Apple iPhone 3GS - opinie
Telefony Apple Apple iPhone 3GS Opinie o Apple iPhone 3GS

Apple iPhone 3GS

w sumie: 228
  • 0

    4. ~uk  2009-06-19 14:52:31  host: aawd170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik daje rade, ciekawe ile u nas będzie kosztował bez abonamentu.

  • 0

    5.  2009-06-19 16:56:50

    Nac OS??

  • 0

    6. ~fork  2009-06-19 17:43:05  host: 222-mi2-9.acn.waw.pl

    Teraz mam 3g, wiem ze to będzie mój następny tel, mimo iż nie jestem maniakiem/fascynatem apple ,to pierwszy telefon który tak polubiłem, a miałem ich wiele min. asus p526,SE p1i... Oczywiście ma swoje wady ale w dobie softu 3.0 są one nieistotne. Po JB telefon staje się w zasadzie narzędziem z nieograniczonymi możliwościami. Mam już w pełni działającą nawigację co dotąd nie było możliwe ( mowie o wersji sygic na iphone czyli IDA. Na pewno Iphone jest jednym z najważniejszych w historii tel GSM bo wyznaczył nowe trendy ktore teraz mozolnie inni starają się naśladować - telefony typu omnia N 5800, SE experia I mimo iż to są niezłe urządzenia (często lepsze technicznie) to brakuje im wygody i prostoty iphoneos.

  • 0

    7. ~www  2009-06-19 18:11:24  host: 116-119.echostar.pl

    I Znowu nie ma radia :(

  • 1

    8. ~  2009-06-19 18:28:01  host: 212.160.172.70

    Iphone > PSP

  • 0

    11. ~elpolaco  2009-06-20 14:03:59  host: user19-221.satfilm.net.pl

    1 o nawet mms ma

  • 0

    12. ~wojciechu  2009-06-20 14:15:07  host: 82.160.70.2

    Możliwość nagrywania wideo oraz lepszy aparat w stosunku do poprzednika.Może i bym się na niego skusił,ale brak "pełnosprawnego" bluetooth'a(wysyłanie plików itd.) odrzuca mnie od niego.

  • 0

    13. ~crow  2009-06-20 14:16:32  host: 83.2.33.224

    to juz coś..

  • 0

    14.  2009-06-20 16:11:02

    telefon prawie że idealny, Apple dużo porawili,tylko pewnie będzie kosztował z 3000zł;/

  • -1

    15. ~qwerty  2009-06-21 01:37:42  host: aboo69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I co dalej są jakieś głosy krytyki ?? Najpierw radze kupić, później krytykować produkty Apple dzieciaczki. Niestety polska mentalność mnie poraża...

  • 0

    16. ~  2009-06-22 11:36:57  host: hsx142.internetdsl.tpnet.pl

    No, no, no, bardzo podoba mi się ten telefonik, ale raczej nie stać mnie na wydanie 5199 zł na allegro. Podobno w Stanach Zjednoczonych jego koszt wynosi 299 dolarów, a w Polsce 5 razy drożej.. to lekka przesada. PS Ma ktoś jakieś informacje kiedy Ipone 3gs pojawi się w PLUS GSM? Pozdrawiam

  • 0

    17. ~Matt  2009-06-22 16:49:18  host: host6.abaks.pl

    Zajefajny telefonik. Ma wszystko co potrzeba. Co z tego, że nie ma Javy? Ma coś 100 razy lepszego od Javy. Na iPhony jest o wiele więcej dodatków, aplikacji, gier etc etc niż w innych telefonach. W porównaniu do 3G producent znacząco poprawił wiele rzeczy. Według mnie to telefon idealny. Nie mogę się doczekać kiedy będzie w Polsce ;)

  • 0

    19. ~Rici  2009-06-23 07:14:24  host: ip181-197.ghnet.pl

    No miło się zapowiada

  • 0

    20. ~Michs  2009-06-23 14:01:32  host: cxl154.internetdsl.tpnet.pl

    Z tym telefonie zastoswano ogniwa litowo-polimemrowe

  • 0

    21. ~rookie  2009-06-23 14:34:36  host: 167.202.221.228

    Teraz przynamniej ma lepszy aparat, dziwi brak java2 :( Reszta bez zarzutu, no może poza ceną ,która u nas będzie oscylować pewnie koło 2500 zł :((((

  • 0

    22. ~brylus  2009-06-23 17:39:50  host: adij52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pierwszy:P

  • 0

    23. ~molder  2009-06-24 12:10:33  host: 212.244.186.36

    rewelacja!!

  • 0

    24. ~misiek  2009-06-26 21:51:26  host: afbb93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czekam aż będzie w orange i biorę nie patrząc na cenę!

  • 0

    25. ~  2009-07-01 16:06:27  host: 77-253-45-154.adsl.inetia.pl

    Dużo poprawili ale i tak jest jakieś 2 lata do tyłu... chociaż dla jakości muzyki warto go mieć.

  • 0

    26. ~Myga  2009-07-02 15:21:34  host: hev102.internetdsl.tpnet.pl

    Wszystko fajnie, w abonamencie z internetem i dla uzytkownika ktory na codzien uzywa Mac-a telefon bardzo fajny tylko nie rozumiem umieszczania 32gb pojemnosci bez stadartowego zlacza usb. Najczeciej przeciez spotykamy sytuacje ze chcemy przeniesc jakies dane a nie mamy przy sobie nic innego jak telefon - kabel z koncowka mini usb ma prawie kazdy w domu. A kabel dedykowany do telefonu ? No wlasnie nie bardzo ...

  • 0

    27. ~htctouchpro1  2009-07-07 22:05:42  host: 89.204.176.110

    WOW!!! jeszcze troche i przy sofcie 5.0 iphone moze dorowna telefonom z windows mobile! a to niezle... oczywiscie pod wzgledem systemu. wad i ulomnosci samego telefonu nawet najlepszy system nie wynagrodzi. i-zeby byla jasnosc-stac mnie na niego. stac finansowo, bo nerwowo to nie. duzo myslalem i badalem i kupilem kolejny telefon z windowsem - htc touch pro. nie zaluje!

  • 0

    28. ~Qulis  2009-07-08 16:30:40  host: staticline18876.toya.net.pl

    Czemu nie mogli wyposcic tego tel jako 1... ech... CUUDO chociaz nie ideal..

  • 0

    29. ~fgnh  2009-07-10 21:29:26  host: 62.152.158.16.dsl.dynamic.eranet.pl

    super :d

  • 0

    30.  2009-07-13 08:55:29

    Wiadomo już kiedy telefon znajdzie się w ofercie ery i orange ??

  • 0

    31. ~GReen  2009-07-15 16:34:20  host: adnl241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @21 @1 Javy brak bo programy i gry sa pisane w specjalnym jezyku. Nie w javie @18 Wiesz... robisz z siebie idiote ;] iPhone to nie super wypasiony bezsensowynymi bajerami... po co komu MMS? wysyla ktos? ;] ale Apple i tak dodalo MMS'y do softu 3.0 bo bylo o tym glosno (braku MMS) @10 Spoko ;] kup Omnie dla ktorej bedziesz miec malo aplikacji i wsparcia od strony softu ;] @21 @14 Tez jestem zawiedziony cena ;x ale wiadomo... lepsze materialy = wyzsza cena @3 bez komentarza... idz sie schowaj @12 Kwestia paru tygodni... Na soft 2.2 istnial juz BlueSn0w (chyba tak sie to nazywalo :d) Jesli miales iPhone po JailBreak to mogles sciagnac to w Cydii i wtedy mozna bylo wysylac ;] BlueSn0w jest ciagle rozwijany Nie jestem zadnym fanem/wielbicielem Apple... Poprostu komentuje ten telefon i wasze wypowiedzi. Jak dla mnie ten telefon spelnia wymagania i nie ma wodotryskow ani klawiatury na linie papilarne czy laserow i kuli dyskotekowej... ten telefon jest dla osob ktore lubia ogladac filmy, sluchac muzyki, pokazywac zdjecia znajomym. lubiacym pograc i poprogramowac. czasem mozna zrobic fote, ale i tak do tego sa aparaty cyfrowe i lustrzanki. Jesli ktos lubi poszpanowac w.w. "gadzetami" to niech kupi jakis inny telefon. Nie podoba sie? Nie kupuj. Zazwyczaj ludzie nie majacy kontaktu z iPhone'em lub iPod'em Touch krytykuja, ze jest to ,,gowno". No to by bylo na tyle ;] Zastanowcie sie zanim napiszecie

  • 0

    32. ~elo  2009-07-17 20:17:42  host: 82.113.106.124

    3g jest najlepszym telefonem jaki mialem , aplikackje sa tak kozackie zawsze robie mega wrazenie wypas

  • 0

    33. ~  2009-07-18 18:46:36  host: chello089079201153.chello.pl

    oo fak.. na co komu java jak do niego są appsy ipa :O to nie jest żaden GSM żeby stare javy posiadać.. Używanie javy na iphone to tak jak amiga na pc... Tak wogóle to dla chcącego nic trudnego! Javy można spokojnie wgrywać! ALE PO CO?

  • 0

    34. ~  2009-07-21 23:36:14  host: dup171.internetdsl.tpnet.pl

    ludzie on nie ma javy ale ma gry stworzone specjalnie do iphona wiec nie zalamujcie mnie....:!

  • 0

    35.  2009-07-22 19:09:48

    wiecie czym różni się od poprzednich modeli posiada mms to już coś ...............żal

  • 0

    36. ~xxx  2009-07-22 19:31:59  host: apn-77-115-166-126.dynamic.gprs.plus.pl

    kiedy w orange i erze??

  • 0

    37. ~kris  2009-07-22 21:27:55  host: apn-77-112-25-175.dynamic.gprs.plus.pl

    16. nie pojawi sie. Plus prowadzil testy telefonów i uznał je za zbędne...:) telefon zgodze sie potrafi wiele ale jesli nie moge przesłac fotki kumplowi blutem to zenada...

  • 0

    38. ~Mateusz  2009-07-26 21:01:00  host: abzn131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MystiQ brawo za opinię!!! właśnie powiedziałeś, że telefon który nie jest tani, ma parę ograniczeń, a jest najlepiej sprzedającym się smartfone!!! brawo!! I w USA koszt jest taki($299) przy zakupie z abonamentem II na co ci java jeżeli iPhone to konsola do gier?? Takie PSP czy DS tylko od Apple i z funkcją dzwonienia Mogę się założyć, że ci co krytykują ten telefon nigdy nie mieli okazji lepiej się z nim zaznajomić, Dwa nie stać ich i po prostu krytykują-tak jak na polaka przystało(taka jest brutalna prawda)

  • 0

    39. ~matizsz  2009-07-29 16:50:35  host: aash130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja osobiście liczyłem na coś więcej od apple. Głównie chodziło mi o wideo konferencje. Teraz mam 3G. Moim zdaniem jest za mało różnic aby zmieniać telefon

  • 0

    40. ~  2009-07-30 10:54:12  host: ip-62-69-216-222.globalconnect.pl

    W Plus GSM się nie pojawi. Plus GSM to nie "Smyk" ani "5,10,15", nie handluje zabawkami. :) Pozdrawiam

  • 0

    41. ~paichivo  2009-07-30 11:00:22  host: do-atman-wibet.com.pl

    U nas cena ok 2,5-3k, a w starej unii, np. w Austrii 500-600 ojro, wielka różnica.

  • 0

    43.  2009-07-30 11:42:02

    Ok telefon fajny. Jednak mi brakuje w wiekszosci dotykowców jak rowniez w tym iphonie xenonowego flasha. Bo bez niego aparat w komorce to tylko nędzna namiastka.

  • 0

    44. ~psiepsiu  2009-07-30 18:58:36  host: 195-93-142-126.kajetany.net

    cienko!!! nie udany model jak wszystkie iphone-y, brak javy, radia!!! kompletna poracha

  • 0

    45. ~3gs  2009-08-01 01:22:38  host: inet20909nq-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Bez sensu ten 3gs, ze niby co poprawili ? PiepsZeniem jest ze może mieć wady gowno samo mi tekst poprawia, pliku własnego nie wsadze, nie wyspę.... Patologia odradzam ps własnie Z niego pisze...

  • 0

    46. ~swistak  2009-08-01 14:50:03  host: 80.54.27.31

    co sądzicie o braku javy? można ją dograć w jakiś sposób? osobiście myśle iż nie dali javy, aby zwiększyć prędkość telefonu ( tj. nie obciążać procesora i ramu)

  • 0

    47. ~doswiadczona  2009-08-02 19:49:40  host: staticline17498.toya.net.pl

    :D po co komu lepszy aparat w telefonie ?? Niech nie wciskają ludziom kitu ze matryca jak pół paznokcia ma 8.1 mpx (tak jak w nowym samsungu, bo to jest niemozliwe technicznie...kupcie sobie cyfrówke;) a mmsow sie tyle nawysylacie ze szok :O ja przez 8 lat od kiedy jestem w swiecie telefonów wyslalam moze 2:D iphone po jailbreaku ktorego mozna sobie samemu zrobic w domu w 10 minut wysyla pliki bluetooth bez problemu. JAVA jest niepotrzebna bo na iphonie normalne gry, te co zawsze jest ich cala tylna strona na gazecie, po prostu nie chodzą, bo majac do wyboru takie aplikacje i gry jakei oferuje apple nikt nie wybierze tych od javy Fenomenalny telefon ktory w angli kosztuje tylko 380 funtów bez abonamentu w polsce ok. 3 tysiecy..... Mój jest już zamówiony.... I tak, znam się an telefonach wiem, że inne dotykowe maja lepsze preferencje ale ten telefon jest neizawodny bo ma rewelacyjny system operacyjny.Gorąco polecam ;)

  • 0

    48. ~Kris22~pclab.pl  2009-08-07 22:32:03  host: public-gprs127041.centertel.pl

    odp co do 7. dużo miejsc w Polsce jest zaopatrzonych w hot spoty (darmowe wi-fi) i wtedy tylko radio internetowe o lepszej jakości sygnału w każdych warunkach :P 8.No PSP to ,to nie jest - nie przesadzajmy ,ale fakt. bliżej mu do PSP jeśli chodzi o gierki aniżeli do platformy java , o bliższym porównaniu do PSP można będzie gadać jak producenci wykorzystają moc drzemiącą w 3GS-ie (jak na 3G o słabszej specyfikacji były już super gierki) . Telefon miód malina - kupuję go przez rodzinkę ze stanów :)

  • 0

    49. ~Olo  2009-08-08 12:46:01  host: host-024.skynet.net.pl

    Mam jedno pytanko. W poprzednim modelu czyli 3G można było ustawić sobie tylko standardową melodię na dźwięk dzwonka. Jeśli chciałeś mieć jakaś swoją trzeba było pobrać programik. Jak to teraz wygląda też trzeba pobrać jakiś program???

  • 0

    50.  2009-08-08 14:57:02

    Niestety to prawda. NIgdy go nie mieliście i powtarzacie opinie innych którzy uwielbiają swoją sramsung łomnia.

  • 0

    51. ~dzekoo  2009-08-08 19:10:17  host: cmpc-084-205-025-073.cnet.gawex.pl

    Bawiłem się nim trochę. Bardzo fajny. Szybko chodzi. Przeglądanie stron internetowych bez problemu dzięki zbliżeniom/oddaleniom i przesuwaniu. Sprawny interfejs. Cena dla mnie za wysoka, ale tel. zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.

  • 0

    52. ~żabka  2009-08-09 22:29:54  host: d41-100.icpnet.pl

    Mnie java nie jest potrzebna do gier, tylko do ginger - w imię czego nie mam mieć rozkładu jazdy MPK, do którego się przyzwyczaiłam? (tak, tu druga baba się odzywa ;) A w gry nie gram... Do szczęścia jeszcze byłby mi potrzebny funkcjonalny bluetooth, tak żeby móc przesłać komuś coś i żeby on nie musiał za to płacić (co z tego, że ja będę miała pakiet megabajtów jeśli ktoś inny nie ma? głupio proponować wysłanie fotki czy dzwonka...) Jestem optymistką i liczę na to, ze w końcu Apple to wszystko wprowadzi i ja też będę mogła tego spróbować, bo w sumie lubię nowinki. Dopóki to sie nie stanie, pozostaję przy moich praktycznych Nokiach E...

  • 0

    53. ~ajfon szajs  2009-08-10 11:44:46  host: ip-89-174-118-17.multimo.pl

    powinien kosztować max 1000zł, taki badziew i frajerzy ze wsi lecą na to żeby się pokazać ... żenada

  • 0

    54. ~  2009-08-12 11:47:35  host: 212.160.172.70

    a ja sie nie pokazuje nie wychodze z chaty a iphone mi zapie*** jak ta lala

  • 0

    55. ~westu  2009-08-12 13:36:49  host: w3cache1.tktelekom.pl

    @52: jest SchedulerPoland, po co więc java? Programik bardzo dobrze spełnia swoją rolę, jest rozkład komunikacji miejskiej dla wielu miast i ciągle jest rozbudowywany. Skorzystajcie z telefonu zanim napiszecie o nim COŚ.

  • 0

    56. ~  2009-08-12 15:33:19  host: aepu117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja bym poleciala na takiego lamusa ze wsi z iphonem po prostu je kocham!

  • 0

    57.  2009-08-15 11:13:04

    niestety w plusie go nie bedzie

  • 0

    58. ~genio  2009-08-16 18:03:26  host: user-89-108-218-164.mobile.playmobile.pl

    czyli jak nie ma javy to w traviana i inne gry przez przegladarke nie pogram ?

  • 0

    59. ~Paweł  2009-08-16 21:50:50  host: 86-193-n1.aster.pl

    mam i nie zamienił bym na nic inego :)

  • 0

    60. ~wir  2009-08-16 23:29:30  host: 188.33.115.200

    A otwiera javy na stronach internetowych ?

  • 0

    61. ~.  2009-08-17 18:02:23  host: 80.54.27.31

    czy w tym telefonie można wysyłać np. zdjęcia przez Bluetooth? czym różni się od poprzednika (poza. MMS i filmami)

  • 0

    62. ~Piotrek  2009-08-17 19:03:12  host: chello089078130167.chello.pl

    W telefonach z Androidem tez nie ma pełnego bluetooth. Po co to wam? Żeby sobie tapety przesyłac na przerwie? Dzieci kupcie sobie K800i. Najpierw byłpłacz ze nie ma MMS, wystarczyło zainstalować odpowiedni program z Cydii. Teraz jest drogi. Co jeszcze?:D

  • 0

    63. ~swidrygajlov  2009-08-19 21:19:26  host: 77-253-96-251.adsl.inetia.pl

    56 po prostu jesteś puszczalską sz..ą. Za iphona obrobisz mi kabla?

  • 0

    64. ~michalr  2009-08-20 00:45:05  host: 77-253-47-162.adsl.inetia.pl

    a jak sie pisze smsy na takim dotykowym ekranie ? wysyłam około 150/200 dziennie i bardzo mi zależy na wygodzie w tej kwiestii. zastanawiam się jeszcze nad nokią n97...

  • 0

    65. ~Air  2009-08-21 18:25:15  host: cil42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ztego co mi wiadomo plus sprzedaje iPhone ale tylko kluczowym klientom. Umowy z Apple jednak nie ma i nie zanosi się na zmianę, wiec do masowej sprzedaży nie trafi.

  • 0

    66. ~iPhonek  2009-08-24 23:28:33  host: 87.105.201.38

    56 mam taiego lecisz na mnie?

  • 0

    67. ~  2009-08-26 12:17:21  host: 212.160.172.70

    kluczowymi klientami sa abonamenty 25 i 35 zlotych to na takich ludziach te firmy dzialaja takich 100 albo 200 zl jest gora 3%

  • 0

    68. ~  2009-08-26 12:18:13  host: 212.160.172.70

    #63 no jasne ale bede sie nim bawila w trakcie ok?

  • 0

    70. ~T~ Mobile  2009-08-29 10:56:26  host: proxy2a.interkam.pl

    PLEASE!!! Nie przeprzcie bzdur gdy nie mieliście nawet go w ręku.

  • 0

    71. ~soban  2009-08-29 12:36:55  host: 79.97.27.70

    @69: Oddaj go do Regenersis. Jeśli jest zalany to możesz go wywalić do śmieci.

  • 0

    72.  2009-08-29 13:06:26

    Do 69 nie trzeba było brać z komisu.

  • 0

    73. ~T~ Mobile  2009-08-29 14:28:36  host: proxy2a.interkam.pl

    No nieee... Nie ma J2ME... Ale po co komu J2ME jak jest iPhone OS ? Co do minusów to jednak brak radia...

  • 0

    74. ~mmoaj  2009-08-30 18:24:14  host: 77-253-40-162.adsl.inetia.pl

    Telefon który może spasować ludności

  • 0

    75.  2009-08-31 23:30:37

    Witam Z tego co piszesz wnioskuje, że dostałeś kopie faktury i taką kartę którą daje do Iphone Era i Orange. Era powinna przyjąć kopie faktury, zgłoś się do innego salonu Ery, ewentualnie jak czegoś nie otrzymałeś to zgłoś się do sklepu gdzie zakupiłeś.

  • 0

    76.  2009-08-31 23:31:52

    Witam Ja mam inne pytanko, ile powinna działać bateria w użyciu ? Mi działa 6 godzin, w gotowości ok. 2 dni. Trochę wi-fi, wyswietlacz przyciemniony.

  • 0

    77. ~Crz  2009-09-01 10:02:28  host: cdp242-gw.gda.cdp.pl

    A jak wyglada sprawa wgrania wlasnych map do nawigowania w czasie jazdy samochodem? Istnieja jakies, w czasie ktorych nie trzeba laczyc sie z netem (koszty za granica)?

  • 0

    78. ~C  2009-09-01 10:11:46  host: cdp242-gw.gda.cdp.pl

    Jak wyglada sprawa dostepnosci map do wgrania do nawigacji dla 3GS? Sa jakies "tomtomy" itp, czy tylko polaczenie z netem i google?

  • 0

    79. ~puckingstyle  2009-09-01 11:55:48  host: awy220.internetdsl.tpnet.pl

    plastikowa zabawka dla bogatych bananów

  • 0

    80. ~DudusCSE  2009-09-01 20:03:43  host: public7254.cdma.centertel.pl

    Do 69 masz problem... Potrzebujesz 2 faktury.. Jedna z IMIE a druga z potwierdzeniem odbioru.. Tak ja mam.. pzsr

  • 0

    81. ~  2009-09-03 15:37:07  host: 212.160.172.70

    sprzedaj na allegro

  • 0

    82. ~T~ Mobile  2009-09-04 15:49:54  host: 131.v51.interkam.pl

    puckingstyle znowu jakieś dziecko. Tak właściwie iPhone'a obgadują ludzie bo zazwyczaj ZAZDROSZCZĄ!

  • 0

    83. ~T~ Mobile  2009-09-05 21:29:44  host: 92-55-195-22.net.pbthawe.eu

    puckingstyle, piszesz tak dlatego, że cie na niego nie stać? ale fakt, za bardzo się od 3G nie różni więc iPhone 3G>iPhone 3GS

  • 0

    84. ~BaddBoy  2009-09-08 09:28:10  host: acls97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bialy ladniejszy :P

  • 0

    85. ~`T`~ Mobile  2009-09-08 15:53:28  host: 92-55-195-22.net.pbthawe.eu

    Kupowanie 3GS mija się z celem, po prostu za mało jest zmian w stosunku do 3G żeby 700 zeta dokładać. iPhone 3G > iPhone 3GS

  • 0

    86. ~Michał  2009-09-12 13:02:48  host: 77-255-97-37.adsl.inetia.pl

    Szczerze powiedziawszy ten telefon to chyba największa wioska ostatnich czasów. Można go świetnie wkomponować w piękno nowoczesnego bolidu zwanego Oplem Calibrą. A tak na poważnie- im człowiek prostszy, tym większa szansa że spotka się u niego iPhona. No ale jeśli kogoś nie stać na porządny aparat fotograficzny i nawigację, to jest skazany na to gówno, które niby daje wszystko w jednym- co z tego że wszystko marne?

  • 0

    87.  2009-09-14 13:00:35

    78@ Masz do wyboru TOMTOM i NAVIGON.

  • 0

    88. ~irw  2009-09-15 00:24:42  host: 87-205-40-3.adsl.inetia.pl

    Kupiłem 3gs 16 GB w orange za punkty profit i wyzło mnie to 250 zł. A teraz troszkęo fonie. Więc mam go tydzień no niby mało . Wczeniej miałem p990i SE i to był dobry telefon. Nie miał GPS , było troszkę wolny no więc zmiana n a3gs. Na lepsze. A wczesniej bawiłem sięsamsungami do omni hd włącznie. więc praktycznie iphone wyprzedza wszystkie pod względem funkcjonalości i szybkości. O dotyku już nie wspomnę - bo to jest po prostu bajka! wkonanie perfekcyjne i jakość muzyki bardzo dobra. GPS chodzi jak burza, internet też - jednym słowem bardzo bardzo odbrze. Wgrałem office'a, więc mam biuro. Co do braku javy to powiem tylko tyle że w tym telefonie nie ma absolutnie potrzeby wgrywania takowej.A teraz minus (chyba jedyny) brak lampy błyskowej! a jednak! ja też mam aparat sony alfa do zdjęć, ale mio wszystko - szkoda że jej nie ma. Np nocna impreza - i już mały problem. A tak na koniec - telefon super polecam napiszę za jakiś czas jak się sprawuje.

  • 0

    89. ~michu  2009-09-15 15:47:35  host: aegr116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale badziewie...

  • 0

    90. ~T~ Mobile  2009-09-15 20:21:38  host: 131.v51.interkam.pl

    iPhone to bardzo fajna rzecz ;) Safari jest bardzo dobra przegladarka ;P Przegpadanie stron jest fenomenalne :) youtube jeat naprawde nice ;x tego posta pisze z iPhone'a. Naprawde jest to bardzo dobry telefon. Polecam go ~T~ Mobile

  • 0

    91. ~T~ Mobile  2009-09-15 20:52:24  host: 131.v51.interkam.pl

    PS. Tamten post pisalem nie z iPhone'a 3GS, ani 2G tylko z 3G. Ten tez z 3G pisze.

  • 0

    93.  2009-09-18 11:27:11

    biały hhhmmmmm nieeeeeee!!!

  • 0

    94. ~T~ Mobile  2009-09-18 16:49:11  host: 92-55-195-22.net.pbthawe.eu

    BaddBoy w kazdym razie trzeba chyba powiedziec ze iPhone jest ladniejszy w rzeczywistosci niz na zdjeciach.

  • 0

    95. ~wojciech  2009-09-18 21:19:38  host: opole.airmax.pl

    u mnie w szkole jest hot spot ;]]

  • 0

    96.  2009-09-19 12:47:59

    niech ktoś mi odpowie jak to jest z tym Bluetooth-em? jest, czy go nie ma??? w danych technicznych pisze że jest. A jedni piszą że nie ma. Proszę o rzetelną odpowiedź.

  • 0

    97. ~ticket  2009-09-19 13:19:16  host: acyl180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon niczym nie wyróżnia się szczególnym. takie zainteresowanie w polsce świadczy, że daliśmy się zamerykanizować. jak zwykle kopiujemy wszystko, co wymyśli głupia ameryka.

  • 0

    98. ~ALTON  2009-09-20 15:36:44  host: 82.177.163.12

    Ciekawe czy któreś dziecko narzekające na brak Mpix porównało bezpośrednio jakość zarówno zdjęć jak i filmów z np flagowym se albo nokią. 3,15mpix apple jakością zdjęć niestety miażdży tak se jak i nokie. Zanim głupio skomentujesz mój wpis - porównaj !

  • 0

    99. ~iP 3GS 32  2009-09-21 14:49:26  host: ayx22.internetdsl.tpnet.pl

    @96 - oczywiście, że jest Bluetooth. A propos waszej dyskusji o wadach i zaletach, to weźcie pod uwagę, że konkurencja podobne funkcjonalnie modele smartfonów wypuści dopiero w przyszłym roku, tj. HTC Leo, Xperia 3, itd. Niestety Apple jest trochę z przodu, coś jak Usain BOLT na 100 m...;)

  • 0

    100. ~irw  2009-09-21 17:01:11  host: 87-205-176-215.adsl.inetia.pl

    do mnichu. Sąsiad kupił merca. najprostszą wersję! bez przyciemnianych szyb, klima ręczna, siedzenia bez skóry, normalne felgi itd. Ale wiesz co - to jednak mercedes... i już! A ja sobie kupiłem iphona. 3gs. bez lampy błyskowej, bateria 2 dni, i miełem już sporo kmórek - przepraszam - smartfonów! ale wiesz..... to jednak mercedes - sorry IPHONE!!.... i już.

  • 0

    101. ~do Alton'a  2009-09-21 19:25:26  host: 77-253-189-65.adsl.inetia.pl

    Zalezy z jakim SE porównywałes.. Do k800i iPhon nie ma podejscia. Do wiekszosc SE z serii K i nastepsów C, poprostu serii CyberShot iPhone jest nieporównywalny. Niestety ten telefon nie robi tak fajnych zdjec, a szkoda bo sam w sobie jest ok.

  • 0

    102. ~mickel  2009-09-22 14:46:53  host: 80.54.98.66

    iphone - najlepiej dzialajacy internet przez wifi Po roku wszystkie tandety beda kosztowaly ok 1200 a Iphone dalej 2200 Czemu? Wysoka jakosc kształt mobilnosc solidnosc oraz desing wykonania długo by tu wymieniac nie wspominajac o iPOdzie i tych wszystkich aplikacjach gier na poziomie PSP i muzyki wszystko w tym kombajnie multimedialnym Fszycho ;)

  • 0

    103.  2009-09-22 18:36:35

    ehhh...tak się podniecacie tym iphonem a tutaj jest o niebo lepszy sprzęt za tą samą cenę http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-R50A.16355.0.html

  • 0

    104.  2009-09-22 20:25:02

    telefon wyróznia sie tym ze jest wspanialy w swojej prostocie, i dziala idelanie jako dotykowiec w porownaniu do innych dotykowcow ktore nic nie łapią jak się klika. i co za bzdura ze nie mozna wysylas mmsów tak bylo tylko w pierwszych modelach ale widze ze wszyscy ktorzy nie maja iphona wiedza lepiej... nie mowie juz o tym ze mozna wgrac jailbreaka i soft jest duzo przyjemniejszy dla uzytkownika, przy tym nie tracac gwarancji.

  • 0

    105.  2009-09-22 20:32:16

    96. jest bluetooth ale tylko do łączenia ze sprzętem np. słuchawka bluetooth. Nie możesz za to np. wysyłać zdjęć przez bluetooth. Kwestia softu. Polecam JailBreaka i wszystko będzie pięknie bluetooth tez. :)

  • 0

    106.  2009-09-22 20:37:24

    96. jest bluetooth ale tylko do ??czenia ze sprz?tem np. s?uchawka bluetooth. Nie mo?esz za to np. wysy?a? zdj?? przez bluetooth. Kwestia softu. Polecam JailBreaka i wszystko b?dzie pi?knie bluetooth tez. :)

  • 0

    107.  2009-09-23 17:09:44

    OskatO : dzieki za info jestem juz w 100 % przekonany

  • 0

    108. ~matt  2009-09-24 09:13:46  host: nat.abaks.pl

    Fajny szkoda, że taki drogi :(

  • 0

    109.  2009-09-24 22:12:02

    Mialem w reku , rzeczywiscie dotyk swietny i wogole , ale jakos mnie nie przyciaga , szczerze wole n95 , to tylko kwestia gustu i tego do czego nam sluzy telefon.

  • 0

    110. ~afsafsdf  2009-09-24 22:25:18  host: 91-193-208-106.eimperium.pl

    Zal , to jest to samo co 3G a kosztuje teraz 2 razy tyle! Apple naprawdę umie zarabiać , kosztem innym , dzieci teraz się rzucają - mamo kup mi nowego iphona bo sie nie będę uczył!!! .. Dla mnie ten tel poza zajefajnym ekranem i mp3 nie ma nic... poprostu zabawka.

  • 0

    111. ~iphone_aparat  2009-09-25 09:04:32  host: 94.254.237.69

    Ciekawe ile ludzi wie, że zablokowany BT jest po to, żeby nie szerzyć piractwa? Jaki ma mieć sens wysyłanie moich nagrań za które zapłaciłem w applestore? A a propo płaczu dzieci nad aparatem 3,15mpix - ten aparat kładzie na łopatki nokie i se razem wzięte. Głębia kolorów idealna, ostrość, detale. Sam jestem posiadaczem wychwalanej pod niebo nokii N82 która miała mieć porównanie do kompakta.. niestety do najtańszej małpki ma milowy krok jeżeli chodzi o jakość zdjęć. W se dobre aparaty skończyły się na K800/810i. Mega pixele to nie jest JAKOŚĆ tylko ROZDZIELCZOŚĆ zdjęcia. podobnie jak HD - HD to nie JAKOŚĆ tylko rozdzielczość !

  • 0

    112. ~T~ Mobile  2009-09-25 19:21:39  host: 51.v47.interkam.pl

    ~rookie LG Cookie to gówniany dotykowiec który nawet nie przystaje porównywać do iPhone'a. Po za tym już ci wierzymy o tym wspaniałym dotyku LG Cookie. Iphone ma pojemnościowy ekran dotykowy, a cookie ma oporowego badziewiaka. A jak 3GS za drogi to kup 3G.

  • 0

    113. ~T~ Mobile  2009-09-28 15:13:17  host: 51.v47.interkam.pl

    @110 ma procek lepszy, kompas, kamerkę i lepszy aparat. Ale fakt, jest chyba trochę przydrogi jak na swoje możliwości.

  • 0

    114. ~Baddboy  2009-09-29 01:33:28  host: aclg65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ][_ [[]] ][_ Iphone do LG Cooke porównywac hahahah to jak by porównywać (Fiata-LG) do (bugatti-Apple) :P

  • 0

    115. ~Warlos  2009-09-29 22:20:29  host: 78.133.237.163

    A czy dzial juz normalnie Bluetooth ?

  • 0

    116.  2009-10-01 15:43:30

    lol 111. kasztanie lecz oczy jak widzisz dobre zdjęcia z iphone'a...

  • 0

    117.  2009-10-02 10:07:54

    hahaha dobre. lg contra iphone. Bez komentarza ....

  • 0

    118.  2009-10-06 17:21:25

    >Warlos< poczytaj troszkę wyżej komentarze na ten temat

  • 0

    119.  2009-10-08 02:20:29

    @111: odnosnie samych zdjec, drogie dziecko, liczy sie wlasnie tzw. jakosc - jakosc (typ, wielkosc, konstrukcja) optyki, jakosc przetwornikow, jakosc matrycy (i akurat takze wielkosc w tym przypadku), a nie ilosc MPix. Mozna dac parenascie badz paredziesiat megapikseli, ale przy zalosnej wielkosci matrycy badz slabej optyce o dobrych zdjeciach mozna zapomniec. Co do robienia zdjec komorkami, mozna powiedziec krotko - ma sie je pod reka i w takim zakresie sa dobre. Jakosciowo jednak sporo ustepuja kompaktom sredniej jakosci, przynajmniej firm z wyzszej polki, nie mowie o HP czy Kodakach (wbrew renomie ;)

  • 0

    120. ~irw  2009-10-12 16:03:45  host: 77-253-190-39.adsl.inetia.pl

    i znowu ja! mam go już jakiś czas i jest świetny. Biuro w domu (w kieszeni) , swietny terminarz, kalendarz, i notatki. Przejżysty interfejs,gry chodzą bosko, video i skacze i nie przerywa. po prostu bajka - po moim se 990i super A miałem też nokie - ale o tym raczej nie wspomnę bo nie wypada przeklinać!. No cóż rzeczywiście lampa błyskowa przydała by się. no i bateria troszką za mała - ale to są drobiazgi. Potrzebuję telefonu do pracy, internetu, muzyki i biura w podróży. I on to ma! a dotyk? łał! jak już pisałem wcześniej obłęd! mercedes! pozdro dla wszystkich.

  • 0

    121. ~Moim zdaniem  2009-10-18 14:26:24  host: 82.177.163.12

    Wszystkie negatywne opinie są pisane przez ludzi, którzy najwyżej widzieli go przez szklaną gablotkę u operatora. Potężne narzędzie do zajmowania ogromnej ilości czasu. Genialnie rozpracowany ekran dotykowy - apple jako jedyna firma na całym runku oferuje tak bezproblemowe działanie. Dziwi mnie tylko jedno. Czemu ludzie kupują iPhone za 3kpln (średnio) jak za 1,5kpln można mieć iPod Touch 3G 64Gb a jako dodatek np nokię za 50zł żeby zadzwonić :-). iPoda Touch od iPhone różni tylko brak modułu GSM. Pomijając brak aparatu który miał być, proc i ram są takie same.

  • 0

    122.  2009-10-20 14:47:01

    Wie może ktoś czy aktualnie ten telefon jest dostępny w MixPlusie albo na abonament w Plusie?

  • 0

    125. ~Kuchar  2009-10-23 01:59:25  host: x1-6-00-1e-2a-84-7a-ba.k27.webspeed.dk

    A ja powiem tak kupiłem mojego i iPhona z myślą o tym zeby go sprzedać i kupić BlackBerry 9000(bez wątpienia dobry telefon) ale ze byłem odciety od neta przez 3 dni zaczełem się bawić iPhonem jak wziełem go do ręki pierwszy raz pomyślałem solidny ale nic pozatym rany jaka wioska nie mogłem się doczekać aż go sprzedam ale ... iPhon okzał się innym telefonem niż te do których jesteśmy już przyzwyczajeni menu na początku obce okazła się bardzo przemytślane brak pewnych funkcji na początku okazł się chwilowy wszystko można do instalować ze strony producenta i wszystko tu działa na 100% to znaczy nie zawiesza nie zamula itd do czego np. przyzwyczaiła mnie nokia niby taka fajna a wykonanie czy np. opcja dzwonienia z voip pozostawiały wiele do zyczenia tutaj wszystko działa tak jak należy wykonanie telefonu doskonałe, uzyte materiały idealne, dotykowy wyswietlacz bezkonkurencyjny co tu dużo mówić teraz nie zamienił by go na nic innego.

  • 0

    127.  2009-10-26 10:43:28

    >krzysiek0107>janekzjanek> wasze wypowiedzi latają mi koło.... masz w ręku cegłowatą nokie 5800 i czym ty sie podniecasz. jest tak wielka że jajka można na niej smażyć. jak wszystkie nokie wykonana z tandetnego plastiku, który po pewnym czasie zacznie trzeszczeć. a pozatym symbian ktory sie zawiesza, obracanie ekranu raz dziala a drugi raz nie, wiec nokia to jakieś gówno.

  • 0

    128.  2009-10-27 10:11:18

    tak się uczepiłeś tego I'Phona, ale każdy ma swój wybór. Stać go to niech kupuje, wolny wybór, bo jak kogoś nie stać to kupuje nokie 5800 i podobno jest zadowolony. Ty za to k....0107 nosisz szerokie spodnie, krok masz przy kolanach jak byś sie zesral.

  • 0

    129. ~rob  2009-10-27 13:13:27  host: afch156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no mozna kupic za ta cene n97 tylko po co komu takie niedopracowane i wolne gowno jak n97?

  • 0

    130. ~malkontent  2009-10-27 14:32:43  host: egv67.internetdsl.tpnet.pl

    Przepraszam że pytam, bo rzeczywiście nie jestem w temacie - tzn. w życiu tego cuda na oczy nie widziałem, ale CZY DA SIĘ Z TEGO DZWONIĆ??? Tzn. czy bateria przy przeciętnym użytkowaniu trzyma chociaż ze 3 dni, nie gubi zasięgu, ekran szybko się nie rysuje, wytrzymuje chociaż upadek z metra na dywan???

  • -1

    131.  2009-10-30 11:11:16

    bateria wytrzyma 3 dni jak nie odłączysz tela od ładowarki przez 3 dni;) A system operacyjny w gejPhonie szybciej chodzi od symbiana bo to nie jest prawdziwy os jak windows czy symbian albo android tylko zwykły jak w samsungu czy motoroli i stąd też jego mniejsze możliwości np w instalowaniu aplikacji jak mapy, przeglądarki i td.

  • 0

    132.  2009-11-04 14:26:53

    iPhone jest jednym z najwytrzymalszych telefonów dotykowych, ekran jest tak wykonany że lajtowo się po nim palcem śmiga, nie porysuje się paznokciem itp. natomiast bateria wiadomo - jak w telefonach dotykowych z 16mln kolorów nie jest najlepsza, chociaż iPhone i tak wystarczająco długo trzyma jak na takie parametry ekranu

  • 0

    133. ~zbuntowany kaloryfer  2009-11-09 12:55:54  host: z-causa-do-wmpnt.wroclaw.core.parkmedyczny.pl

    mam pytanie?? mam możliwość przywieżienie i-Phona ze Stanów. czy bedzie działał w Polsce??prosże o poważne odpowiedzi. dziei wielkie.

  • 0

    134. ~code  2009-11-10 00:00:40  host: 213.134.185.194

    130: przeciętne użytkowanie na iPhone jest zupełnie inne niż na jakiejkolwiek innej słuchawce. Rozmawiając, wysyłając maile i SMS trzy dni powinien śmigać. Ale to tak jak jeździć bolidem F1 po mieście; tona fantastycznych aplikacji, filmy i niesamowita jakość przeglądania mobilnego netu ( iPhone ma najlepszą przeglądarkę według wszystkich serwisów na świecie) sprawią, że rzadko będziesz telefon odkładał - i baterii starczy tylko na jeden dzień.

  • 0

    135. ~erdziu  2009-11-10 12:47:48  host: 100-33.echostar.pl

    prawda jest taka ze wszyscy co krytykuja iphona znaja go tylko z opisu na telepolis, kazdy kto chociaz chwile bawil sie iphonem wie ze sie mozna w nim zakochac i nie chciec zadnej innej komorki,solidnosc wykonania, dostepne aplikacje (zobaczcie na youtube jak wyglada chociazby gra settlers), rewelacyjny,wrecz kultowy odtwarzacz muzyczny i intuicyjna obsluga poprostu bije na glowe wszystkie inne telefony. a krzyczcie sobie na iphona, kupujcie omnie czy inne smartphony na windowsach i potem wkurzajcie sie jak sie zawieszaja i jak ekran dotykowy kiepsko dziala, bo w poziomie ekranu dotykowego dlugo, dlugo nikt apple nie doscignie. pozdrawiam!

  • 0

    136. ~erdziu  2009-11-10 17:55:36  host: 100-33.echostar.pl

    prawda jest taka ze wszyscy co krytykuja iphona znaja go tylko z opisu na telepolis, kazdy kto chociaz chwile bawil sie iphonem wie ze sie mozna w nim zakochac i nie chciec zadnej innej komorki,solidnosc wykonania, dostepne aplikacje (zobaczcie na youtube jak wyglada chociazby gra settlers), rewelacyjny,wrecz kultowy odtwarzacz muzyczny i intuicyjna obsluga poprostu bije na glowe wszystkie inne telefony. a krzyczcie sobie na iphona, kupujcie omnie czy inne smartphony na windowsach i potem wkurzajcie sie jak sie zawieszaja i jak ekran dotykowy kiepsko dziala, bo w poziomie ekranu dotykowego dlugo, dlugo nikt apple nie doscignie. pozdrawiam!

  • 0

    137. ~Misio  2009-11-22 00:12:12  host: chello087207115047.chello.pl

    Powiem tylko tak: od zawsze goniłem za "króliczkiem" - pierwszy dostepny fon z kolorowym wyświetlaczem (ciekawe czy ktoś jeszcze pamieta ;) T68i, potem wierny marce P800i, P900i, P910i aż P990i. Aż nie wytrzymałem psychicznie synchronizacji z kompem. kilkuminotwe oczekiwanie doprowadziło do zakupu Nokii E90 (leży w szufladzie do dziś:) Wszystkie te słuchawki miałem praktycznie jak tylko się pojawiły na rynku. Może stąd też pewne problemy z softem... Nokia była na swój czas The Best! jednak jej obronne wymiary inspirowały do dalszych poszukiwań, czego efektem stał się SE X1, wygląd fajny wymiar tez ale... Windows - masakra, panele się wieszały, brak możliwosci ogladani zdjec itp. (oczywiście wgrywanie nowej wersji softu itp. - znowu stalem się expertem). Aż - nadszedł czas i znajomy namówił mnie na iPhona. Kupilem/Załatwiłem 3Gs/32GB. 1 wrażenie (po za bardzo przyjemnym designem i jakością wykonania) co to jest - nic nie da się ustawić, wszystko inaczejj (nowa filozofia) ale kiszka! Jednak... w trakcie zabawy i użytkowania okazało się, że ma wszystko co potrzebuję, do tego jest naprawdę szybki, nie zawiesza sie (w amoku prób wgrałem ponad 80 porgramów!) Interface obsługi to kwintesencja prostoty i funkcjonalnośc! Nie mówię, że stałem sie bezkrytycznym fanem jabłuszka. Jednak efekt całej tej zabway jest taki, że nie zagladam już co kilka dni do netu w poszukiwaniu nowinek - całkowicie wystarcza mi to co tu jest. I mam gdzies, że np. bateria jest nie wymienna (w zadnym ze swoich wcześniejszych telefonów nie kupowałem nowej na wymianę... co z tego, że wysietlacz ma mniejszą rozdzielczośc (niż X1) ale widac wszystko super i płynnie. Proponuję więc żeby wypowiadali się Ci kórzy mieli okazję ni etylko pobawić się iPhonem w sklepie ale i poużywać. do telefonowania, netu i e-maile - wystarczający. Drobne mankamnety jak np. synchronizacja wydarzeń całodzinnych w kalendarzu w stos do Outlooka nie przyćmi jego zalet. Uff... :-)

  • 0

    139. ~irw  2009-11-26 09:41:47  host: 195.94.208.134

    brawo erdziu!! masz rację niech kupują samsungi, niech iim sięwieszają! Ja też piszę uczciwie o iphone ale cóż na opornych nie ma rady. Wskazywałem na minusy (bo są - nie da sieukryć) ale wykonanie. przyjemność z obsługi funkcjonalność w swojej prostocie - to same plusy , które są do tej pory niedoścignione. Ten telefon trzeba po prostu mieć dłużej aby cokolwiek o nim pisać. Nie wystarczy test w salonie lub opinie z jakiegoś forum. No ale jak piszesz - na niektórych nie ma rady. na szczęście rynek jest dla wszystkich i jeśli ktoś kocha się w zawiechach, oporowych twardzielach i badziewnych trzeszczących obudowach - no to niech kupuje samsungi, nokie a może nawet motorole i inne takie za 1 zł. . życzmy im powodzenia i "miłej" zabawy. My wiemy co mamy oi co jest dobre.A do innych mam fgorącą prośbę! NIE PISZCIE - JEŚLI NIC O CZYMŚ NIE WIECIE! PO PROSTU - OLEJCIE TO WSZYSTKO ALE NIE PISZCIE GŁU[POT!!!! poxzdrawiam

  • 0

    140. ~pytajnik  2009-12-03 12:00:13  host: system8589174208.ptvk.pl

    Mam pytanie bo chcę sobie kupić tego iphone'a w wersji białej - czy ten biały tył rysuje się bardziej niż czarny i czy się przebarwia? Bo nie chcę mieć po paru miesiącach iphone'a w kolorach tęczy tylko białego. Proszę o odpowiedź kogoś, kto ma właśnie iphone'a w wersji białej. pozdrawiam

  • 0

    141. ~code  2009-12-07 10:38:27  host: 213.134.185.194

    Na białym widać tylko brud w ryskach, jeśli porysujesz telefon. Nic trwałego. Przebarwienia to jakaś legenda, bo nikt z moich znajomych posiadaczy białasa nie ma przebarwień. Gościowi na myapple - jak sądzę, czytałeś - też zniknęły. Wybierz taki, który się Tobie bardzej podoba i używaj :) pozdrawiam

  • 0

    142. ~error  2009-12-09 15:46:50  host: gate.wi.net.pl

    posiadam białego iphone'a od 4 miesięcy i nic się nie zdziera ani nie matowieje ... polecam ten telefon. jest najlepszy ze wszystkich które miałem

  • 0

    143. ~xir  2009-12-11 20:59:54  host: inet20909na-1s.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Biała wersja rysuje się tak samo jak i czarna. Problem pojawia się w momencie gdy do rys w białym iPhone dostanie się brud, widziałem taki sprzęt i na prawdę nie wyglada to dobrze. Z tego tez powodu sam wybrałem czarnego, IMO jeśli nie kupujesz iPhone na max 3-4 miesiące lepiej wybrać czarnego. Biała wersja może i jest ladnejsza na początku, ale czarna tez jest ok. Btw. Jak tak czytam komentarze "znafcuf" gdzie co 2 słowo to gejPhone, myśle sobie, ze sporo to mówi o poziomie, który reprezentuje wielu przeciwników iPhone.

  • 0

    144. ~Cichy76  2009-12-12 22:44:40  host: nat2.ms.lnet.pl

    Pamiętajcie tylko,że wszystkie te Xperie Chocolady i nne HTC to wszystko są to telefony Iphonopodobne, nie ma w nich nic co by naprawdę odróżnioło je od iPhona. Apple ma swój marketing i swoje ceny, i mimo, że nowe generacje innych firm wykorzystują niegoróbki iPhona, to on zawsze będzie tym pierwszym, który przełamał monopol na zwykłe telefony. Onecnie mam 3G, i jak skończę obecną umowę z ERą to przedł&#8364;że i jeśli 4G nie będzie jeszce dostępny to na 1000% biorę 3GS'a żaden inny telefon nie ma tylu tysięcy darmowych i płatnych aplikacji co AppStore do Iphone'a.

  • 0

    145. ~bartek  2009-12-13 12:56:51  host: 095160150238.rudaslaska.vectranet.pl

    iphone = idealny , mam , polecam. ilosc aplikacji w appstore mowi sama za siebie, gier - jeszcze wiecej ostatnio np driver settlers asphalt5 itp... programy jakie tylko chcesz ... i od kilku producentow - za darmo i platne - jest w czym wybierac , ten telefon ma dwie wady z czego jedna znich juz wlasciwie znikla (po jailbreak) a druga nie zniknie . 1 to bluetooth - moze w nastepnej wersji bedzie wysylal zdjecia, ale po jailbreaku jest to mozliwe. 2 brak lampy w aparacie, chociaz mi nie przeszkadza bo robi dobre zdjecia. bateria przy 2h wifidziennie sluchaniu muzy ok 4 godzin i pisaniu okolo 20-50 sms dziennie starcza na 2-3 dni

  • 0

    146. ~hern  2009-12-16 15:21:12  host: awo111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam 3GS. Kupiłem. Zapłaciłem 2800 zeta. Stać mnie. Nie jestem gejem ani lanserem. Miałme HTC Kaisera, Omnie i inne z WM - Iphoin Rulez. Bez zbędnych komentarzy i uwag. Nie stać Cię ? Nie podoba Ci się ? Kup sobie nokie 3510i - ma kolorowy wyświetlacz i gry. Mail Ci nie potrzebny bo i tak nie masz skrzynki ... Tyle do płaczących jeleni co ich nie stać na dobrego fona - IPhona :)

  • 0

    147. ~Misio raz jeszcze  2009-12-17 23:28:26  host: chello087207115047.chello.pl

    Drogi Janku z Janek - współczuję :-) Jesteś na prawdę prawdziwym facetem, nie ulegającym trendom i modzie. Masz swojego Szajsunga lub szpanersko-dresiarską Nokię i słusznie "lejesz" na inne komórki. Tylko dlaczego zaglądasz na tego bloga? Czego szukasz na stronie znienawidzonego gejPhona? Już wiem! Twoje Ego czuje się lepiej gdy naubliżasz tym, którym powiodło się lepiej i mogą pozwolić sobie na takie "zabawaki", o których ty jedynie czytasz. Ot i cały sekret! PS. aparacik kosztował mnie 1zł a abonament płace jak płaciłem. A dałbym za niego nawet 3 tyś., dlaczego? Bo po raz pierwszy mój telefon - działa płynnie i bez zazutu. Co do bajerów to chyba własnie te inne mają ich więcej niż nasz iPhon.

  • 0

    148. ~maro  2009-12-20 12:23:06  host: 87-42-n2.aster.pl

    Przez weekend postanowiłem uzywać OMNIE. pierwsza wersję. Cieszyłem się na myśl że w poniedziałek wrocę do swojego BB 9000. Omnia miała cos w sobie, co spowodowało, że przestalem używać telefon do czegokolwiek, a nade wszystko do wysyłania SMSów i dzwonienia. Odbierac połaczenia dało się nawet dobrze, ale już wybrac numer, osobę z książki telefonicznej..... koszmar. Potem z dotykowych zacząłem używać iPhone 3GS. Trochę kłopotliwa konfiguracja MMSów, bo trzeba było przepisac konfigyrację ze strony operatora, ale... 1. jakość ekranu dotykowego - perfekcyjna 2. prostota obsługi 3. synchronizuje to co mu każę nic poza to. 4. duży minus - jakikolwiek soft trzeba pobierac przez itunes. Tu spory minus. 5. kolejny minus, że jak chce nowy dzwonek, to musze go sobie kupić na itiunes, choć np juz wsześniej go kupiłem w muzodajni :-( kolejny telefon, który uzywam, Nokia N97. Rewelacja - i byłby niepokonany, gdybym wczesniej nie zaczął używac iPhona. Reasumując, dziś na rynku sa 2 ciekawe telefony dotykowe iPhone 3GS i Nokia N97, może jeszcze HTC HD2 - ale jeszcze go nieużywałem - słyszałem troche złych opinii od niezadowolonych klientów. Słyszałem wiele kawałów o iPhonie i gejowatości ich właścicieli. Śmieszne bo to chyba rozpowiadają Ci których po prostu nie stac na ten telefon i nigdy go nie uzywali. Dla wyjaśnienia - ten telefon słuzy mi tylko do dzwonienia, odbierania połączeń, SMS, MMS i internet + bardzo ładna prognoza pogody. Do tegu używam do poczty BB - polecam 9000, bo jest rewelacyjny w tych sprawach.

  • 0

    150. ~Piotr  2009-12-31 14:35:00  host: acni101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy może mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie działa nawigacja w iphone? Chodzi mi dokładnie o to czy trzeba sie łączyć z netem żeby korzystać z navi czy nie? Również prosiłbym o informacje jakie popularne mapy chodza na iphone? Dzięki

  • 0

    151. ~apple  2010-01-02 15:04:00  host: public7927.xdsl.centertel.pl

    Mam ten telefon i jestem z niego bardzo zadowolona, jest funkcjonalny, ma dużo zalet i jest po prostu ładny. Pozatym dużo moich znajomych ma inne telefony dotykowe, wiec trochę nimi się z nimi zapoznałam , i doszłam do wniosku, iż w iPhone jest chyba najlepszy, w innych trzeba kilka razy stukać, zęby coś się włączyło, a tu bardzo delikatnie i już. ; )

  • 0

    152. ~Misio...  2010-01-03 18:59:12  host: chello087207115047.chello.pl

    No tak janeczku, twój ostatni wpis sporo wyjaśnia. Dlatego czuję się w obowiązku napisać sprostowanie. Nie współczuję tobie - lecz twoim klinetom. Wpisami na tym blogu dałeś pokaz swojego profesjonalizmu jako "gsm handlowiec". Jeśli bawi cię ubliżanie innym to jesteś żałosnym, upośledzonym i godny pożałowania. Ale może się mylę i jestem niesprawiedliwy? Należałoby zatem poszukać jakiegoś usprawiedliwienia takiej postawy? Może masz tak ładną buźkę, że często spotykasz się z gejowskimi propozycjami ;)lub zostałeś kiedyś brzydko potraktowany przez jakiegoś złego GITa? Jest jeszcze inne - groźniejsze wytłumacznie: może jesteś aktywnym CZŁONKIEM młodzieży wszechpolskiej?

  • 0

    153. ~nika  2010-01-06 10:36:37  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    riv, co toz a bełkot? lubisz pochwalic sie marka i tyle, płac sobie 3 tys za nadgrysione jabłko... słoma z butów wystaje ...

  • 0

    154. ~  2010-01-06 14:28:26  host: system8589174208.ptvk.pl

    Kiedy wreszcie będzie test tego telefonu na telepolis? :(

  • 0

    155. ~soczek  2010-01-10 17:24:33  host: public46792.xdsl.centertel.pl

    @janek z janek, podaj może ile masz lat, obstawiam 15-16 maksimum. Większych bzdur nie widziałem, iPhone OS jest jak system w Motoroli? LOL, no ludzie. Po prostu standardowo nie ma dostępu do plików, uzyskujemy za to dostęp do darmowych i płatnych gier/aplikacji. Dodatki typu themy są dostępne po JB - tak samo jest na gównianym Symbianie, który odchodzi już do lamusa. Znaczy do wielu rzeczy potrzeba certyfikat. iPhone OS to także świetna platforma dla programistów. Ale gówniarz z forum wie lepiej, żałosne. I przestań obrażać innych użytkowników, bo źle się to skończy.

  • 0

    156.  2010-01-11 20:25:15

    @ 150 W "standarcie" trzeba łączyć się z netem, ale podobno są jakieś które mogą być wgrane

  • 0

    157. ~a  2010-01-13 20:02:56  host: 212.160.172.70

    co to akcelerometr?/

  • 0

    158. ~maniak  2010-01-14 13:03:47  host: 078088213214.walbrzych.vectranet.pl

    może mi ktoś napisać czy iphone 3g ma voice control i czy ma kompas????

  • 0

    159. ~maniak  2010-01-14 13:05:44  host: 078088213214.walbrzych.vectranet.pl

    czy może mi ktoś napisać czy iphone 3g ma voice control i czy ma kompas prosze o odpowiedz.

  • 0

    161. ~Pabloni  2010-01-18 11:15:00  host: 82-160-78-139.radymno.org

    "Internet mam zawsze przy sobie":) Kupiłem 3gsa głownie do tego, widziałem kilka innych urządzen z wyższej polki i nic Iphonowi nie dorównuje. Nie podwarzalna zaleta jest duży wyświetlacz,urządzenie ma dobra baterie,Zadzwonić tez sie da bez problemu;) To urządzenie to równierz swietne centrum rozrywki, jeśli chodzi o gry to lepsze grafike ma tylko nowe psp w tej chwili, dodam ze sa setki darmowych gier na AppStore a jeśli ktoś chciał by kupić jakąś nowość to ceny są bardzo przystępne, jedyne moje zastrzezenie kieruje w strone iTunes, przesyłanie wszelkich multimediów mnie tu strasznie irytuje. Podsumowując, szybki jak błyskawica sprzecik i najlepszy dotyk na rynku! Pozdrawiam!

  • 0

    162. ~  2010-01-18 16:12:40  host: aeic176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Boże, kolejne dziecko posiadające nokie. Nawet iPhone 2G przebija wszystkie nokie, nawet najnowsze. A w tej swojej nokii to nie masz na przykład T9? Półkę się pisze koleś, PÓŁKĘ!

  • 0

    163. ~mvm  2010-01-18 19:11:52  host: 213.134.188.95

    @160, janek z janek, czy Ty masz jakiś kompleks iPhone'a? Nie rozumiem za bardzo co chcesz pokazać swoimi wypowiedziami. Telefon ma zalety i jak i wady, N900 również ma ich sporo, zagłębiłem się w tym temacie i WIEM. A ty NIE WIESZ, ograniczasz się do swojego zdania, które uważasz za jedyne słuszne i święte. Masz do tego prawo - ale sposób w jaki je wyrażasz jest po prostu infantylny i śmieszny. Swoją drogą na rynku naprawdę dzieje się teraz ciekawie, Maemo, Android, najnowszy Symbian (który moim zdaniem nieco odstaje), HTC z swoimi modyfikacjami Windowsa Mobile no i iPhone dają szansę na wybranie odpowiedniego telefonu i systemu dla siebie. Ale ktoś taki jak 'janek z janek' tego nie zrozumie i będzie dalej obstawiał, że on jest fajny, reszta be, powodzenia!

  • 0

    164. ~  2010-01-21 23:24:56  host: chello087207115047.chello.pl

    Janku, zapewniam ze nie chodzi nam o rewolucje. Nie walczymy też o prawa gejów. Może nawet Cię zakoczę jeśli zdradzę ze nie jestem homo. Nie nawidze za to braku tolerancji jest to dla mnie objawem ograniczenia (umysłowego). Ale to na tyle tej kwestii, która powinna być w tle a nie przewodnią. Cieszę się za to, że zacząłeś pisać do rzeczy - info o N900. Być może masz rację w sprawie funkcjonalności . Nie mam niestety porównania, nie miałem okazji choćby bawi się tym modelem. Kiedyś używałem E90 (do dziś leży w szufladzie) tel. był spoko ale własnie wielkość przytłaczała zwłaszcza latem :-) SE x1 - tu windows wkurzał "zamulaniem", denerwowały też błędy językowe w wersji PL. Naprawdę tych błędów pozbawiony jest iPhon. Z prostego porównania danych może nie wypada on rewelacyjnie ale sprzęt to też lub przede wszystkim soft. A ten tu jest dopracowany jak nigdzie indziej (winows symbian nie mam dośw. z Androidem) już sam fakt ze w większości inne słuchawki porownuje się do iPh. musi o czymś świadczyć. I czy to grzech, ze Przy okazji wyglada stylowo i elegancko? Stał się pierwowzorem wielu innych. Tak widać przebiega rewolucja najpierw zanik antenki potem klawiatury, której jakoś mi nie brakuje (tekst ten wprowadzamy z iP:). Oczywiście każdy M&S prawo mieć własne zdanie po to są miedzy innymi fora internetowe, nie trzeba do tego ubliżać innym. Ten przywilej proponuję zostawić politykom i Radiu Maryja. Pozdr.

  • 0

    165. ~Takijeden  2010-01-22 08:33:35  host: cci200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślę, że nieistotne dla przeciętnego zjadacza chleba i jabłuszkowych iphonów jest powód dla którego apple przyblokował funkcję BT. Fakty są dwa - jest to upierdliwe niezależnie od powodów, użytkowanie bluetootha jest często potrzebne, tu apple (niezależnie od układu gwiazd i zaiksowskich zaciągów) strzelił sobie w kolano. Drugim faktem jest to, że jest to wyśmienity aparat, świetny ekran dotykowy, szybkości działania nie można nic zarzucić - dobre i do zabawy i dla "smutasów" biznesowych (poza brakiem BT - dyskwalifikuje na dłuższą metę). Zdjęcia wychodzą w niezłej jakości. Fajna rzecz, zgrabna, wyskakuje poza kanon nokiomaniaków (do którego się częściowo zaliczam). Poza tym niektóre marudy powinny przebić się przez instrukcję obsługi zanim zaczną wieszać psy w czatowym stylu na jabłuszkowym produkcie. Niewiele do zarzucenia, pozdrawiam

  • 0

    166. ~jeezu  2010-01-23 17:37:36  host: 5ac2e79a.bb.sky.com

    bylem posiadaczem wielu telefonow i tym z symbianem(nokia n97) i musze przyznac ze iphone kladzie je wszystkie na lopatki

  • 0

    167. ~JmL  2010-01-30 02:50:28  host: 79.97.116.227

    do "gejPhone'a"?! A skoro juz tak piszesz o tych funkcjach biznesowych w N900 to czego iPhone nie ma co jest dostepne w tym MISTRZOWSKIM modelu na systemie ktorego nawet nie znasz... PS: ten system to - Maemo 5! Takze cwoku zanim nastepnym razem zabierzesz glos na jakims forum doksztalc sie troche bo po twojej polszczeznie tez widac ze pewnie po jakiejs zawodowce jestes i tylko stac cie na prowadzenie jakiegos smierdzacego komisu z uzywanymi telefonami! To tyle z mojej strony w tym temacie! Pozdrawiam wszystkich.. NORMALNYCH!

  • 0

    168. ~Kokolino  2010-01-30 16:08:15  host: p5b3a5bda.dip.t-dialin.net

    Witam. Na wstepie napisze, ze w przeciwienstwie do b.wielu tutaj wypowiadajacych sie, ja jestem b.szczesliwym posiadaczem I`Phone 32 GB! Uzywam telefonow komorkowych od 14 lat i tak wspanilego jak I`Phone (mam go dopiero 2 dni)jeszcze dotad nie mialem. Nie zaluje, ze go kupilem i jak bym mial kupowac nastepny takze by byl I`Phone. Polecam go wszystkim! a ci co go krytykuja to jakies dzieci co na codzien bawia sie np. Nokia 3330 i jedyne co im pozostalo to krytykowac to co dobre. Pozdrawiam

  • 0

    169. ~smr  2010-02-10 15:38:10  host: 109.243.87.219

    Net świetnie działa. Nokie N97 rozwala. Poza tym iphone 3gs ma bardzo mądry system w razie gdyby ktoś go ukradł. i najlepszą funkcjonalnością jest iPod. to najlepszy odtwarzacz na rynku ;);]

  • 0

    170.  2010-02-10 20:40:46

    do 167 funkcje biznesowe bijące na głowę gejPhona to np. pełna edycja dokumentów office, kopiuj-wklej, wstawianie zdjęć i linków do dokumentów, używanie ich jako załączników, przeglądarka mozila, transmiter fm pozwalający na odbieranie muzy z tela w zwykłym radiu np. samochodowym, możliwość instalowania jawy(gg, nimbuzz, gmail, nav4all, nawigacja nokia maps, dobra bateria, przesyłanie przez bluta, odtważanie każdego utworu i filmu, wymieniać dalej...?

  • 0

    173. ~ola  2010-02-20 18:24:39  host: public-gprs132202.centertel.pl

    oj tam czepiacie soe niewiadomo o co, a to tylko iphone :-)

  • 0

    175. ~gib  2010-02-24 10:27:32  host: 109.243.202.141

    Ten telefon jest tragiczny pierwszyraz w zyciu zdarzylo mi sie ze spadł telefon z biurka i był juz na śmietnik bo ekran sie rozwalil, porazka miałem go nie cały tydzien a znudził mi się kompletnie przyczym się jeszcze ciagle zawieszał.. Nikomu osobiscie go nie polecam..

  • 0

    176. ~irw  2010-02-24 23:58:20  host: v03-15.opera-mini.net

    znowu ja - po pewnym czasie używania iphona - tak jak obiecałem moja opinia po roku! więc jest super! acha! spadł mi ze 2 razy z wysoka (ok 3m) na bruk i... nic! szkło na ekranie rzeczywiście iście pancerne. Funkcje idą jak burza. internet też szybko i bez zamułki ( np. SE i nokia) nawigon szybko i sprawnie. O dotyku już pisałem a miałem w rękach omnię i to była katastrofa jeśli chodzi o dotyk. Polecam wszystkim. Funkcje biznesowe po ściągnięciu odpowiednich programów - a jest ich dużo - chodząbardzo sprawnie. Dołączam się wiec do grona zadowolonych i jesli już jakiś nowy telefon - to znowu będzie to iphone!! PS miałem nokie n95, SE p990i , i black berry - ale iphone wszystkie je bije na głowę! i tyle.

  • 0

    177. ~galp  2010-02-26 13:15:19  host: mail2.abc.com.pl

    Ja polecam SAMSUNG-a i8000 OMNIA 2, ekran tak samo reaguje jak w iPhonie, posiada także Windows-a 6.5 na którym działa praktycznie mówiąc każda dostępna nawigacja, jest wszystko co potrzeba do pracy i zabawy. POLECAM !!!

  • 0

    178. ~czokoloko  2010-03-02 13:48:02  host: public15320.cdma.centertel.pl

    Rozśmiesza mnie bardzo kłótnia pomiędzy ludźmi który telefon jest najlepszy.Każdy z nas ma inne wymagania.Takie pojazdy między sobą nie zmienią niczego. "Bawiłem" się tym telefonem i trochę czasu przy nim spędziłem, i nie powiem że zły, jest ciekawy, tylko nie stać mnie na takie urządzenie(nie płacze z tego powodu),ale patrząc z innej strony nie wiem czy mi będzie użyteczny w życiu codziennym taki telefon, więc wybieram coś tańszego i uspakajającego moje wymagania.

  • 0

    179.  2010-03-03 08:04:30

    do 169. a jaka to mądra funkcja w razie kradzieży? samsung za 85zł ma blokadę telefonu na hasło i po zmianie karty na inną niż właściciela wysyła smsa alarmowego na wybrany wcześniej nr. Taki dobry odtwarzacz? Z tym że nie odtwarza nic czego nie kupisz w gejSklepie. Creativ za 250 - 300zł gra lepiej, wygodniej się obsługuje bez wyjmowania z kieszeni, odtwarza wszystkie formaty muzyki i ma pełny equlizer, lepszą baterie. Można wymieniać długo...

  • 0

    180. ~baxxter  2010-03-03 17:20:52  host: 078088173150.elblag.vectranet.pl

    szkoda że niedostępny w plusie :(

  • 0

    181. ~Combo  2010-03-13 17:08:29  host: aaqn50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja, moja dziewczyna, moja mama i wiele innych osób ma ifona i stwierdzam, że jak ma się dobre palce to można wiele zdziałac, ja np. kciukiem robię dużo rzeczy i specjalnie się nie męcze, choc wiadomo, że organizm człowieka to nie ryba, zadyszka musi nastąpic.

  • -1

    182.  2010-03-18 15:26:15

    ty twój chłopak i mama i wiele innych osób macie iphona a nawet nie wiecie jak się to pisze?:) Oszczędź nam opowiadania o zdolnościach i zastosowaniach swoich kciuków. Telefon byłby spoko gdyby kosztował 1000zł bo i tak nawet za głupią piosenkę czy tapetę trzeba słono płacić aplowi. Wielki minus poza brakiem bluetooth, słabą baterią, możliwością wgrania czegokolwiek bez płacenia aplowi, marny gps, brak radia, wejścia na karty, kiepskim aparatem bez lampy, brakiem map, aplikacji w javie, funkcji pamięci masowej, beznadziejnych słuchawek i td.... jest to że noszą go geje i ofiary popkultury jako symbol swej głupoty.

  • 1

    184.  2010-03-20 10:23:32

    janek z janek to taki prosty chłop ze wsi co ma wszystko najlepsze i zawsze wszystko wie najlepiej a pewnie nie ma nawet podstawówki

  • 0

    185. ~sobanek  2010-03-26 02:35:11  host: 79.97.7.185

    do 179, drogi Janku, telefon ma funkcję namierzenia telefonu + usunięcia wszystkich danych przez program iTunes. Usługa niestety jest odpłatna.

  • 0

    186. ~bartek  2010-03-29 21:35:29  host: 095160150238.rudaslaska.vectranet.pl

    drogi "janek z janek" zablokowac iphona jak i kazdy telefon mozna bez problemu darmowo u kazdego polskiego operatora, przekazujac im numer imei skradzionego np iphona. jesli tobie kazal ktos placic to dales sie okrasc:) odtwarza wszystko co wrzucisz przez itunes a nie tylko kupione, a wszystkie funkcje podstawowe takie jak nastepny, poprzedni, pause, play, glosniej, ciszej, sa dostepne bez wyjmowania iphona z kieszeni poniewaz dokonac mozna tego z pilota sluchawek. dodatkowo w ustawieniach jest spora ilosc presetow korektora. co rozumiesz pod pojeciem lepsza bateria? wieksza? ciezsza?

  • 0

    187. ~xxx  2010-03-30 15:32:21  host: acsp34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam takie pytanie do wszystkich krytykujących Do czego są podobne wszystkie nowe oprogramowania innych producentów???. Odpowiedź oczywista więc gadanie nic wam nie da.

  • 0

    188. ~JEEEEZU  2010-03-31 15:09:43  host: jz.mynet.com.pl

    a Jailbreak to co? z reszta na co wam java jak iphone ma swoj system!? Zróbcie JB a nie narzekajcie ze nie ma jakiejs funkcji

  • 0

    189. ~legia to stara kur*a  2010-03-31 15:57:32  host: 88-199-38-77.pancom.pl

    to jest MEGA dobry telefon i niepopieram negatywnych komentarzy a kto twierdzi ze ten telefon jest do glupi to ten jest ***

  • 0

    191.  2010-04-05 10:38:26

    Ty i twoja dziewczyna, mama i wiele innych osób najpierw nauczcie się pisać iphone zanim zaczniecie się nim zachwycać a później może warto będzie go kupić żeby wiedzieć o czym się pisze.

  • 0

    192. ~  2010-04-05 14:47:44  host: 213.77.117.136

    179- nie wprowadzaj ludzi w blad. oczywiscie mozna wgrac sobie muzyczke z dysku niekoniecznie musimy ja zakupic z iTunesa

  • 0

    193. ~swoj nchlop  2010-04-06 19:54:28  host: 212.160.172.70

    zdjeciA ROBIA ROZNICE DOPIERO NA PULPICIE...zdjecie 3.2 nigdy nie bedzie zdjeciem 8mpx-w telefonie nie widac na kompie tak.,... cyfrowki do zdjec-czasy gdy w jednej kieszeni nosimy mp3 w 2 cyfrowke sie juz skonczyly!!!czy ktos normalny bierze na codzien cyfrowke do zdjec...???chodzi o uwiecznianie chwil a ich znowu nie mozna zaplanowac....

  • 0

    194. ~kozia  2010-04-14 11:43:29  host: 095160102187.warszawa.vectranet.pl

    Muszę przyznać że ten telefon jest naprawdę specyficzny. Jeszcze niedawno byłem naprawdę zagorzałym przeciwnikiem telefonów z logiem jabłka. Przypadek trafił, że pobawiłem się nim dłużej (siostra poprosiła abym zdjął simlocka ze jej 3g). Muszę powiedzieć, że ten telefon totalnie mnie rozbroił!! Raz, że łatwością obsługi powala wg. mnie wszystkie inne obecne telefony to po JB jest dla mnie idealnym narzędziem. Ma najlepszy ekran dotykowy ze wszystkich tel z jakimi mialem do tej pory do czynienia. Wsadziłem do niego niemalże wszystko co mi jest potrzebne w telefonie. Nawigacja działa bardzo sprawnie - nie jest to może automapa, ale nie jeżdzę codziennie w nowe miejsca wiec w zupełności Navigon mi wystarcza. Download manager - ściągam z Rapidshare poprzez wifi na uczelni i kilka GB w czasie zajęć swobodnie mi się ściągnie. Safari również pozytywnie mnie zaskoczyła. Nie gram ogólnie w gry ale niektóre gierki na IP są naprawdę świetne. Wiele innych przydatnych narzędzi jak Autobuser naprawde umila życie. Podczas dwóch tygodni znalazłem tylko dwa większe minusy - 1. Brak Flasha (w moim przypadku chodziło o oglądanie meczów na żywo - aplikacja Justin TV załatwiło sprawę w 100%) 2. brak dobrej obsługi divx, a przede wszystkim niemożność łatwego dodania soft napisów do filmu (nie mowie o konwersji i nakładaniu napisów na obraz) - z tym sie pogodziłem. Reszta niedociągnieć oraz braków jest dla mnie minimalna. Podsumowując Iphone o telefon niezwykły. Jest ładny, naaprawdę funkcjonalny ale też chyba nie jest dla każdego. Jeśli ktoś ma doświadczenia z uzytkowania Iphona i nie jest zadowolony to ok - szanuję to. Ale jeśli ktoś wypisuje same negatywy a nie bawił się nim choć chwilę to po prostu nie wie co mówi. Maca w życiu nie kupię ale puki co Iphone to jedyny telefon jaki w tej chwili chcę mieć. I już za kilka dni 3gs zawita i do mnie, z czego jestem bardzo szczęśliwy. Pozdrawiam wszystkich!

  • 0

    195. ~....  2010-04-27 15:43:35  host: 147.160.73-86.rev.gaoland.net

    Ludzie uspokujcie sie, polowa z was nawet nie miala iphona w rekach a krytykujecie jak byscie go mieli od lat. Fakt nie jest doskonaly, ale kazy telefon taki jest: bateria krotko trzyma wtedy kiedy sie uzywa intesywnie iphon-a, jest sprzedawany z pamiecia 8 ,16 i 32gb wiec po co wam wejscie na karty, wiele programmow i aplikacji do iphona sa zadarmo w programie iTunes, 3mp to nie jest dramat pamietajcie ze to jest telefon i nie zostal on stworzony zeby robic zdjecia. Innymi slowy mozna powiedziec ze iphon to polaczenie netbook (mac) z iPod-em Ten telefon jest jak kazdy inny ma plusy i minusy wiec nie ma co go porownywac z nokia czy samsungiem.

  • 0

    197. ~Skala  2010-05-09 18:19:00  host: bfc23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wy jesteście chorzyy naprawde... to zamiast IPhone który teraz kosztuje w PL 1700zł to kupcie *** LG KaU i cisnijcie w wyświetlacz z całej siły hahah... telefon ekstra jednak jest nie użyteczny dla człowieka który jest w ciagłym ruchu czy też pracuje... owszem dla ludzi ktorzy maja zawód siedzący to tak. Świetny telefon naprade. Lecz no nie dla mnie...

  • 0

    198. ~3pitex3  2010-05-09 21:39:46  host: genld-217-010.t-mobile.co.uk

    Jak dla mnie telefonik super każdy chwali to co ma dlatego lepiej nie brać sobie doserca tych wypowiedzi a fanboje niech się nie wypowiadaja bo to jest to samo jak ati i nvidia co fanboj to chwali swuj ulubiony produkt .

  • 0

    199. ~hmmm...  2010-05-11 21:32:25  host: ip-85-219-168-130.net2u.pl

    mam problem, bo zastanawiam się nad tym cudem i nad HTC HD2 albo nad tym cudeńkiem. System mnie nie obchodzi - akurat radzę sobie z każdym. Ale mam problem: HTC ma o 400MHz szybszy zegar procka no i to swoje 448 RAMu... Filmy ponoć chodzą świetnie, ma flasha, można wgrać praktycznie wszystko, co się przydaje w nauce, rozrywce i pracy... ale czy nie taniej kupić iPhone'a? Wiem, że to zabrzmi głupio, ale czy iPhone to przypadkiem nie jest tylko fajny gadżet z funkcją telefonu i nic poza tym? HTC w końcu to jest już kawał stacji roboczej - ma parametry laptopa IBM z 1999r. Także pytam serio: tym da się robić prawie wszystko, co kompem?

  • 0

    200. ~hmmm...  2010-05-11 21:34:16  host: ip-85-219-168-130.net2u.pl

    P.S. Czy iPhone mam multitoucha?

  • 0

    201. ~Mikkel  2010-05-14 15:09:32  host: host-138-111.jkns.pl

    Siema! To ja rowniez doloze kilka groszy od siebie. Od ponad 2msc jestem posiadaczem 3Gs'a. Dodam takze, ze jestem cholernie wymagajacym osobnikiem pod kazdym wzgledem. Jak oceniam Iphone'a? Najlepszy telefon z jakim mialem do czynienia! Dlaczego? Niesamowicie przejzysty, funkcjonalny i przyjazny dla uzytkownika interface. Bardzo przyzwoity aparat, swietny odtwarzac MP3. Najlepszy jak dla mnie i niedoscigniony przez innych producentow dotyk na rynku. Dodam tylko, ze nie mam do czynienia z najnowszymi modelami telefonow, wiec moze na chwile obecna, ktos wypuscil juz cos rownie dobrego, nie wiem, ja sie nie spotkalem. Telefon ma wszystko czego potrzebuje i wszystko to dziala doskonale. Dostep do internetu 24h / dobe gdziekolwiek sie jest. App store, ktory badz co badz jest platny, ale wiele aplikacji jest darmowych lub za grosze - 3 zeta przykladowo. Jeszcze zaden telefon nie towarzyszyl mi tak intentywnie podczas przecietnego dnia. Budzi mnie, odtwarza muze przy sniadaniu, jak trzeba, poprowadzi do konkretnego miejsca dzieki mapom, umozliwi wykonanie przelewu, dodanie kilku bzdurek na facebook'u, ulatwi prowadzenie budzetu domowego czy przeanalizuje ekonomie posiadanego auta (dzieki odpowiednim programom). Na zakupach umila mi czas muzyka w sluchawkach, a wieczorem za sprawa tej czy innej gry rozladuje calodzienny stres. A co mi w nim przeszkadza? Bateria faktycznie, wytrzyma dzien, gora dwa ale na noc montujesz fona do docka i sie ladnie laduje. Jak dla mnie telefon moglby byc odrobine grubszy bo nie wyczuwam czy siedzi w mojej kieszeni czy nie. Brak mozliwosci latwej wymiany plikow, przez USB powiedzmy - to mi sie nie podoba. Sa jakies programy do wymiany via WiFi ale jakos niczego jeszcze nie udalo mi sie przeslac w ten sposob. Dodam, ze nie robilem JailBreak'a i nie zamierzam. Choc raz w zyciu chce miec cos co nie jest scracowane :) Brak mozliwosci wymiany plikow przez BT - to tez troche boli ale nie ukrywam ze czesto z tego nie korzystalem.

  • 0

    202. ~  2010-05-14 15:20:32  host: host-138-111.jkns.pl

    Reasumujac wczesniejszego posta - w zaleznosci kto jakie ma wymagania i kto co lubi, ja odbieram IPhone'a jako najlepszy telefon z ktorym mialem do czynienia. Wczesniej posiadalem przykladowo HTC Touch - podniecalem sie nim przez 2 tyg. Po tym czasie telefon zaczal mnie draznic do granic niemozliwosci - sam sobie gdzies zadzwonil bo gdzies w kieszeni przycisnal sie guzik w sluchawkach, nie bylem w stanie wyciagnac HTC z kieszeni aby nie odrzucic lub nie odebrac polaczenia, koszmar, sprzedalem go po niecalym miesiacu i wrocilem do swojego K750. Procz tego mialem jeszcze sporo innych telefonow ale nie warto o nich wspominac, moze jedynie o Nokii 5700 - bardzo ciekawy model, jesli chodzi o moje wymagania. Najwiekszy minus to jednak obudowa - strasznie tandetny material, wyglada jak plastikowa zabawka. Jesli masz pieniazki na Iphone'a, jesli masz pieniazki na abonament wraz z jakas darmowa paczka megabajtow do wykorzystania i jesli Twoj znajomy ma ta apple'owska zabawke to pobaw sie nie troche -> dzien pozniej bedziesz mial 3Gs'a w swojej kieszeni :) Pozdrawiam i polecam nie krytykowac telefonu jesli nie mialo sie z nim do czynienia osobiscie przez kilka godzin bo widze ze mamy tutaj sporo malkontentow, ktorzy widzeli Iphone'a na youtubie i tyle. Jesli jednak mieliscie okazje sie z nim spotkac dluzej to jak najbardziej napiszcie co jest z nim nie tak aby inni sie o tym dowiedzieli ale na milosc boska, nie robcie wojen miedzy brandowych bo to jest niepowazne....

  • 0

    203. ~...  2010-05-19 00:07:45  host: 77-254-23-23.adsl.inetia.pl

    ludzie nie znacie się ... wiecie na czym polega fenomen tego telefonu ?? po pierwsze na *** Systemie operacyjnym na którym chodzą wyjebane w kosmos aplikacje a po drugie na super wydajnym procesorze ( jak na telefon oczywiście ) a nie jakieś radia wideo konferencje i aparaty 5 Mpix

  • 0

    204. ~Boo  2010-05-19 00:21:25  host: dynamic-78-8-139-112.ssp.dialog.net.pl

    Bawiłem się chwilę tym telefonem i trzeba przyznać, że robi wrażenie. Funkcjonuje płynnie, masa aplikacji i możliwości, prezentuje się również nienagannie. Tylko cena pozostawia wiele do życzenia. Racjonalnie i ekonomicznie myślący człowiek nie wyda zarobionych przez siebie pieniędzy na zabawkę, dobrą, ale wciąż zabawkę.

  • 0

    205. ~  2010-05-24 14:10:49  host: 088156127244.stk.vectranet.pl

    @193 jestes slepy czy glupi? nawet telefony z aparacikami w jakosci 12mp nic ci nie dadza bo zdjecia z telefonu jakoscia nie doganiaja cyfrowek:P osobiscie chodze z 3 telefonami i cyfrowka i nie mam z tym problemu ;)

  • 0

    206. ~pwl91  2010-06-07 22:19:05  host: abud60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam juz iphona 3g od prawie 2 lat i uwazam ze to najlepszy telefon jaki mialem i wiem jaki bedzie jego nastepca wielofunkcyjny, pelny ciekawych aplikacji i gier ktorych nikt nie znajdzie w innych telefonach i ta jakosc...przezyl wiele upadkow wiec radze najpierw go kupic a potem krytykowac....

  • 0

    207. ~AdamG  2010-06-14 13:54:45  host: host-30.net-193-106-79.assat.pl

    Rewelacyjny telefon. Mam go od miesiaca,a wczesniej przez pol roku uzywalem 3G. Osoby piszace, ze telefony na Symbianie sa lepsze po prostu nie maja zielonego pojecia o czym mowia, no chyba, ze wykorzystuja telefon tylko do dzwonienia. Na wyjazdy przestalem zabierac laptopa, bo praktycznie wszystko moge zrobic z poziomu iPhona. Najlepsza przegladarka na rynku, maile, kanaly RSS, Facebook, komunikatory, nawigacja, radio internetowe i rewelacyjne gry - wszystko to mam przez caly czas w kieszeni. I ten komfort, ze niewazne gdzie jestem, jak potrzebuje jakis program to wchodze w Appstore i go sciagam. A Ci co pisza, ze muzyke mozna wylacznie kupic to niech sie pukna w glowe. Cala moja kolekcje mp3 (9 GB) wgralem zaraz po zakupie telefonu wciagu kilkunastu minut. Uzywam tez telefonu do zapisu tras rowerowych. Kilka sekund po zakonczeniu trasy moge sprawdzic w internecie jak wygladal jej przebieg: http://rnkpr.com/a5nc4g. Tylko telefony na Androidzie moga z iPhonami konkurowac... zaden Symbian i WM nie ma szans z tymi systemami.

  • 0

    208. ~.........  2010-06-20 16:14:43  host: 178.182.99.116.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Lepszy Nowy Samsung S8500

  • 0

    209. ~dd  2010-06-23 06:20:12  host: dynamic-87-105-191-90.ssp.dialog.net.pl

    Mam go, ale bez JB to niestety zwykły shit! Po JB jest coś wart, jednak brak wideorozmów to już niestety totalna tandeta, takie opcje mają nawet tanie badziewne SE. Oczywiście 4G już to ma - wiadomo marketing... Steve woli jechać na opniach maniaków, którzy nieraz kupili by go dla samej nazwy, ja cenię go jedynie za platformę programową za nic więcej!

  • 0

    211.  2010-07-07 13:47:49

    Za drogi... Gierki ma mimo wszystko genialne, dobry interfejs, Safari i iPoda. Jednak jak za 1,5 k PLN około można mieć HTC Desire...

  • 0

    213. ~gracz  2010-07-11 23:46:07  host: chello084010166107.chello.pl

    Czy ktoś instalował już na nim iOS4? Jakie wrażenia?

  • 0

    214. ~code  2010-08-02 15:20:34  host: chello089078001191.chello.pl

    zyskał jeszcze więcej po iOS4 - a już by się wydawało, że 3GS ma wszystko, czego potrzeba :)

  • 0

    215. ~  2010-09-11 23:13:29  host: 195.116.169.245

    jaka do niego wchodzi karta?? sim czy micro sim??

  • 0

    216. ~Kamik47  2010-09-28 18:59:19  host: afis185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zwykła karta SIM

  • 0

    217. ~asdw  2010-09-30 09:55:33  host: 77-253-38-97.adsl.inetia.pl

    ja piernicze ten fon kosztuje 2500zł min a ma aparat 3,15 Mpix te ceny telefonów to przesada za takom kase masz dobrego laptopa a założe się że produkcja tego fona nieprzekroczy 100zł

  • -1

    218. ~thebeest  2010-10-12 17:07:29  host: 94.254.171.202

    Po prostu sracz dla debili z gimnazjum. Dla ludzi używających mózgu polecam HTC h2 bądź Motorolkę MILESTONE, po prostu lepsze telefony i o połowę taniej można je zdobyć. Pozdrawiam mózgojebów ze swoimi shitphone'ami

  • 0

    219.  2010-12-20 20:52:01

    do thebeest po opinii sądzę że po prostu zazdrość zżera

  • 0

    220. ~  2010-12-27 15:50:49  host: abno210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon wymiata jeden z najlepszych smartfonów na rynku !! Płynność Estetyka Przyzwoity aparat Cudoo !!! ; ))

  • 0

    221. ~ktmracing  2011-01-03 20:55:37  host: nat04-ln.czarnet.pl

    Powiem tak... Miałem wczesniej N97 telefon może i fajny ale symbian-zamulał nieszło nic wrzucić więcej bo takie zmuły łapał że masakra,ponadto sam się restartował i wogóle... Zmieniłem na iphone 3gs i co?telefon nie ma równych sobie jego czułość na dotyk,interfejs,aplikacje,grafika no masakra!Telefon jest cudem techniki i nie jest dla każdego*mowa tu o tych którzy łaczą wygode typu podłączyc tel pod kompa i wrzucić coś szybko.Tutaj przez itunes trzeba trochę więcej czasu poświęcić.Bolał mnie tylko brak słownika t9 w 3GS ale obeszło się bez tego :)

  • 0

    222. ~nowy  2011-02-22 19:04:47  host: 188.137.76.51

    na razie mam iphone 2g ale wiem że nie chcę już innego telefonu jak iphone, po wakacjach kupuję 3gs na 100%, każdy kto pisze dziwne opinie o tym telefonie nie miał go nawet w rękach.

  • 0

    223. ~Cobb  2011-03-17 17:46:18  host: nya49.internetdsl.tpnet.pl

    warto zakupic obeznie 3gs ? jesli jest juz troche czasu 4ka ?

  • 0

    224. ~Mr. X  2011-03-23 17:47:23  host: 088156115032.stk.vectranet.pl

    Zapewniam że warto kupić 3GS bardzo szybko działa. Iphone 3GS to naprawde rewelacyjny telefon. Gry marzenie bajka i wszystko co najlepsze, zdjęcia robi idealne lepsze jak niejeden 5mpx od Samsunga czy Nokii. W iphone wszystko działa rewelacyjnie. To jest najlepszy telefon na rynku chłopie. Bierz 3GS a jak masz kase to oczywiścue Iphone 4. Miałem całą mase telefonów i Iphone jest najlepszy na rynku.

  • 0

    225. ~hati  2011-03-24 14:37:53  host: 195.14.11.142

    Przed 3gs miałem kilkanaście telefonów w tym 5 dotykowych badziewi (Nokia, Samsung, LG i HTC). Jeśli ktoś lubi onanizować się specyfikacjami i megapikselami - ok, jego sprawa. Ja lubię jak telefon działa jak złoto. I tak - HTC ma na papierze 2x szybsze wszystko, więcej ramów, sramów itd. Ale na koniec iPhone zrobi wszystko szybciej - ja zrobiłem porównanie z topową Nokią i przegrała - nawet nie licząc jej kretyńskich pytań po 3 razy czy aby napewno połaczyć się z siecią i czy to jest bezpieczne. Nie wspomne o wygodzie i estetyce ale w kraju ludzi w dresach i klapkach na skarpety frotte to ma mniejsze znaczenie.

  • 0

    226. ~qqq  2011-04-13 18:55:03  host: 87.204.176.117

    Witam. Posiadam Iphone już od ponad pół roku. Najpierw miałem 3G później 3GS. Od dawien dawna zmnieniałem telefony jak rękawiczki, ciągle chciałem mieć coś nowego fajnego. Miałem już praktycznie wszystkie marki, ale kiedy przesiadłem się na 3gs wszystkie inne telefon jakby straciły znaczenie. Szybkość, prostota a zarazem pełna multimedialność bijąca na głowę telefony innych marek to właśnie 3gs. Może i są inne telefony które mają szybszy procesor, więcej megapikseli, większe ekrany - ale co z tego? Np htc - super parametry, ekstra wykonanie, ale praktcznie nic szczególnie niesamowitego na nim się nie zrobi. Nokia - nowy symbian ekstra, dobra marka, ale co z tego jak aplikacji na ten system jest 1/8 tego co w apple. Samsung - jedna z lepszych marek według mnie, ale to samo co w przypadku Noki czyli mało aplikacji. Tak naprawdę zauważcie, że iphone wyznaczył nowe standardy w telefonach, wszystko teraz jest robione na jego podobieństwo - i niech mi ktoś powie, że nie. Widzę, że niektóre osoby nie miały go nawet w swoich rękach, a piszą strasznie krytyczne komentarze. Ale powiem wam, że tak samo robiłem:) dopóki go nie kupiłem. Teraz mogę go śmiało polecić każdej osobie która od telefonu potrzebuje mobilności, multimediów na świetnym poziomie, i nowoczesnego wyglądu.

  • 0

    227. ~Linio  2011-04-28 08:55:27  host: gw.press-service.com.pl

    Witam Czytelników :). Od 2 tygodni jestem posiadaczem 3GS-a, mimo, że właściwie to już "staroć" rynkowa i niedługo wejdzie iP5 :), ale za złotówkę postanowiłem zaryzykować. I co? I powiem tylko tyle, że podpisuję się pod poprzednimi 5 opiniami moimi obiema rękami, nogami i co tam jeszcze mi odstaje :). Ten sprzęt po prostu płynnie działa, jest super fajny w obsłudze + jest estetyczny, poręczny, solidny, wyświetlacz powala kolorami i rozdzielczością, mimo że bałem się, że zauważę sporą różnicę między nim a iPodemG4 syna i jego nowym wyświetlaczem Retina, który odbiera oddech :). Co tu dużo mówić: w kilka minut wyleczyłem się z nokii (bo po ultra-rewelacyjnej 6310i, których zajeździłem dwie, wszystkie kolejne to rozpacz i porażka), samsunga (Omnia 900i i Omnia II zostały jeszcze szybciej sprzedane, niż kupione - próby użytkowania tego sprzętu powodowały tylko łzy rozpaczy i wściekłości), htc (mimo że akurat tu nie mogę nadmiernie narzekać, bo SPVm650 służyło mi całkiem-całkiem przez 3,5 roku) itp itd. To tyle, na razie na nic innego lepszego niż 3Gs nie trafiłem, a na iP4 szkoda mi było kasy, bo wiele więcej nie oferował, a kto wie, może za jakieś 2-3 lata iP5 rzuci mnie na kolana? :) Powiem jeszcze na koniec, że nagryzione jabłko na obudowie zupełnie mnie nie kręci, tak samo jak logo auta na masce, to ma po prostu jeździć i działać! Ale i tak pozdrawiam smakoszy jabłek! ;) :P.

  • 0

    228. ~irw  2011-05-29 00:42:14  host: 87-205-218-232.adsl.inetia.pl

    No i stało sie! zdradziłem iphona 3gs!!! niestety i phine4 teżź!! jest lepszy na rynku - to htc desire hd!! sprawdźcie pobawcie się a sami zobaczycie! wgrywanie aplikacji prostrze , jest szybszy , stabilniejszy, większy i po prostu bije iphona. Teraz dopiero widzę (mając oby dwa w ręce) różnicę i to że iphone jest jednak pzrereklamowany. PA PA

  • 0

    229. ~  2011-06-16 18:43:30  host: duy144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niektórzy ludzie są dziwni - na forum o telefonie wyliczają jego wady, mówią, że "O ten tutaj to jest o niebo lepszy" i "O a ten to już w ogóle". NIE PO TO SĄ TE WPISY!!! Tylko po to, żeby wyrazić swoje opinie użytkowania, co według was jest złe, co dobre. Niektórzy bezpodstawnie cos tam pierniczą na temat iPhone'a a nawet go nie mieli w ręce. @Do przedmówcy: Ok nie podoba się iOS to nie. Jeszcze Ci tak doradzę, żeby pooglądać sobie XPERIA ARC, Samsung Galaxy S II. Desire HD to rzeczywiście bardzo dobry telefon z androidem jednak z SGS'em II nie ma szans ;)

  • 0

    230. ~fanGS.  2011-07-01 15:51:43  host: 212.160.172.70

    Duzo wymagam od telefonu, prktycznie ciagle go uzywam. I mysle ze jest to strzal w dziesiatke:) Mimo ze may juz na rynku dostepnego nastepce tego cuda, poki co pozostaje przy 3gs, po 1 cena, po 2 nie wielka roznica :) wymienie za jakis czas :) Ale jak nie macie kasy na 4 to 3gs jest fajna alternatywa :) pozdrawiam.

  • 0

    231. ~@230  2011-07-13 10:39:06  host: dux215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @230 hehe, za niedługo ceny 3GS jeszcze spadną - 7 września ma być zaprezentowany iPhone 5 ;)

  • 0

    232. ~fanGS.  2011-07-26 11:30:38  host: 212.160.172.70

    @231 wtedy sie bede rozgladal za 4 :))

  • 0

    233. ~@231  2011-08-04 20:09:51  host: duh183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślę, że wtedy i tak 1500 Ci zniknie z portfela :) Chociaż, wg mnie, opłaca się.

  • 0

    234. ~Ten sam co wyżej:)  2011-08-19 13:27:20  host: dtv179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    3 września mój iPek 3GS dojdzie do mnie :) Ale jestem szczęśliwy :D Mój pierwszy smartfon :)

  • 0

    235. ~nika  2011-09-04 00:00:50  host: user-188-33-52-85.play-internet.pl

    emm, powiem wam a właściwie napisze, iż co do tego radia owszem ma dzisiaj przyszedł mi właśnie Mój Iphon'ik < 3 i jest suuper java też jest ;) pozdrawiam Nati

  • 0

    236. ~Tomek  2011-09-08 09:21:52  host: id187.internetdsl.tpnet.pl

    IPHONE 3GS NIE STANIEJE PO PREMIERZE IP5.. to informacja ku rozczarowaniu tych wszystkich, którzy na to liczą, że niewielkim kosztem wkrótce przystąpią do grona posiadaczy iphoneów. Dlaczego ? Smartphoneami zajmuje się od wielu lat i co nie co wiem na ten temat. Dana generacja iPhonea stanieje dopiero wówczas, gdy stanie sie bezużyteczny - tzn, gdy nie będzie można go zaktualizować do określonej wersji softu, na która wychodzi znaczna częśc aplikacji. Tak jest w przypadku 2g i 3g gdzie nie ma mozliwosci wgrania softu 4.x.x. Iphone 3gs ma niestety BARDZO MOCNE BEBECHY... jesli ktoś sie orientuje to wie, że IP4 ma tylko szybszy procesor i wiecej ramu ale ten sam układ graficzny co przy ekranie RETINA o wiekszej rozdzielczosci.... daje rezultat, że 3GS jest paradoksalnie szybszy. iPhone 3GS jeszcze długo będzie wspierany i już teraz wiadomo, że będzie obsługiwał soft 5.X.X.. a to oznacza, ze jeszcze długo będzie przydatny i długo nie kupice go za bezcen - pomimo, że technologicznie jest 2 lata za samsungami.

  • 0

    237. ~UżytkownikBezNazwy  2011-09-15 15:59:25  host: user-46-112-191-253.play-internet.pl

    @235. nika Jeżeli w swoim iPhone masz radio i Jave to wiedz, że to nie jest oryginalny iPhone xD No i oczywiście ja bym się na Twoim miejscu nie cieszył, bo możliwe, że kupiłeś/aś podróbkę w cenie oryginału.

  • 0

    238. ~Boldziak  2011-12-02 08:50:23  host: 80.54.10.214

    Do niedawna byłem fanem BlackBerry. "znienacka" wpadł mi w ręce iPhone 3G, przekonałem się do produktów pana Jobsa i kupiłem sobie 3 GS - spokój jest;)

  • 0

    239. ~asd  2011-12-17 05:29:35  host: nat-tor2-84.aster.pl

    krzak...za taka kase mozna miec 2 lepsze telefony bardziej funkcjonalne + internet za rok na free bez limitu a nie cos z czego nie skorzystacie nie majac karty kredytowej haha! berety takie tu wpisy robicie sami sie pocieszacie a ludzie z was sie smieja majac chociazby LG cookie :)

  • 0

    240. ~kasia82  2011-12-26 21:16:36  host: ip-80-48-252-17.kwnet.azartsat.pl

    Szkoda tylko, że nie ma javy

  • 0

    241. ~Grisza  2011-12-30 22:16:15  host: 77-255-233-197.adsl.inetia.pl

    239. ~asd - chyba nie miałeś nawet tego telefonu w ręku .

  • 0

    242. ~Fuilares  2013-03-04 17:12:56  host: dws121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    131: Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Ze niby iOs to system ktory nie miezy sie z androidem? To zes dzolka puscil. Mialem w zyciu okolo 13 telefonow i samsung lezy u mnie na szarym koncu. Nawet Toshiba G910 z WM 6 jest lepsza. A wkurzaja mnie te wszystkie fanboye i Appla i gnusmaSa. Chodz bardziej wkurzaja mnie ci drudzy, bo podniecaja sie kazdym low-endowym modelem. Bo apple to niby slaby sprzet powiadaja, a sami wola zapomniec o takich *** jak Mini, gio albo young. Dla nich liczy sie tylko S3

  • 0

    243. ~Robson  2013-04-10 22:18:24  host: 89-68-200-133.dynamic.chello.pl

    Ludzie.. Kiedyś miałem Samsunga Omnie i900 (był do chrzanu bo tracił zasięg, rysował się ekran i trzeba było go ,,wciskać"), następnym moim dotykowym smartfonem był Sony Ericsson XPERIA X8 (zajebisty telefon ale ciut za mały ekran.. ale i tak zajebisty, chodź trochę android lubił przymulić). Następnie popełniłem błąd, gdyż sprzedałem XPERIE i kupiłem LG L7 P700. Na początku zajebiście, szpan bo duży ekran i wgl. No ale po czasie dokuczały niektóre rzeczy (zbyt duży ekran, muląąący Android 4.0, muląąąąące gry 3D, tandetne wykonanie, bo obudowa trzeszczy, a ekran jakby niczym nie był pokryty). Dodatkowo powiem że pewnego razu poporostu się obudziłem i chciałem pobawić się telefonem i się w ogóle nie załączył... - WTF? Miałem go tylko 2 miesiące i już się rozwalił? Otóż to! Spaliła się cała płyta główna i miesiąc czekałem na naprawe na gwarancję. Stwierdziłem, że mam DOŚĆ Androida i czas na RYZYKO. Miesiąc temu sprzedałem L7 i kupiłem iPhone'a 3G S 32 GB. JESTEM ZACHWYCONY. Telefon jest poprostu zajekurdebisty. Nic nie muli, ekran śmiga bosko, zajefajne gry 3D odpalają na nim, muzyka przez słuchawki jest poprostu miooodzio, aparat 3 Mpix robi lepsze zdjęcia niż 5 Mpix w L7 a wideo w VGA jest naprawdę przyzwoite.. Pomimo, że jest 2013 rok to z ręką na sercu polecam ten telefon, bo iPhone to jest najlepszy telefon, a Androidowe *** mogą tylko zazdrościć. HATERS GONNA HATE ;)

  • 0

    244. ~naaataa  2013-04-13 15:55:10  host: 46.204.14.19.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    zakochałam się w tym telefonie, zamierzam kupić choć używany by go mieć ponieważ cena jest baardzo wysoka ; /

  • 0

    245. ~isobol  2013-06-09 12:35:22  host: 213.25.135.1

    jak przywrócić ekran do normalnej wielkości bo dziecko coś nabroiło a ja nie wiem jak to zrobić

  • 0

    246. ~ZBYSZEK  2013-07-23 13:51:55  host: apn-31-2-123-112.dynamic.gprs.plus.pl

    WITAM. JAK WYGLĄDA SYTUACJA Z ŻYWOTNOŚCIĄ BATERII W IPONach ?

  • 0

    247. ~Marcin  2013-10-11 14:46:43  host: 82-160-83-18.tktelekom.pl

    Miałem juz ponad 40 telefonów i mogę śmiało stwierdzić iż iOS jest najlepiej dopracowanym systemem jaki jest w smartphonach. Nawet w najnowszych smartphonach z androidem występują lagi. Jak ktoś nie wierzy to niech porówna iphona 3gs (z 2009roku) z innym smartphonem chociażby z 2012 roku

  • 0

    248.  2014-02-11 13:35:08

    Bardzo dobry telefon. Nie łapie żadnej zadyszki, nie jak w androidzie ...

  • 0

    249. ~michał  2014-06-25 14:09:28  host: dql236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie do posiadaczy 3GSa, czy po aktualizacji systemu do iOS 6, telefon nadal działa płynnie? I czy na tej wersji będą działać dość podstawowe apki typu Facebook, Mapy Google, Allegro, itp. Czy raczej jest to juz stary sprzęt i nie będą go wspierać?

  • 0

    250. ~dante  2015-01-01 19:46:34  host: aba160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Typowe bzdury iphoniarzy by wytlumaczyc sobie wydanie wiecej kasy na bezuzyteczny sprzet aparat 3 mega bez flesza lepszy od 5 z fleszem ???? No to ciekawe juz sam ten wpis swiadczy o swiadomie naciaganych pozytywnych opiniach

  • 0

    251. ~elmer13  2015-09-18 18:37:26  host: user-94-254-145-83.play-internet.pl

    Mój kolega z pracy ma 5 i co z tego. O bt może zapomnieć dźwięk jako tako, bateria przy nawigacji identycznej jak na andku leży po dwóch godzinach. Siedząc na ławce w szatni nisko 5 wypadła mu z kieszeni. I co pajęczyna. W porównywarce telefonów moje HTC desire x bije go na głowę. HTC za 50 złotych

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-167-137.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet