Alcatel One Touch Fire - opinie
Telefony Alcatel Alcatel One Touch Fire Opinie o Alcatel One Touch Fire

Alcatel One Touch Fire

w sumie: 27
  • 0

    7. ~drumiec  2013-07-15 22:02:51  host: 89-66-104-151.dynamic.chello.pl

    nie wiem czy to dobre porównanie, ale telefon ma moc mniej więcej czegoś na styl galaxy ace lub galaxy y - przynajmniej patrząc na samsunga

  • 0

    8. ~  2013-07-16 14:52:54  host: v54-16.opera-mini.net

    Ktoś ma ten telefon? Jakie wrażenia? Czy są dostępne jakieś mapy z nawigacją?

  • 0

    9. ~verbatim05  2013-07-17 18:52:46  host: user-46-112-48-99.play-internet.pl

    Dość słabe parametry ma ten telefon. Nie zabłysną Alcatel i Firefox. Ale rozumiem. Telefon z nowym systemem musi być tani aby dotarł do szerokiej grupy docelowej. Czy się przyjmie? Zależy przedewszystkim od promocji jego a przedewszystkim supporcie developerów. W ogole system bardzo mi przypomina MIUI z androida :-). Szczególnie te kreski zasięgu i baterii.

  • 1

    11. ~lr  2013-07-19 23:09:10  host: 46.205.3.16.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    jak za taką cene, to tel napewno wart swojej ceny, nawet jak by kosztował z 100-200 wiecej tez by był wart. Dzisiejszy Alcatel to nie ten sam co 10-15 lat temu, w pozytywnym znaczeniu. System dosyc przyjazny łatwy w obsłudze, trochę przypomina Androida ale to nie to samo (choć mojim zdaniem andro lepszy, ale ten nie jest zły) dobry wyświetlacz, i spory i to bardzo wielki plus głośnik, super gra :) polecam dał bym mu ocene 8,5 na 10 :), minusem moze być troche sliska obudowa, ale wykonanie i jakos dobra :)

  • 0

    12.  2013-07-20 08:34:28

    Jako telefon dla przeciętnego Kowalskiego bez wymogów, do dzwonienia i sms-owania to w sam raz. Jeżeli szukamy czegoś więcej niż przysłowiowej służbowej słuchawki to raczej nam się nie nada. Parametry techniczne bida z nędzą. Sam telefon Alcatel raczej jako firma też nie powala. A czy system się sprawdzi to czas okaże.

  • 0

    13. ~Bob  2013-07-24 21:05:00  host: ip-109196050243.syrion.pl

    Parametry są tragiczne gdyż FF OS nie wymaga 2 rdzeni ani 2 GB ramu. Po prostu ma niskie wymagania sprzętowe.

  • 0

    14.  2013-07-24 22:23:14

    On wygląda jak iPhone :) To kółko jak z iPhone'a i żadnych innych przycisków. No ciekawe, ciekawe, wychodzi nowy system i ku zaskoczeniu nie w telefonie Sony, Samsung, Nokia, Motorola, LG i innych, tylko Alcatel :) Mój pierwszy telefon tej marki :) No parametry przeciętne, 256 MB ram, bardzo cienko, to już one touch 908 ma 512, ale cóż, każdy system zaczynał od słabego telefonu, wiadomo taka technologia była, chociaż tu nie jest chyba tak źle. To już drugi telefon z firefoxem, pierwszy był ZTE Open, mający te same parametry, jedynie tylko wbudowanej pamięci więcej, 512 MB. ~11 Ir : Poczekaj aż ten system się rozwinie, to dopiero później ocenisz :) Firefox robi dopiero pierwsze kroki, raczkuje. Ciekawe czy ten system będzie rozwijał jak poprzednie, w jakich innych markach się pojawi czy będzie on tylko w ZTE i Alcatelu, lub czy będzie z nim jak z badą, kilka telefonów i to tylko Samsunga, zobaczy się.

  • 0

    15. ~RaedekNioch  2013-08-02 17:48:21  host: aafr126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon, jego zaletą jest prostota i mnóstwo aplikacji w Marketplace za darmo. Internet chodzi jako tako. Aparat w zupełności wystarczy, bateria zaś nawet spoczko. Minusem jest brak możliwości ustawienia własnego dzwonka, są tylko te dodane przez producenta. Dobry jest też głośniczek, wystarczy w zupełności do rozmów na 1 metr bez zestawu głośnomówiącego. Denerwuje brak dostępu do plików, telefon znajduje tylko muzykę, zdjęcia oraz filmy.

  • 0

    16. ~faktoid  2013-08-05 12:03:46  host: 85.219.163.130

    Powinni go dodawac za zlotowke do starterow 5 zl

  • 0

    17.  2013-08-05 12:37:45

    mam i jestem bardzo niezadowolona, nie ma wielu przydatnych funkcji, które posiada podstawowa Nokia, np. raporty dostarczenia smsów, profile, czy choćby możliwości ustawienia mp3 jako dzwona, posiada zaledwie 5 dzwonków- nawiasem mówiąc bardzo nieudanych- i to jedyne możliwości jakie daje użytkownikowi. telefon który ma przeglądarkę Firefox, a nie przewiduje możliwości ściągania muzyki np. na dzwonek z internetu:( poza tym wszystkie funkcje telefonu ostały okrojone do minimum i jeżeli ktoś przyzwyczaił się do choćby podstawowego modelu Nokia, czy Samsung, będzie bardzo rozczarowany. ja jestem i nie polecam tego telefonu.

  • 0

    18.  2013-08-05 12:40:45

    dodam jeszcze, ze aparat fotograficzny w Alcatel One Touch Fire to naprawdę słabiutkie rozwiązanie, nie ma choćby malutkiego zoomu, zdjęcia w zasadzie nie nadjadą się do przenoszenia na komputer, bo jest za słaba rozdzielczość,jak na telefon, który szczyci się przede wszystkim łączem z internetem, to słabiutko, bo te fotki nie nadja sie nawet na wstawienie na FB i jak na telefony które nazywają się smart, to jest jakoś bardzo mało sprytny... NĘDZA

  • 0

    19. ~  2013-08-05 21:41:36  host: dsl232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w tym tel jest sklep pley?

  • 0

    20. ~  2013-08-10 14:47:25  host: V37-01.opera-mini.net

    testowalam w pracy ten telefon. Niestety, poczatki systemu są dotkliwie odczuwalne przez uzytkownika. Po krótce - klawiatura niewygodna, kiepski słownik i intuicyjnosc, brak możliwości ściągnięcia z Maret popularnych komunikatorow typu GG czy Whatsapp, brak wysyłania mms, brak możliwości dodawania zdjęć na FB. Jest jeszcze kilka minusow ale wymienilam te, które większość użytkowników smartfonow przyjąć nie moze.

  • 0

    21. ~Przemo  2013-08-20 00:53:25  host: 80-94-17-1.tarniny.pl

    Porzućcie wszelka nadzieje wszyscy którzy go kupicie - takiej kupy naprawdę dawno nikt nie zrobił ! trudno uwierzyć ze w dzisiejszych czasach można sprzedawać taki półprodukt nazywając to smartfonem ?! Czuje się zwyczajnie oszukany, telefon nie spełnia żadnych, najmniejszych nawet oczekiwań, zarówno hard jak i soft, ktory jest jak napisany przez gimnazjaliste i to mało zdolnego gimnazjaliste, jest tragiczny. "Zapomnieli" nie tylko o mms, ale rownież o możliwości wylogowania się z poczty, czy przypomnieniach do zdarzen zapisanych w kalendarzu ! O tym ze kazde dotkniecie to zagadka czy i jak zadziala nie bede sie rozwodzil. Kupiłem go w prezencie, na szczęście osobie dla ktorej jest to pierwszy smartfon, więc do końca nie wie czego jeszcze brakuje tej tandecie. Zastanawiam się czy go po prostu nie oddać bo jest to przypadek absolutnie beznadziejny, którego nie da się w żaden sposób poprawić, czy usprawnić, a na pewno w krótkim czasie

  • 0

    22. ~marek8999  2013-09-08 23:28:48  host: v58-03.opera-mini.net

    Co do braku ustawienia własnego dzwonka i obsługi MMS to ma być to wprowadzone w kolejnej wersji systemu 1.1 która ma się pojawić w jesieni. Co do braku dostępu do plików to jest w markecie aplikacja, która się nazywa Explorer. I co ważne należy sprawdzać aktualizację bo Mozilla co jakiś czas wypuszcza poprawki błędów.

  • 0

    23. ~king  2013-09-14 14:27:40  host: bok.comax.net.pl

    wie ktoś jak usuwać dzwonki

  • 0

    24. ~  2013-09-27 23:27:41  host: 91.244.211.154

    to jest jak na razie najgorszy tel jaki miałam i bardzo żałuję że go wziełam na umowę ,musze się teraz męczyć aż trzy lata , po co było robić takie bzdurne reklamy o nim .TO JEST ZWYKŁY BUBEL

  • 0

    25. ~Marleen  2013-10-05 21:56:25  host: rtr.ds.pk.edu.pl

    Też niestety wzięłam to badziewie na umowę i teraz się z nim męczę:-( Teraz przynajmniej mam chwilowo z nim spokój, bo dałam go do serwisu (już drugi raz), bo przy zablokowanym ekranie nie dostaję powiadomienia otrzymanego smsa. Mam teraz zastępczą nokię, oczywiście komórka ma już kilka lat, ale co najważniejsze przynajmniej przez kilka dni mam możliwość normalnego wysyłania i odbierania smsów i mmsów:-)

  • 0

    26. ~Magdaa  2013-10-26 16:33:52  host: 178.180.102.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Dlaczego na ten telefon nie mogę ściągnąć whatsUpp a ??

  • 0

    27. ~mac  2013-11-12 19:22:16  host: jebsie.pl

    Telefon zakupilem na Allegro, pochodzi z dystrybucji T-mobile. Na poczatku tragedia z masakra - lubil sie wieszac, blokowaly sie rozmowy przychodzace, nie dalo sie ich czasem odebrac. Po aktualizacji z wersji 1.0.1 na 1.1 wiekszosc rzeczy wrocila do normy, naprawiono wiele - pojawily sie nawet te nieszczesne MMSy. Aktualizacja sprawila, ze telefon stal sie w pelni uzywalny i uzyteczny oby tak dalej, jeszcze sporo do zrobienia.

  • 0

    28. ~xyz  2013-11-14 17:33:22  host: 088156108093.swietochlowice.vectranet.pl

    czy można na ten telefon ściągnąc gg?

  • 0

    29. ~AGA  2014-01-01 09:38:36  host: 77-254-2-36.adsl.inetia.pl

    telefon porażka, niepotrafie na nim nic zrobić, zawiesza się, nie da się często odebrać połączęń, nie da się wysłać jednego smsa do kilu osób, nie da się wysłac mmsa !!! byłam lepiej zadowolona z pierwotnej wersji NOKI, 10 lat temu, niz z tego BUBLA!!!

  • 0

    30. ~hellome  2014-01-05 00:27:32  host: 38.165.enf.pl

    Kupiłam ten telefon w mixie, ja wzięłam kartę, mamie dałam telefon. Sprzęt jest już 2 raz w serwisie, a kupiłam go końcem września. Najpierw skakał mi wskaźnik baterii i ustawienia same się przestawiały, dostałam nowy, uszkodzony - nie odczytuje kart sim. Nie polecam...

  • 0

    31. ~mac  2014-03-01 15:51:07  host: user-94-254-135-220.play-internet.pl

    Telefonu uzywam od samych jego początków z FirefoxOS 1.0.1. Później miałem oficjalną wersję 1.1. Obecnie używam na nim wersji 1.4 beta. W międzyczasie wlaczylem sobie SWAP file na karcie SD Class 10. Jest tylko lepiej, wszystko działa ładnie i szybko. Strony otwierają się sprawnie i poprawnie. Jedyne czego mi osobiście brakuje to obsługa copy&paste. Pojawiła się nowa funkcjonalność - Rocketbar. Jest to nowe wcielenie adaptacyjnego wyszukiwania, menadżera zadań i przeglądarki internetowej. W przeciwieństwie do poprzedniego rozwiązania niesamowicie udane. Sprzętowo telefon moim zdaniem bardzo udany poza aparatem, który do niczego się w zasadzie nie nadaje - brak nawet autofocus'a.

  • 0

    32. ~zafrina  2014-11-27 14:20:00  host: 81.219.84.18

    Mam go od września tamtego roku 2013 z T-mobile. Nadal działa świetnie.

  • 0

    33. ~somber86  2014-12-22 16:35:59  host: public-gprs515071.centertel.pl

    Generalnie telefon jako taki zły nie jest(po aktualizacji) można normalnie ustawiać dzwonki itp. Minusy to na pewno dziwne zawieszenia, ekran mógł by być bardziej czuły, no a obsługa przeglądarki to jak operacja na otwartym sercu
    przy pomocy dłuta i młotka

  • 0

    34. ~^taki tam jeden^  2015-01-02 20:24:07  host: 195.191.162.128

    Wg. mnie największym problemem jest to że nie ma androida :P

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-175-236.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet