Alcatel One Touch Scribe HD - opinie
Telefony Alcatel Alcatel One Touch Scribe HD Opinie o Alcatel One Touch Scribe HD

Alcatel One Touch Scribe HD

w sumie: 23
  • 0

    1. ~tatkoo  2013-08-29 22:09:41  host: 188.29.165.108.threembb.co.uk

    ile to To ramu ma??

  • 0

    2. ~niki  2013-09-10 08:55:38  host: public718221.centertel.pl

    RAM 1GB. Chodzi pięknie. Nie bać się alcatela tylko brać - to praktycznie Note, tylko że nie za kosmiczne pieniądze. Bardzo fajny i praktyczny.

  • 0

    3. ~kr  2013-09-20 12:28:35  host: 212.160.172.70

    bateria długo trzyma jak na 5' :)

  • 0

    4. ~kn  2013-09-21 11:43:00  host: host-89-229-138-128.chelm.mm.pl

    ta, "praktycznie ..to praktycznie Note, tylko że

  • 0

    5. ~ja  2013-09-29 11:06:15  host: 078088061085.bielskobiala.vectranet.pl

    polecam , jest bardzo cienki i lekki, bateria długo trzyma, nie wiesza się jak inne smartfony chodzi płynnie i bardzo szybko, łatwo się robi roota, bardzo dobra konkurencja dla innych telefonów tego typu a dodatkowo uważam ze dużo lepszy jak inne smartfony innych producentów których ceny są jak z kosmosu. Polecam wart uwagi i użytkowania

  • 0

    6. ~  2013-10-13 19:06:39  host: 178-36-26-232.adsl.inetia.pl

    @2 chyba jedynka, która wcale już nie kosztuje kosmiczne pieniądze...

  • 0

    7. ~ja1125  2013-10-14 06:28:45  host: 89-79-121-1.dynamic.chello.pl

    Cienkie dość szybkie i w dobrej cenie

  • 0

    8. ~si  2013-10-16 21:32:25  host: 89-65-186-46.dynamic.chello.pl

    mam go od 3 godzin, na pierwszy rzut oka wyglada bardzo bardzo ciekawie... moze nawet za bardzo jestem ciekaw czy mi nie peknie w kieszeni. Trzeba przyznać że materialy sa dobrej jakości lekko gumowaty tył i idealnie spasowane elementy ktorych nie powstydził by sie zaden producent. podstawowe funkcje wifi, gps, internet chodza naprawde plynnie. Ekran jest czytelny i duzy choc przez nie chowajace sie klawisze funkcyjne pozostaje lekki niesmak (powinny byc pod ekranem) chyba trzeba bedzie zrootowac fona.No i moim zdaniem delikatne opoznienei dotyku to jest kwestia ulamkow sekund ale jednak dla uzytkownikow super amoledow z gorrilla glass wyczuwalna, razilo mnie to na poczatku jednak teraz juz troche sie do tego przyzwyczailem. nie moge nic powiedziec o baterii gdyz mam go kilka godzin (ale jeszcze zyje to chyba dobrze:)). Akcesoria typu uchylna nakladka na ekran czy pseudo rysik nawet nie wyciagam z pudelka.ogolnie mam go z orange za zlotowke w 69,9 abo wiec krzywdy nie ma. stosunek ceny do jakosci dobry polecam,

  • 0

    9. ~maciek  2013-10-17 22:44:49  host: non-registered.multifox.pl

    Telefon z 5-cio calowym ekranem, 4-rdzeniowym procesorem i tylko 4 GB pamięci? Kpina. Alcatel może i próbuje gonić mistrzów od Sony, Samsunga, HTC, ale kilkoma dobrymi telefonami ze średniej półki i jednym najlepszym nic nie zdziała, bo ma za mało modeli. Chociaż powiększyła się ostatnio ich liczba za sprawą modeli m'pop, idol, idol ultra i teraz scribe hd, ale to wciąż mało, aby być w konkurencji

  • 0

    10. ~kajtas  2013-10-18 08:03:24  host: user-94-254-208-70.play-internet.pl

    Ale marudy, w tej cenie dostaniesz co najwyżej galaxy s3 mini i teraz porównań sobie obydwa telefony. Bo to że ma tylko 4gb pamięci to najmniejszy problem no chyba że cię nie stać wydać 40 zł na kartę pamięci. Dla mnie parametry są super jak za tą cenę i można go dostać za 1 zł w abonamencie 50 zł w orange.

  • 0

    11. ~Golson  2013-10-20 16:26:03  host: 156.17.33.118

    Próbował ktoś uruchomić drugi slot na SIM w modelu jednosimowym ?

  • 0

    13. ~Kropcio  2013-10-20 20:12:43  host: acyb174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pytanie mam , zamówiłem sobie owy telefon w orange , i kilka stron podaje że jest wyposarzony w Dragon Trail Glass. czy ktoś coś wie na ten temat ? jak z jego wytrzymałością ?

  • 0

    14. ~Krzychu  2013-10-21 20:10:14  host: 37.30.64.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Maćku... 4GB wystarczy... pomyśl ile GB ramów masz w swoim kompie a później pisz bardziej sensowne komentarze...

  • 0

    15. ~mihu  2013-10-26 12:33:20  host: 194-88-225-194.ip.shentel.pl

    ma od wczoraj, dla żony. Porównując do SGS3 lepsza nakładka, nie zamula, wolno łapie fixa, dobre wykonanie no i ma profile. Absolutnie polecam. Chętnie odpowiem też na pytania. Brakuje też lepszej warstwy oleofobowej jak w s3 ale jest nieźle.

  • 0

    16. ~Night  2013-10-27 10:19:27  host: 109.196.147.22

    A ja uważam, że ten model jest bardzo ciekawy. Jeśli komuś wystarcza 4 gb pamięci to ok. ja i tak zawsze instalowałem kartę pamięci, więc dla mnie kpiną nie jest te 4 gb wbudowane. Poza tym to flagowiec alcatela a nie sony czy samsunga, więc nie aspiruje do najlepszych a do średniej pułki, co jest w pełni zrozumiałe i popieram taką politykę.

  • 0

    17. ~yolo  2013-11-12 20:31:10  host: efe166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, telefon bardzo dobry i szybki, multum aplikacji włączone i nadal ładnie pracuje. Jest duży i jego możliwości są duże jednak jest nieporęczny - coś za coś :) bateria przy dobrym użytkowaniu (gry, internet) trzyma spokojnie 2 dni przez co byłem w szoku, każde kolejne ładowanie wydłuża pracę baterii :D Pozdrawiam i polecam brać w ciemno :)

  • 0

    18. ~rybson  2013-11-25 11:16:52  host: 79.133.198.1

    Dostałem ten telefon do testowania na dwa tygodnie. Mam go dosyć po dwóch dniach. Wracam do S3. Powód? Choćby ekran (niby FullHD a jednak ostrości brakuje), brak edycji pulpitów, no i te 4GB pamięci telefonu! Zgrozo!

  • 0

    19. ~TiruKei  2013-11-27 08:53:37  host: 81.219.84.18

    Telefon godny polecenia, wszystko co potrzebne do codziennego uzytkowania posiada w sobie nie wiesza sie a bateria jak na taki ekran dziala 1-2 dni zalezy od uzywania. przegladarki dzialaja plynnie i co najwazniejsze kupiony od orange nie jest brandowany! gps wraz z glonas ladne i plynnie nakresla trasy i polozenie a gierki tez dzialaja na wysokim poziomie. oczywiscie jak wszystko potrafi zlapac zawieche przy jakiejs wiekszej aplikacji ale to maja nawet najlepsze komputery. pamieci wewnetrznej ma troche malo to fakt ale od tego jest slot na SD. jezeli chodzi o aparat troche zbyt dlugie oczekiwanie od klikniecia do zrobienia zdjecia co psuje efekt ale za to filmy robi ok. ekran posiada tryb wyczuwania natezenia swiatla prze co nigdy sie jeszcze nie zdazylo zebym nie widzial co na telefonie sie wyswietla. jedynym problem em jest to ze ciezko dostac jakies etui do niego a ta klapka w zestawie raczej tandetna ale sie przydaje.

  • 0

    20. ~Golson  2013-12-13 08:47:47  host: pat211.kwsa.pl

    Co do przeróbki 8008x na dual'a: Od jakiegos czasu (chyba od konca wrzesnia, orange) posiadam 8008x - z telefonu jestem bardzo zadowolony. Biorąc pod uwagę jego cene to to jest REWELACJA! placic grubo ponad tysiaka za S. SIII i czy innego sajsunga jest jakims nieporozumieniem (wcześniej miałem HTC desire Z - i pewnie bym nie zmienil gdyby nie stary android). Co prawda pierwsza sztuke mi ukradli ( aaaa smierc zlodzieja - teraz kradziez telefonu to nie tylko kradziez urzadzenia, ale rowniez, a moze przede wszystkim danych!), telefon jednak tak mi sie spodobal ze kupilem ten sam model uzywany (chyba za 750zl. Przejdzmy jednak do meritum. O teoretycznych mozliwosciach przerobki na dual-sim czytalem juz kilka razy, jednak nie kombinowalem za duzo zeby nie stracic gwarancji. Co jakis czas na telefonie pokazywala sie druga ikonka zasiegu (nie wiem do dzisiaj dlaczego tylko co jakis czas) oczywiscie "pusta". Wczoraj stalo sie to znowu i ciekawosc wygrala. Czym predzej wzialem nozyk do tapet z nowa, ostra koncowka i wycialem przekleta zaslepke. Oczom moim ukazal sie drugi slot na micro sim. Jako ze nie mialem drugiej karty micro wlozyl, ta ktora mialem w pierwszym slocie (pierwszy to znaczy dolny ;) ). Wlozylem i.... telefon poprosil o pin. Na mojej twarzy pojawil sie usmiech, ktory jednak troche przygasl po chwili. Otoz druga ikonka zasiegu dalej pozostala "pusta", ale telefon wykonywal i odbieral polaczenia! Uruchomilem ponownie telefon - druga ikonka zasiegu calkiem znikla (czyli powrot do standardu). Po kolejnym wlozeniu karty do drugiego slotu telefon jednak dzialal bez zarzutu - dzwonil i odbiera - jedynie nie pokazyl drugiej antenki, a na pierwszej, co niedziwne, pokazywal brak zasiegu. Dzisiaj dorwalem druga karte micro (niestety tez z orange - czekam na smsa z kodem do sciagniecia simlocka) i... REWELKA!

  • 0

    21. ~Golson  2013-12-13 08:48:16  host: pat211.kwsa.pl

    REWELKA! co prawda druga antenka sie co prawda druga antenka sie nie pokazala jednak wszystko dziala na dwie karty, przed kazdym polaczenie wyskakuje zapytanie z ktorej karty skorzystac - polaczenia tez odbiera. Czekam tylko na zdjecie simlocka i bede sie mogl cieszyc dual simem - co prawda bez gwarancji ale za to w rewelacyjnej cenie. Bez zmiany oprogramowania i kombinacji - tylko wyciac zaslepke. :) pozdrawiam uzytkownikow scribe - wybraliscie najlepszy telefon w tym przedziale cenowym! :)

  • 0

    22. ~robson  2014-01-06 21:50:08  host: public-gprs517439.centertel.pl

    Mam pytanie, bo nie ma niegdzie zamieszczonych informacji na temat żyroskopu. Czy da sie zagrac w gre sterując obracaniem telefonu np speedex?

  • 0

    24. ~kamilo  2014-01-24 21:45:47  host: 213.158.217.157.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Prawie od pool roku mam alcatela one touch idola i sie zastanawiam czy zmienic go na scribe bo z tamtego jestem bardzo zadowolony ,prosze o rade :-)

  • 0

    25. ~iwa  2014-11-30 11:32:16  host: duron.planetarium.olsztyn.pl

    witam pomocy nie moge zakonczyc polaczenia gdyz ekran gasnie BŁAGAM POMOCY

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-17-16.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet