Alcatel One Touch Idol Mini - opinie
Telefony Alcatel Alcatel One Touch Idol Mini Opinie o Alcatel One Touch Idol Mini

Alcatel One Touch Idol Mini

w sumie: 32
  • 0

    1. ~Cieslin  2013-12-13 18:29:35  host: 94-40-53-196.tktelekom.pl

    Mam ten telefon od tygodnia. Widziałem, że mało jest opinii na jego temat dlatego dodam coś od siebie. Telefon naprawdę dobrze się sprawuje. Bateria przy ciągłym użytkowaniu (wi-fi + gry + jakiś film na internecie + średnia jasność ekranu) trzyma cały dzień. Zauważyłem, że 50% wystarcza na około 7-8,5 h zabawy. Ekran cudny. Matryca IPS mówi sama za siebie. Solidna konstrukcja (niestety brak możliwości ściągnięcia klapki z tyłu). Wadą jest wystający aparat oraz podświetla się wejście USB (denerwujące trochę). Aparat sprawuje się dobrze, głośnik świetnie. Internet to nie problem. Wszystko się ładnie i szybko odświeża. Filmy w HD naprawdę wyglądają super. Wszystko ładnie pięknie śmiga. Bardzo lekki i smukły telefonik. Czujniki światła pracują bez zarzutu. Nic nie trzeszczy i telefon dobrze leży w dłoni. Naprawdę polecam ten telefon. "Zaryzykowałem" i opłaciło się.

  • 0

    2. ~;)  2013-12-16 23:16:51  host: drh246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Za ta cenę jest to telefon względny. Mi się podoba

  • 0

    3.  2013-12-18 09:57:37

    Też mam go od paru dni telefonik i powiem wam że jak na firmę Alcatel jest świetny.Zaryzykowałem też bo nie wiedziałem jak będzie sie sprawował bo nie jest to Samsung czy na przykład Sony czy HTC ale niczym nie odstępuje od znanych producentów telefonów i szczerze też polecam ten telefonik....

  • 0

    4. ~  2013-12-29 20:21:00  host: eov159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy wymagana jest karta microsim, czy otwór jest na standardową sim??

  • 0

    5. ~a.isldf913  2014-01-03 17:49:06  host: host188117145201.rabbit.static.3s.pl

    jest suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper najnajnajnaj telefon ;** ????)

  • 0

    6. ~Kasia 26  2014-01-08 18:15:20  host: host-31-6-166-60.dynamic.mm.pl

    telefonik mam od wczoraj i jest super :) karta microsim , musiałam przycinać ...

  • 0

    7. ~Jacek  2014-01-12 17:57:09  host: 194-150-239-242.internetia.net.pl

    Witam. Posiadam telefon od 4 moc. I tak powiem miałem wcześniej wiele smartphone-ów. Na Alcatel przeszedłem z Samsunga S3. Co prawda jest mniejszy gorszy aparat ale nie zawiesza się. Chodzi płynnie jak Nokia 920 na WM. Za te pieniądze to najlepszy wybór żeby mieć szybki telefon z dobrą baterią i taki który mieści się w kieszeni. Pozdrawiam zadowolonych klientów Alcatel-a. Warto kupić

  • 0

    8. ~maciek  2014-01-21 18:53:42  host: non-registered.multifox.pl

    3.Faraon77 Alcatel jest tak samo znaną marką telefonów jak Nokia, Samsung, Sony, Motorola czy LG bo już wtedy gdy wychodziły najstarsze modele tych marek, Alcatel też już swoje miał, tylko że mniej niż Samsung czy Nokia, ale miał, i sieci komórkowe brały mniej alcateli niż innych. Widać nie było cię jeszcze na świecie w tamtych czasach albo nie słyszałeś o tej marce.

  • 0

    9. ~amio  2014-02-10 14:49:27  host: 88-199-233-138.tktelekom.pl

    wałasnie ch ce go kupic obliczylem ze z etui zaplace oklolo 500zl wiec wmiare spoko. musle ze to dobry smartfon

  • 0

    11. ~Michał  2014-02-26 11:55:20  host: abkz83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam 6012X z Orange dzis wykryło mi aktualizacje chyba do 4.3... ale przy restarcie wyskakuje sie aktualizacja jest niezgodna z aktualna wersja oprogramowania ... ocb?

  • 0

    12. ~Piotr  2014-03-05 12:19:40  host: 109-95-113-39.telico.pl

    Kupiłem parę dni temu i jestem zadowolony spełnia moje oczekiwania bateria długo trzyma z łącznością nie ma problemu zastanawiam się tylko jak przyjdzie czas wymiany baterii nie ma możliwości zdjęcia tylnej klapki. Polecam

  • 0

    13. ~S.o.p.  2014-03-12 10:25:56  host: 83-145-181-97.cable-modem.tkk.net.pl

    Hi All. Telefon jak to telefon dzwonić by się chciało z niego po prostu .. do rzeczy ! Pierwsze co dziwi po wzięciu go do ręki to jego lekkość jedyne 98 gr. mniej niż czekolada ! Czasem przez to nie pewnie leży w Mojej dłoni i próbuje mierzyć się z grawitacja - po paru upadkach na zabójcze moim zdaniem dla smartphonow kafelki wygląda na niewzruszonego. Kolejnym minusem jest BRAK slotu na kartę micro sd. Zorientowałem się dopiero w domu jak już go kupiłem - w sumie i tak z doskoku bez zagłębiania się w specyfikacje itd. Po prostu pokazał mi go pan i od razu mi się spodobał. Porównuję go z moim ulubieńcem SGS Advance GT-i9070. Ekran prawie tak samo ładny jak superAmoled lecz wydaje się znowu zbyt delikatny. Wystarczy lekkie smyrnięcie ekranu a on od razu reaguje. Bateria no cóż ? Prawdą nie jest to że telefon nie wytrzyma 2 dni bez ładowarki. bo okazuje się bez "zabawy" śmiało daje rade. Ale nie ma róży bez kolców tak i tu ostatnie 30% baterii to przynajmniej w moim przypadku przymuloza i droga przez mękę. Wydajność spada drastycznie. Telefon prosty ładny i sprytny - jakość / cena = rewelacja brakuje tylko GPU ale procek 2x1.3 wystarczająco daje rade z pojedynczymi aplikacjami ale za to gorzej jest z wielowątkowością co wychodzi przy przełączaniu miedzy aplikacjami. 2 kliknięcia i jest zrootowany dzięki czemu można powyłączać zbędne aplikacje od operatora. I na koniec przydało by się z 760 zamiast 500 ileś ramu troszeczkę to razi przy dzisiejszej tendencji "więcej mocniej szybciej" Aparat KATASTROFOS po prostu w porównaniu do SGS'A Ale to nie aparat z telefonem tylko telefon z aparatem przecie ! ocena 7/10 pzdr all.

  • 0

    14. ~marconi110  2014-03-23 20:23:48  host: c0-239.icpnet.pl

    Kupiłem ten telefon tydzień temu, działa bez zarzutu, poza odtwarzaniem plików mp 3, nie wiem czy to sprawa ustawienia jakich opcji, czy awaria telefon.Wie ktoś coś na ten temat?

  • 0

    15. ~marli  2014-03-25 13:21:25  host: euw214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam model 6012X jestem zadowolona z niego ;) tylko nie mogę znaleźć budzika, orientuje się ktoś może, gdzie on jest? ;)

  • 0

    16. ~jj  2014-03-26 14:30:18  host: 89-68-61-130.dynamic.chello.pl

    o dziwo bardzo dobry telefon. działa płynnie, nie zacina się, dobry jakość rozmów, bateria również ok. jeżeli potrzebujesz telefonu do rozmów, smsów, maili a nie do zabawy to z czystym sumieniem polecam.

  • 0

    17. ~AS  2014-03-27 08:48:42  host: 77-255-252-90.adsl.inetia.pl

    Witam. Telefon posiadam od kilku dni. Reasumując b.Ladny, lekki, szybki i sprawny smartphone. Bateria 2dni przy dosc intensywnym uzytkowaniu gl internet. Wi fi mam włączone 24/24. Najwiekszy jak dla mnie minus to aparat... Wiadomo mo, ze to jest telefon z aparatem nie odwrotnie, ale jednak... Zdj, filmy koszmar.! Kolejna sprawa, to dodatkowa karta pamieci, a raczej jej brak. Dla bardziej wymagajacych będzie to duzy problem. Jednakże telefon polecam. Działa i wygląda na prawdę przyzwoicie.

  • 0

    18. ~Ayuka  2014-03-29 18:01:55  host: host-79.173.34.166.tesatnet.pl

    Akumulator w tym telefonie to monolit, wymianie nie możliwa

  • 0

    19. ~Alkia  2014-03-31 15:13:38  host: fjt213.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon mam od 9 dni spisuje się wspaniale ! Świetne kolory, super aparat, delikatny dotyk, bardzo dobry głosnik ;) W sprawie tego telefonu moge wypowiedzieć same superlatywy :D Oby tel spisywał się tak dalej ! :) Na poczatku miałam wątpliwosci do zakupu telefonu marki alcatel (Mało znana marka itd ) ale gdy go po raz pierwszy zobaczyłam od razu wpadł mi w oko ;) Bardzo polecam niezdecydowanym ! ;) Telefon wspaniały !

  • 0

    20. ~baltir  2014-04-21 22:34:02  host: host-46-186-49-1.dynamic.mm.pl

    Karta mikro SD mi się nie mieści. Co zrobić

  • 0

    22. ~Tala  2014-05-04 14:58:01  host: 77-45-85-122.sta.asta-net.com.pl

    Telefon mam juz od dobrych dwóch miesięcy. Jestem z niego zadowolona, jednak brakuje mi slotu na kartę pamięci oraz nie wiem jeszcze jak wysyłać muzykę przez bluetooth. Ktoś wie? :D

  • 0

    23. ~lol  2014-07-07 19:10:41  host: ip-46-148-90-196.czarnet.pl

    wlasnie mysle nad kupmnem telefonu... Z waszego czytania wynika ze tylko brac nie zastanawiac sie hehe

  • 0

    24. ~kk  2014-07-24 18:31:21  host: 213-17-242-254.static.ip.netia.com.pl

    Radzę wam nie kupować telefonu , iż brak miejsca na micro sd

  • 0

    26. ~Vika  2014-09-01 00:03:00  host: 89-79-97-150.dynamic.chello.pl

    Witam. Jestem zainteresowana kupnem tego telefony. Ale niewiem czy posiada on aplikacje sklep play, wi-fi. Prosiła bym o udzielenie informacji na ten temat. Wielkie dzięki z góry :)

  • 0

    27. ~blondyneczek  2014-10-13 16:18:37  host: 176.105.138.153

    czytam Wasze opinie i zastanawiam sie co jest z ta karta pamieci, bo wg porownywarki telefonow jest wejscie na karte a Wy mowicie,ze nie ma! skoro nie da sie wyjac baterii to gdzie sie wklada karte sim?

  • 0

    28. ~M  2014-11-20 16:09:31  host: host-550b5146.sileman.net.pl

    Karta Micro SD się nie mieści? Mam telefon od dwóch dni, nie wiem jak to się stało, ale u mnie się zmieściła :)

  • 0

    29. ~Roman40  2014-12-10 13:31:35  host: apn-37-7-95-236.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam, kupilem alcatela idol 2 mini s w salonie play i po 2 dniach popsuł sie glosnik i zeby kogos uslyszec podczas rozmowy musialem przelaczyc na tryb glosnomowiacy. Nie zdazylem sie nim nacieszyc bo po uplywie mniejszym niz tydzien oddalem go do reklamacji. pozdrawiam

  • 0

    30. ~blum  2015-01-17 20:58:32  host: 46.7.193.2

    co wam jest z tym ze tel nie posiada gniazda na karte pamieci przeciez posiada Aclatel to dobry tel i dobra marka kupiłem ten tel na prezent juz kilka razy i kazdy uzytkownik mega zadowolnony polecam

  • 1

    31. ~aga_lubiana  2015-03-19 09:18:58  host: ip-80-245-186-157.uznam.net.pl

    Mam ten telefon od pol roku u niedawno zaczął mi się zawieszać jak prubuje napisać wychodzi mi z klawiatury z przeglądarek to samo wychodzi mam dużo miejsca wolnego nie wiem o co mu chodzi. Nie polecam jutro kupuje sobie Samsung Galaxy s3 pożądany telefonik pozdrawiam :-)

  • 0

    32.  2015-04-30 15:06:23

    aga_lubiana - piszesz ze tele Ci sie wiesza, u mnie podzialal reset ust fabrycznych. a co do samsunga mialam go przed alcatelem bateria na wifi trzymala 4-5 h maks, szybko niszczy sie obudowa ekran bez folii malo odporny na rysy :P

  • 0

    33. ~Maria  2015-09-01 12:49:24  host: 91-232-90-10.citylan.com.pl

    Jak długo ląduje się bateria, bo nie ma w instrukcji informacji takowej.
    Dziękuje!

  • 0

    34. ~DeBesciaq  2015-09-30 23:08:48  host: public-gprs517714.centertel.pl

    Telefon ok.rok i z przykrością muszę twierdzić, że nie jest on wart swojej ceny. Na mnie w pierwszym tygodniu użytkowania sprawiał wielkie wrażenie ale w późniejszym czasie to wrażenie znikało chociażby z powodu tego 0,5 gigowego ramu: do obsługi tego telefonu potrzeba na prawdę "świętej" cierpliwości. Drugą sprawą jest brak możliwości aktualizacji co niestety mi się nie podoba nawet z powodu wyglądu androida 4.2.2 jelly bean...jedyną zaletą tego telefonu jest poręczność i wytrzymała obudowa.
    Moja ocena to 1/10.
    Dziękuję za uwagę.

  • 0

    35. ~Wika Ka  2016-04-18 18:04:58  host: public-gprs402356.centertel.pl

    Mam ten telefon już od 6 mięsiecy działał bez zarzutów tylko nie jest odporny na stuknięcia itp. Bardzo szybko pozostają rysy :* ale moim zdaniem jest to fajny telefon polecam !

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-129-152.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet