Apple iPhone 4S - opinie
Telefony Apple Apple iPhone 4S Opinie o Apple iPhone 4S

Apple iPhone 4S

w sumie: 164
  • 0

    1. ~katipo78  2011-10-04 21:00:25  host: by36236.petrus.pl

    czyzby to byl ten przecudny najnowszy iphone? Jesli to nowy model to parametry nie powalaja nic nowego....

  • 0

    2. ~Kili  2011-10-04 21:02:44  host: host-86-111-107-146.tvk.torun.pl

    Od kiedy jest nowa tabelka? o.O

  • 0

    3. ~michalus  2011-10-04 21:04:16  host: bxn198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Znów przereklamowany gadżet...

  • 0

    8.  2011-10-04 23:05:02

    Wszystko niby fajnie... Tylko te bluetooth 2.1?

  • 0

    9. ~Turkuć  2011-10-04 23:06:23  host: 078088112131.dzierzoniow.vectranet.pl

    Lepszy aparat do sweet foci i szybszy procesor to grania w gry kupione za 20 zł. Tyle nowosci przez cały 2011 rok. Porażka i dno. Przy dzisiejszym rozwoju technologicznym i cenie to absurd roku.

  • 0

    10. ~mliekow@gmail.com  2011-10-05 05:28:05  host: 88-199-251-118.tktelekom.pl

    Szkoda tylko, że nieprędko będzie w polskiej dystrybucji. Ale przypuszczam, że już za dwa tygodnie będzie można kupić go sobie na Allegro za jedyne 6 tys. z lockiem, którego zdejmiemy za pół roku... Moim zdaniem szału nie ma, może te superowe funkcje coś tam przekonują, ale nie jakoś kosmicznie... Nowy gadżet dla Amerykanów, którzy potrzebują się dowartościować i tyle...

  • 0

    13. ~x2x  2011-10-05 15:19:17  host: 62.152.159.42.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Żadna rewelacja, nic się nie postarali...

  • 0

    14. ~pepe pan dziobak  2011-10-05 15:57:58  host: 78.133.208.202

    8mpix nareszcie. a tak to to samo co 4 :/

  • -2

    15. ~cwr  2011-10-05 16:52:07  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    ale padaka, kazde htc go zamorduje a o samsungu s2 juz nie wspomne. telefon z logiem "gów.."

  • 0

    17.  2011-10-05 17:38:06

    3, 2, 1... "Nie ma 4G!", "Nie ma radia!" :D Oczekiwałem innych zmian, Apple mnie zaskoczył. Pozytywnie. Kolejny super (i)telefon. Wielkie plusy za 2 anteny, pozostanie przy szkle i wersję 64 GB. Tylko czekać, aż portfel dorośnie do 4S. ;)

  • 0

    20. ~SexyBoY  2011-10-06 14:08:36  host: 217.98.252.2

    Iphone fajny ale cena znów trochę odstrasza :(

  • 0

    21. ~arek  2011-10-06 19:18:22  host: k3-ip209.antsatgor.pl

    mi sie nigdy nie podoba to że w tym urządzeniu nie ma radia fm

  • 0

    23. ~MatiX  2011-10-06 20:41:31  host: host2-28.multi-ip.pl

    Nie zgadza się waga telefonu, powinno być 140g. Na temat baterii nic nie wiadomo, ale wg przecieków jest 1430 mAH. RAM też jest wielką niewiadomą, ale najprawdopodobniej jest to 1GB. Bluetooth jest w wersji 4.0. Co do telefonu myślę, że jest to udany i wyjątkowo szybki smartfon, godny polecenia. Pamięć dla Steve'a Jobs

  • 0

    24. ~Woker  2011-10-07 10:11:04  host: 212.160.172.70

    Już za chwile zobaczymy te posty typu "ajfon rulez"... A tak na serio? za cenę takiego iPhone kupili byśmy 2 kombajny multimedialne... Wiec moje pytanie na sam początek dyskusji, czym tu się jarać?

  • 0

    26. ~pedros347  2011-10-07 18:37:01  host: user-31-174-134-255.play-internet.pl

    Po prostu genialny, 4S for Steve:(

  • 0

    27. ~Nick  2011-10-07 22:56:55  host: public31848.xdsl.centertel.pl

    Nic nie warty gadżet kosztujący 2 razy więcej niż 2 razy lepszy telefon SonyEricsson lub Samsung, telefon dla idiotów

  • 0

    28. ~123321  2011-10-08 08:52:21  host: gw10.knc.pl

    Mimo ze ma gorszy srodek od s2 to i tak bdzie chodzil o wiele lepiej dzieki optymalizacj i koniec wiec juz bym wolal kupic iphone

  • -1

    29. ~lol  2011-10-08 12:18:59  host: 082139049125.radom.vectranet.pl

    Wiele osób sądzi ze mając iPhone szpanują tym. Tylko że kupują coś co już od dawna mają inni producenci za cenę z kosmosu i to jest już głupota.

  • 0

    30. ~slavi  2011-10-08 13:39:09  host: 89-25-168-234.huxnet.pl

    tak swoją drogą nie jest błąd, gdyż 4S ma bluetooth'a 4.0 a nie 2.1 ;) i tak przegrywa z SGS II, notabene jest już jakiś postęp. telefon za 2tyg wejdzie do dystrybucji ;)

  • 0

    31. ~Nic  2011-10-09 12:25:44  host: ip-188-127-30-128.ennet.pl

    15 października wychodzi samsung wave III który zmiata iphona i ceną (ok 1500 zł) i specyfikacją . Ekran 4-cale procek 1.4 Ghz . Iphone może się schować!

  • 0

    32. ~lol  2011-10-09 15:06:57  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    Największa wpadka Apple od 1980 roku.

  • 0

    33. ~A-MAN  2011-10-09 19:09:29  host: cpc3-sgyl18-0-0-cust160.sgyl.cable.virginmedia.com

    Jedyne co podziwiam w Apple to świetnie zbudowany wizerunek marki. Mój znajomy właśnie zamówił 4s 64gb w przedsprzedaży za 700 funtów. W swojej 4ce narzekał na brak gigabajtów tylko 16. W każdym innym smartphonie można dokupić karte zamiast zamiast kupować nowy tel. Steve wiedział co robi nie umieszczając slotu na sd micro.

  • 1

    34. ~Daro  2011-10-09 19:47:10  host: dod167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale dlaczego dwa razy więcej s2 kosztuje ponad dwa tysie a i4s też będzie w podobnej cenie. Mam s2 i mam i4 i zdecydowanie i4 dla mnie lepszy

  • 1

    35. ~Wojtek  2011-10-10 10:05:13  host: cpc8-hawk12-2-0-cust130.aztw.cable.virginmedia.com

    Posty zobaczycie ze telefon jest dobry ale od ludzi ktorzy go uzywaja a nie stwierdzaja na sucho bez nawet dotkniecia go jaki to nie jest do kitu. Zalosni jestescie

  • 0

    36. ~tuta  2011-10-10 11:12:55  host: 178-36-44-14.adsl.inetia.pl

    Wiele osób sądzi że iPhon jest przereklamowany- owszem coś w tym jest - jest dwa razy drozy niż SGII ale i tak wole mojego iPhona- to przyzywczajenie i sympatia do prostosty i tyle owszem po kieszeni niestety bije strasznie ale zawsze bede uważała ze iphon to dobry telefon

  • 0

    37. ~ale z was pustaki  2011-10-10 15:31:54  host: 82.210.251.46

    biedne polaczki szczekają na każdego kto ma pieniądzę i wolną wolę w wydawaniu ich. jasne po co komuś mercedes (iPhone) skoro skoda (SGS) też ma poduszkę powietrzną, klimatyzację i cztery koła...a o ile tańsza...

  • 0

    39. ~juzef95  2011-10-10 16:28:51  host: aehr32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    za 1/4 czeny mam sgs2 tez 8 mega aparat, 2/10 ghz lepszy procek, wiekszy wyswietlacz i lepsza technologia w której jest on zrobiony

  • 0

    40. ~Oli  2011-10-10 17:48:12  host: host217-34-41-180.in-addr.btopenworld.com

    Radio?? Przeciez sa aplikacje zetka, rmf i inne no ale ten kto nie ma to zawsze bedzie krzyczal ze czegos brak. Pozdro dla znawcow!

  • 0

    42. ~B  2011-10-11 00:17:20  host: adev57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie płaczcie tak, skoro was na niego nie stać... Nikt nie każe go wam kupować i pamiętajcie że to coś więcej niż telefon.To troche tak jakbyście wyzywali od idiotów właścicieli Omeg, które oferują mniej funkcji niż dajmy na to casio i kosztują majątek...

  • 0

    43. ~ford  2011-10-11 15:09:39  host: ofn170.internetdsl.tpnet.pl

    I piszą to Ci, którzy oglądali go tylko przez oblizaną szybę lub mogli sobie zmacać chwilkę w salonie... eh...

  • 0

    44. ~isiwek  2011-10-11 21:50:42  host: aabo130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaki s-lcd? przeciez iphone ma ekran ips retina !

  • 0

    46. ~telemaniak  2011-10-12 18:04:17  host: pc0-122.Kuso.osi.pl

    telefon jest po prostu dobry 64GB robi wrazenie te czyste fotki jak z lustrzanki rozmowa czysta usuwa szumy ekran wielki telefon sie nie drapie co wiecej ;) idealny cena troszke zaduza ale telefon mega ;))!!

  • 0

    48. ~  2011-10-12 21:39:28  host: 31.6.225.59

    Jeszcze do nie dawna podzielałem wasze zdanie więc zdecydowałem się na Motorolę Defy bo "PO CO PRZEPŁACAĆ" i co z tego mam a no to że po dwóch mięsiącach użytkowania padła!!

  • 0

    49. ~Lolek  2011-10-13 16:41:03  host: enw192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ŻAŁOSNE i to chyba tyle w temacie... Wielki piorunujący oczekiwany przez wszystkich....zwykły telefon...Niczym juz nie przewyższa choćby Galaxy S 1 a gdzie tu mówic o dwójce;) chociaż może i w jedynce procek słabszy...hahaha gdzie maniacy ajsronów;p;p;p

  • 0

    50. ~kuba  2011-10-13 19:08:52  host: cpz163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @23 No i co ci po bluetooth 4.0 skoro z wieloma urzadzeniami się nie polączysz? wg mnie jest lepszy od sgs2 tylko rozdzielczoscia wyswietlacza choć jak człowiek dobrze sie przypatrzy to pixele na obydwóch dostrzeże

  • 0

    51. ~ahaaajasne  2011-10-14 11:34:44  host: 213.216.109.178

    co z tego ze s2 ma lepsze parametry i kazdy innych htczerepów kiedy kazdy cywilizowany czlowiek wie ze apple robi najwydajniejszy sprzet na swiecie do tego z solidna bateria i podzespolami najwyzszej jakosci o (realnie zaznaczam) niskim poborze baterii, mysle ze wszyscy hejterzy iphone 4s po prostu wypelniaja swoje braki w portfelu i doswiadczenia z tymi sprzetami obsry..aniem sie na forum i wymadrzaniem co jest glupota a co nie. Po co komu radio 4s potrzebuje paczki transmisji danych min. 1gb na miesiac wtedy mozesz kolego kolezanko kozystac sobie z radia na calym swiecie i co teraz mi cwaniaczki tu wysmarujecie ;) ?

  • 0

    52. ~mike  2011-10-14 14:51:13  host: z24-01.opera-mini.net

    Iphone jest drogi? Ferrari też jest drogie a jednak ludzie to kupują. Jest też masa lepszych samochodów od ferrari o połowę tańszych a popyt na włoskie superauta nie spada. Niektóre komentarze tutaj pokazują jak Polacy są tępym i zacofanym narodem. Przez to spada tylko jakość tego serwisu.

  • 0

    53. ~phill  2011-10-14 16:05:25  host: public26386.xdsl.centertel.pl

    Nissan GT-R ma lepsze osiągi niż Ferrari, kosztuje 2x mniej a jednak ludzie jak kupowali Ferrari, tak kupują. Proponuję spojrzeć na Iphona nie przez pryzmat firmy Apple a tego co oferuje urządzenie a oferuje nie mało. Cena jest nie mała to fakt, ale kto ma kupić i tak kupi bez zważanie na niektóre powyższe komentarze.

  • 0

    54. ~Adam  2011-10-14 22:16:59  host: c105-212.icpnet.pl

    Żal dupy sciska bo was nie stac na iPhone. Jedyne co wam pozostalo to samsung lub SE. PS. Jeśli nie miałeś iPhone to nie komentuj.

  • 0

    55. ~milos  2011-10-14 23:31:04  host: z20-11.opera-mini.net

    Niedługo się okaże co ta maszynka potrafi. W końcu 199 usd to nie majątek ;)

  • 0

    57.  2011-10-15 01:04:24

    Ciekawe tylko co pokaże nowy iOS 5. Bo to jest najwięcej warte w tych "telefonach".

  • 0

    58.  2011-10-15 01:06:17

    @lol - głupota? pobaw się sgs używanym przez rok i nawet iPhonem 3GS używanym przez dwa lata. Dopiero zobaczysz gdzie jest głupota.

  • 0

    59. ~posiadacz sgsII  2011-10-15 18:42:22  host: eqi193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    widze ze jedynie aparatem dorownal do sgsII a mimo to samsung dalej jest najlepszy

  • 0

    61. ~pepe pan dziobak  2011-10-20 00:20:01  host: 89-78-43-103.dynamic.chello.pl

    Mogliby SPOKOJNIE wepchnąć tam 3,7 albo nawet 4 cale, po cholere tyle miejsca na dole i na górze? Gdyby przy tych wymiarach i masie miał wiekszy wyswietlacz i 12 Mpix aparat to jużbyło by cudownie. Nie kupie iPhona, ale tylko z tego samego powodu co nie kupię Merca S-Klasy - za drogo i tyle.

  • 0

    62. ~  2011-10-20 16:59:36  host: afex13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakto czym sie jarac kolejnym balasem pod nazwa 4s procek 1ghz dual core smiech 512 ram psss lap oddech i 8mpx kamcia zalosny upadek aqppla w mojej ocenie to lipa straszna i nie wiem za co tu placic kibel do kwadratu

  • 0

    63. ~  2011-10-20 17:02:57  host: afex13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale co fajnego widzisz czlowieku 1ghz to tak samo jakbys sie jaral motorem 1.3 w aucie 512 ramu szklany panel temat chlamu na ktory nie warto patrzec ekran marny i szybkosc tez nie za specjalna jedyna nowosc to os5 i to na tyle reszta bez zmian wyglad tez nie powala na kolana wiec tylko lanser kupi to pokasane jablko za 5tysi

  • 0

    64.  2011-10-20 21:16:11

    ilość wypowiedzi świetnie obrazuje kompetencje osób piszących, NIKT nie widział tego telefonu, ale oceniają, NIKT go nie miał a piszecie że nie jest wart swojej ceny, zaśmiecacie tylko komentarze dla osób które czytają je żeby dowiedzieć się czegoś od użytkowników tego telefonu. Kogo obchodzą wasze wyliczenia co za ten telefon można kupić, kogo obchodzi to że was na niego nie stać, albo to że wolicie tandetnego Androida od dopracowanego iOS, powiedzcie, kogo to obchodzi?? NIKOGO, więc nie zaśmiecajcie komentarzy durnymi wyjaśnieniami czemu go nie macie i czemu nigdy mieć nie będziecie.

  • 0

    65. ~silver  2011-10-22 02:01:26  host: 94.196.233.83.threembb.co.uk

    Czy kiedykolwiek mieliście iPhona dla siebie do zabawy chociaż przez jeden dzień? Bo większość tutaj nie miała a swoje opinie o innych telefonach wysnuwają z zabawy telefonem w salonie. Żałosne. Idźcie bawić się najpopularniejsza marką, najtańszą, najszybciej wydającą poprawki poprzednich modeli itp. gadanie "ja tego nie lubię" "aa próbowałeś" "nie" zostawcie dla znajomych z klasy

  • 0

    66. ~1234  2011-10-23 21:53:31  host: 193.19.165.123.osk.enformatic.pl

    Jakim snobem trzeba byc zeby kupic Iphona?

  • 0

    67. ~sram na samsguna i inny chlam  2011-10-25 12:25:29  host: 212.160.172.70

    co z tego ze samsung ma 1,4ghz na podwojnym ramie jak i tak jest wolniejszy od ip 4 hahahah wezcie sobie popatrzcie na yt filmiki ip4 vs jakis tam model tefelonu i znajdzie przynajmniej jedyn ktory jest lepszy z tych co wypisujecie zal mi was samsung moze miec nawet 10gb ramu a i tak nie wykorzystwa w pelni 256mb wiec po co/ patrza na to ludzie ktorzy sie nie znaja tak proste i dlatego ludzie kupuja s2 bo mnysla ze jak maja procesor 2 rdzeniowy to juz jest zaje...bisty tyelefon zal mi was dzieci z podstawowki

  • -3

    68. ~And  2011-10-26 17:30:37  host: public142919.xdsl.centertel.pl

    ehhh znam produkt Iphona a użytkownikiem samsunga jestem od niedawna ... mam galaxy 2 i słyszałem conieco o IP bo kolega mój dobry ma kwestia pozostaje w użytkowniku do czego potrzebuje komke Iphona kupi osoba ceniąca markę jednak telefonu używająca do słuchania muzyki (w końcu to Iphon) i grająca w mase gier ceniąca sobie dostępność aplikacji. z Kolei samsunga kupi ktoś kto lubi sobie w drodze na studia film obejrzeć (w pociągu) ceni dostępność do multimediów zwłaszcza internetu bo duży ekran ułatwia korzystanie zeń do tego kilka przydatnych dla telefonu kwestii.. po co komuś AJFON skoro nie będzie go używał bo nie ma czasu na długotrwałe granie. po co komuś samsung jeżeli telefon służy wyłącznie do wykonywania rozmów !! każdy kom ma wady i zalety zresztą zdaje sie że samsung do gier też jakiś kom wypuściłz tegrą 2 więc kwestia marki. Jabłuszko od zawsze stanowiło wyznacznik jakości i wyglądu a także osiągów z osiągami u nich teraz kiepsko ale reszta trzyma poziom... ja bym np nie dał 2500 za IP4 a za SG2 1600 dam ;D kwestia ceny nowej 4ki

  • 0

    69. ~TESTER  2011-10-30 18:39:11  host: 77-254-224-153.adsl.inetia.pl

    HEJ, więc tak - IP 4 jak IP 4s to są urządzenia które ... potrafią dodatkowo wykonać połączenie . !!! Ograniczenia jakie niesie za sobą jabłko są nie do przyjęcia, myślę o możliwościach sprzętu. wadą jaką skreśla ten telefon jednoznacznie jest brak zasięgu , po "rozgrzaniu" telefonu wręcz zrywanie zasięgu jest nagminne. Użytkowałem ten telefonik około 2 miesiące i więcej się nie da!!!! paranoja ,firma powinna zwrócić wszystkim pieniążki za zakup,dlaczego nie ma jeszcze pozwu zbiorowego przeciw producentowi?, ,,,,,,, co do samsunga galaxy sII , użytkowany około miesiąca , telefon super , jednak rozgrzewa się do czerwoności podczas prawdziwego korzystania i bateria wystarcza max do godziny 13 , więc dyskfalifikacja, największym "bajzlem" jest jednak jakośc rozmów w skali ocen 1-6 mogę ocenić max. na 3+, więc zatem co wybrać ? najprostszy telefon, aparat foto kompakcik , oraz kawałeczek laptopa i wszystko jest ok.

  • 0

    70. ~IEEE  2011-10-30 19:06:53  host: 92-63-34-230.ip.mgk.pl

    dzieci dużo a faktów by cokolwiek się dowiedzieć zero

  • 0

    72. ~rene  2011-11-02 08:24:40  host: irz202.internetdsl.tpnet.pl

    Większość opinii co do iPhone'a to opinie z dupy. Ja sam użytkuję na tą chwilę starawy model 3G już dość długi czas i od niedawna mam Samsunga Galaxy S2 i mimo to złego słowa na iPhone nie powiem. Wiadomo, że jest wolniejszy ale w niektórych kwestiach IP i iOS bije Androida na głowę (prostota, intuicyjność, mnogość nieśmieciowych aplikacji). Zanim więc napiszecie jakąś opinię o czymkolwiek proponuję samemu najpierw sprawdzić/potestować.

  • 0

    73. ~OLO  2011-11-06 16:18:20  host: host-81-190-228-82.wroclaw.mm.pl

    ludzie po studiach w polsce ledwo dostają 1500 ... więc ten telefonik to prawie 2 pensje :-) heheh a za co zapłacić rachunki ?

  • 0

    75. ~tursOn  2011-11-15 21:13:44  host: abfl69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niektórzy wypisują tu takie głupoty, że szok! Podniecajcie się dalej swoimi SGS2 chwaląc lepszy procesor, ekran i więcej ramu, ale... co z tego? Mieliście kiedyś iPhone'a jakiegokolwiek w ręku? Zauważcie, że tam wszystko chodzi płynnie, każda gra, każda aplikacja z marketu. Dlaczego? Bo te wszystkie pliki są robione bezpośrednio pod iphona i są świetnie zoptymalizowane, a nie jak to jest w przypadku Androida gdzie jedna gra może być zainstalowana na 1000 modeli telefonów z Androidem - wtedy liczą się parametry techniczne. A w iphone jest to nie ważne, bo wszystko chodzi cacy, bez ścięć. Choćby posiadający aparat 2mpx iPhone 3G robi lepsze zdjęcie niż niejeden HTC czy inny z aparatem 5mpx! Polecam pierw sprawdzić produkty Apple w rzeczywistości, a potem porównywać z innymi, tańszymi, które są dla Was lepszą okazją. Te produkty są jedyne w swoim rodzaju i nie musze nikogo do tego przekonywać. Polecam pobawić się iPhonem by przekonać się o jego wyższości. To tyle.

  • 0

    76. ~dominikagro  2011-11-17 20:51:51  host: staticline10715.toya.net.pl

    faktycznie telefon niewiele sie rozni od poprzedniego i pewnie nie wart jest tej ceny bo w sumie cena iphone 4 przy okazji premiery 4s troche spadnie wiec wg mnie lepiej juz pozostac przy tym modelu i zaczekac na kolejne niespodzianki.... ale z kolei jak czytam komentarze ze jest do d.... bo nie ma radia to mnie krew zalewa, standardowo nie ma ale w app store jest masa aplikacji dzialajacych jako radio bezplatnie wiec 30 sek i jest radio... ludzie jesli nie mieliscie z jakims telefonem do czynienia to po co komentowac krytykowac i pisac jakies glupoty o ktorych nie macie zielonego pojecia, to forum jest po to zeby wyrazic opinie ktore przydadza sie komus kto moze zastanawia sie nad zakupem jakiegos aparatu a sugerujac sie Waszymi kometarzami kompletnie wymyslonymi i przerysowanymi tylko zaszkodzicie a nie pomozecie. To tylko taka moja mala sugestia.

  • 0

    77. ~gosc  2011-11-19 00:21:45  host: host-78-147-42-175.as13285.net

    do goscia od retiny ;] pamietaj ze ten patent wymyslilo LG ;]moje zdanie takie... Nie bylo Iphona, byla Nokia, tez drozsza od ŚP Siemensa, tez krytykowana a parametrami taka sama ;] Siemensa nie ma, Apple "Dominuje" ze wzgledu na trendy ktorymi kiedys przewodzila nokia...no coz... jesli sie komus podoba i ma na tyle kasy ok, owszem ktos zaraz powie, "ALe widzialem telefon X za 900 zl o niebo lepszy" ok kup. padnie po roku a apple bedzie chodzilo dalej. kupisz drugi za 900 masz 1800 wiec mniej wiecej to samo ;] Znawcy Znajdzcie mi komis i dajcie namiary gdzie SGS II albo Lumia 800 jest tansza wiecej niz 200 -300 zl czekam ;] to telefony z tej samej polki. Jaracie sie tylko liczbami

  • 0

    78. ~erdziu  2011-11-19 11:01:32  host: dcp83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, jeśli chce ktoś rzeczowej opinii to proszę: zakupiłem telefon całkiem neidawno (co niedziwne - zw na date premiery), zastanawiałem się wcześniej nad Galaxy s2 - pobawiłe się nim chwilę (nie twierdzę, że poznałem androida etc) - i fakt s2 super - wielki, chudy etc - ale dla mnie nie wiem czy nie za duzy i nie za cienki. co do 4s - pierwsze wrazenie - ciężki! Wczesnie posiadalem 3gs i powiem szczerze, ze przyzwyczailem sie do intuicyjnego menu iphonów - tu sie nic nie zmieniło - nie wiem jak z odczuwalną szybkoscią w stosunku do ip4 - ale 4s smiga, aż miło - menu intuicyjne jak zawsze, nowy iOs orzynajmniej dla mnie zapewnia wszystko co potrzeba. Aparat na duży plus - chociaż flash mógłby być lepszy, filmy OK. Jakość spasowania, plastików, szkła etc - jak zwykle w iphonie - lepiej być nie może. Naprawdę nie ma się do cego przyczepic w tym telefonie - nie wiem co mają na myśli osoby mówiące, że za 2x mniejsze siano mozna kupic 2x lepszego SE. Bawiłem się kilkoma smartphonami od SE i tak jak Samsung robi je niezłe to SE leży i kwiczy. mam tylko pytanie - co jest wam moi drodzy potrzebne w smartphonie wiecej niż IPhon posiada? bo na obecną chwilę jest to smartphone kompletny. Weźcie pod uwagę to, że system iOS pisany jest tylko pod produkty apple'a, chipsety robione specjalnei pod produkty apple'a - więc dlatego to wszystko tak ładnie śmiga - mimo gorszych parametrów. Wolę pójście w tą stronę, niż licytowanie sie między producentami - kto załaduje do telefonu więcej MHZ czy GB RAM. pzdr

  • 0

    79. ~1408  2011-11-21 13:37:25  host: dynamic-78-8-77-141.ssp.dialog.net.pl

    Od kilku tygodni zastanawiam sie co kupic, cena nie gra roli. Pelno moich znajomych ma samsungi s II i mowia ze sa swietne. Po przeczytaniu kilkunastu recenzji i opini o htc, samsungu i iphonie ciezko stwierdzic ktory jest najlepszy. Mam stycznosc z oprogramowaniem ios bo mam imaca i ipada. System jest zaje...biscie stabilny i pelno programow jest na niego, a jezeli ktos nie chce placic wystarczy zrobi jailbreaka (nie wiem jak dokladnie sie to pisze ale mniejsza) nie mialem tyle do czynienia z androidem jak z ios ale dla mnie osobiscie iphon to telefon idealny ma wszystko co powinien miec wypasiony smartfon posiada super oprogramowanie wyglad to wiadomo kwestia gustu. Oczywiscie cena tez powala, ale iphon 4s to kolejny dowod na to ze to co dobre kosztuje. Tak bedzie zawsze. P.S. Samsung S II nie jest wcale taki super jak sie wydaje. Moim zdaniem iphon go bije pod kazdym wzgledem. I przestancie ludzie myslec ze jak telefon nafaszeruja parametrami takimi ze lapki dell'a sie chowaja to nie oznacza ze bedzie wszystko zgrabnie chodzic. Mialem nokie n8 i ja sprzedalem po 3 miesiacach. Po prostu system sie wieszal internet srednio chodzil i trafilem na egzemplarz ktory sie psol ciagle ale to pomijam.

  • 0

    80. ~paty  2011-11-25 13:34:11  host: 212.160.172.70

    jakie ma oprogramowanie ten Iphone ? polskie czy angielskie?

  • 0

    81. ~steve  2011-11-27 16:27:19  host: 89-74-247-138.dynamic.chello.pl

    ile zajmuje drodzy uzytkownicy 1min film hd 1080 w Iphone 4S? dzieki za odpowiedz

  • 0

    82. ~zainteresowany  2011-11-27 20:34:54  host: 87-206-251-130.dynamic.chello.pl

    Mam pytanie czy w Iphone do pisania sms można włączyć klawiature nie Qwerty tylko taką normalną ,którą można pisać z t9. Bardzo proszę o jakieś inf. Pozdrawiam

  • 0

    83. ~czekaj  2011-11-28 08:09:51  host: apn-31-1-188-47.dynamic.gprs.plus.pl

    poczekaj dynamic na galaxy s III to oczy Ci wyjdą ;)

  • 0

    84. ~koleszka  2011-12-02 13:50:59  host: bvo154.internetdsl.tpnet.pl

    Śmieszne są opinie osób które nie miały iphone'a w ręku a mają wiele do powiedzenia, ja przerabiałem wszystkie topowe kombajny multimedialne i jednak juz kolejny 3 iphone'a jest ze mną i niemam zamiaru zmieniać na nic innego mimo nie najlepszych parametrów. Także Kto miał i używał do pracy, studiów ten docenił szybkość, komfort i super obsługę ip'ka :)

  • 0

    85. ~Piotrek  2011-12-03 13:29:03  host: klienci-net.pai.net.pl

    jak czytam komentarze na temat iphonów to stwierdzam ze nikt nie powinien miec prawa opisywac telefonu które nie widział bądź nie używał. Od 3 lat używam iphone i nie wyobrazam sobie innego telefonu. a jeśli chodzi o samsunga galaxy to wystarczajaco sie nasłucham od żony ile ma z nim problemów :)

  • 0

    86. ~darthwrath  2011-12-05 02:28:18  host: 84-10-163-83.dynamic.chello.pl

    Miałem okazję posiadać przez jakiś czas IP4S oraz Galaxy S II. Moje odczucia...Dla osób lubiących słuchać muzyki, pokazać się na imprezie znajomym - IP4S spasuje. Ale jeśli oczekuje się od telefonu czegoś więcej, to GalaxySII. Płynniej działa, 1GB RAM w porównaniu z IP4S (512???) - mówcie sobie że to nic nie znaczy, ale różnica jest odczuwalna w trakcje używania. GALAXY daje o wiele więcej możliwości. Problemem jest soft jakim go sprzedają - zaraz po zakupie doradzam dokonać aktualizacji na najnowszy. IPhone ma przewagę tylko w jednym - jest marką, IPody, nastolatki, i iPhony...nic poza tym. iPhone sprzedałem po 2 tygodniach i zatrzymałem Galaxy S II. Jak dotąd, ani raz się nie zawiesił, nie było żadnych problemów, ilość aplikacji i ich stopień zaawansowania szokuje nawet mnie. Mówiąc krótko, i to nie moje słowa, a tych którzy wybrali Galaxy S II telefonem roku 2011 - nie ma w obecnej chwili bardziej zaawansowanego i lepszego telefonu na rynku.

  • 0

    87. ~pazzyrra  2011-12-08 10:36:58  host: atd77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ok. Jedyne wady to wyświatlacz. Wszystkie iphony mają do dupy proporcje ekranu, czemu nie zrobią panoramicznego 16:9 jak np.Nokia c7. A tak to ni z dupy ni z oka taki format. Do zdjęć kicha

  • 0

    88. ~  2011-12-08 12:25:05  host: 212.160.172.70

    jak mozesz napisac kolego z gory ze 1 gb ramu w porownaniu do 512 mb ramu ip4 jest odczuwalna sokoro galaxy s2 nie zuzywa nawet 40% pamieci... znasz sie troche na technologi pamieci rom ?? bo widze ze nie bardzo i liczy sie dla Ciebie ilosc... to b edzie mialo ewentualnie przewage w grach i tyle a szybkosc nie zalezy od ramu a od procesora w wiekszej mieze

  • 0

    89.  2011-12-12 16:29:33

    fajny telefon ale strasznie drogi ;( apple prawie nic nie zmieniła, ten tel jest jak iPhone 4

  • 0

    90. ~  2011-12-13 19:44:54  host: host-81-190-5-171.gdynia.mm.pl

    siema mam 4s i napiszę tylko , że na tą chwilę nic się nie może do niego równać pod względem wykonania i szybkości stabilności systemu . Miałem HTC, NOKIE N900 N8 , obecnie posiadam tez galaxy tab, więc mam przekrój co do systemów i telefonów pozdrawiam

  • 0

    92. ~MrMenPL  2011-12-17 23:16:58  host: 89-73-89-8.dynamic.chello.pl

    Wszyscy widzę , że mówią, że to jest porażka, że do Samsunga Galaxy S II się nie równa, ale tak naprawde, proszę was, nie mówcie głupstw. Zobaczcie w porównaniu samsunga i iPhone'a 4S że jest lepszy wybór pamięci, lepszy ekran, multi touch i wiele wiele innych. Jedyny minus tego telefonu to cena. Ale poza tym to jest najlepszy jak dotąd iPhone :) Steve, pamiętam [*]

  • 0

    93. ~xxWICIAAxx  2011-12-29 00:46:40  host: aaks107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moj wujek ma ten telwfon juz od 2 lat a on dopiero w pazdzierniku w Polsce wszedl i jest z niego zadowolony. Nic dodac nic ujac. Dajecie takie zlosilwe komenty na temat tego telefonu bo zazdroscicie innym. Wpatrujecie sie w szczegoly tego telefonu i szukacie minusow, a tak naprawde to jestsuper telefon.

  • 0

    94. ~Żanka  2011-12-30 04:13:08  host: 188.146.161.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką, nie zawiódł mnie.... Z iP jestem od 5 lat, moze to przyzwyczajenie...jego prostota w obsłudze...nie wspomnę o mega aparacie i pojemności! Nigdy nie zmienie. Polecam gorąco! A co do ceny...za jakość trzeba wyłożyć grosza!!!

  • 0

    95. ~mcz79  2011-12-31 09:35:25  host: nut-115.net-style.homelinux.net

    kosztuje prawie tyle co sgs2 wiec nie wiem czemu piszecie ze 2x więcej , Wiciaaa twoj wujek to prze gość jak ma go ponad 2 lata :)) pozatym miłem modele tel. topowe z androidem i żaden nie chodził tak stabilnie jak 4s. Android tez jest b. funkcjonalny ale nie tak stabilny

  • 0

    96. ~Dollar  2011-12-31 11:00:43  host: fec126.internetdsl.tpnet.pl

    MrMenPL, ojj widzę, że Twoja wiedza o telefonach jest zerowa. "lepszy ekran, multi touch" - po pierwsze, wiadomo, że SGSII ma dużo lepszy wyświetlacz (SAmoled+ i do tego 4.3) A ten multi-touch mnie rozjebał Ty na prawde myślisz, że SGSII nie ma multitouch`a? czy to był żart? :D

  • 0

    97. ~kasztan  2012-01-02 02:11:21  host: z55-04.opera-mini.net

    jestem pod wrażeniem funkcjami tego telefonu... jedynym moim zażutem jest to, że nie ma wejścia na kartę pamięci. ;(

  • 0

    98. ~omg  2012-01-02 11:52:33  host: 212.160.172.70

    hahahaha jak twoj wujek moze miec telefon ktory premiere w ameryce mial w pazdzierniku 2011 roku. Wiec nie pisz bajek hahaha ewentualnie mog miec zwyklego iphona 4 ale to i tak nie 2 lata ;p dzieciaku

  • 0

    99. ~kwidzyn  2012-01-04 16:36:41  host: prx007.sgn.sca.se

    IP4s jest OK. nie gadajcie bzdur, ze wolniejszy od samsunga bo on jest wystarczajaco szybki, nie ma zadnych zaciec. nie wyobrazam sobie jak moglby byc szybszy. wszystko dziala bez zarzutu. zawalilem calego oprogramowaniem i nawet odrobine nie zwolnil. ma dwie wady wg mnie. pierwsza to bateria - trzyma bardzo krotko gdy ktos sie duzo bawi ja potrafie ja rozlozyc w 4 godziny. bez zabawy nie wiem na ile starcza bo ciagle sie jeszcze nim bawie i sprawdzam wszystko :-). aktualnie doszedlem do poziomu 1,5 dnia bez ladowania :-) druga wazna wada jest budzik. Niby nic wielkiego taki budzik ale niestety nie wlacza sie gdy sie wylaczy telefon. to duzy minus dla appla. poza tym jest ok i zlego slowa powiedziec nie moge.

  • 0

    102. ~lov  2012-01-05 18:05:47  host: 088156230025.nowydwormazowiecki.vectranet.pl

    Posiadam iPhona 4 juz troche czasu i powiem wam ze deneruje mnie to iz moi koledzy majac tanie samsungi moga miec na nich wszystko a ja musze albo za to placic duzo wiecej albo po prostu nie mam takiej mozliwosci. Ktos kto porowuje tu iphona do ferrari to chyba jeszcze 12 lat nie ukonczyl i nigdy nie zapracowal nawet 1 zl. Problem w tym ze ten telefon jest ladny i wygodny i do tego ma bardzo dobry ekran LCD od LG jednak problem w tym, ze takie cos ma juz Android a do tego ma o wiele wiecej. Troche juz go uzywam i przekonalem sie ze to telefon dla ludzi takich co nie potrafia nic zrobic z elektronika a nie patrza na cos ile kosztuje. Kazdy uzytkownik iphona nawet Ja jak widzi co mozna zobic ze zwyklym prostym SII to sie troche deneruje, ze placi sie tyle Applowi za ten wynalazek a oni zeby pokazac ze jest szybki wycinaja polowe funkcjonalnosci z tego telefonu. Aktualnie dostalem nowego Iphona 4 z serwisu bo w poprzedmim padl "HOME" i rozgladam sie za Galaxy Nexus z czystym Androidem. Gdyz to wlasnie ten telefon jako jedyny posiada super system dzialajacy bez zadnych nakladek. Szkoda ze Iphona 4 porowuje sie do systemow z nakladkami powinno sie go porownywac jedynie z Nexusem S i Galaxy Nexusem a jeden i drugi jest szybszy i duzo bardziej funkcjonalny. Prosze mi powiedziec dlaczego nie moge podlaczyc telefonu do komputera i jak normalny czlowiek przegrac sobie plikow do poczytania ogaldania lub posluchania. Jasne wiele powie ze mozna otoz oczywiscie to jest celowy zabieg zeby wszystko kupowac w iTunes. Jest taka fajna reklama Dacii Duster gdzie parka wraca z przejazdzki "Tak tani ? to nie dla nas" wydaje mi sie, ze wiele osob kupujac iPhona wlasnie tym sie kieruje. Nie zmienia to faktu, ze to dobry telefon ale Android swoja agigantyczna funkcjonalnoscia powoli zaczyna przechwytywac mu klientow. Pozdrawiam

  • 0

    103. ~Adam2012  2012-01-07 14:50:39  host: cgo179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem co w tych iphonah widzicie porażka duża cena i słabe parametry ! Ale "JEST JABŁUSZKO" wiejski szpan mam ten model i Samsunga SII i jabłko leży na półce a sgsII non stop używam i pod każdym technicznym względem jest lepszy.

  • 0

    104. ~Iphone górą  2012-01-12 20:30:22  host: boguszow.sattom.pl

    WITAM do 102 iphone po jailbreaku , ma dużo więcej funkcji , niż jakiś tani i banalny android , sam jestem posiadaczem iphone 3gs 32gb z ios 5.0.1 i jailbreakiem - to niebo w porównaniu do normalnego systemu apple , teraz można tak jak pisałeś podłączyć do komputera i normalnie przetransportować pliki , można przez bluetooth wysyłać z kolegami pliki , można mieć płatne gry , aplikacje i dzwonki za darmo , i ten jailbreak , mi się robił jedynie 10 minut , tak więc doradzam ci też zrobić jailbreaka

  • 0

    105. ~Mistrz  2012-01-25 16:36:09  host: 78.133.208.202

    do 37- szczekała to twoja matka jak uciekala przed ruskim zaborcą, ale jak widac po tobie, nie uciekla

  • 0

    106. ~kijek  2012-01-27 07:55:33  host: host-2-103-201-69.as13285.net

    w ostatnim czasie uzytkowalem sgs2 lg swift 3d no i teraz wrocilem znow do ip 4s a wrocilem poniewaz mialem kazdy model ip i co moge powiedziec dwa telefony z androidem kombajny duze wyswietlacze procesory wymiataly ale z czasem wiecej programow no i zawieszki jedyna rada root i co jakis czas nowy rom android tak naprawde nie jest ogarniety do konca ma bledy natomiast ip 4s jest telefonem dopracowanym w kazdym calu apple nie goni do przodu tylko robi swoje i dopracowuje swoje telefony do granic mozliwosci i co wazne jezeli wychodzi nowy ios to go zaraz masz na nie czekasz po rok samsung dostal a lg nie i tak w kolko

  • 0

    107. ~  2012-01-31 22:53:56  host: z18-07.opera-mini.net

    Jestem posiadaczem iPhone 3 G jakim prawem wy fanatycy SAMASUNGA ktory zkopiowal wszystko jak leci i to jeszcze nieudolnie z iPhona miedzy innymi to przesówane menu albo niepamietam juz na jakim modelu to bylo ale tez mial slynny jeden przycisk a jego to ma tylko jedna firma SAMSUNG nic sam nie zrobi tylko szuka jak ukrasc pomysly innych firm typu Apple LG czy HTC a nawet Noki. Coniektórzy mówiom ze niema radia ale czy wy na tym żałosnym SAMSUNGU słuchcie radia raczej nie. Druga sprawa jak tutaj wczesniej wspominali znajdzcie bardziej stabilny system od IOS tam wirusów niema nie to co na Androidzie myslicie ze dlaczego IOS jest najlepszym systemem zewzgledu na swoja prostote i funkcjonalnosc bez zbednych smieci typu radio. Bluetooth czy jak to sie tam pisze ciekawe po co one wam potrzebne skoro programow nie przeslemy bo inny format, filmow tez tylko muzyke ale skoro ty posiadacz iPhona musisz kupowac albo jesli chcesz albumy i kolejne ososby beda mialy to za darmo to sie mija z celem. Reasumujac iPhone jest tak drogi dzieki profesjonalnemu wykonaniu wysokiej jakosci czesci zapomnialem wspomniec o najlepszym jezeli chodzi o dodtykowosc ekran chodzi mi o to ze on sie nie lasuje podczas szybkiego pisania nie miesza liter wlasnie pisze z telefonu a i czy na SAMSUNGU pujda gry z grafika zblizona do tej na kompie nie bo siedzi na jawie która ogranicza to jak ktos niewierzy niech sobie zobaczy GTA 3 przynajmniej screeny. Moim zdaniem dzuadowska firma samsung powina wrucic do produkcji PRALEK TO CO JEDYNE IM WYCHIDZIŁO :)

  • 0

    108. ~Aaaaaaaaaaa:)  2012-02-07 19:19:47  host: 88.220.69.145.energint.net

    mam do wyporu iphone 4s albo samsung galaxy s2 nie wiem który mam wybrać ? szkoda tylko że iphone 4s jest taki mały i nie ma androida .A ceny są prawie takie same .

  • 0

    109. ~Artur  2012-02-09 18:48:08  host: 83-144-69-60.static.chello.pl

    A ja uważam, że nowy iPhone 4S jest super ale nie dla każdego. Ja kupiłem sobie bo lubię jak wszystko jest idealnie zoptymalizowane i działa bez najmniejszego zająknięcia. Zdjęcia i filmy też kręci o niebo lepie niż z cenionym maga skomplikowanym kombajnie jaki jest np. Galaxy S2 a nawet wydaje mi się że lepszą są niż z mojego wcześniejszego telefony Nokii N8. Nie mniej jednak kupując iPhona trzeba się pogodzić z pewnymi ograniczeniami i sporymi kosztami eksploatacji jak chodzi np. o akcesoria i ciekawy soft. iPhone 4S jest super telefonem dla kogoś kto sobie ceni szybkość działania oraz niepowtarzalny styl. Jeżeli jednak lubisz się bawić smartfonem i grzebać ciągle w sofcie to Galaxy S2, Galxy Nexus, Motorola Droid RAZR czy telefon który bardzo przypadł mi osobiście do gustu czyli Nokia Lumia 800 (chociaż tu o modyfikacjach softu tez nie ma specjalnie mowy póki co) będą lepszym wyborem.

  • 0

    110. ~kk  2012-02-10 16:29:36  host: 178.219.127.135

    kup sobie iPhone 4s bo na androidzie nie pójdą tobie takie cudowne programy jak na lipnym androidze a i poco tobie niewadomo jak duży ekran jak chcesz mieć duży ekran to kup sobie tableta bo zduży ekran w telfonie to wada

  • 0

    111. ~prawda was wyzwoli  2012-02-11 20:15:00  host: host2.gvt.pl

    wkurza juz mnie to dorabianie ideologii do kazdego produktu spod znaku jablka. apple 4S to nie: for Steve tylko po prostu apple 4 Suri!

  • 0

    112. ~Tomasz  2012-02-15 20:37:39  host: aare163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po pierwsze iPhone to telefon dla poważnych ludzi, nie dla dzieci, które chciałyby mieć możliwość grania, wysyłania przez Bluetooth plików i ściągania programów z sieci, oczywiście najlepiej za darmo. iPhone świetnie sprawdza się w biznesie, wszystko można zrobić w mgnieniu oka, nie dostając przy tym oczopląsów od klatkującego ekranu (jak w Samsung Galaxy SII). App Store to wprost kopalnia rewelacyjnych aplikacji i gier, ale niestety za te najlepsze trzeba zapłacić, co większości Polakom jest nie w smak. Krótko, jeśli ktoś potrzebuje maksymalnie stabilnego smartfonu, z UI o niebo lepszym od Androida (zarówno estetycznie jak i wydajnościowo), i jest gotowy za jakość zapłacić nieco więcej - iPhone 4S to najlepszy wybór.

  • 0

    113. ~rain86  2012-02-20 14:50:38  host: ip-213-155-179-66.ps.net.pl

    @ 112 "klatkujący ekran SGS II" - to jest kwintesencja Twojej fanbojowskiej opinii. Twierdzisz, że jest nie dla dzieci i nie do grania to dlaczego na iOS wychodzi najwięcej gier i jest to najczęściej przytaczany argument przeciwko androidowi? Wszystko można zrobić w mgnieniu oka? To zrzuć coś szybko np na pendrive'a dla kogoś - o nie da się. Podłącz przez DLNA do tv - bez apple tv się nie da itd. UI lepsze i bardziej estetyczne? na andka żaden problem - wgrywasz jeden z kilkudziesięciu różnych launcherów, które dostosowujesz wg własnego widzi mi się łącznie z różnej maści gestami, skrótami i czego tam dusza zapragnie. iOS po JB nie oferuje takiej różnorodności i możliwości. Na co dzień używam iOS i androida - oba mają swoje wady ale to co piszesz to dyrdymały i tyle.

  • 0

    114. ~mmsw  2012-02-20 16:15:21  host: bzj148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Proszę nie porównywać SG2 z iphone 4S !!! To są smartfony z nnej bajki. Pół roku miałem SG2 i doprowadził mnie szału ! Ma "genialany" i zarazem "nieweidzialny" latem ekran co w parze z kiepską ostrością jest dla mnie porażką SG2. Pomijając OS i szatę graficzną ekran Retina to cudo przy amoledzie z SG2 !!!!

  • 0

    115. ~krecik  2012-03-06 15:35:07  host: 77-255-219-55.adsl.inetia.pl

    nie miałem nigdy iphona ale wiem ze to produkt najwyszej klasy mam obecnie s2 i tez stwierdzam ze to produkt najwyszej klasy czy iphon czy s2 to oba beszczelnie dobre smartfony a te dzieciece kometaze smiesza mnie tak wiele emocji jest pomiedzy tymi telefonani ale ja stwierdzam ze to co troszeke tasze czyli s2 tez moze byc swietne a wybrałem s2 bo jesli chodzi o gwaracje czy dostepnosc serwisuw jest lepsza a 12 miesiecy czy 24 to jest wielka róznica jesli chodzi o gwaracje a wszystko moze sie wydarzyc wiec pozdrawiam zwoleników iphona jak i s2 a i jeszcze jedno oglodałem na youtubie w upadku s2 i iphona iphon sie zbił s2 przezył i to mnie tez przekonało do s2 a karzdzemu moze wypasc telefon z reki mi sie juz kilka razy zdarzyło pozdrawiam

  • 0

    116. ~freak  2012-03-06 16:12:06  host: 212-106-31-150.adsl.inetia.pl

    mam prośbe, może ktoś kto ma tego fona białego, może powiedzieć jak sie zachowuje obudowa ? czy widać rysy ?

  • 0

    117. ~sony xperia S vs iphone 4s  2012-03-22 01:11:15  host: abuh61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prosze pomozcie mi nie moge sie zdecydowac czy wybrac iphona 4S czy xperie S? Poprzednio tez mialam iphona 3gs i chwale go sobie jednak nowa xperia jest nowoscia i slyszalam o niej wiele pozytywow.

  • 0

    118.  2012-03-22 13:16:58

    od razu zainwestuj w pokrowiec, najlepiej silikon, dzięki czemu nie będziesz posiadał obtartych rogów. zaraz po kupnie załozylem folie na przod i tyl, a nastepnie włozylem iphone'a w silikon switcheasy koloru limonkowego co wyglada naprawde oryginalnie.

  • 0

    119. ~haha  2012-03-24 16:00:44  host: 178-37-75-176.adsl.inetia.pl

    Najlepsze jest to ze wszyscy fanboje sgs2 uwazaja ze fanbojami sa Ci ktorzy kupuja iphone. A pod sgs2 nie ma ani jednego komentarza o tym ze apple jest lepsze - pod iphone 4s wrecz przeciwnie. Czyzby uzytkownicy sgs2 mieli syndrom malego czlona i dowartosciowywali sie piszac komentarze z d*py wziete? Osobiscie zmienilem sgs2 na iphone 4s i nie ma porownania, dobrze zrobilem. A Wy uzytkownicy "o niebo lepszych tanszych telefonow" dalej cisnijcie bo moze was to satysfakcjonuje. Ja osobiscie wolalbym nie tracic czasu piszac komentarze pod telefonami ktore mi sie nie podobaja i byc hejterem w stosunku do czegos czego nigdy w rekach nie mialem ;)

  • 0

    120. ~ipk  2012-03-24 16:02:17  host: 178-37-75-176.adsl.inetia.pl

    ~freak ja mam bialego, zero rys poniewaz szklo wysokiej jakosci

  • 0

    121. ~adolf  2012-03-24 16:38:35  host: 95-178-66-100.zielonagora.hypnet.pl

    pozdrawiam tych wszystkich nowomodnych gadżeciarzy którzy widząc ajfona sraja pod siebie. Niestety dorosły zdrowo myślący człowiek nie musi wybrać akurat najdroższy smartfon świata o nienajlepszych osiągach świata. Nie interesuja mnie kompletnie argumenty z dupy i dorabianie ideologii widze suche fakty widze wykonanie widze technologie i w tym momencie 99% fanbojów już może sobie swoje rady darowac bo nie wybiorę niczego co nie ma najlepszego stosunku jakości do ceny. Tak drodzy fanboje też mam pieniądze zaoszczędzone spale sobie w kominku mając smartfon a nie logo

  • 0

    122. ~kju  2012-03-31 02:25:26  host: 31-187-3-125.home.aster.pl

    kolego, który lubisz suche fakty (adolf), mam dla Ciebie dwa pytania (tylko): - czy kiedykolwiek używałeś ip? (nie pytam, czy bawiłeś się aparacikiem kolegi, tylko, czy naprawdę używałeś?) - jaki smarkfon jest dla Ciebie "najlepszy"? (tzn. jaki ma najlepszy stosunek jakości do ceny i o jakości czego mówisz?) jeśli Twoja odpowiedź na pierwsze pytanie jest negatywna, to resztę sobie daruj, bo nie masz pojęcia o tym urządzeniu :) ps. a tak w ogóle, to zmień sobie nick, bo ten nie brzmi dobrze... ;) pomimo - pozdrawiam!

  • 1

    123. ~krs7812  2012-04-10 22:05:13  host: 178.182.122.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Kiedyś też uważałem że IPhone to zbędna przereklamowana zabawka.Kiedy zacząłem moją przygodę z IP sam osobiście przekonałem się że to najlepszy smartfon na świecie!!! Żaden adolf czy jakiś Rysiek czy ktokolwiek inny nie przekona mnie że są jakieś lepsze telefony czy smartfony.Przygodę zacząłem od 3G a obecnie posiadam 4S i z przekonaniem powiem że to najbardziej zaawansowana technologia.Dotyk jest genialny i nawet Samsung Galaxy S II wysiada.IPhone 4S i cała firma z Cupertino rządzi Pozdrawiam

  • -1

    124. ~swert  2012-04-12 15:41:44  host: d12-58.static.icpnet.pl

    szkoda gdać, za tą cenę taki telefon to zdzierstwo

  • 0

    125. ~ajpon  2012-04-12 17:19:24  host: user-164-127-61-227.play-internet.pl

    Od nowości jadę na iphonie 2G i złego słowa nie mogę powiedzieć. Co jakis czas zmieniam baterie i jest git. Czekam na piątkę , może sie skuszę :D

  • 0

    127. ~Bezel  2012-04-19 01:44:35  host: eve237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam iPhone 4S 32gb kupujac go wybierem pomiedzy sgs2 i kiedy. Nie odblokowalem do konca samsunga zaczal sie ciac, przy przesuwaniu okienek byla tragedia.... Trzymajac dwa te telefony w reku czuje sie ogromna roznice, maly wyswietlacz tez nie problem mamy ipada jak nawet bez 3 g to jest personal hotspot:) polecam takze ipoda shutffle jest niedrogi a uzywany nawet bedzie cieszyl:))))) maniacy samsungow jesli was albo wassych rodzicow nie stac na iphona nie przekreslajcie go tylko sprzedajcie swoje sgs i zbierajcie na zupelnie inny o niebo lepszy telefon:) pozdro dla posiadaczy produktow apple:))))

  • 0

    128. ~bmx  2012-05-03 23:14:10  host: user-109-243-30-124.play-internet.pl

    zadne galaxy mu nie dorównują to urządzenie jest najlepsze i na all juz za pol ceny.

  • 0

    129. ~Wyrd  2012-05-07 17:13:15  host: public-gprs295969.centertel.pl

    Jaki ma procesor 4s w końcu? Duala 800MHz czy dual 1GHz? Co źródło inne dane.

  • 0

    130. ~Damien  2012-05-13 15:16:36  host: 213-195-159-105.ip.netia.com.pl

    swet , Zgadzam się z tobą w takich telefonach płącisz tylko "za firme" już wolałbym se kupić Samsunga Galaxy S II albo teraz co wyszedł HTC One X czterordzeniowy procesor 1,5 Ghz , aparat 8 Mpix i robi piękne zdjęcia . Po prostu żenada z tymi Iphone'mi , Mój kolega ma Iphone'a 4S i odrazu czuć jego wage , dla początkującego trudno będzie się połapać w menu ..

  • 0

    131. ~Matee  2012-05-14 10:25:46  host: dzv74.internetdsl.tpnet.pl

    Kupiłem iPhone'a 3G jak tylko wszedł na nasz rynek. Kosztował wtedy fortunę, ale nie żałowałem. potem kupiłem 4s'a. Również jak tylko wszedł na rynek. Kosztował też sporo, ale też nie żałuje! warto było. Zastanawiałem się nad przesiadką na Androida, ale jak zobaczyłem tylko Galaxy s2 mojego brata i zacząłem się nim bawić, to bardzo się zawiodłem. Spojrzałem na s2 i nie mogłem uwierzyć. Waliło tandetą po oczach! cały plastikowy i lekki, ekran też wydaje sie być plastikowy - strasznie sie prezentuje! wiec na sam początek jakość wykonania s2 mnie odrzuciła! bawiąc się nim( porównując do iPhone'a) też mnie rozczarował. pomimo tego, że ma szybszy procesor, to chodzi o wiele WOLNIEJ i nie jest tak płynny jak produkt apple'a. Dlatego zostałem przy iPhone'ie. Nie kupuję telefonu, bo jest modny. Telefon ma mi sie podobać i nie sprawiać ŻADNYCH problemów, dlatego polecam iPhone'a. Tak jak już ktoś wcześniej napisał: jeśli kogoś stać, to niech sobie go kupi ( dla mnie zakup iPhone'a czy iPad'a to nie jest jakiś duuuży wydatek i wcale nie sprawia, że ktoś jest 'lepszy' , bądź wyżej w hierarchii) a jeśli nie, to proszę darujcie sobie komentarze : 'to *** bo kosztuje dużo'. Jeśli kogoś stać, to proszę bardzo. Może sobie nawet kupować papier toaletowy za 100 PLN za jedną rolkę - jego pieniądze! jesli chce taki papier i go stać, to niech kupuje, to jest jego wybór i jego PIENIĄDZE! więc nie zaglądajcie innym w portfel i nie bądźcie jak 'psy ogrodnika': sam nie moge tego mieć, to innym też nie pozwolę - jak typowy Polak. pozdrawiam Was ;]

  • -1

    132. ~Natalaaa  2012-05-27 09:59:11  host: public-gprs352143.centertel.pl

    Ludzie, błagam, nie osłabiajcie mnie. Telefon praktycznie niczym się nie różni od swojego poprzednika, jedynie niektóre szczegóły są dopracowane. Nie dorasta do pięt Samsungowi Galaxy SII, a co dopiero dwójce. Nigdy nie kupiłabym sobie takiego szajsu.

  • 0

    134. ~scyp  2012-05-31 08:50:11  host: 79.162.77.33

    Ojciec ma iphona ja osobiscie mam htc desire z. Dla tych co korzystaja tylko z podstawowych funkcji smartphona i maja kase polecam iphona. Latwiejszy w obsludze i bardziej stabilny. Dla osob ktore potrzebuja urzadzenia z praktycznie nieograniczonymi funkcjami i cenia sobie bezproblemowa komunikacje z pc'tem polecam cos z androidem (z ubuntu linux smiga jak ta lala, jest tez sporo aplikacji dla ubuntu-android). Z mojej z'tki zrobilem istnego palmtopa razem z fizyczna qwerty dziala swietnie. Z iphonem tego samego zrobic sie nie da ale przynajmniej nic sie nie bedzie przycinac i zawieszac. Straszna szkoda ze apple tak bardzo ogranicza funkcje swojego sprzetu :/

  • 0

    135. ~Użytkownik Iphone  2012-06-26 01:03:41  host: 84-234-45-58.internetia.net.pl

    Otoz tak...jestem uzytkownikiem iphone 3g od prawie 2 lat, przez ten okres zawiesił mi sie tylko raz!!! To co pisząl ludzie o nim poprostu wywoluje we mnie smiech!!!!! Ostatnio(jakies 2 mies. temu) wymieniłem starego juz iphona na nowy tel.....iphone 4s. Moze i ma słabsze bebechy niz samsung czy inne koreance ale nawet jezeli samsung czy ericsson wsadzi tam nawet mega procesor 17 dualcore GHz to nie oszukujmy sie nie bedzie szybszy od 1 GHz w iPhonie :)

  • 0

    136. ~treoaser  2012-06-28 19:15:28  host: user-46-112-86-68.play-internet.pl

    Posiadam Galaxy S II a wczesniej mialem Galasy S i musze powiedziec ze nawet iPhone 3GS jest szybszy od gakaxy II podwarunkiem ze ma soft 4. Uwazam ze te dwu i cztero rdzeniowe procesory w telefonach to tylko i wylacznie dla specyfikacji - czy ktos bedzie renderowac filmy w komorkach. A poza tym nie widze zadnej roznicy w predkosci systemu pomiedzy Galaxy S i Galaxy II . Posiadalem kiedys IPhona 3G a potem pare androidow i teraz wiem ze nastepny telefon to bedzie IPhone 5 ale tylko i wylacznie dlatego ze bedzie miec 4 cale. Moglby byc 4 GS ale ma tylko 3,5 cala to na dzisiejsze standarty to za malo

  • 0

    137. ~PrEdAtOr  2012-07-10 12:38:20  host: bzd18.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. Czytam tu niektóre wasze opinie, i aż mi się śmiać chce od fanboyów Apple.. Tak wychwalacie ten telefon, że poprostu masakra. Do cholery jasnej popatrzcie na CENE ! Za taką samą cenę ( nawet troche mniej ) macie nowiuśkiego Samsunga Galaxy S III a tego telefonu chyba nie porównacie do iPhone 4S.. 4-rdzeniowy procek mówi wszystko. Użytkowałem obydwa te telefony i iPhone nie ma nawet startu do SIII. Tak wiem, zaraz mi ktoś napisze, że nawet jeśli S3 ma 4-rdzeniowy procek to i tak nie pobije iPhone 4S. No niestety ale musicie się z tym pogodzić. S3 jest pod każdym względem lepszy i do tego tańszy. No proszę was.. Ktoś ma 2500zł i chce fajny telefon. No chyba nie kupi iPhone z 3,5 calowym wyświetlaczem, słabym prockiem i to jeszcze za taką cene. Oczywiście, że wybierze Samsunga Galaxy S III albo i nawet HTC One X.. Te obydwa modele są tańsze i lepsze. Dajcie sobie powiedzieć .. Bo nie potraficie przyjąć, że są telefony tańsze od waszego " Jabłka " i są lepsze.. Pozdrawiam.

  • 0

    138. ~rotwa  2012-07-14 18:29:03  host: 178235221252.unknown.vectranet.pl

    137 o jezus maria, jak tak kochasz ten swój telefon to po jakiego chu... tu przychodzisz o trujesz dupe ludziom dla których aplle to o wiele lepszy wybór..... mam akurat s3 , wczesniej miałem iphone 4 , zdecydowanie wracam do iphonea i kupuje 4s , moze i galaxy ma lepsze parametry (teoretycznie) ale w codzinnym uzytkowaniu nie gra to tak naprawde roli, 4s jest równie szybki jak cholera, za to jeszcze jest lepiej wykonany od s3( tutaj to ciągle plastykowe , koreańskie *** duzy wyświetlacz dla mnie to minus( nie oglądam filmów na telefonie) i nie potrzebuje az czegoś takiego w kieszeni , iphone lepsze filmy kreci i o wiele lepiej gra a czasami muzyki słucham.

  • 0

    139. ~rotwa  2012-07-14 18:36:06  host: 178235221252.unknown.vectranet.pl

    orientuje sie ktos czy w modelu 4s mozna juz podzielic sie zdjeciem na portalach społecznosciowych zaraz po zrobieniu bez korzystania z jakichkolwiek aplikacji???? dzieki za odpowiedz!:)

  • 0

    140. ~Sajer62  2012-07-15 07:05:50  host: public39609.xdsl.centertel.pl

    Samsung ma zaporowa cenę a iphona 4s kupisz taniej .Jakosc wykonania iphona jest o nIebo lepsza niz plastikowy Samsung

  • 0

    141. ~kju  2012-07-20 20:40:12  host: 31-187-3-125.home.aster.pl

    bardzo smarty ;) dla mnie w zupełności wystarcza; szybkość, łatwość, jakość, dosłownie miliony apppek, więc może być zabawką, ale może też być poważnym narzędziem... przy okazji zwracam się do wszystkich fanów szajsunga, czy htc z andrutem na pokładzie - najczęściej nie wiecie, co piszecie, sorry, ale tak to wygląda; czy wiecie, że...: - andrut to najbardziej zasobożerny system jaki wymyślono na urządzenia mobilne? może być nawet 16 rdzeni i system wykorzysta je wszystkie, a chyba nie tędy droga... - andrut jest systemem w pełni kontrolowanym? w dalszym ciągu google śledzi Wasz każdy ruch :P (http://simblog.pl/szok-android-wyciaga-z-telefonu-prywatne-dane -i-przesyla-dalej-wideo) - andrut jest mało stabilny? z powodu tego, że to open-source... - apple zawsze miał przewagę szybkości na pecetami z dużo mocniejszymi prockami w latach 90-tych? a wiecie czemu? nie? to poczytajcie, dzieciaki... czasami piszecie, tak, jakbyście byli co najmniej developerami lub programistami, więc zanim użyjecie argumentów dot. wydajności, douczcie się, a wtedy nie będziecie pisać głupot; inną sprawą jest gust, estetyka, te rzeczy są już zupełnie indywidualne, więc nie zamierzam z tym dyskutować (pozostaje tylko ciekawość, jak może się np. podobać plastik vs. szkło, ale to już zostawiam...) pozdrawiam

  • 0

    142. ~Milanista!!!  2012-07-24 10:52:54  host: 79.175.231.157

    Witam, zastanawiam się nad zmianą telefonu i wybieram pomiędzy dwoma a mianowicie iPhone 4s i samsung galaxy s3, wolałbym iphona ale podobno nie działa w sieci plus? czy to prawda?

  • 0

    143. ~Milanista!!!  2012-07-25 10:10:47  host: 79.175.231.157

    witam, zastanawiam się nad zakupem iPhone 4s i mam pytanie czy to prawda że nie działa w sieci plus?? bo jeśli tak to będę zmuszony do zakupu sgs3 lub poczekać na premierę iPhone 5

  • 0

    144. ~javert  2012-07-29 01:09:54  host: host86-183-182-61.range86-183.btcentralplus.com

    do 141 zdecydowanie popieram twoja wypowiedz ,mam iphona 4s od jakiegos czasu ,nie twierdze ze jest najlepszy ,ale ma swietny styl ,super wykonanie ,zadnych problemow z softem ,no i siri ))))

  • 0

    145. ~d  2012-08-03 21:17:09  host: user-109-243-149-245.play-internet.pl

    Mam ten telefon 3 dni bo dostałem i już najchetniej wywaliłbym go na śmietnik...nigdy wcześniej nie korzystałem z iphona i liczyłem na coś zaj...... a tu klops. mój samsung wave ogarnia na dzień dobry więcej aplikacji i generalnie na starcie poza masą aplikacji do zastosowań w sieci jest kalkulator dyktafon sms/mms zegarek i tyle...a gdzie mowa o excel/word/pdf...za taką kasę ocena tak niewiele...i bateria padlina...najgorsze ze rok musze się z nim męczyć...chyba że upadnie i sie oczywiście potłucze - i do wymiany na SIII

  • 0

    147. ~see  2012-08-06 10:27:31  host: host-81-190-246-216.malbork.mm.pl

    Nie ma się co spierać. Jeden woli SE, Samsunga czy Iphona. Po sprawdzeniu i tygodniu życia z różnymi modelami telefonów Iphone nie powala, wręcz odwrotnie. Co do innych producentów to czy miałbym do wyboru Iphona czy jakiegoś Samsunga, SE czy samego Sony to powiem szczerze po przetestowaniu nie byłby to Iphone. Może i zrobiony solidnie, każda marka ma swoich zwolenników. Po zabawie i tak najfunkcjonalniej wychodzi na Samsunga i SE oraz Sony.

  • 0

    148. ~Koma83  2012-08-07 13:25:05  host: apn-77-113-32-28.dynamic.gprs.plus.pl

    Do @143 iphone dziala w Plusie tylko wiadomo musi byc bez simlocka. Sam mam 4s z niemieckiej dystrybucji w plusie i smiga bez problemu. Musisz jednak pytac przed zakupem, bo rzeczywiscie nie wszystkie dzialaja w Plusie. Np Orange i Play zakladaja simlocki na 4S

  • 0

    149. ~Piti  2012-08-07 19:21:07  host: 212.160.172.70

    do 145 oki ale wave ma bade jest to system który co niektóre apki ma jedynie w javie np gg a co niektórych gier wogóle nie ma - iphon jest lepszy . Resztę masz w markecie ponieważ sam sobie wybierasz co cię interesuje

  • 0

    151. ~DeathLess  2012-08-22 12:39:17  host: 89-79-117-207.dynamic.chello.pl

    Do 141 jestem w 100% zgodny... Posiadam iPhone'a 4s wcześniej miałem wiele innych telefonów o różnych systemach w tym Black Berry i żaden z nich nie dorównuje telefonowi firmy Apple... A to za sprawą właśnie systemu... Jest on stabilny, bardzo szybki w działaniu, jeszcze ani razu mi się nie zawiesił, ponieważ to podobno nie możliwe... Ponadto i tutaj zejdę troszkę z tematu telefonów... Posiadam lapki jeden z i7 na Windowsie a drugi z i5 na Mac Os... Z racji tego iż jestem grafikiem komputerowym o wiele efektowniej mi się pracuje na Mac'u... Wracając do telefonu jest on też pięknie zaprojektowany, gdy się na niego patrzy to nie zależnie pod jakim kontem wydaje się być idealny bo taki bym zamysł projektantów... Jak dla mnie nie ma nic tak szybkiego i eleganckiego jednocześnie... Tak więc jak coś wybierać to warto przyjrzeć się produktom Apple'a bo naprawdę warto... Osobiście bardzo polecam...

  • 0

    152. ~mcz79  2012-08-25 12:45:57  host: 217.98.90.115

    wczesniej miałem telefon z androidem desire S teraz mam iphona 4s , według mnie android jest lepszy przynajmniej dla mnie poza tym w iphonie i tak duzo programow które musisz mic pochodzi od google. Iphon duzo bardziej płynnie chodzi wyswietlacz super wykonanie b. dobre. Jesli chodzi o aplikacje ktore sa bezpłatne na androidzie tu trzeba płacic np. whatsapp. Poza tym jesli nie masz cydii (telefon tak jakby po cracku ) to jest ograniczony . jesli miał bym teraz wybierac wybrał bym galaxy S3 W iphonie nie ma nawet dialera ze jak wybierasz nr np. chcesz wybrac nr. do mamy to w andku mozna kliknac 626 i juzpodswietli sie mama tu trzeba wejsc w szukaj albp przewijac cała liste troche lipa

  • 0

    153. ~deadlysheep  2012-08-29 14:14:09  host: 195.245.213.9

    mam ip4s od 2 miesięcy, wcześniej uzywałem sg2 i muszę powiedzięć, żę cięcie systemu doprowadzało mnie do szewskiej pasjii, po aktualizacji do ics było lepiej ale dalej płynnośc pozostawiała wiele do zyczenia. Zakupu ip4s dokonałem pod wpływem chwili, nadmieniam, że sg3 był również dostepny, nie zastanawiałem sie nad specyfikacją bo to akurat nie ma większego znaczenia w przypadku tych dwóch urzadzeń, sg3 jest mocarzem ale andek pochłania wszystkie zasoby natomiast w ip4s najwazniejsza jest optymalizacja!!! W pierwszym momencie byłem troszkę zawiedziony,wiedziałem, że system jest zamknięty ale nie spodziewałem się, że jest aż tak ubogo, po dopasieniu telefonu kilkoma niezbędnymi aplikacjami z appstore było już troche lepiej, jednak tak naprawde zakochałem się w tym aparacie bo jaibreaku. Dopiero zdjęcie blokady umożliwa dostosowanie telefonu do własnych preferencji, polecam wszystkim, prosty zabieg właściwie bez negatywnych konsekwencji. Każdy znajdzie w cydii cos dla siebie, mnogość aplikacji z najwyższej pułki pozwala dostosować aparat do swoich potrzeb. Zaryzykuje twierdzenie, że gdyby oficjalnie produkt appla dopuszczał możliwość korzystania z zewnętrznych aplikacji nie miałby sobie równych, mówie tu zarówno o serii 4 jak i 5 której premiera sie zbliża, fakt jest taki,że nie wszyscy potrzebują ponad 4 calowego wyświetlacza. Pozdrawiam

  • 0

    154. ~Dr.DoS  2012-09-02 12:17:06  host: pub-114.7.net-kontakt.com.pl

    Od kilkunastu dni jestem posiadaczem 4s. Wstrzymałem się z opinią aby na spokojnie i rozsądnie ocenić wady i zalety urządzenia. Zalety: płynność wykonywanych funkcji, design jeśli chodzi o wykonanie to już górna półka - wszystko jest idealnie dopracowane, super wyświetlacz - ultra czuły na dotyk, prostota w obsłudze - telefonowanie, sms/mms, internet. Po przesiadce po 2 latach z nokii e72 było mi cięzko na początku się przestawić, ponieważ nokia w obsłudze mimo że to chyba(moim zdaniem) najlepsza z nokii na rynku, to w porównaniu do 4s była jak czołg. Ale miała jeden wielki plus - baterię która trzymała bardzo długo, no i właśnie w Iphonie 4s to jego zasadnicza wada - mimo tego że to multimedialny kombajn i rozumiem częste ładowania to gdyby inżynierowie dopracowali właśnie ten problem telefon jakim jest 4s byłby idealny. Pozdrawiam.

  • 0

    155. ~Gosciu  2012-09-14 17:25:29  host: user-46-113-6-23.play-internet.pl

    @Dr.DoS: ja pół roku temu zrobiłem taki sam myk (przeskoczyłem z E72, na 4s) i mam identyczne odczucia, jak Ty Pozdrawiam ;)

  • 0

    156. ~rozbawiony  2012-09-24 11:32:05  host: pwsz-gniezno-gw.man.poznan.pl

    No kurczę... 50% osób piszących tutaj ma w domu zarówno IP jak i SGSII. W bogatym kraju jednak żyje! :D

  • 0

    157. ~  2012-10-02 00:14:44  host: z58-05.opera-mini.net

    czy iphone z play ma simlock?

  • 0

    158. ~123  2012-11-22 09:43:40  host: 088156215215.radom.vectranet.pl

    mało wytrzymały wyświetlacz. To raczej zabawka niż telefon.

  • 0

    159. ~Galaksja  2012-11-27 14:39:26  host: 195.8.221.253

    @37 ale się usmiałam z Twojego porównania iPhone'a do mercedesa i SG2 do Skody, zwłaszcza tego drugiego. Chyba Ci się pomyliły modele Samsunga z jakimś starszym rupieciem, skoro uważasz, że s2 jest tanim telefonem. Jego cena na wolnym rynku (w salonach z gwarancją, nieużywany) w ogóle nie spada. Nie wiem o co się tak kłocicie. I iPhone i SG2/SG3 to swietne telefony najwyższej klasy. Apple ma lepszą jakość i markę, Samsung technologie i możliwości, ale to zależy kto czego oczekuje i potrzebuje. Ja osobiście używam SII, odpowiada mi bardziej wygląd i android, mój brat ma iPhone, więc też się wiele razy bawiłam tym telefonem.

  • 0

    160. ~miyagi  2012-12-19 22:30:04  host: 093105057017.siedlce.vectranet.pl

    w końcu po latach samsungomani wszystkie galaxy łącznie z esami zdecydowałem sie na iphona zacząłem od 4s i wrażenie takie .jakość wykonania -nieziemska dopracowanie szczegółów też ,bateria ten sam shit co w samsungach

  • 0

    161. ~adrunrl  2012-12-25 18:52:13  host: host86-146-87-195.range86-146.btcentralplus.com

    Tak marudzicie na ten telefon, ale ma on jedną olbrzymia zaletę w porównaniu do np SGS II. A jaka to zaleta ?? Po prostu telefon jest bezawaryjny, nie wiesza się chodzi płynnie cały czas. Parametry ma słabsze ale pobawcie się nim trochę a dopiero później piszcie jaki on jest zły. Większość z Was nawet go nie widziała na oczy tylko słyszała opinie od kolejnych osób które go nie widziały. I tylko dla tego telefon ma taką opinię w Polsce. Dziwne że w innych krajach gdzie ludzi po prostu na niego stać nie ma takich głupot pisanych na temat iPhona. Po prostu ludzi w tym kraju nie stać na takie coś to piszą głupoty !

  • 0

    162. ~d  2013-01-06 12:20:38  host: user-46-112-128-41.play-internet.pl

    Po kilku miesiącach użytkowania 4s zmieniam zdanie - rewelacyjny telefon. z totalnego hatera marki apple stałem się jej fanem. Głosy poprzedników ze samsung sIII ma lepszy procek i dlatego jest lepszy itp można sobie wsadzić między bajki skoro system obciąża go w niesamowity sposób. Podstawowa zaleta 4s to wręcz idiotycznie prosty interfejs, płynnośc działania, brak przycięć systemu. Poprzednicy krzyczą że trzeba ściągać aplikacje, są problemy z połączeniem itp - chyba mieli chińskie podróby. Próba podłączenia do sieci hotelowej 2 lapciaków Della i HP niepowodzenie; iphone i ipad za pierwszym podejściem. W tym czaasie używałem ipada i macbooka air i wniosek jest jesden - żaden inny system nie zapewnia kompatybilności, szybkości działania i bezawaryjności jak środowisko macowskie. Nadal jednak uważam że ceny są zbyt wygórowane.

  • 0

    163. ~Adam P.  2013-01-10 00:10:27  host: user-46-112-33-139.play-internet.pl

    Chcętnie zrecenzuje ip4s dla tych którzy zastanawiają się nad tym modelem a nie wszystkie opinie- jak to one- są do rzeczy. Od początku: wykonanie rewelacyjne (ciężki i solidny, cieszy oko), płynność interfejsu modelowa (w absolutnie żadnym momencie eksploatacji nie było zastanowienia), szybkość połączenia z internetem (rewelacja, nawet po długim intensywnym i niedbałym przeglądaniu witryn, bez usuwania ciastek i historii- konkurencyjne samsungi po roku/półtora jakby potrzebowały odświerzenia), jakość połączenia głosowego modelowa(wyraźnie redukuje szumy,czysto zawsze nawet w podróży)... Użytkowanie w połączeniu z komputerem klasy PC-nie MAC (uciążliwe i czasochłonne, obsługa przez itunes kłopotkiwa przy każdej wersji 5,6 trzeba zachować uwage chyba że tel jest na stałe sparowany i ładowany np. stacja, formaty multimedialne obsługuje wszystkie ale nie posiada trybu otwartego pamięci masowej dla PC), bateria! (telefon nie do użytku w pracy, bez konieczności doładowania, wersje oprogramowania poprawiają sprawe ale i tak największy feler), intuicyjność (zarzut na doczepke- nawiązując do słynnych amerykańskich dzieci które intuicyjnie użytkują dotykając itd. ...takie rzeczy tylko w marketingu w usa- do interfejsu i obsługi konieczne jest najlogiczniejsze przyzwyczajenie), niekompatybilność z telefonami innych marek (brak przesyłu efektywnego w mms i brak bluetooth)... kamera rewelacja (jeżeli jest możliwość permanentnego momentalnego zesztywnienia mięśni rąk i bezruchu) Korzystam z telefonu i jestem bardzo zadowolony- poza pracą, bo w niej korzystam z samsunga:)

  • 1

    164. ~kodipar78  2013-01-28 12:54:52  host: 91.244.210.166

    Miałem iPhona 3 GS kilka lat temu. Potem dałem się Ponieść fali androida. Obecnie chcę zakupić iPhona 4 S. Dlaczego ? - NFC nie jest mi potrzebne, ponieważ w naszym zacofanym kraju niewiele jest miejsc, gdzie można je wykorzystać - radia (subiektywnie) nie potrzebuję - przesyłanie plików (subiektywnie) nie potrzebuję Ceny aplikacji - jeśli pobiera się to co naprawdę się potrzebuje - można (szukając też promocji) w niedługim czasie, za niewielkie pieniądze zgromadzić kolekcję. Co dla mnie jest ważne? STABILNOŚĆ DZIAŁANIA I WYDAJNOŚĆ SYSTEMU. Żaden telefon z Androidem pod tym względem nie dorównuje iP po dłuższym okresie użytkowania. W obecnej chwili mam 3 kolegów, z których 1 chce wrócić do iP, a 2 go nie miało, ale chcą kupić. Każdy z nich ma telefon z Androidem. Wszyscy jesteśmy po 30. Nie kręci nas ściąganie miliona gierek z Google Play. Kręci nas jak napisałem wyżej STABILNOŚĆ DZIAŁANIA I WYDAJNOŚĆ SYSTEMU.

  • 0

    165. ~tyle w temacie...  2013-03-18 12:52:20  host: 94-40-86-226.tktelekom.pl

    telefon z takimi samymi możliwościami ładny markowy i solidny można kupić już za 650 zł więc nie musisz go miec

  • 0

    166. ~kodipar78  2013-03-26 18:28:27  host: 91.244.210.166

    Za 650 zł? Jeśli z iOS to biorę ze 3 od razu :)

  • 0

    167. ~iPhone  2013-07-02 13:43:39  host: cpc11-kemp7-2-0-cust915.9-2.cable.virginmedia.com

    iPhone jest jak torby od Louis Vuitton waszyscy mowia ze zwykla torba a kazdy chce ja miec :) a tak naprawde polakow poprostu nie stać na iPhone od Apple dlatego narzekają

  • 0

    168. ~hahahaha  2013-07-14 11:52:25  host: 235.Red-81-35-140.dynamicIP.rima-tde.net

    taaaa , Samsungi większość to *** , bo miałam kilka , mam iphone 4s u nie narzekam parametry to nie wszystko , trzeba po prostu go wziąć do ręki i już się zakochasz

  • 0

    169. ~tata  2013-07-29 11:06:25  host: apn-46-169-46-78.dynamic.gprs.plus.pl

    Wszystko ok tylko ze pamietam Nokie 880.. za kilka tysiecy zlotych i wpisy typu biedaku ciebie na to nie stac.Niech se nowobogacka chololta kupuje co mi tam.

  • 0

    170. ~bobi  2013-07-30 20:01:19  host: 87-207-140-63.dynamic.chello.pl

    Taa...polaków nie stać być może, ale za to w USA i nie tylko pierwszy lepszy małolat ze slamsów lata z iphonem. Niestety tylko w naszym cofniętym kraju ta odpustowa zabawka dla niektórych jest luksusem. Po prostu bez komentarza ....wiocha do kwadratu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    171. ~Juziek  2013-08-22 10:04:41  host: ip-31-0-131-176.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Najgorszy telefon jaki widziałem

  • 0

    172. ~  2013-12-09 16:28:19  host: ip-217-98-62-233.cnet24.pl

    Bo król jest tylko jeden iphon.

  • 0

    173. ~Gość.  2013-12-09 16:31:43  host: ip-217-98-62-233.cnet24.pl

    Tylko widziałeś i dlatego bo go niemasz.

  • -3

    174.  2014-01-28 12:04:21

    Czytałem opinie o tym telefonie i dałem się ponieść fali emocji. Po dwóch dniach użytkowania jest totalnie zaskoczony in minus. Ten telefon poza dobrym wykonaniem i dwóch taflach szkła z przodu i tyłu nie ma niczego, czego oczekuje każdy nowoczesny konsument. Jestem przerażony prostotą jak i trudnością w jego obsługą. W tym chorym urządzeniu nie można zarządzać kontaktami, porządkować ich, usuwanie ich to istny koszmar. Ten telefon poza swoim ciężarem i kształtem, który został opatentowany jest zwyczajnie kiepskim aparatem jak na obecne czasy. Chcesz dzwonek, proszę bardzo , kup lub korzystaj z tego co masz. Widzę, że pijar tej firmy jest bardzo dobry, skoro coś kiepskiego jest tak drogie i tworzy się kulturę Apple. Odradzam każdemu zakup urządzenia, jeśli ktoś oczekuje funkcjonalności, a nie szpanu urządzeniem z nadgryzionym jabłkiem. Teraz rozumiem, dlaczego apple toczy wojnę z samsungiem i przegrywa.

  • 0

    175.  2014-02-05 18:20:32

    @174: po Twoich doświadczeniach wnoszę, że miałeś podróbkę, których jest dużo na Allegro. grupowanie kontaktów działa bardzo prosto - wybiera się grupę kontaktu. Usuwanie - to przesunięcie palcem. Na dzwonek można dać dowolną mp3. Kupuj z głową, nie kieruj się najmniejszą cena, oszczędzisz sobie kłopotu.

  • 0

    176.  2014-02-11 13:27:34

    Nawet iPhone 4s zatyka plastikowe *** od szajsunga...

  • 0

    177. ~zadowoloiny maksymalnie ip4s  2014-02-16 21:01:38  host: 82-171-19-103.ip.telfort.nl

    do Pana powyzej, jest Pan przerazony prostota jak i trudnoscia w obsludze, no to moze jakas decyzja, prostota czy trudnosc??? a moze cierpliwosci brak??? koszmar usuwanie kontaktow? kontakt > edycja > usuń..faktycznie, mega skomplikowane :D powiedz ze iphone nie jest funkcjonalny to cie wysmieje kazdy kto posiada i potrafi obslugiwac iphona :) ja jestem zachwycony, rozmiar idealny, latwosc obslugi jedna reka, jednym pacem (kciukiem) mistrzostwo, nie potrzebuje 5 cali, bo i po co, wszystko co chce mam w iphonie, trzeba go po prostu poznac, nauczyc sie go, a dzialanie systemu, bajka!!! zero lagow, zero zaciec, nie wiem co to jest restart tel, uzywam roznych aplikacji i wszystko smiga naprwde bajkowo, moze kiedys przesiade sie na 5s ale poki co 4s wystarcza mi w zueplnosci, a jestem umiarkowanie wymagajacym uzytkownikiem..I MÓWCIE I PISZCIE CO CHCECIE DESIGN IPHONA JEST NAJLEPSZY :) tzn dla mnie :) uwielbiam minimalizm i apple mi t dalo, dziekuje :)

  • 0

    178. ~ScaryPain  2014-03-30 13:33:39  host: 212.59.252.3

    Mam owego "Ajfonika"
    Wybrałem go ponieważ kierowałem się jakością wykonania i działaniem samego systemu, spasowane mocne elementy idealnie pasują(wygoda w użytkowaniu, mimo że to tylko 3,5cala). Niestety wadą jest szklany przedni jak i tylny panel telefonu, są one podatne na zarysowania (etui/folia albo rysy.. główny minus dla mnie) aparat jest bardzo dobry (w dobrym oświetleniu, jednak bez niego ciężko o dość ostre zdjęcia) Jakość rozmów 1-10 oceniam na 10 (drugi mikrofon idealnie wycisza otoczenie). Bateria.. jak się korzysta z wszystkich funkcji (a w końcu po coś te bajery są) to ok. 7h (ciągłego używania) a tak to osobiście starcza mi na cały dzień i wieczorem zostaje ok. 30% (troche rozmów/internetu, sporo sms-ów, gry, zdjęcia, i parę h muzyki).

  • 0

    179. ~Jacek  2014-04-15 17:34:32  host: sub238-141.elpos.net

    Zgadzam sie z Panem powyzej.Mialem kiedys iphona 3gs-trzy lata i wszystko bylo ok.Przesiadlem sie na Motorole Razr xt910-sprzet super,tylko ten android do dupy.Od paru dni mam Iphone 4s .Jednak IOS jest stabilniejszy od andka.Pozdrawiam..

  • 0

    180.  2014-05-12 15:11:46

    Powiem krótko. Do Iphona trzeba dojrzeć ;) Miałem do czynienia z każdym systemem. Symbian, Android, Windows Phone, iOS. Testowałem praktycznie wszystko ze względu na to, że jestem maniakiem telefonii komórkowej i sam mam salon GSM :) Prześcigajcie się dalej w wojnie na słowa typu - lepszy procesor, większy wyświetlacz, lepszy aparat, więcej pamięci ram itp. NAJBARDZIEJ STABILNYM, ZOPTYMALIZOWANYM, BEZAWARYJNYM I DOPRACOWANYM SYSTEMEM JEST iOS. Zdania nie zmienię nigdy i zapewniam, że nikt nie podważy mojej opinii. Jeżeli oczekujesz stabilnej pracy, dopracowanych aplikacji - dopracowanego, przemyślanego i wręcz genialnego design'u kupcie Iphona. Nie sugerujcie się tym, że to gadżet dla bufona, za który płaci się duże pieniądze, a nadgryzione jabłko to symbol lansu, swagu i życia na pokaz. Bzdury. Ludzie, którzy wypowiadają się w ten sposób nigdy nie mieli przyjemności obcować z tym telefonem. Przez 5 ostatnich miesięcy testowałem Samsunga Galaxy SIV. Dla niektórych może wydać się to 'szaleństwem' cokolwiek to znaczy ale z przyjemnością zamieniłem galaktyczną czwórkę - flagowca i wróciłem do mojego poczciwego Iphona... 4S! Tak! Lagi, problemy z systemem, zawieszanie, niekończące się aktualizacje mimo, że jestem użytkownikiem świadomym, wiem jak korzystać z takiego sprzętu - nie pobieram miliona bzdurnych aplikacji - to codzienność dla Androida. Dość :) Jeżeli wahasz się - nie musisz :) Śmiało kupujcie produkty z pod marki Apple ;) Tyle :)

  • 0

    181. ~FreeQ77  2014-05-20 09:52:45  host: p4FE8572C.dip0.t-ipconnect.de

    Użytkuję iP 4S od tygodnia. Wygląd świetny (wahałem się pomiedzy 4S a 5- jednak ze względu na design i wymiary zdecydowałem się na 4S), jakość wykonania również. System bardzo intuicyjny i czytelny. Mnogość aplikacji. To tyle o plusach.
    Minusem natomiast jest słaba jakośc zdjęć z aparatu.8 Mpx a zdjęcia bardzo podobne do mojej Nokii E52 (3.2 Mpx)... No i największy minus tego telefonu. Bateria.Ja wiem,że współczesne smartfony w tej kwestii są słabe ale jeden dzień (czy też kilkanaście godzin) to tragedia. I znów muszę porównać do Nokii E52 w której bateria to mistrzostwo swiata- tydzien przy dość intensywnym użytkowaniu. A aparat i możliwości multimedialne wcale nie gorsze... Szkoda.

  • 0

    182.  2014-06-21 20:03:01

    czy ktos mi napisze jak sprawic by mail'e przychodziły automatycznie? mam go od paru godzin:) jestem pod wrażeniem wykonania i plynności działania. bardzo wygodnie pisze sie smsy,praktycznie zero literowek! po co wam dodatkowe dzwonki jak w 4s jest ich chyba ze sto?! kazdy tu znajdzie odpowiedni dla siebie!!telefon pod wzgledem jakosci dorownuje pierwszym ktore pojawily sie w polsce po 2000roku, solidny,z dobrych materiałow,obudowa spasowana,nic nie trzeszczy,a nie to co teraz plastkowe zabawki dla dzieci!

  • 0

    183.  2014-06-29 12:03:16

    Po tygodniu użytkowania: bateria trzyma dwa dni przy właczonym 3G. Wszystko płynnie "chodzi". Udało mi się zgrać z ITUNES dzwonki które miałam w poprzednim telefonie,nie było problemu nawet z przeróbką z formatu ogg. Maile sie pobierają w 3G bez problemu,nawet w samym E. Jedynie co zauważyłam to że nie da sie zmienić fabrycznego dzwonka dla przychodzących maili

  • 0

    184. ~edi  2014-07-07 22:54:52  host: 213-92-133-50.serv-net.pl

    czy zauwazyliscie jakies roznice po aktualizacji do 7.1.2?

  • 0

    185. ~Jerry  2014-10-04 11:26:18  host: 89-77-39-129.dynamic.chello.pl

    Jak jest w końcu z tą baterią w 4S? Krążą różnie opinie na temat czasu działania telefonu. Czy mógłby ktoś z użytkowników napisać jak jest faktycznie i czy najnowsza aktualizacja coś zmieniła?

  • 0

    186. ~Liderr1  2014-11-18 21:38:28  host: 95.44.112.17

    iPhone polecam każdemu

  • 0

    187. ~tester_tel  2015-01-17 17:05:44  host: 180-155-196-109.itvmedia.pl

    Uwaga telefon z systemem IOS 8.1.2 jest dla ludzi o mocnych nerwach , telefonu poprostu nie da się używać ,zamula sie strasznie , to nie iphone 4s na IOS 7 gdzie wszystko chodziło płynnie bez przycinek , mało tego po aktualizacji na 8.1.2 : robił dziwne błedy ,zawieszał się ,grzał się przy pisaniu sms ,o grach można zapomnieć bo działają tylko te ściągniete tylko z appstore, jedynie co w telefonie dobre to aparat robi naprawde ładne zdjęcia oraz ma ładny ekran (retina) po za tym same wady ,namówił mnie kuzyn bo używa go od roku ale mi nie wspomniał , żeby nie aktualizowac do 8.1.2 , później sam to zrobił i żałuje a cofnąć się nie da do 7 ,Tragedia ten telefon , Galaxy ACE 1 szybciej od tego chodzi , w internecie tylko 1 karte mozna otworzyć bo jak już 2 sie otworzy to juz zamula i zostaje tylko 5mb ram na użytek. o wysyłaniu plików mozna zapomnieć ,można wysyłac tylko przez m@ila . można niby zrobić jailbreak ale to nic nie daje , wróciłem do androida to myślałem ,że się popłacze ze szczęścia , to jest dopiero system i co nowszy to szybszy . obecnie mam g2 mini ,super jest i 10x szybszy niż 4s .

    iphone 4s polecam tylko dla szpanu i tylko jeśli ktoś ma go na IOS 7 . na 8.1.2 to złom nie telefon.

  • -1

    188. ~graham bell  2015-02-16 12:03:27  host: 088156137079.unknown.vectranet.pl

    hopy, paranoja. 8 gb czyli 4 to dziś ma golarka. Utrudnienia wszelakie
    są irytujące - czytaj wyłudzanie mamony. Zasięg to oni mają ale na kasę. Cud techniki i badziewie. Jak widać da się.
    Jeszcze dokup porównywale badziewie słuchawki dr dre i masz komplet amerykańskiego mirażu. Obecnie kosztuje 1299 w saturnie. Oferta dla chorych na cokolwiek

  • -1

    189. ~helmut  2015-02-16 12:08:55  host: 088156137079.unknown.vectranet.pl

    A niewymienna bateria i pamięć 8 gb czyli 4gb to też szczyt optymalizacji. Dziś To piękna staroć w bezczelnej ofercie dla dzieci oraz ciemnogrodu postkomunistycznego.

  • 0

    190. ~Nowijusz  2016-08-12 13:33:33  host: apn-77-112-83-97.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam go 24h niecałe już mi się podoba polecam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-238-62.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet