Alcatel OT-E259 - opinie
Telefony Alcatel Alcatel OT-E259 Opinie o Alcatel OT-E259

Alcatel OT-E259

w sumie: 145
  • 0

    1. ~moniak  2006-03-05 22:19:58  host: ra.osk.enformatic.pl

    mógłby ktoś coś napisać o tym telefonie ??? zastanawiam sie nad jego kupnem

  • 0

    2. ~moniak  2006-03-05 22:20:00  host: ra.osk.enformatic.pl

    mógłby ktoś coś napisać o tym telefonie ??? zastanawiam sie nad jego kupnem

  • 0

    3. ~ssom  2006-03-09 19:02:47  host: c37-237.icpnet.pl

    W sumie prosty telefonik bardzo. To co mnie najbardziej w nim boli to wyświetlacz i brak Javy. Aha i co z długimi smsami? bo jak tego nie ma to już nieciekawie.pozdro

  • 0

    4. ~Henio  2006-03-14 17:47:31  host: nat-201.std.tsi.tychy.pl

    Telefon bardzo prosty, idealny jako pierwszy telefon dla kogoś ale jak już ktoś sie rozezna to będzie malo wystarczający

  • 0

    5. ~ktos  2006-03-16 21:08:47  host: acri49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak na pierwszy telefon to ok




  • 0

    6. ~kto_s  2006-03-19 09:37:50  host: aaoe225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W sumie telefonik prosty a zarazem ciekawy bo posiada w wiadomościach archiwum, sms: wstawiając znaki po przekroczeniu 160 znaków pojawił się wpis sms2, dalej znaków nie wstawiałem, posada sygnał minutowy podczas rozmowy, minus to dzwięki, są byle jakie, w sumie ok.

  • 0

    7. ~Cris  2006-03-19 10:03:26  host: system858917591.mtvk.pl

    niezły ten telefon dla osób mało wymagających !! Ja osobiscie wole coś lepszego pokroju k700i

  • 0

    8. ~Poolly  2006-03-19 14:24:00  host: chello084010050160.chello.pl

    A ile kosztuje?????i czy ma kjolorowy wyswietlacz????

  • 0

    9. ~Cris  2006-03-28 17:43:01  host: bdh142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kosztuje 1zl w ERA FUN+ karta za 20zl =21zl i co miesiac uzypelniasz karta za 20zl przez 24misiace. Posiada JEDEN kolorowy wyswietlacz. Telefon w sumie bardziej do rozmow niz zabawy,malo funkcji,dla osob malo wymagajacych-najlpeij starszych lub pocztkujacych

  • 0

    10. ~aga  2006-03-28 18:40:35  host: chello212186159138.chello.pl

    czemu go niekupować??

  • 0

    11. ~aga  2006-04-03 20:28:35  host: w3cache.n.INTELINK.pl

    NO włąśnie bym go chciała kupić, jako 2 tel, bez abonamentu :) Mam sobie kupić, tylko na rozmowy i sms-y ?! Mój podstawowy jest lepszy ;) Aaa i lepiej kupić alcatela czy ta nokie 1600 >????

  • 0

    12. ~muma  2006-04-05 23:09:56  host: acpw157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moja siostra chce go kupić i niewiem na ile ma on gwarancje w era fun

  • 0

    13. ~pepek  2006-04-10 14:35:01  host: aalp197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    on nie ma aparatu itd...

  • 0

    14. ~mala_czarna  2006-04-10 21:58:56  host: ostrow-217.75.60.29.ostrow60.ptc.pl

    moja kolezanka sobie taki kupila...ale lipa :P ja mam siemensa c75 spoko telefonik polecam

  • 0

    15. ~Niunia  2006-04-13 16:43:18  host: 80.54.90.1

    Bardzo maly wyswietlacz, brak mmsow- troche lipa... Ale ogolnie telefon jest zgrabny i maly- typowo dla kobiety

  • 0

    16. ~Aga  2006-04-13 18:10:41  host: zagorze2.smstv.pl

    wiecie co ma go moja mama i nie mogę włączyć w nim znaków polskich typu ł, ą wogóle ich nie chce wyswietlac, ustawiony mam j.polski i w menu pisze książka a znaków nie wyswietla co powinnam zrobic, zeby jednak były???

  • 0

    17. ~mlody  2006-04-14 10:20:39  host: ewq245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Spoko telefonik tak jak ktoś napisał dla osub starszych moja babcia go ma i jest naprawde spox tylko niewiem jak z sms-ami bo ona ich nie pisze :P Ale i tak wole swoją 6630! :D

  • 0

    18. ~Nono  2006-04-14 22:13:12  host: nat2.wtknet.pl

    hejka będe miała tę komurke i uwarzam że jest spoks !!!!Nie zniechęcajcie innych to fajny telefonik GIT !!!

  • 0

    19. ~yyy..nie powiem  2006-04-15 12:58:47  host: 208-mi3-4.acn.waw.pl

    siema...!! chce kupić ten telefon ale nie wiem czy jest dobry jak tak to spox wede na ta stronke za jakies 2 dni moze ktos odp. na to pytanko..!!:)

  • 0

    20. ~martynka  2006-04-16 20:38:35  host: proxy4.satfilm.pl

    siemka! mam ten tel i jest oki bardzo mi sie on podopa poniewaz jest typowo dla dziewczyn to co ze ma mało funkcj ale go polecam innym kupujcie go!!!

  • 0

    21. ~yyy...chcialo by sie wiedziec  2006-04-19 19:23:43  host: 208-mi3-4.acn.waw.pl

    heja...!!chce kupic ten telefon ale mnie troche dziwi tak mało funkcji...!!

  • 0

    22. ~TOMASZEK  2006-05-14 10:54:57  host: 80.48.252.5

    NO POWIEM SZCZEŻE TEN TELEFON MI SIĘ PODOBA I MAM GO SOBIE WŻAĆŚ NA ABONAMĘT W ERZE FAN ALE WACHA SIĘ CO JEST LEPSZE CZY ON CZY NOKIA 1600(tylko do noki mam dopłcić 49 zł. CO MAM ZROBIĆ POMÓŻCIE

  • 0

    23. ~new.ethic  2006-05-23 03:27:34  host: c172-186.icpnet.pl

    mialem telefon z dyktafonem, stoperem, timerem, terminarzem, przelicznikami walut, java, irda, wapem, srapem itp. fajnie bylo sie tym wszystkim pobawic przez jakies 2 dni po zakupie, a przez kolejne 2 lata uzytkowania w ogole z tych gadzetow nie korzystalem.

    potrzebowalem telefonu taniego, latwego w obsludze i pozbawionego zbednych bajerow. kupilem alcatela ot-e259 i to byl dobry wybor. telefon sprawuje sie bez zarzutow... ma kompaktowy ksztalt i elegancki wyglad, obsluga jest dziecinnie prosta, ekran czytelny nawet bez okularow, co w moim przypadku nie zawsze jest oczywiste. bateria trzyma jakies 5 dni - troche krocej niz poprzedni aparat, ale za to szybko sie laduje. wada jest tylko dzwonek oznajmiajacy nadejscie sms'a, ktore jest jakby troche za cichy. no i brakuje kalendarza. za to sa dwie fajne gierki, dzieki ktorym juz nie spie na wykladach;]

  • 0

    24. ~vv  2006-05-23 15:09:16  host: 83.238.149.213

    da sie na niego tapety sciagac??

  • 0

    25. ~ada  2006-06-14 14:07:48  host: aczp216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam sobie kupiz ten telefon ale nie wim czy bedzie dobrze dzialal czy sie w nim cos nie popsuje poradzcie mi czy mam go kupic?

  • 0

    26. ~Chikoo  2006-06-15 20:59:16  host: enc25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupilem ten telefon, bo chcialem cos co nie ebdzie przeladowane zbednymi gadzetami i sie nie ebdzie psulo, mam go 2 tygodnie i nikt nie slyszy co do niego mowie... jebane gowno... juz wysylac do serwisu :(

  • 0

    27. ~nowaczi  2006-06-19 08:38:04  host: gp1.eranet.pl

    mam ten telefon 1 dzien i jest dobry idealny dla kobiety i watpie by sie pospul tak szybko jak moje pooprzednikowi!!pozdro

  • 0

    28. ~domeyka  2006-06-29 09:50:11  host: 212.106.23.228

    ja mam kupić sobie ten telefon, moja koleżanka go ma ,i uważam że ten telefon jest przeznaczony dla dziewczyn moim zdaniem jest spox

  • 0

    29. ~merteuil  2006-07-12 14:54:55  host: abmn171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale chłopak też może taki mieć :D:D Ja go kupuję w tym tygodniu :D

  • 0

    30. ~Bolek  2006-07-15 17:16:38  host: aln146.internetdsl.tpnet.pl

    Ja go chce kupic w Era FUN Mam nadzieje ze sie bedzie dobrze spisywal Bawilem sie nim troche...Jest dziecinnie prosty i wygodny i ma prosty elegancki wyglad Dlatego sie na niego zdecydowalem

  • 0

    31. ~agula  2006-07-20 16:42:20  host: ayw178.internetdsl.tpnet.pl

    wlasnie go kupilam w promocji era fun i jestem baaaardzo zadowolona :) malutki telefonik latwy w obsludze, mysle ze jesli ktos ma telefon do dzwonienia i smsowaia to jest swietny :)

  • 0

    32.  2006-07-21 19:56:08

    do niczego... poza strzałkami !!! :{ :?

  • 0

    33. ~kali104  2006-07-22 10:19:52  host: dcz204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten "telefonik"- tak, to idealne określenie, bo wyraża sylwtke tego aparatu, która jest jego niepodważalną zaletą:) Klapka - to coś co dodaje mu charakteru i zapewnia efektowny wygląd... Prosty w obsłudze i nieprzepakowany pierdołami, które i tak znudziły by sie po 2 tyg. użytkowania.Polecam:)

  • 0

    34.  2006-07-23 14:07:04

    Głęboki przedpotopowy low-end. Ale jeśli się komuś podoba to czemu nie ;-) Żałuję tlyko że Alcatel nie przyłozył się do wyświetlacza. Taka liczba wyświetlanych kolorów to stanowczo za mało. Vide SE seria J

  • 0

    35.  2006-07-23 14:10:22

    Głęboki przedpotopowy low-end. Ale jeśli się komuś podoba to czemu nie ;-) Żałuję tlyko że Alcatel nie przyłozył się do wyświetlacza. Taka liczba wyświetlanych kolorów to stanowczo za mało. Vide SE seria J

  • 0

    36. ~Mario  2006-07-27 13:57:43  host: host-81-190-199-141.gizycko.mm.pl

    Mam ten telefon ale dzwonki musze sciagac z internetu (pobierac) nie wiem jak inaczej pomuszcie mi!

  • 0

    37. ~=zmartwiona  2006-07-31 23:04:10  host: wf186.internetdsl.tpnet.pl

    Hey! Chciałabym ściągnąć simlocka na ten telefon bo nie chce mieć w erze wiem, że strace gwarancje! DLatego mam pytanko czy po sciągnięciu simlocka ten telefonik sie nie psuje ? Czy nie wariuje z siecia? Prosze o odpowiedż! Tak po za tym to fonik jest światny =) pozdro i thx a odp

  • 0

    38. ~kopalnik  2006-08-01 18:07:28  host: 80.54.132.5

    Telefon kupił mój tata ... za cene noki 3310 ;)... takze myśle że za taka cene nie można nic wymagać,lecz telefon typowo dla ludiz którzy oczekuja od telefonuy dzownienia i w nalych wypadkach smsowania,nic poatym dzownki jeżlei to można nazwać dzwonkami to ja lepsze komponuje ui siebie na K500 ... noo ale i tak za małe pieniadze to dobry telefon ale dla osób mało wymagających... i majaćych problemy ze wzrokiem. .bo te liotery to naprawde dla ludzi którzy potzrebują na codzień okularów xD...;) Pozdrawiam!

  • 0

    39. ~Fantasta24  2006-08-05 14:36:20  host: acwr133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hejka. Właśnie kupiłem ten telefonik na allegro za 200 zł. Mogłem wybra coś innego ale od razu przypadł mi do gustu. Po prostu dobrze się prezentuje. Jak go przetestuje to napisze czy warto go kupic.
    Pozdro dla wszystkich.

  • 0

    40. ~be  2006-08-14 21:24:17  host: chello084010057187.chello.pl

    Ja się również zastanawiam wydaje sie na fajny :D ale czy on mam aparat ?

  • 0

    41. ~jakub  2006-08-24 12:43:19  host: 213-238-76-180.adsl.inetia.pl

    ja go dzis kupuje z tego co wiem to ten telefon sie tak szybko nie psuje i jest bez zbednych pierdol ale za to cena nie głupia

  • 0

    42. ~marcin  2006-08-26 01:18:01  host: evp.sf.ukrtel.net

    napiszcie prosze czy sa w tym telefonie raporty doreczen smsow

  • 0

    43. ~paTi=)  2006-08-27 18:18:56  host: 84.38.95.205

    Kupiłam ten telefon na allegro nie dlatego ze jest tani tylko dlatego ze mi sie podobal odrazu rzuca sie w oczy .Telefon jest ok tylko chcilabym do niego sciagac dzwonki wie ktos jak to sie robi ??
    A jak nie to powiedcie mi gdzie mozna do niego kupic kabel UsB ?? Jezeli wicie lub macie kabel to prosze powiadomcie mnie o tym !! A

  • 0

    44. ~  2006-08-29 11:36:16  host: 87.204.167.1

    Kupiłąm dziś ten telefon i:( wszystko super gdyby nie to, że sms-ów nie mogę odczytywać=( nie wiem co się dzieje...

  • 0

    45. ~Nika  2006-08-29 13:47:58  host: 83.238.232.190

    Mam ten sam problem co paTi, nie umiem ściagnąć dzwonka. jest to w ogóle możliwe?

  • 0

    46. ~Michal  2006-08-29 19:20:02  host: fw1.poczta.poznan.pl

    Chcę kupic ten telefon w Orange, ale przeraza mnie ilosc jego kolorow...

  • 0

    47. ~Michal  2006-08-29 20:09:29  host: fw1.poczta.poznan.pl

    Chcę go kupic w Orange. Nie wiem czy warto.. Pomóżcie...

  • 0

    48. ~patriot  2006-09-04 15:47:48  host: axy146.internetdsl.tpnet.pl

    Kupilem go mojej PAni i jak na jej potrzeby ( dzonienie i smsy) w zupelnosci wystarczajacy. Ja mam tylko male ale do dzwonkow - same jakies idiotyczne melodyjki - brak jakiegos zwyklego pip pip. a tak to moge polecic, bateria tez dobrze trzyma. Jak za te pieniadze 239zł w Electro World( gwarancja 24m/ce a nie 12 jak na allegro) - coz chciec wiecej...?!?!?!

  • 0

    49. ~Irek  2006-09-12 23:00:09  host: dfd113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten telefon w Holandii za 39 euro w tym 15 euro miałem na rozmowy.Ogółem telefonik fajny, przyda sie

  • 0

    50. ~taga  2006-09-13 23:30:05  host: p50926A49.dip.t-dialin.net

    ja go mam;/ ale nie wiem jak simlocka zlamac na niego....ktos wie??

  • 0

    51. ~daisyyy  2006-09-14 22:29:13  host: user205-196.satfilm.net.pl

    Wlasnie kupilam ten telefonik i jestem z niego naprawde zadowolona. za tak male pieniadze... a jak super wyglada. przed tem mialam rozne telefony z bajerami ktore i tak mi sie zaraz znudzily. ten telefonik jest przyjemny malutki i zgrabny. polecam serdecznie!!!

  • 0

    52. ~czupur6  2006-09-22 21:48:56  host: cgd49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chciałbym sie dowiedzieć ile on ma tak wogle pamieci bo to mnie naj bardziej ciekawi ile ma MB. I czy ma doczepianą pamieć i czy warto go kupić .????

  • 0

    53. ~sylwia  2006-09-24 13:54:11  host: abya45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie kupiłam ten telefon ale nie iwem jak mozna do niego sciagac obrazki i dzwieki i czy wogóle mozna??!!!! prosze o odpowiedz

  • 0

    54. ~anty-alcatel  2006-10-01 13:35:51  host: acll108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja już miałem alcatela, i powiedziałem sobie wszytsko tylko nie alcatel. problemy ze sprzedaża są później tego telefonu, w plusie nie da się ustawić parametrów mms, czy wap itd szkoda gadać

  • 0

    55. ~Pinka  2006-10-06 19:40:55  host: p113.wist.com.pl

    Błagam was pomozcie mi bo nie wiem jak sciagac do tego Alcatela dzwonki...? A tak wogole czy da rade go gdziekolwiek sprzedac???

  • 0

    56. ~ANIA  2006-10-07 19:27:40  host: etm239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NIEDŁUGO ZAMIEŻAM KUPIĆ TAKI TELEFON I MYŚLĘ ŻĘ TO BĘDZIE DOBRY ZAKUP!!!

  • 0

    57. ~nadziany  2006-10-10 21:09:27  host: eol243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dostałem te telefonik na 18-stke fajnie wygląda ale brak mms aparat mi niepotrzebny w fonie ale dzwonki by sie przydały a nie standardowy chopin czy co tam jeszcze jest!!!

  • 0

    58. ~Mew  2006-10-18 10:37:17  host: router.tvgawex.pl

    Tez mam ten telefon i wsumie wyglad tego telefonu jest spoko tylko te dzwonki wapienne strasznie :/ i brak MMS :/

  • 0

    59. ~mala  2006-10-26 18:42:42  host: s176pc20.mmj.pl

    hej telefonik zakupilam ale szczerze to nie polecam bo to badziewie :)

  • 0

    60. ~pawka  2006-10-27 10:05:24  host: chello087207212235.chello.pl

    Też się do niego przymierzam. Powiedzcie, czy są w nim jakieś fajne gry??Pozdro!

  • 0

    61. ~Glapenss  2006-10-28 16:23:57  host: dco94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem użytkownikiem tego telefonu, dowiedzialem sie że można ustawić opcje głośnomówiącą, jak to zrobic??

  • 0

    62. ~wojtek  2006-11-07 19:39:12  host: cxt179.internetdsl.tpnet.pl

    ej ~paTi=) kabel mozesz do niego kupic na alegro z przesłąką wyjdzie ci okoł 15 zł

  • 0

    63. ~Izunia  2006-11-08 08:41:43  host: hp182.internetdsl.tpnet.pl

    Mam Alcaleta i nie mogę do niego ściąnąć dzwonków ani tapet. Dlaczego??? Jak ktoś wie to niech napisze

  • 0

    64. ~D_Danielux  2006-11-11 12:48:22  host: fcb2.internetdsl.tpnet.pl

    mam juz ten telefon prawie 2 miechy wszystko bylo by ok gdyby ni ebyl taki zamulony;/ ja nie mozecie czytac sms to przeluszcie karte do innego tam je odczytajcie a nastepnie usuncie poniewaz w tym alcatelu pamieci bar na tyle wiadomosci tez tak milem pozdrawiam

  • 0

    65. ~kiki  2006-11-15 21:30:29  host: s188pc21.mmj.pl

    czy ten telefon warto zakupić? prosze pomózcie!!

  • 0

    66. ~stasia  2006-11-28 15:16:38  host: adac87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po 1. nie mozna sciagac tapet bo nie ma w nim wap-a a po 2. alcatel sie starsznie niszczy kupilam go sobie w lipcu i juz jest popsuty wogole nie do uzytku caly czas głosnik jakoś dziwnie buczy!! LUDZIE JAK MOGE WAM DORADZIC TO GO NIE KUPUJCIE!!

  • 0

    67. ~Madzia  2006-12-02 21:29:42  host: 82.139.58.23

    Ile ten telefonik kosztuje???

  • 0

    68. ~ŻANETKA  2006-12-08 17:08:47  host: efr218.internetdsl.tpnet.pl

    NO JA TEŻ GO MAM JEATEM ZADOWOLONA Z NIGO CHOĆ NIC NIEMA BADZIEW HAHHAHAHA:):)

  • 0

    69. ~niki0805  2006-12-11 13:10:23  host: anu109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam ten "telefonik" już miesiąc i przyznam szczerze, że przeszedł on w swoim dotychczasowym żywocie bardzo dużo... upadał mi już ze 100 razy! i jak narazie działa bez zarzutów. Jest mały-mieści się wszędzie, zgrabny, bajerancka klapka, szybkie ładowanie, wytrwały, pokryty siliconem-nie niszczy się, mały ekran, dziwne ciche dźwięki, ubogie menu, brak WAP'a, jest terminarz, dwie fajne gry, budzik, zegar, wybór języków, kalkulator, ładnie wygląda jak jest zamknięty, jak również jak jest otwarty, klawisze świetnie rozmieszczone, ładny kolor-metalik + czerń...poręczny i praktyczny, łatwy w obsłudze, możliwość odbierania połączenia za pomocą klapki, jak również kończenia połączenia w ten sam sposób. Ogółem mówiąc telefonik dla osób które potrzebują telefonu głównie do dzwonienia i smsowania, bez zbędnych bajerów. :) dziękuję...

  • 0

    70. ~niki0805  2006-12-11 14:04:32  host: anu109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam ten "telefonik" już miesiąc i przyznam szczerze, że przeszedł on w swoim dotychczasowym żywocie bardzo dużo... upadał mi już ze 100 razy! i jak narazie działa bez zarzutów. Jest mały-mieści się wszędzie, zgrabny, bajerancka klapka, szybkie ładowanie, wytrwały, pokryty siliconem-nie niszczy się, mały ekran, dziwne ciche dźwięki, ubogie menu, brak WAP'a, jest terminarz, dwie fajne gry, budzik, zegar, wybór języków, kalkulator, ładnie wygląda jak jest zamknięty, jak również jak jest otwarty, klawisze świetnie rozmieszczone, ładny kolor-metalik + czerń...poręczny i praktyczny, łatwy w obsłudze, możliwość odbierania połączenia za pomocą klapki, jak również kończenia połączenia w ten sam sposób. Ogółem mówiąc telefonik dla osób które potrzebują telefonu głównie do dzwonienia i smsowania, bez zbędnych bajerów. :) dziękuję...

  • 0

    71. ~hrhtfdh  2006-12-16 18:23:11  host: cvx186.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam go od niedawna zdarowany od starszej siorki. i jedno mnie wkurza że nie mam pojęia czy jakiś dzwonek czy tapetke da się ściągnąć

  • 0

    72. ~paulina;D  2006-12-19 18:41:14  host: abop127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zasanawiam sie nad kupnem tego telefoniku...ogolnie to jest bardzio ladny i spoko sie prozentuje ale jak przeczytalam te wasze opinie to chyba go sobie nie kupie bo po pierwsze nie mam mms-ow o po drogie nie mona sobie sciagnac dzwonka i tapetki...MAM PROSBE JEZELI KTOS MOGLBYM MI PODAC NAZWE JAKIEGOS TAKIEGO I Z KLAPKA TELEFONU BYMABYM WDZIECZNA:D

  • 0

    73. ~mju  2006-12-23 13:49:23  host: dae162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekaw jestem jakie są doświadczenia Szan. Użytkowników co do czułości telefonu, tzn. czy są sytuacje gdy inne telefony mają zasięg a ten go traci. Alcatel OT-E256, też bardzo ładny prosty clamshell, jest pod tym względem kiepski.

  • 0

    74. ~:)  2006-12-26 12:06:54  host: adf86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mialem juz go tegoa alkatela:( dziekuje jzu wiecej nieche

  • 0

    75. ~togom  2006-12-27 18:43:28  host: gdc50.internetdsl.tpnet.pl

    mam go,kupiłe używke za 120 i nie żałuje. poprzednio miałem nokie 6280.Alkatel jest w jednym lepszy od noki,które miałem od 9 lat,nawet jak jest około zera to bateria nie siada mi tak szybko jak przy nokii-telefon jest lodowaty z zimna a bateria trzyna jak ta lala.Brakuje mu tylko przedniego wyświetlacza i był by extra.Nawet mam tzw szybkie wybieranie pomino iż servis twierdzi ze go niema.włączam go 3 kliknęciami.Ten typ i model Alkatela zrobił by furorę gdyby firma zachowała wygląd zewnętrzny a zmieniła mu wnętrzności i dodała przedni dodatkowy wyświetlacz

  • 0

    76. ~togom  2006-12-27 19:25:56  host: gdc50.internetdsl.tpnet.pl

    paulina ! - najtańszy na rynku z klapką i dodatkowym wyświetlaczem to Sony Ericsson za 219 zł z vatem (simplus) kupiłem go na gwiazdkę

  • 0

    77. ~sendi  2006-12-29 15:46:54  host: dyf66.internetdsl.tpnet.pl

    telefon nie jest zły ... jestem uzytkowniczką tego telefonu ... jest zajebisty jak dla mnie tylko szkoda ze brak aparata i podczerwieni

  • 0

    78. ~promotor  2006-12-29 16:08:02  host: nat1.daminet.pl

    dostalem ten tefon na urodziny i szeże powiem tak jak ktos potrzebuje telefon do rozmow , sms'sów i żeby fajne wyglądał to będze z niego w 100 % zadowolony . minusem jest brak wapu i brak wejścia na kabel do pc

  • 0

    79. ~anonim  2007-01-06 21:49:59  host: asterisk.citysat.com.pl

    Mam alcatela, jestem z niego bardzo zadowolona oprucz rozmów nie ma nic w sobie, a ja mam go w kieszeni i jest dla osob dla 50 latkow pozdrawiam

  • 0

    80. ~malutka  2007-01-07 12:07:41  host: chq63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jest bardzo fajny jestem z niego zadowolona najwazniejsze jest to ze mozna dzwonic pisac sms i sciagac dzwonki polifoniczne

  • 0

    81. ~OLA  2007-01-12 12:15:57  host: xdsl-1218.lodz.dialog.net.pl

    CZYTAJAC CO NIEKTORYCH OPINIE MOZNA WYWNIOSKOWAC ZE DLA NIEKTROYCH TELEFON SLUZY TYLKO PO TO ZEBY GO ZASMIECAC JAKIMIS BADZIEWIEM Z GAZET TYPU OBRAZKAMI I DZWONKAMI TEZ MAM TEN TELEFON I JESTEM Z NIEGO BARDZO ZADOWOLONA I NAPRAWDE NIGDY NIE STRACILAM ZASIEGU.FAKT ZE TELEFON MOZE NIE MA NAJLEPSZYCH DZONKOW ALE TO CHYBA NIE POWOD OD RAZU ZEBY GO CALKIEM WYCOFAC Z RYNKU

  • 0

    82. ~OLA  2007-01-12 12:21:08  host: xdsl-1218.lodz.dialog.net.pl

    I JESZCZE JAKBY MIAL DODATKOWY WYSWIETLACZ NA KLAPCE TO JUZ BY MU NIC NIE BRAKOWALO:)

  • 0

    83. ~kris  2007-01-19 21:32:06  host: a54.net145.okay.pl

    naprawdę ok!!!!!!!!!!! Minuś ciche dzwonki i czasem gubi zasięg

  • 0

    84. ~tala  2007-01-20 15:44:40  host: abyq35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    podoba mi sie jedynie jego wygląd zewnętyrzny bardzo ładny. Ale zajrzeć do środka PORASZKA!!!!! kompletne zero

  • 0

    85. ~Ewex  2007-01-30 19:39:51  host: polsl7-1.rybnet.pl

    HEJ MAM TEN TELEFONIK OD 2 DNI......JESTEM ZADOWONONA...ŁADNA KLAPKA...FAJNE DZWONKI POLI. NO I FAJNE TAPETY JUZ SA W TELEFONIE...:] A NA KLAWIATURZE BARDZO FAJNIE SIE PISZE SMS.....OCZYWISCIE DLA TYCH CO SMS-UJA :] JEST BARDZO ELEGANCKI...OWSZEM SA LEPSZE ALE JA NIE WYMAGAM APARATU BO TELEFONIK JEST DO DZWONIENIA...;/ PS. JAK MOZECIE POWIEDZCIE CZY MOZNA NA NIEGO SCIAGAC DZWONKI??

  • 0

    86. ~eWEX  2007-01-30 19:41:25  host: polsl7-1.rybnet.pl

    oLA MASZ WIELKA RACJE...NIEKTÓRZY TO TLYKO O TYCH DZWONECZKACH I OBRAZECZKACH.....BEZNADZIEJA..TELEFON SŁUZY DO DZWONIENIA....:] POLECAM WSZYSTKIM :) mAM GO I NIE NAZEKAM :]

  • 0

    87. ~ZUZANKA  2007-02-02 17:11:49  host: aasz49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No ja własnie się zastanawiam...wystarczy mi dzwonienie i SMSy, bez bajerów nawet lepiej...ale czytając o kiepskiej bateri, traceniu zasięgu..to już nie wiem.Serio tak kipepsko jest? Chce go w ORANGE GO za 209 zł...i jak to możliwe, że jednym psuje sie po 2 tygodniach a u innych wytrzymuje setny upadek??? Bo jest śliczny...

  • 0

    88. ~nieznajomy  2007-02-11 15:37:12  host: aeg54.internetdsl.tpnet.pl

    paulina;D moge Ci podać nazwe takiego telefoniku z klapką Samsungi są też bardzo dobre

  • 0

    89. ~lysy_brd  2007-02-18 11:39:50  host: ejq249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ogolnie telefon jest do dupy, tnie sie jak mol...lepiej omijajcie go szerokim lukiem...natomiast polecam alcatela ot e801

  • 0

    90. ~vie  2007-02-23 16:38:37  host: cui238.internetdsl.tpnet.pl

    fajny telefonik kupiłem i nie żałuje polecam, ma troszke słabą baterie, ale posiada fałne trzy diody na klapce jest naprwde super polecam i to nie prawda że Alcatel jest jakąś gorszą firmą narawde warto :)

  • 0

    91. ~burn  2007-02-24 19:54:38  host: nat7.pp.com.pl

    elllo...zastanawiam sie nad kupnem tego foniku...mam pytanka...ile trzyma bateria .. Oczywiscie ile dni ///jak wyglada menu jest takie jak w ot-256 czy alcatel sie bardziej postaral...z gory wielkie dzieki za odp

  • 0

    92. ~ziomal  2007-02-25 14:05:16  host: 83-145-167-15.cable-modem.tkk.net.pl

    mam ten tel dwa dni i jeszcze niewiem czy sie opłacało nawet jeszcze nie zapłaiłem i niewiem czy kupie z tego co piszecie to jest do dupy!!!!!!!!

  • 0

    93. ~kasia  2007-03-03 00:44:18  host: atm.ssnet.pl

    chciałabym wiedziec jak sie dzwonki sciaga

  • 0

    94.  2007-03-03 00:48:05

    jak sie sciaga dzwonki na ten telefon

  • 0

    95. ~  2007-03-06 09:23:21  host: dat166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mały zgrabny i nie drogi ale wole motorole c168

  • 0

    96. ~wojtek  2007-03-15 10:03:40  host: dav105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda że nie ma dodatkowego wyświetlacza pozdro

  • 0

    97. ~  2007-03-20 10:35:33  host: csknet-84-234-32-201.csk.pl

    telefon slicznie wyglada i jest latwy w obsludze:D niestety,ma beznadziejne dzwonki :PP i brak wyswietlacza na klapce :( i tak nie chce go zamieniac na inny model,bo jest calkiem w porzadku ;)) u Was tez diody na klapce swieca tylko przez chwilke? to tak musi byc? :) z gory dzieki za odp :P

  • 0

    99. ~  2007-04-21 10:13:28  host: host-81-190-128-254.olsztyn.mm.pl

    Ma w sobie to ze jest ładny na zewnątrz a w otworzyc klapke to masakra:)

  • 0

    100. ~wps  2007-04-24 15:55:35  host: ath162.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jest zjebany nic niema gozej niz mokia 3310

  • 0

    101. ~Bo  2007-05-01 13:46:46  host: akt247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się czy go kupic,ma on jakikolwiek wybór tapet,dzwonków?jakieś gry,dodatkowe funkcje? prosze o szybko odpowiedż.

  • 0

    102. ~ZNAWCA  2007-05-12 18:45:03  host: acll38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TELEFON Z FAJNYM WYGLADEM PRZEZNACZONY DLA KOBIET.BEZ ZBEDNYCH PIERDÓŁ.

  • 0

    103. ~Doda  2007-05-20 20:09:32  host: srv.lubawka.org

    Mam go z pół roku. Ogólnie ok, tylko zasięg i bateria do dupy... No i dzwonków się ściągać nie da, no ale telefon służy do dzwonienia!!!

  • 0

    104. ~  2007-06-06 14:03:17  host: aaiw172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon nie do zniszczenia ja nim rzucałem z otwartą klapka(spadł na asfalt) i nic się nie stało dobrze sie sms-y pisze ale zero funkcji jak ktoś chce telefon do zabawy to nie radze go kupować

  • 0

    105. ~Azer  2007-06-11 11:02:46  host: 116.67.rev.vline.pl

    Mówi się że to model dla kobiet, ale polecam go też spawaczom :D Dzięki mojej pracy ten aparat ma zapewnione wielokrotne upadki, obicia, pracę w pyle i wysokiej temperaturze i prócz drobnych zarysowań nic mu nie jest - mógłby mieć tylko głośniejszy dzwonek...

  • 0

    106. ~Aniczka  2007-06-13 20:41:48  host: 088156096008.stk.vectranet.pl

    No telefon do... bani. Musiałam sie z bratową zamienić bo bym nie wytrzymała. Był do dupy ,ani mp3 ,ani mms , i wogóle nic.. Szajski. Zawieszał mi się , tracił zasięg , bateria ładowała mi sie godzine i pisało " ŁADOWANIE ZAKOŃCZONE " , padł mi po dniu :( Obecnie mam Nokię 3100. Piekny fonik .Polecam serdecznie do zakupu.

  • 0

    107. ~Dianka  2007-06-21 22:18:54  host: 212.2.101.30

    ojjj całkiem w maire jest :PP

  • 0

    108. ~kari :)  2007-07-02 15:29:08  host: emk222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupilem nie dawno ten telefon no i nie zaluje i zaluje :) krotko trzyma bateria ale podoba mi sie z wygladu xD

  • 0

    109. ~hehe  2007-07-03 15:56:26  host: dwj62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon to do dzwonienia raczej a nie do zabawy xD jak ktoś chce zbwke z mp3 mms i innynmi badziewiam to niech se kupi coś jak motka mpx200 albo 220 xD tylko powodzenia z ceną xD ale ma wszystko xD ja mam tego alcatelka i motke mpx200 i z obu jestem zadowolony xD

  • 0

    110. ~zancia  2007-07-22 17:54:10  host: all122.internetdsl.tpnet.pl

    Ja też mam ten tel gdyby to odemnie zależało nigdy bym go nie kupiła ale ale dostałam od rodziców jest fatalny okropny jedyne co mi się w nim podoba to te 3 diody ale na ogół do bani .

  • 0

    111. ~zancia  2007-07-22 17:55:54  host: all122.internetdsl.tpnet.pl

    nie da się ściągać zadnych tapet ani dzwonków........po prostu nie wypał

  • 0

    112. ~anjabee  2007-07-28 15:03:29  host: ecu236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten fonik mam moja qmpela i znam go na pamięc. Fajny do dzwonienia i esemesowania jak ktoś chce zabajerować to niestety nie tym. Grafilka w ogóle trochę do d...ale tak to spoko fonik i w srodku ładnie się prezentuje.

  • 0

    113. ~baser  2007-07-29 09:55:40  host: abus126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    . ~hehe 2007-07-03 15:56 dwj62.neoplus.adsl.tpnet.pl telefon to do dzwonienia raczej a nie do zabawy xD jak ktoś chce zbwke z mp3 mms i innynmi badziewiam to niech se kupi coś jak motka mpx200 albo 220 xD tylko powodzenia z ceną xD ale ma wszystko xD ja mam tego alcatelka i motke mpx200 i z obu jestem

  • 0

    114. ~Lolken_Polken  2007-07-30 19:22:28  host: 83-145-184-40.cable-modem.tkk.net.pl

    A czy warto go kupic? no bo wiecie jestem fanem tego telefonu i uwielbiam sluchac tych POLI piosenek ^^ i uwielbiam patrzec w ten jakze maly a zarazem (chyba) czarno bialy monitor :] Po prostu uwielbiam !! POZDRO I LOVE THIS PHONE !!! :D

  • 0

    115. ~binger123  2007-07-31 11:24:00  host: abvb92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam taki fonik jest fajny na zewnatrz i w srodku troche do vdupy ze niema do sciagania dzwonkow

  • 0

    116. ~  2007-08-09 18:12:14  host: bdz220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JA MAM TEN TELEFON OD PARU DNI BOZE SMS MI NIE DOCHODZA :(((((((((((((((((((((((((((

  • 0

    117. ~beata_4  2007-08-10 15:17:53  host: cge135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon to lipa!!!! ma mały wyświetlacz , brak mms-ów a co dopiero mp3, traci zasięg , nie ma głośnomówiącego , strasznie cicho dzwoni a te melodie na tym telefonie to porażka!!! odradzam

  • 0

    118. ~jancu  2007-08-24 06:15:28  host: bkn108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jejku az zal mi du*e sciska jak patrze na ten telefon;/ nie ma nic czyli na jedno wychodzi jak by kupic noki 3310 albo co innego bo po 1 ta nokia tansza i tyle sie roznia aba telefony gowno maja

  • 0

    119. ~Dud  2007-08-25 20:09:25  host: dvp9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam motorole v635 a ten alcatel to tylko z wygladu fajny ogolnie kila!

  • 0

    120. ~Aga  2007-09-05 17:29:38  host: aanf208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda mówić co to jest za szajs!!!Nie polecam nikomu !!!!

  • 0

    121. ~Charmed  2007-10-06 17:30:52  host: abkf105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Boze moja qmpela go ma i takie badziewie!!! Jak ktoś go może chcieć! Ma już go 2 mies. i przy otwieraniu jush skrzypi... łeeeeeeeeeeeeee

  • 0

    122. ~bajer!!!!!!!!!!!  2007-10-13 10:49:13  host: apn-100-115.gprsbal.plusgsm.pl

    ogólnie jest fajny!, tylko mógł by mnieć aparat!!!! polecam jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    123. ~marta1  2007-11-04 16:18:35  host: apn-101-30.gprsbal.plusgsm.pl

    mam go już troche i.....nie stety już skrzypi! ale w ogóle to fajny fonik!

  • 0

    124. ~leeejek  2007-11-22 08:46:54  host: 80.51.166.203

    Ile kosztuje ??

  • 0

    125. ~Agaciorek  2007-11-30 17:58:25  host: bxc170.internetdsl.tpnet.pl

    telefonik fajny ale mam pytanko: gdzie w Bydgoszczy jest punkt naprawy Alcatela?? bo mi się coś stało i czasem nie wyświetla poprostu nic, totalna czerń

  • 0

    126. ~ado1  2007-12-08 21:23:41  host: adiz19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcę ten telefon sprawić babci na święta, problem w tym, że jak to babcia w kiążkę tel. wejść nie potrafi...w związku z tym mam takie pytanko czy istnieje w tym alcatelu możliwość przypisania pod dany numer z klawiatury kontaktu? (np wciskam 3jke i dzwoni do danej osoby) bardzo zależy mi na tym info z góry thx

  • 0

    127. ~hhhhhhhhhhh  2007-12-15 20:50:05  host: bpu231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    maBoze moja qmpela go ma i takie badziewie!!! Jak ktoś go może chcieć! Ma już go 2 mies. i przy otwieraniu jush skrzypi... łeeeeeeeeeeeeee

  • 0

    128. ~Tysia  2007-12-17 20:03:28  host: router.kliknet.pl

    Powiem wam tak. bateria pada jak sie ją źle sformatowało to teraz nie dupić ze trzyma krótko! telefon do dzwonienia. jest wybor tapet, dzwonkow, budzik, kalkulator, fajna ksiazka, na duzo wpisow. fajnie sie sms y pisze. jak ktos chce tylko do dzwonienia a nie do bajerowania to polecam. a mam go juz 1,5 roku. ciepalam nim wszedzie i w zadnym wypadku sie nie rozwala ani nie psuje. zajefajny. !

  • 0

    129. ~mati087  2007-12-24 11:16:36  host: hky243.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon jest do dupy nic w min niema?pozdrawiam

  • 0

    130. ~lol  2007-12-29 14:27:20  host: inet20909nb-1.eranet.pl

    mam go jutro kupic podoba mi sie ale mi czeba telefon do dzwonienia i smsowania

  • 0

    131. ~beata  2008-01-14 15:26:38  host: adsj37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyglad ok, bateria krotko trzyma, nie dochadzą smsy i skrzypi przy otwieraniu. Nie polecam

  • 0

    132. ~iza  2008-02-23 10:59:53  host: adty89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja ma ten telefot poltora roku! jak ktos mowi ze ma go 2 dni i jest ok to jest ok ale sie przekona po roku czasem mmniej! ten telefon caly jest do dupy. caly czas sie psuje pomimo ze o niego dbam nie polecam

  • 0

    133. ~KaRcIa ;)  2008-03-01 14:58:48  host: acod193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to istny szajs!!! Sama go miałam i tracił zasięg bateria trzymała jeden dzien góra półtora. Beznadziejne dzwonki i kiedy go wyłączyłam i chciałam włączyc to już się nie włączył :p. (i dobrze) Bo przynajmniej mam nowy NOKIA 6230i JEST ZAJEBISTA. pOzDrAwIaM!!!

  • 0

    134. ~KLAUDI@  2008-04-06 14:03:14  host: abzc109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WSZYSCY PISZA JAK SCIAGAC DZWONKI TO WY PRZED ZAKUPEM NIE ZAINTERESOWALICIE SIE CZY WOGOLE MOZNA??????

  • 0

    135.  2008-04-24 20:18:11

    Telefon dostałem jako zastępczy w serwisie Ery pare dni temu. Bardzo się cieszę że już jutro go oddaję. Może i wygląd ma powierzchownie fajny ale przez te pare dni to tak jak bym nie miał telefonu. Fakt sms'y pisze się w miarę ok ale rozmawiać się nie da. Poprostu nie trzyma zasięgu i jest koszmarnie wolny. Dla mnie poprostu nie nadaje się do użytkowania. Pozdrawiam

  • 0

    136. ~Fel@  2008-05-12 17:28:20  host: 88.220.165.10

    Jak zmienić w nim soft, bo mam tylko angielskie menu a chcialem polskie

  • 0

    137. ~lololol  2008-06-30 15:22:51  host: 87-205-91-121.adsl.inetia.pl

    mialam ten telefon tydzien i po tygodniu sie rozwalil. ja go nie polecam

  • 0

    138. ~lolas  2008-09-09 19:50:06  host: absj64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jest beznadziejny do dupy i koniec! jesli ktos chce go kupic to nie polecam!

  • 0

    139. ~mariusz  2008-09-14 11:31:56  host: xdsl-868.lubin.dialog.net.pl

    jesli chodzi o ten model telefonu nic on nie ma nawet wysylania mms a ktos pisze ze jest do dupy do dupy to tylko kutas pasuje

  • 0

    140. ~kasia320kp  2008-11-30 16:46:00  host: public-gprs94355.centertel.pl

    ogółem fonik fajny, ale nie da się go skonfigurować, a to oznacza, że nie można pobierać dzwonków...tzn. ja mam w sieci orange i jak wchodze na stronke zeby go skonfigurować, to nie ma tego modelu :(( może znacie taką stronę, w której można go skonfigurować??

  • 0

    141. ~kasia320kp  2008-11-30 16:55:37  host: public-gprs94355.centertel.pl

    mówicie, że telefon jest do dzwonienia i nie ma takich lepszych funkcji jak pobieranie dzwonkow, tapet i że to jest dla as zabawa, no ale jak ktoś do ciebie zadzwoni to inni mogą usłyszeć dzwonek i będzie siara. ja osobiście mam ustawione wibracje. Ale poza tym pobieraniem gadżetów, to telefon jest spoko. mi by bardzo odpowiadał, gdybym miala chociaż jeden, sensowny dzwonek, ktorego moglabym uzywac...

  • 0

    142. ~kasia320kp  2008-11-30 16:59:21  host: public-gprs94355.centertel.pl

    ja mam go już 2 lata i nie narzekam poza tymi dzwonkami.nie wiem dlaczego wam się psuje...może poprostu o niego nie dbacie, to każdy się rozwali. mi już kilkakrotnie spadł i działa bardzo dobrze.

  • 0

    143. ~zaneta  2009-07-14 13:35:38  host: host-89-229-226-96.bielskpodlaski.mm.pl

    OMG! jeszcze tylko miesiąc mi zostal z tym zlomem xD masakra , nie polecam nikomu. sam sie wylącza, zanim zareaguje ze cos sie wcisnelo to trzeba poczekac dobre 3 sekundy :/// strzela jak sie otwiera. i niestety nie da sie go zniszczyc, obudowa latwo zdziera sie panokciem, dzwonki to normalnie katastrofa!!!! ciezko pisac smsy bo sie strasznie zacina. zasieg traci nawet w miescie, bateria trzyma niecaly jeden dzien :/ za granicą dzialają tylko smsy .... a więc polecam bardzo :))

  • 0

    144. ~Masterix  2009-11-16 19:08:40  host: adcw144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oplaca sie kupic ten telefon za 35zl uzywany oczywiscie? Kumpel mowi ze jest spoko

  • 0

    145. ~  2009-12-05 13:43:31  host: 188.147.39.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ja kupiłam za 100zł i żałuje

  • 0

    146. ~JanosiQ  2014-04-17 14:00:06  host: 89-67-44-226.dynamic.chello.pl

    Czyżby następca Nokii 3310 ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet