie ktorych na niego nie stac - po co pisac takie bzdury. A moze iphona krytykuja ludzie ktorzy uwazaja go za sprzet moze i dobry ale jakze ograniczony z jego tzw multimedialnoscia - gdzie radio, gdzie mozliwosc odtwarzania Divix, jak wrzucisz do pamieci swoje mp3 z kolekcji na PC, a moze jest sposob aby zdjecie czy plik muzyczny przekazac przez bluetooth ??? Coz wyglad to nie wszytko i po prostu duzo osob zwraca uwage na takie drobne szczegoly i nie leca owczym pedem do sklepu po to aby sie pochwalic nowym iczyms tylko zwracaja uwage na naprade istotne szczegoly. Jakkolwiek co do wygladu jest to sprawa bardzo subiektywna ale wersja 4 byla fajniejsza - ten 5 jak dla mnie za dlugi. Lepsze bylyby inne proporcje ekranu. Ale coz na pewno znajdzie swoje grono odbiorcow. Ja choc stac mnie na niego z powodu jego ograniczen wybiore cos innego. Wybor jest duzy

  • 2

    36. ~BarBog  2012-09-19 20:50:09  host: ip-93-154-247-127.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Samsung ma S3, Nokia Lumie920, Htc One x a Apple... takie coś? Nie no to ja wybieram lumie 920 albo htc 8x :P Apple bez steva się pogrąża

  • 0

    37. ~  2012-09-20 13:49:33  host: 212.160.172.70

    slabiutenko nie tego sie spodziewalem po smarthonie roku 2012

  • 0

    39. ~wziuuuu  2012-09-23 13:35:49  host: 70-187.tj-komputer.pl

    SGS3 nowego kupisz za 1700 zł, One X za 1500 zł , LG 4X za 1400 zł. Czy przy takich cenach warto wydać 3000 zł na iPhona ?

  • 0

    40. ~yyydno  2012-09-23 20:28:24  host: ip-37-209-145-37.free.aero2.net.pl

    gufno brak radia brak javy brak gier za wszystkie aplikacje słono płacisz jak za 3000 powinien być trzycr azy lepszy od s3 a pojemność baterii nie znana

  • 0

    41. ~ABdullah  2012-09-24 04:55:31  host: gqp42.internetdsl.tpnet.pl

    niestety muszę przyznać rację co do stabilności systemu apple i optymalizacji aplikacji których ilość takze jest astronomicznie większa niż na andka... ale przedmówca @35 bodajże wspomniał słuszną kwestie w dzisiajszych czasach tak jak mówisz @34 telefon nie jest już telefonem a mi zależy na oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki. Powiesz mi że IP mają Itunes a ja powiem że wole swoje Mp3. kilka innych banałów które jabłko może zmienićto te śmieszne ładowarki teraz standart to micro usb. 5" to już nie telefon to w takim razie 4" to co ??

  • 0

    42. ~  2012-09-25 15:28:10  host: 195.116.10.240

    ciekawe jaka cena mam nadzieję ze nie taka wysoka jak u poprzednika jakby cena była przystępna to bym się skusiła na niego

  • -1

    43. ~Mats  2012-09-25 18:52:44  host: 37.30.247.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Dla mnie to żadna rewelacja, szukałem w internecie specyfikacji i nie mogę znaleźć, może ktoś się orientuje o taktowaniu procesora Apple A6? Powiem tak układ graficzny będzie raczej b.dobry jak to w iPhonie, RAMu wreszcie dali tyle ile powinien mieć każdy fon więc powinien śmigać Os był zawsze nieźle zoptymalizowany. Czytam jak ludzie się wszędzie przebijają i kłucą, osobuście zwolennikiem marki Apple nie jestem(uważam że produkty z ich stajni nie cechują się aż taką jakością co do ceny) obecnie jestem przywiązany do Androidów ich zaleta tkwi w masowości więc na Playu(markecie) wszystko jest do nich dostępne wielość dobrych i darmowych aplikacji to jest +, na andku powstał swoisty marketing, aplikacje tworzą różni i niezależni deweloperzy czy naogół firmy, jednak chyba wszyscy wiemy masowość andka to taż minus a plus dla windowsów i OSów chodzi o inwidualną optymalizację do sprzętu, chyba logiczne jest że np. ten sam android ice cream nie może tak samo chodzić choćby na fonie o 2rdzeniowym 1,5Ghz procku i innym fonie ok600

  • 0

    44. ~manek775  2012-09-26 17:01:15  host: 83-238-129-122.ip.netia.com.pl

    Tam jest błąd: nie wrzesień, a 1 kwiecień. iPhone już nie jest najlepszą komórką. Zresztą nigdy nie opłacało się go kupować.

  • 0

    45. ~Siurek  2012-09-27 09:32:58  host: host-217-97-254-54.jrbnet.com

    choc sgs3 jest duzo lepszy od ip5 to znajda sie spinatory że beda mówić że oczywiście że się opłaca a prawda jest taka że iPhone już się nie rozwija i konkurencja już prowadzi w wyścigu technologii

  • 0

    47. ~tłoku  2012-09-27 22:59:43  host: adjv82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    39 nie przesadzaj .. nie kupisz nowego One x za 1500 ani sgs 3 za 1700 z full gwar 24 kupiony w salonie ... nie ma szans

  • 0

    48.  2012-09-28 11:32:24

    jak zawsze badziewie drogie i bez radia

  • 0

    49. ~Robert S.  2012-09-29 19:06:10  host: 188.123.208.6.ssi.gliwice.pl

    Telefon ten najlepiej zweryfikuje rynek. Po 2-ch dniach sprzedano juz 5mln szt, wiec z odbiorem zle nie jest. Apple ma zasadniczo jedną przewagę nad konkurencją - jakość i dopracowany soft. Jak juź wypuszczają soft to działa, samsung po aktualizacji SIII ma problem, zresztą jak wszystkie fony z androidem. Kazdy wydając 3k na telefon robi to z wlasnej nieprzynuszonej woli - swiadomy ograniczen. Mozna psy na apple wieszac za cene i ograniczenia, brak tego czy owego. Jednak jakoscia i softwarem sa nr1.

  • 0

    50. ~stokrotka  2012-10-01 15:25:17  host: 195.116.10.240

    jego cena to porażka a szkoda

  • 0

    51. ~fiodor  2012-10-02 08:45:21  host: 195.41.43.3

    Kupiłem iPhona 5 w dniu premiery 28 wrzesnia w salonie Play rezygnując tym samym z dalszego użytkowania S III. Porównując oba telefony po kulku dniach użytkowania iPhona vs. 2,5 miesięcznego użytkowania S III. Samsung daleko zostaje w tyle jeśli chodzi o jakośc wykonania obudowy telefonu i odporność na uszkodzenia. Obudowa S III rysuje się pomimo szczególnej ostrożności użytkowania i noszenia telefonu w oryginalnym etui. Apple jest precyzyjniej wykonany z dużo lepszych i trwalszych materiałów (trzymając go w rękach czuć jakość i prestiż) a w rezultacie jest odporny na ślady użytkowania. Ekran piątki jest zdecydowanie bardziej precyzyjny i naturalny jeśli chodzi o dotyk. Bateria- S III ma ogniwo większej pojemności jednak przy surfowaniu w necie iPh działa dłużej. Za przewagę Samsunga nad Apple mogę podać łatwość kopiowania rozmaitych plików (xls, doc, mpg4, avi, mp3) plików i odtwarzania dokumentów. W apple to spore wyzwanie u konieczność użycia iTunes lub innego badziewnego programu. POLECAM iPhona 5 dla ludzi, którzy lubią mieć najlepsze zabawki :)

  • 0

    52. ~Anja  2012-10-03 14:13:00  host: dslb-188-100-234-040.pools.arcor-ip.net

    Bawią mnie te komentarze ludzi którzy twierdzą,że iPhon 5 to poprostu szajs.Piszą to osoby na które go poprostu nie stać.Dla mnie ten fonik jest rewelacyjny dobra sytylizacja , materiały wysokiej jakości. Co z tego, że nie posiada Radia, halooo ludzie od czego jest App Store?Bez żadnego zastanowienia kupiłam ten model zamieniając Galaxy S3. Samsung może i prowadzi technologiczną wojnę z Apple ale oczywiście przegrywa starcie.Materiały z krórego wykonany jest S3 to porażka- tandetny plastki który pakowany jest do większości smartów.Do tego ciągły problem z zasięgiem wrrr. Dla ludzi którzy stawiają na dobry wygląd i chcą posiadać dobry model jak najbardziej polecam iphone 5.

  • 0

    53. ~DarthWrath  2012-10-08 14:22:06  host: 84-10-160-30.dynamic.chello.pl

    Robert S. - Apple ma tę przewagę, że celuje w specyficzną grupę odbiorców, tzw. szpanerów. Dlatego Apple zawyża ceny iPhona, bo wie że ich docelowa grupa odbiorców i tak kupi ten telefon, przede wszystkim dla samego faktu posiadania iPhona :] A co do porównania iOS vs Android - było o tym setki razy. Na Androida jest WIĘCEJ aplikacji darmowych, na iOS za wszystko MUSISZ PŁACIĆ. Plus to co jest największą wadą Appla - iTunes. Co do technologii, faktycznie konkurencja prowadzi w tej dziedzinie. Taki choćby Samsung - dla niewtajemniczonych iPhone 5 bazuje na procesorze Samsunga :) Z kolei iPhone przoduje jeśli chodzi o prestiż i design. Niestety jeśli chodzi o jakość wykonania to już kwestia dyskusyjna - ekran jak i cała obudowa iPhona dosłownie pokrywa się pajęczyną pęknięć po upadku. W Samsungach Galaxy - nie. Mimo ponoć tandetnych plastików - próbowałem złamać pokrywę baterii w moim Galaxy i nie dało się. Reasumując, każdy wymaga od telefonu czegoś innego - iPhone kolegi wygląda przy moim Galaxy NOTE jak zabawka a różnica wielkości ekranów jest...nie do przeskoczenia :)

  • -1

    54. ~Mat  2012-10-10 18:47:44  host: v09-15.opera-mini.net

    OPŁACA SIE LECIEC PO NIEGO DO USA BO TAM KOSZTUJE 120$ :P

  • 1

    55. ~Guczicsu  2012-10-14 20:57:37  host: 188.147.242.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Powiem tak miałem w reku i szału nie ma. Lepiej kupić SGS3.

  • 0

    56. ~człowiek  2012-10-18 15:28:13  host: host-89-228-5-238.biznes.mm.pl

    Ajfon jak ajfon, szału z wierzchu nie ma. Środek też jak na dzisiejsze wymagania w sam raz. Tylko cena powala, lepiej kupić SGSIII.

  • 0

    57. ~kijek  2012-10-22 07:47:56  host: host-78-145-221-22.as13285.net

    Cena iphona 5 to tylko porazka w polsce bo w UK cena jest taka sama jak S III gdy byla jej premiera lekko ponad 500 funtow (2500zl)a w polsce 4 tys zl zamiast kupic prosto od appla gdzie cena wynosi okolo 2800 zl ale po co lepiej na allegro za 4 tysie

  • 1

    58. ~antek  2012-10-29 16:47:09  host: 176.107.106.68

    od tygodnia mam iphone5 i szlag mnie trafia... bateria trzyma pół dnia przy normalnym użytkowaniu podczas pracy (tyle co 2letnia 4ka). Co jakiś czas w dolnej części ekranu pojawiają się jakieś "szumy", obraz dziwnie faluje, zmieniają się kolory. Kilka razy się już zawiesił. Dziwne, sądziłem że następna generacja będzie lepsza, nie gorsza

  • -1

    59.  2012-11-02 09:33:37

    @53. "Na Androida jest WIĘCEJ aplikacji darmowych, na iOS za wszystko MUSISZ PŁACIĆ" - Rozbawilo mnie to zdanie :P

  • -1

    60. ~Mariusz29  2012-11-06 19:04:35  host: 89-72-23-106.dynamic.chello.pl

    To chyba najlepszy telefon jaki miałem w rękach...użytkowalem do tej pory Nokie, Htc, Samsungi, m.in S3, no i oczywiście wcześniejsze wersje Iphone'ow. Ekran zyleta, szybkosc(nawet po przesiadce z 4s czuć duuuuzo różnice. Aparatu tak szybkiego nie ma żaden smartphone, system IOS chodzi mega płynnie, jeszcze jak ktoś ma Ipada to idealnie idzie wszystko ze sobą synchronizowac przez iCloud. Szkoda, ze kosztuje aż tyle u Nas, bo dotarł by do większej rzeszy Polaków, pzdr

  • 0

    61. ~greg  2012-11-07 00:29:31  host: meduza.ds2.agh.edu.pl

    @54 Mat, wróciłem ze stanów 2 tygodnie temu i cena o jakiej mówisz to jakieś nieporozumienie. Dodaj jeszcze do tych $120 jakieś $550-600 to się zgodzę.

  • 0

    62. ~callejon  2012-11-10 20:27:39  host: blp247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    iphone 5 hmm jakosc wykonania celujaca bogaty desingn materialy najwyzszej klasy co do reszty szalu nie ma troche wiekszy ekran procek z laski samsunga(chyba w prezenice za ten boj o patenty multitouch)dzwiek czystyekran retiny robi wrazenie net youtube chodzi plynnie to tylke jesli chodzi o plusy najwiekszy minus dla appla to bateria przy normalnym uzytkowaniu kilka rozmow parenascie sms i wlaczony FB bateria zyje dzien max nie wiem czemu tak bo wedlug zapowiedzi producenta nowy procek serii A6 mial byc mniejszy i bardziej energooszczedny a co mamy procek mniejszy ale bardziej pradozerczy :))co do aplikacji app store ma wiele aplikacji darmowych wiec nie wiem skad stwierdzenie ze z wszystko trzeba placic IOS jest sytemem zamknietym ktory dopuszcza aplikacje tylko z ich zrodla w przeciwienstwie do androida ktory jest otwarty z racjii tego powstakje wiecej aplikacji czy softwarow tak czy inaczej iphone 5 i Ios czy samsung s 3 i a ndroid wolnosc wyboru jak to kiedys ktos napisal pozdrawiam:)

  • -1

    63. ~plastic  2012-11-11 09:49:28  host: d110-39.icpnet.pl

    Gdyby samsung galaxy s3 byl na ios to bym go kupil. Android to nie stabilna lipa i tyle

  • -1

    64. ~mad  2012-11-17 22:07:34  host: b01ad49a.bb.sky.com

    Uzywalam przez chwile Iphone 3GS, na tyle mnie przekonal, ze kupilam teraz Iphone 5. Tyle samo mnie praktycznie wyszlo brac Ip 5 na kontrakt, co oslawione Galaxy S III. Wygraly wzgledy estetyczne, nowe telefony samsunga (s III czy Note 2) sa zwyczanie za duze. IP5 lepiej lezy mi w rece. Do tego wzgledy praktyczne, Iphona juz mialam, to wszytsko poszlo gladko, nie stracilam zdjec, smsow itp, w nowym tel mam dokladnie co w starym, bez wysilku. Ah, no i jeszcze jedna rzecz - uwielbiam czytac komentarze o Apple, super komentarze od hejterow, nomalnie az mi sie leza w oku kreci, ze zwykly telefon (!!!) wzbudza takie emocje.

  • 0

    65. ~misiek  2012-11-17 22:37:20  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    ktoś wie jaki to ma procek? ilu rdzeniowy??

  • 0

    66. ~DanZel.  2012-11-18 21:25:29  host: 178-36-221-166.adsl.inetia.pl

    NO to tak. Iphone 5 ma Procesor dwurdzeniowy 1Ghz, taki sam jak 4S , sprawdzałem tą nazwe tego procesora i znalazłem połączenie . 39-dobrze gada . Ludzie nie wiem jak możecie kupić Iphone'a . Telefon ma tylko ten niby zajebisty wyświetlacz "Retina" ,a coś po za tym ? DOdatkowo płacimy jeszcze za nadgryzione jabłko, opłaca się ?. Już lepiej kupić sobie Samsunga Galaxy Note II, który jest 4 razy lepszy od Iphone'a 5 i o 400 zł tańszy . Można też jakąkolwiek XPerie z Procesorem dwurdzeniowym 1,5 Ghz i aparatem 12-13 Mpix. Ja uważam ,że Iphone jest dla gwiazd, a nie dla normalnych ludzi, jak chcecie być gwiazdami prosze, ale czy warto tyle kasy wydawać na takie coś,a nie lepiej wydac to na swoją pasję >? . Pzdr.

  • 0

    67. ~DanZel.  2012-11-18 21:30:18  host: 178-36-221-166.adsl.inetia.pl

    Apple A6 , ten procesor jest prawie ,że identyczny jak A5, największe taktowanie rdzenia to 1,3 Ghz , Kompatybilny z Swift i ARMv7-A , posiada 2 rdzenie, producent to Samsung,a wygląd Apple'a . CHyba nic więcej tutaj pisać nie trzeba .

  • 0

    68. ~marcopolo  2012-11-20 14:59:16  host: sz130.mac.edu.pl

    Używam Iphona5 od tygodnia i muszę przyznać iz robi wrażenie solidnego sprzętu , bardzo intuicyjny w obsłudze , bardzo szybki , rzeczywiście mankamentem jest i-tunes i jego ubogie funkcje ,używałem do niedawna nokie e7 na symbianie i nowa nokia suite moim zdaniem jest lepsza od i-tunes,pytanie - czy iphone wart jej swojej ceny , ja mam watpliowści

  • 0

    69. ~misiek  2012-11-26 14:49:40  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    57. Gdzie u Appla masz iphona za 2800? U oficjalnego dystrybutora w sklepie, jest 4 eska 16 gb. za 2499 pln. Za piątkę trzeba wydać od 2999 z 16gb do 3999 z 64 gb.

  • 0

    70. ~arnold1313  2012-11-28 22:02:02  host: 77-253-107-197.adsl.inetia.pl

    byłem użytkownikiem przez 2 lata IP4, super. W piątek odebrałem IP5, wczoraj odałem go do reklamacji, gdyż z tyłu na kantach obudowy zlazła mi farba. Wcześniej zadzwoniłem do wsparcia Apple i uzyskałem informację, że sprawa jest znana)Nie wiem co o tym myśleć?

  • 0

    71. ~toastt  2012-12-11 17:49:20  host: host-89-228-5-238.biznes.mm.pl

    Telefon w cenie używanego samochodu. Nie wiem, czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na trend. Już za niecały rok następny Ajfon (6 lub 5s) znając życie. Nie wiem również co to za nowa jednostka pojemności baterii- BardzoDobra, czy jak?

  • 0

    72. ~ja  2012-12-14 15:11:59  host: public-gprs239582.centertel.pl

    Bystrzaki z apple oczywiście muszą postawić na swoim i wynaleźć jakiś nowy rodzaj sim żeby gnębić lud nikomu nie potrzebnym "ulepszeniem"

  • 1

    73.  2012-12-16 01:30:37

    Co nowego? Ekran 4", no po prostu Apple rewolucję zrobiło. Po tylu modelach z ekranem 3,5" postanowili dać piątkę z ekranem 4". Ale wciąż ten sam słaby nudny wygląd. No i to LTE, potrzebne? Te iPhone'y to są dlatego takie drogie, bo pewnie pamięć tyle w nich kosztuje.

  • -1

    74. ~Stasiu  2013-01-30 17:34:45  host: 178-37-141-30.adsl.inetia.pl

    Większość z Was nigdy nie miała tego telefonu w rękach. Zmieniłem z 4 na 5 za 1zł w abonamencie. Telefon użytkuje od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony i przejscie z 4 na 5 jest ogromną różnicą. Lekkość i szybkość tego telefonu powala

  • 0

    75.  2013-02-02 18:55:42

    @71 na glowe upadles??? Za 3k PLN to nawet zlomu na zlomowisku po samochodzie nie kupisz. Auto uzywane do jazdy kosztuje 20k PLN pod warunkiem, ze to Panda.

  • 0

    76. ~as  2013-02-14 13:28:37  host: 87.105.212.200

    Haha wszyscy "bez radia". To w ogóle ktoś w jakimkolwiek telefonie radia słucha?

  • 0

    77. ~  2013-02-17 14:40:53  host: 87-205-232-102.adsl.inetia.pl

    Popieram niektórych z przedmówców. Większość krytyki iPhona 5 jest bezpodstawna. Są to wypowiedzi typu "to samo co 4", "lepiej SGS 3", "iPhone to *** itp. Jestem przekonany, że większości ludzi piszących takie opinie na niego nie stać. Nie ma w tym nic zawstydzającego bo jest cholernie drogi, jest najdroższy. Jednak brak funduszy na ten telefon nie powinien być powodem krytyki. Nie rozumiem również podniecania się tym, że SGS 3 ma lepsze parametry. Powiedzcie co z tego, że ma 4 szybsze procesory skoro to w pełni nie przekłada się na płynność użytkowania. W testach iPhone wypada lepiej do SGS 3. Pomijam też wykonanie, w którym SGS pozostaje daleko w tyle za IPhonem. Dla mnie telefon jest czymś bardzo ważnym. Dużo dzwonię, dużo piszę, dużo korzystam z internetu, robię wiele zdjęć. Rozpatrywałem wiele telefonów z najwyższej półki i naprawdę, iPhone jest najlepszy. Jego jedyną wadą jest cena. Ale prawda jest taka, że designem nawet stara jedynka jest 100 razy ładniejsza od większości nowych teflonów, więc taka cena jest uzasadniona. Skończcie z hejtingiem.

  • 1

    78. ~Uzytkownik  2013-02-24 21:11:04  host: aamy120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem smartfon stanowczo zbyt drogi i nie chodzi o to, że mnie nie stać. Po prostu nie jest wart tych pieniędzy patrząc na to co sobą reprezentuje. Znów jest w tyle za konkurencją jeśli chodzi o oprogramowanie jak i parametry, wystarczy włączyć porównywarkę i dodać przykładowo galaxy żeby się o tym przekonać. Każdy jeden galaxy jest sporo tańszy i przy tym ma lepsze parametry, nie jest też prawdą, że jest nie stabilny. Bajeczki typu prestiż czy nie da się poprawić ideału można sprzedawać nastolatkom a nie dorosłym ludziom. Jeśli popatrzeć na ten smartfon, dodać metody marketingowe i komentarze wyznawców to można tylko nie dowierzać.

  • -1

    79. ~  2013-03-02 00:52:58  host: 77-253-4-236.adsl.inetia.pl

    Ale co Ci po lepszych parametrach skoro nie przekłada się to na płynność?

  • 1

    80. ~Mario  2013-03-13 12:29:01  host: h-176-98-123-8.pppoe.covernet.pl

    Wiele szumu o nic. Smartfon reklamowany jako jeden z najlepszych na rynku, wnoszący wiele innowacyjnych rozwiązań a nie ma nawet nfc, i stara powłoka Corning Gorilla Glass gdy na rynku jst już od jakiegoś czasu Corning Gorilla Glass 2. Telefon nie jest wart swojej ceny.

  • -1

    81. ~  2013-03-13 21:41:15  host: 87-205-235-194.adsl.inetia.pl

    Mimo wszystko trzeba przyznać, że w testach bije GSII :)

  • 1

    82. ~Ja  2013-03-21 19:33:21  host: public-gprs586394.centertel.pl

    Mojej nokii n9 w życiu nie zamieniłbym na to coś. Ten Iphon 5 to jakaś pomyłka. Apple chwali się że ich system jest nie zawodny i przejrzysty, to chyba Meego nie widzieli, to jest dopiero intuicyjny mobilny system. Mój brat kupił sobie tego Iphona i nie polecam, bateria to jakaś porażka, że nie wspomnę o braku nfc, radia, i braku opcji udostępniania plików przez Bluetooth'a. Co z tego, że ma dobry aparat, zrobisz zdjęcie znajomej ona chce abyś jej je wysłał a ty powiesz, "sorry ale mój smartfon za 3000 zł, nie ma opcji wysyłania plików przez Bluetooth'a" śmiech na sali . Ten telefon jest dla szpanerów a nie dla ludzi którzy korzystają z telefonu na co dzień. I jak to coś Porównywać z Sony Xperia Z, czy Samsugiem GS III czy nawet HTC one X.

  • 0

    83. ~Niggers  2013-03-27 08:26:45  host: mnhm-5f74fc0d.pool.mediaWays.net

    LUDZIE ! ! Na stronie Apple iphone 5 kosztuje 2800 złotych a na allegro 4 tysiące ten sam model !

  • 1

    84. ~Sebix27  2013-03-28 20:26:42  host: pah18.internetdsl.tpnet.pl

    Niby miał być taki dobry a to *** z logiem jabłuszka...... lepszy Samsung...

  • 0

    85. ~koppak  2013-03-31 17:55:12  host: 89-79-223-20.dynamic.chello.pl

    Ja mam SGII i jestem zadowolony, co to iPhone to nowy model, lansująca moda na tą markę nakręca rynek. Telefon ma służyć głownie do dzwonienia ;D SGIII to już trochę duże gabaryty, a co dopiero SGIV 5 cali-nie praktyczne, ile cali będzie miał NOTE 3 ..... 6,7

  • 0

    86. ~  2013-04-07 00:16:19  host: user-94-254-193-174.play-internet.pl

    A teraz napiszemy uczciwie. Do tej pory byłem sceptykiem co do iPhone, ostatnim modelem jaki miałem był iPhone 3GS, pózniej przyszła moda na androida i tak przerobilem sgs, sgs2, sgs3, xperie z itp itd. Czytajac komentarze nie chcialem iPhone 5, lecz pod wpływem chwili kupiłem go wczoraj. Telefon jest rewelacyjny, szybki, rewelacyjny aparat, super odtwarzacz muzyki i tak bez końca mogę wymieniać a co najważniejsze gabarytami przypomina telefon, a nie paletke do Ping ponga. Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem tego modelu z czystym sumieniem polecam i gwarantuje ze nie zawiedzie

  • -1

    87.  2013-04-11 21:58:04

    Miałem różne telefonu oparte o różne systemy. Teraz czytam tutaj opinie i wydają mi się śmieszne. 1. Suche dane techniczne - nie przekładają się na realia, bo wbrew pozorom parametrami słabszy iPhone działa płynniej od mocniejszych konkurentów - dopracowane oprogramowanie ma znaczenie 2. kontrola sklepu Apple przez Apple - co jakiś czas pojawiają się informacje o wirusach na komórki umożliwiających wykradanie danych - informacje te dotyczą Androida, gdzie kontrola jest beznadziejna 3. kontrola sklepu Apple przez Apple - do Google Play byle kto może napisać aplikację żądającą rejestracji i podania jakichkolwiek danych - nie wiadomo komu je się podaje - mając iPhona jeśli podaję, podaję dla Apple 4. brak możliwości przesyłania plików przez bluetooth - rozwiązanie proste i skuteczne - Bump 5. gdy chcialem sprawdzić pocztę na Androidzie musiałem odpalić 3G - w iPhonie nie muszę 6. "nic nie zmieniają od lat" - i dzięki temu do iPhona jest masa akcesoriów - do czasu IP 5 nie ważne było jaką mam stację dokującą, jakie głośniki itd. każdego iPhona oraz iPoda niezależnie od generacji można było podłączyć - apropo innych telefonów, dziś mam HTC, jutro Samsunga i moja stacja dokująca już do niczego się nie nadaje 7. na Androida jest masa aplikacji - zgodzę się, tyle, że naprawdę sensowne lub w pełni funkcjonalne są również płatne 8. telefon od czasu 1-ki ewoluujący powoli - czytaj ten sam model tyle, że ulepszany - jaki inny producent sprzedał tyle egzemplarzy tego samego modelu? 9. Android - wpiszcie w Google "nowy system samsunga" - okazuje się, że Samsung chce odciąć się od Androida - to chyba o czymś świadczy 10. dwie największe wady iPhona - cena i bateria Niemniej po 4 latach wróciłem do iPhona i nic mnie raczej nie skłoni do powrotu na Androida.

  • -2

    88. ~Krrisowy  2013-05-06 12:13:08  host: 89-71-168-253.dynamic.chello.pl

    Nie wiem jak trzeba być zakompleksionym idiotą by kupić iphona i bez rozumu to raczej istoty są , tak samo nie wiem jakim trzeba być bez guściem by kupić samsunga i jego lipne tworzywa i na maxa wywalone parametry co powoduje ścinanie telefonu to jak z silnika 1.3 wziąść 200 koni wiadomo ze taki silnik bedzie bardziej awaryjny , odpowiedzia na zmartwienia gustu wydajnosci i opieki skrupulatnej producenta powiem jedno słowo ! SONY !

  • 0

    89.  2013-05-19 08:21:52

    ~Krrisowy "Nie wiem jak trzeba być zakompleksionym idiotą by" pisać takie opinie. Dlaczego uważasz, że właściciele iPhonów to zakompleksieni idioci? Uzasadnisz swoją wypowiedź merytorycznie, czy nie masz argumentów? Po iP3gs miałem 2 Sony Ericssony oraz 2 Sony i z przyjemnością przesiadłem się na iP 4s. Ja mam argumenty ZA. Czekam na Twoje.

  • 0

    90. ~Marcin  2013-05-22 18:22:07  host: 178235247178.warszawa.vectranet.pl

    Czy ktoś ma problemy z baterią? Przy naładowaniu rano telefonu na 100%, koło godziny 18 mam juz 20%. Ładuje się barzdo długo bo od koło 3 godzin.

  • 0

    91.  2013-06-01 20:40:30

    Jak użytkujesz? Co masz powłączane? Ile rozmawiasz? Pytania zasadnicze do określenia co się dzieje z baterią. Jak tylko dzwonię i piszę smsy (iP 4s) to raz na 3 dni ładuję. Jak 3g, wi-fi, zabawa to dnia nie wytrzyma.

  • 0

    92.  2013-06-01 20:42:49

    Do 88. ~Krrisowy - 4 Sony przerobione - powrót do iPhona i Samsunga, w przyszłości Samsung wymieniony na HTC. Jakim d.....m trzeba być by Sony kupować?

  • 1

    93. ~  2013-06-16 20:30:08  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    główno a nie telefon Samsung jest lepszy nawet bluetooch w tym głównie nie działa

  • 0

    94.  2013-06-21 23:14:56

    Różne rzeczy mogą ludzie pisać, ale telefon sprawuje się świetnie i tak też wygląda. Jest lekki, szybko działa, ekran bardzo dobrze reaguje na dotyk, w pełnym słońcu wszystko widać. Jak każdy sprzęt ma wady, pewne rzeczy mogłyby być w standardzie (wysyłanie przez bluetooth, dźwięk stereo), ale to dla mnie ma mniejsze znaczenie. Ergonomia i jakość wykonania na wysokim poziomie. Miałem HTC jakiś tam model droższy i tańszy, z całym szacunkiem nie ma się co porównywać z iPhonem. Zależy kto czego szuka, na pewno coś dla siebie znajdzie, producentów jest cała masa, a modeli aż za dużo.

  • -1

    95. ~wiadro32  2013-06-22 19:50:44  host: 212-106-20-18.adsl.inetia.pl

    Jak ktoś się nie zna to mówi że iphone 5 jest badziewny. A to dla tego że go na niego nie stać, iphone 2g bije teraźniejszą konkurencje a o 5 nie mówię. Sony popełniło największy błąd po kija. Jak był jeszcze Sony Ericsson to jeszcze robili dobre smartphony a teraz to nie to samo. Mam Xperie tipo to już nie jest telefon albo jack nie działa albo głośnik nie wiem dlaczego ale przesiadam się na iphona tam takiego czegoś nie będzie. Pozdrawiam wszystkich co posiadają iphona.

  • 0

    96. ~  2013-06-24 16:07:07  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    albo lepiej kupicie sobie Samsunga galxy S duos

  • -1

    97. ~tata  2013-06-30 16:04:40  host: apn-95-40-77-143.dynamic.gprs.plus.pl

    Wiele lat temu gdy nie bylo ajfona byla nokia 8800,cena kosmiczna a sprzet normalny dzis to ajfon zastepuje nokie 8800.Tylko komentarze fanow sa takie same.,

  • 1

    98. ~domin95  2013-07-02 12:23:58  host: aank212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Podejrzewam że gdyby iPhone nie miał tylu utrunień w kopiowaniu(iTunes) i przesyłaniu plików przez Bluetooth to znalazł by o wiele większą ilość użytkowników.

  • 1

    99. ~Marek Ostrowski  2013-07-04 10:49:28  host: 178-36-131-232.adsl.inetia.pl

    Po "przerobieniu" kilku Androidów z górnej półki od HTC po Samsunga postanowiłem zrezygnować z tej platformy. W drodze eksperymentu wybrałem właśnie ip5. Już po 1 dniu użytkowania nabrałem pewności, że więcej do tego zielonego gniota zwanego Androidem nie wrócę. Płynność działania, ogólna sprawność telefonu, intuicyjność, wygląd i wykonanie - są nie do pobicia. Podsumowując - 99% negatywnych cech iPhone/iOS opisywanych w necie to wyssane z palca brednie, którymi łatwowiernie się karmiłem. A jak czytam, że nie ma darmowych aplikacji w AppStore (tak jak są w GooglePlay) to dostaje zajadów ze śmiechu. Takie farmazony piszą ludzie, którzy nie mają bladego pojęcia o tym sprzęcie i najczęściej oglądają go co najwyżej w broszurkach czy specyfikacji technicznej tak jak tutaj.

  • 1

    100. ~  2013-07-09 13:17:30  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    Co to za pisanie ze kogos nie stac na ten telefon co za banany. ja sadze ze jak za takie parametry to cena jest za duza i brak przesyłania plików przez Bluetooth w telefonie za 3000 zal... wole samsunga albo sony.zabawka dla nastolatkow ktore sie jaraja ze maja iphona

  • 1

    101. ~  2013-07-09 13:18:29  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    zal iphone za te pieniadze zabawka dla nastoletnich bananow

  • 1

    102. ~qwerty  2013-07-10 09:11:42  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    szalu nie ma telefon dla nastoletnich babanow wole samsugna

  • -1

    104. ~rb  2013-07-22 18:54:07  host: 81-219-5-84.adsl.inetia.pl

    iphone to jedyny sprzęt telefoniczny do profesjonalnego robienia muzy, samsungi mają latencję przez ktorą opóźnienie dźwieku jest tak duże, że uniemożliwia granie na nim

  • 0

    105. ~siema  2013-07-31 03:03:46  host: 089-100-048095.ntlworld.ie

    Do wszystkich ludzi, ktorzy twierdza, ze Iphone 5 jest "slaby" albo, ze jest "zabawka dla nastolatkow" przedstawie pewien fakt - Dzis rano bylem w jednym z najwiekszych Irlandzkich bankow i to co zobaczylem bylo bardzo przyjemne dla mojego oka.. kazdy pan "prawnik" czy inny urzednik posiadal ... UWAGA.. IPHONE5 a raczej ludzie w tak powaznej pracy nie chca "*** do zabawy" prawda? Samego Iphona w reku mialem a na dniach kupuje. Polecam do pracy i do wszystkiego innego, porownalem nawet go nawet z jego "konkurentami" i dla mnie bije ich na glowe a zanim cos powiecie... ogarnijcie czy macie choc troszke racji : ) Ciekawa opcja jest tez Sony. Jak dla mnie reszta odpada. pozdro

  • 0

    106. ~dante  2013-08-21 22:20:20  host: user-164-127-146-107.play-internet.pl

    Do kolegi siema strasznie spostrzegawczy jestes w banku widziales prawnikow i to w norwegi no no super i dlatego go kupiles? Mimo że każdy z was twierdzi że to nie prawda iż kupujecie go dla mody tobjuż po tym co piszecie przeczycie samym sobie tylko kilku z was przyznalo ze ten tel jest nie praktyczny ale i tak go kupia reszta z uporem maniaka udaje że brak wymiennej baterii np to nie wada albo że wstawianie blutusza 4.0 nie ma sensu bo nie można nim wysłać plików wiekszosć też wypowiada sie o androidzie i aż wstyd nie ma o nim bladego pojecia umyka wam tez fakt że niektóre negatywne opinie sa od kogos kto mial iphona a nie ze na niego nie stać

  • 0

    107. ~  2013-09-19 17:46:22  host: 031011207163.warszawa.vectranet.pl

    Jak ten model współpracuje z siecią plusa?

  • 0

    108.  2014-02-11 13:26:06

    Super smartfon. Jedyny minus to taki, że tylna obudowa (nie wykonana z plastiku jak w śmiesznych Samsungach) łatwo się rysuje, ale w 5s ten problem jest załatwiony. Ludzie, którzy hejtują Apple na pewno nigdy nie mieli styczności z tymi urządzeniami i po prostu są źli, że ich na to cudo nie stać ;)

  • 0

    109. ~piter  2014-04-03 00:54:48  host: host86-167-230-224.range86-167.btcentralplus.com

    Chciałem skomentować ten artykuł i zamieszczone opinie. Widoczne jest całkowite niezrozumienie oczekiwań i potrzeb. Większość piszących tu osób nie ma pojęcia czego oczekują nabywcy produktów apple. Krytyka, że obudowa jest delikatna i się pognie i porysuje w tylnej kieszeni spodni wprawiła mnie w zdumienie. Te produkty drodzy państwo nie są skierowane do was. To produkty dla osób ze specyficznym gustem i poczuciem smaku. I5 pasuje do pióra Mont blanc i cygar Cohiba a nie mokrych lepkich rączek w wypchanej kieszeni. Ciągłe uwagi o cenie zalatują populizmem. Ciekawe jakie byłyby opinie o zegarku za 60 tyś. w miękkiej złotej kopercie i z delikatnym skórzanym paskiem, albo o kolacji w eleganckiej restauracji pewnie takie, że w barze mlecznym "ruskie" 10 razy tańsze a na pewno smaczniejsze. Uwagi że jakiś szemrany kodek nie jest czytany, a kogo to obchodzi na pewno nie ludzi kupujących apple. Pewien status ułatwia życie. Jak chcę oglądać film to go kupuję i chodzi jak złoto. Nie została poruszona kwestia środowiska apple. Tego nie da się rozdzielić. Telefon jest częścią spójnego efektywnego ekosystemu w którym wszystko idealnie działa. Bez kombinowania ustawiania. Włączasz i działa. Na koniec za klasykiem powiem "do wideł panowie, do wideł".

  • 0

    110. ~no nie  2014-09-20 11:51:53  host: 35.120.225.195.static.bait.pl

    NIE MA RADIA!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    111. ~Realistic  2015-03-13 20:43:28  host: user-94-254-144-62.play-internet.pl

    Żal słuchać tych ludzi co nigdy pewnie nie mieli iphone'a nawet w ręce, a maja najwiecej do powiedzenia na temat telefonów tej marki. Uśmiech na twarzy się pojawia czytając te nic nieznaczące wypowiedzi. Pozdrawiam posiadaczy IP

  • 0

    112. ~Tata  2015-09-18 14:48:34  host: apn-31-0-2-240.dynamic.gprs.plus.pl

    109 twoje słowa nadal aktualne do wideł chłopcy ze wsi i miast.

  • 0

    113. ~Oskar  2016-01-04 01:21:49  host: public-gprs355824.centertel.pl

    Ci co piszą że ludzi na Iphona nie stać do idioci mni stać większość ludzi na niego stać a oni wciskają kit na siłe że kasy brak...Ja wole Samsunga Nokie(aktualnie Microsoft),sony bo chociaż można wszystko zrobić z multimediami.I nie płack się za byle *** apke.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-68-140.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet