Alcatel OT-800 - opinie
Telefony Alcatel Alcatel OT-800 Opinie o Alcatel OT-800

Alcatel OT-800

w sumie: 26
  • 0

    1. ~who  2010-03-19 08:40:52  host: ip-77-252-89-25.eurocom.olkusz.pl

    naprawde ciekawy alcatel

  • 0

    2. ~miloszjar  2010-04-01 14:55:21  host: 94.254.222.167

    Całkiem fajny i przyjazny telefonik:) dobrze leży w dłoni i smski pisze się wygodnie Opłcało się dać te 69 zł w erze:) generalnie polecam;)

  • 0

    3. ~Krokodyl  2010-04-05 19:32:06  host: aace201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W Erze za 1 zł w najniższym abonemencie (25 zł), więc cenowo dostępny dla każdego. Ciekawa alternatywa dla BlackBerry i Nokii z qwerty, które w abonamentach kosztują nieporównywalnie więcej. Jak na telefon z najniższej półki cenowej OT-800 zaskakuje bardzo przyzwoitymi parametrami. Osoby piszące dużo SMS-ów powinny być zadowolone.

  • 0

    4. ~A__A  2010-04-11 17:09:58  host: afj63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    noo ciekawy a i cena atrakcyjna

  • 0

    5. ~ADrianitos_PL  2010-04-12 10:52:25  host: 93-41-51-221.ip80.fastwebnet.it

    telefon mam juz dosyc dlugo i szczerze polecam,jest troche duzy ale za to bardzo glosno gra i wyraznie,ma duzo funkcji i co najwazniejsze bateria trzyma bardzo dlugo 4 dni leciutko , naprawde polecam

  • 0

    6. ~Navistar  2010-05-10 23:25:13  host: 77-254-191-17.adsl.inetia.pl

    Jasne... "Prawie" jak Blackberry. To prawie robi kolosalną różnicę. Ten telefon jest co najwyżej radosną w założeniu alternatywą dla Samsunga Corby i marną alternatywą dla choćby LG GW300. Nie ma szans nawet w porównaniu do opluwanego WM6. Daleko mu do choćby takiej zapomnianej już Moty Q9. Do Blackberry to mu tak daleko, jak stąd na Marsa. Sprzedawcy mogą pisać ile chcą postów, prężyć się ile wlezie, a to nawet nie ma szans ze starą, ale jarą Toshibą G710 (chyba z niej ktoś im ten telefon nieudolnie w Chinach skopiował). Brak HSDPA, ograniczenia w ilościach kontaktów, wiadomości, chińskie jakościowo menu... To nie będzie nigdy mobilnym rozszerzeniem Outlooka czy Thunderbirda... Taka żywa zabawka udająca telefon biznesowy. W sam raz dla dzieciaków, które nie załapały się na iPhona, a mają parcie na "Pokazać ziomom, że się coś tam innego ma". Tylko po co? Próbowałem tym telefonem "za rozsądną cenę" wesprzeć swoje moderowane zasoby w sieci. Nie da rady. A szkoda. Wciąż brakuje koncepcji. A zamiast tego dominuje plan na przetrwanie - popatrzmy co się w EU sprzedaje i zamówmy kontener kopii tego z naszym logo "na masce".

  • 0

    7. ~?  2010-05-26 22:27:32  host: bso66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem zadowolonym użytkownikiem. Bardzo dobra qwerty wygodny w użyciu i jak na alcatele wyjątkowo ładny.

  • 0

    8. ~Najaa  2010-05-27 20:07:02  host: host-81-190-224-255.wroclaw.mm.pl

    Czy ten telefon współpracuje z WinXP bo mój komputer go nie wykrywa

  • 0

    9. ~scorpik  2010-06-23 18:16:24  host: 97-115.echostar.pl

    Telefon jak na swoją cenę bardzo dobry. Mam od miesiąca - kolor Carbon. Na zdjęciu przed kupnem wydawał mi się plastikową tandetą (też zawsze raczej unikałem wynalazków ze stajni Alcatela, Sagema itp.), jednak biorąc do ręki w salonie (miałem kupić inny, chciałem tego zobaczyć tylko z ciekawości) mega pozytywne zaskoczenie. Solidnie wykonany. Upadł mi dwa razy i na razie nawet rysy nie mam. Bardzo wygodna klawiatura, dobrze rozmieszczone klawisze nie sprawiają żadnych problemów, dobrze pisze się smsy. Na plus: bateria (spokojnie trzyma mi 6 dni przy dość mocnym korzystaniu), czujnik ruchu, przeglądarka MiniOpera, czytnik TXT, dobra jakość muzyki z głośnika i słuchawek nausznych (douszne słabiutkiej jakości), dobre zdjęcia (niestety bez flasha), zawalona karta 4GB i nie muli w ogóle, radio, komunikator Palringo z obsługą GG, Facebook i MySpace itp., klawiaturka no i mój kolor Carbon prezentuje się super. Jedynymi minusami jak dla mnie to słabej jakości douszne słuchawki (w zestawie drugie o niebo lepsze, jednak wielkie nauszne, więc problemem nie jest telefon tylko jakość słuchawek dousznych) i słabej jakości odtwarzanie video. Reszta tylko i wyłącznie na plus. Nie ma czytnika PDF/Office jak można często wyczytać! Odczytuje tylko pliki TXT! Polecam, jeśli szukasz telefonu za niewielkie pieniądze. W swej cenie oferuje naprawdę dużo. Chciałbym zaznaczyć, że jeżeli chcesz by Twój telefon malował, prasował, robił Ci żarcie itp. :) to lepiej pomyśleć nad dołożeniem kasy i kupieniem czegoś z wyższej półki, a nie dąsaniem się, że za złotówkę tego wszystkiego nie robi. Pozdrawiam.

  • 0

    10. ~mistrz tymon  2010-08-01 14:05:16  host: 178.182.101.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ja tam kupiłem i jestem zadowolony. trochę wolno odtwarza gify ale ogólnie spoko. słuchawki kiepskie ale i tak już zgubiłem. reszta ok. słuchanie muzyki na głośniku szybko wykańcza baterię ale to chyba norma. w skali 1-10 daję.... jest spox :)

  • 0

    11. ~?  2010-08-02 20:21:48  host: bsk5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najaa wiesz co ja też mam problem z bluetooth w nim bo ostatnio podłączyłem kabel usb do kompa jak chciałem przegrać zdjęcia z aparatu i nie bardzo miał na to ochotę. Po kliknięciu w mój komputer na dysk wymienny nie otwierał się. Chyba że po prostu dlatego że nie istalowałem oprogramowania?

  • 0

    12. ~Majeczkaa  2010-08-06 11:51:46  host: imz90.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon naprawdę - pierwsza klasa, ale słuchawki się rozwaliły po zaledwie kilku dniach, stąd moje pytanie - gdzie mogę je kupić? Nie ma na allegro, w sklepach są słuchawki z takim wejściem, ale telefon ich nie wykrywa... już nie wiem, gdzie szukać!

  • 0

    13. ~shit-tzu  2010-08-11 13:33:26  host: t18-15.opera-mini.net

    kupilem alcatela w prepaidzie 4 miechy temu bo byl sensowny i tani. co moge powiedziec - dziala. zasieg jest, bateria ok, ekran bdb, dzwiek znakomity, telefon w pracy podlaczam do ipod-docka i gra. duzo uzywam internetu, mam darmowy w tmobilu. pisze teraz z tego tel. obudowa solidna, pancerna wrecz. jestem zaskoczony bo nic sie jeszcze nie zepsulo. odporny na opilki, te ktore sie zbieraja na siatce sciagam magnesem. Jest szybki i bardzo sensowny, zadnych zbednych bzdetow nie ma za to jest co powinno byc

  • 0

    14. ~  2010-08-14 23:41:57  host: aemo134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wypowiedzcie się proszę o jakości wykonania klawiatury> czy jest tandetna czy dobrze wykonana?

  • 0

    15. ~Persefona  2010-08-21 21:29:57  host: ejs242.internetdsl.tpnet.pl

    A ja mam pytanie! Ja też chciałabym go w ofercie Tak Tak Fon, ale ten telefon jest trudno dostępny. Czy macie jakieś informacje, gdzie ten telefon można nabyć - mówię tu o salonach ery. Interesuję mnie Śląsk. Z góry dzięki za odpowiedzi

  • 0

    16. ~BratBerry  2010-08-24 16:19:42  host: 213-25-121-151.tks.pl

    Do "Navistar" pozycja6 - jakby miał logo Nokia piałbyś z zachwytu że taki tani i funkcjonalny... znajdz nokie za 200 pln nowa na allegro i porównaj funkcje...

  • 0

    17. ~BratBerry  2010-08-24 16:25:38  host: 213-25-121-151.tks.pl

    Klawiatura z twardego plastiku, dobry przeskok, przy mailowaniu łatwo wcelować w klawisze, nie wiem, czy nie będą się wycierać klawisze.

  • 0

    18. ~Navistar  2010-09-01 17:07:29  host: 87-205-172-90.adsl.inetia.pl

    @BratBerry Posłuchaj - źle trafiłeś. Nie cierpię systemowo Nokii. Nie cierpię sliderów z wysuwanym QWERTY (ze względu na awaryjność). Nie cierpię też QWERTY dotykowego. Uwielbiam wprost paletki takie jak ten. Chodzi mi o jeden szczegół - taki telefon, niezależnie za jakie pieniądze go kupisz (czyli jaką marżę za logo jakiejś świętej krowy zapłacisz), powinien dać Ci szansę na wygodną komunikację i podstawowy komfort na swoim poziomie cenowym. Nie jest to i nie będzie nigdy BB, ale producent powinien poświęcić choć trochę czasu i cierpliwości, aby z jakiejś firmy Jang-Pang, która zrobiła zapewne ten telefon od początku do końca wydusić coś więcej niż to, co w nim dostajesz obecnie. A dostajesz naiwne, dziadowskie menu i usługi. Mam nadzieję, że to coś przynajmniej jakoś działa, jak już dostaniesz te 100SMSów i 100 maili. W tym telefonie, jak dla mnie fajna jest tylko klawiatura. Reszta jest wzięta z prehistorii. Wodotrysków typu kółko z boku obudowy nie komentuję. Zapewne znajdzie się jakiś fan takiego sportu. Szkoda, że nie dali mu wysuwanej antenki TV... Szukam taniego, ale dopracowanego Qwerciaka dla kogoś z mojej rodziny. Żadne Symbiany, Windowsy. Totalny bezsystemowiec. Ale ma być dopracowany, czytelny graficznie, nie wieszać się i nie zgubić klawiaturki. Na razie wygrał LG GW300. Szukam kolejnego modelu do 500PLN. Za 200PLN to możesz kupić co najwyżej jakiegoś klona. To co Alcatel wpuścił na rynek wyglądało tak: "Szefie, Szefie spadła nam sprzedaż tanich patefonów dla małolatów!!! A to czemu? Bo Facebooka nie mamy i Qwerty, a to teraz jest trendii (przez dwa i). Jean zamów więc kontener takich cudaków u naszego przedstawiciela w Chinach. Ale nie produkujemy tam tego! To niech kupią dwie fabryki dalej, z naszym logo... Tak za 5€ sztuka, żeby potem poszły u operatorów za 95€. Oui Boss już zamawiam". Może wezmą się do kupy i pokażą, że jeszcze nie poszli na dno. W Indiach niech kupią... Jakoś ten fon zniknął ostatnio z Ery. Sprzedali już ten kont

  • 0

    19. ~Navistar  2010-09-01 17:21:49  host: 87-205-206-60.adsl.inetia.pl

    A'propos Nokia. Nie handluję sprzętem, jak zapewne większość piszących peany. Nie zamierzam ich wspierać, ale powiem tak - za chwilę skończy się w czasowa wyłączność na Nokię C3. Ma to samo + WiFi (dla fanatyków Wifi w telefonie). Kosztować będzie pewnie ok. 450-500PLN bez simlocka. A teraz za 1PLN z Pelikanem w Orange i nielimitowanym dostępem do Facebooka. Bawiłem się w salonie Orange tym czymś, tak samo długo jak owym Alcatelem. Różnica w cenie żadna w porównaniu do kolosalnej różnicy jakości. Nie kupię tego modelu, ale przynajmniej zachowam obiektywizm do postów sponsorowanych.

  • 0

    20. ~lonka  2010-10-14 21:15:30  host: dmq146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    uwielbiam go. ; D

  • 0

    21. ~biznes-man  2010-11-03 15:04:32  host: aeqy246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku miesięcy, kupiłem go za 19 PLN w Erze przy najniższym abonamencie 25 PLN. Używam go tylko do zaglądania na pocztę na WP za pomocą Opery Mini. Do tej pory nic się nie starło ani nie zepsuło. Telefon ma swoje wady ale jak za te pieniądze za nowy telefon na gwarancji to nie ma się do czego przyczepić. Dzięki klawiaturze QWERTY pisanie maila idzie sprawnie, a jak ktoś chce szpanować to niech kupi sobie szpanerski telefon bo tym na pewno nikogo kto zna się na telefonach, nie powali na kolana. Pozdr

  • 0

    22. ~ropi  2010-11-07 16:48:25  host: eku83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co znaczy "wybieranie głosowe dla numerów "

  • 0

    23. ~ewik  2011-01-25 13:45:07  host: bft234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja ten telefon mam już kilka miesięcy i bardzo mi odpowiada. Mam w kolorze carbon jest elegancki, wygodny i przyjemny w użyciu. Tylko kilka razy wskakiwała mi blokada klawiatury chociaż jej nie ustawiałam. ale telefon narazie działa.

  • 0

    24. ~olesha  2011-02-17 17:28:15  host: dxj114.internetdsl.tpnet.pl

    ogl. to ten tel jest super !!!! ma tylko jeden bardzo duży - bateria trzyma mi max 1 dzień ; ((( ale POLECAM

  • 0

    25. ~overkill  2011-02-22 22:26:24  host: admy197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tania alternatywa dla Blackberry czy innych bajerów z qwerty. Telefon ogolnie dobry i tani. Aparat słaby, ale większość tych dizajnerskich BlackBerry też ma 2 megapikseli. Polecam szczególnie dzieciakom i młodzieży, którzy dużo smsują, lubią bajerne telefony, ale nie mają kasy na sprzęt z kosmosu. ;)

  • 0

    26. ~  2011-06-18 21:40:15  host: z16-16.opera-mini.net

    Coś jak Nokia C3...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-171-35.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet