Telekomunikacja jak na dłoni






SimPlus-przekazywanie połączeń

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderatorzy: thonka, Pawrzes, darkangel, Kaczy, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

SimPlus-przekazywanie połączeń

Postprzez dawid_wj » 23 wrz 2006, o 07:11

Witam

Czy ktoś orientuje się czy w Sim Plusie można uruchomić usługę przekazywania połączeń. Próbowałem to uruchomić, ale wyskakiwał mi błąd ze "odpowiedź sieci nierozpoznana" czy cos takiego :?
[you] daj 5-taka

http://www.polskajazda.pl --> pokaż czym jeździsz

http://polskajazda.pl/Profil,Simson,S,51,Fiat,Brava/2583 -moje fury
dawid_wj
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 29
Dołączył(a): 6 maja 2006, o 12:18
Lokalizacja: Książ Wlkp.
Model telefonu: NOKIA E50, 6822a
Sieć: Plus GSM

Postprzez kosaz » 23 wrz 2006, o 07:48

mozna uruchomic ja tak robilem niedawno z abo na simplusa i odwrotnie. muszisz zmienic czas w opcjach przekazania polaczen w swoim fonie na 30 sekund nastepnie wybrac numer np.+48 60xxxxxxx gdzie x jest numerem przekazanym jak masz inne numery np +48601 100 155 czyli usluga kto dzwonil to musisz skasowac ten numer i w miejsce niego wpuisac swoj numer pamietajac o [+48]
kosaz
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 664
Dołączył(a): 27 maja 2006, o 07:58
Lokalizacja: bialystok
Model telefonu: SAMSUNG CORBY; N 3510i; SAMSUNG C260
Sieć: PLUS ABO, OA55<IDEA>

Postprzez Aserto » 23 wrz 2006, o 08:07

W prepaidach nie ma usługi przekierowań. Identycznie jest w mixach.
Aserto
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 56
Dołączył(a): 5 paź 2005, o 09:08

Postprzez kosaz » 23 wrz 2006, o 08:28

Aserto nie wiem jak u ciebie ale u mnie w popie simplusie erze fun taktaku heyah samysch swoich to sa jak wiadomo wszystkie prepaidy :) da sie zrobic przekierowanie czesto to robie
kosaz
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 664
Dołączył(a): 27 maja 2006, o 07:58
Lokalizacja: bialystok
Model telefonu: SAMSUNG CORBY; N 3510i; SAMSUNG C260
Sieć: PLUS ABO, OA55<IDEA>

Postprzez Kaczy » 23 wrz 2006, o 10:09

kosaz napisał(a):Aserto nie wiem jak u ciebie ale u mnie w popie simplusie erze fun taktaku heyah samysch swoich to sa jak wiadomo wszystkie prepaidy :) da sie zrobic przekierowanie czesto to robie


Aż wziąłem pop`a i sprawdziłem tylko po to, żeby się utwierdzić.
Wyskoczył błąd: "W tej chwili nie dozwolone".

W pełni popieram zdanie Asetro.
[center] ...::: Made for loneliness :::... [/center]
Kaczy
-#Junior Admin
-#Junior Admin
Avatar użytkownika
 
Posty: 4618
Dołączył(a): 30 lis 2005, o 19:05
Lokalizacja: Szczecin/Białogard
Model telefonu: LG Swift Black, BB 9900
Sieć: Orange

Postprzez Animatter » 23 wrz 2006, o 12:08

W Tak Taku jest i działa.
Animatter
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika
 
Posty: 292
Dołączył(a): 30 cze 2006, o 18:40
Lokalizacja: Polska
Model telefonu: iPhone 5, Samsung Solid
Sieć: Play na Kartę, Play Fresh

Postprzez ganc2 » 23 wrz 2006, o 16:00

kosaz napisał(a):W Tak Taku jest i działa.

To prawda
DREDY NA TERENIE CAŁEJ POLSKI - KONTAKT PW!
ganc2
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 532
Dołączył(a): 1 lip 2006, o 13:18
Lokalizacja: Kołobrzeg
Model telefonu: Blackberry 9700
Sieć: Virgin Mobile & Heyah

Postprzez dawid_wj » 23 wrz 2006, o 16:33

próbowałem sposobu kosaza i wyskoczył mi komunikat zapytanie niekompletne
To w koncu da sie to jakos zrobic?? Qrde potrzebowal bym tej funkcji :?
[you] daj 5-taka

http://www.polskajazda.pl --> pokaż czym jeździsz

http://polskajazda.pl/Profil,Simson,S,51,Fiat,Brava/2583 -moje fury
dawid_wj
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 29
Dołączył(a): 6 maja 2006, o 12:18
Lokalizacja: Książ Wlkp.
Model telefonu: NOKIA E50, 6822a
Sieć: Plus GSM

Postprzez silver » 23 wrz 2006, o 17:40

Jesli chodzi o przekazywanie rozmowy to w simplusie sie nie da tego zrobić i nawet gdzieś na stronie simplusa to pisze ale nie pamiętam gdzie.

Zadajcie to pytanie Agatce. Agatka wie wszystko :-D
silver
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 39
Dołączył(a): 13 lut 2006, o 15:21
Lokalizacja: z Polski
Model telefonu: 6020
Sieć: Heyah i stary dobry POP

Postprzez D@rio » 24 wrz 2006, o 15:35

w SIMPLUS-ie nie da się uruchomić PRZEKAZYWANIA POŁĄCZEŃ :!: Jedynym wyjątkiem, pre-paid'em jest Era TakTak gdzie taka usługa jest świadczona użytkownikom....
Obrazek
D@rio
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 9162
Dołączył(a): 4 sie 2005, o 11:22
Lokalizacja: Lublin
Model telefonu: Samsung D900i / Samsung Z400 / Nokia N70 / Nokia 6822
Sieć: Era Biznes / Plus

Postprzez lunatik » 27 mar 2011, o 10:31

A wie ktoś jak jest obecnie?
Korzystam z dwóch telefonów.
Z simplusa do odbierania (większość rodziny jest w plusie) i z Playa to dzwonienia i nie zawsze chce mi się nosić oba.
Zostaje więc albo przekierowanie gdy nie odbieram przez np. 15 s. albo coś co by mnie informowało via SMS o tym że ktoś dzwonił na plusa (nigdzie nie mogłem znaleźć ani takowej usług ani aplikacji)
lunatik
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 104
Dołączył(a): 24 gru 2010, o 16:18
Lokalizacja: skarland
Model telefonu: N95
Sieć: simplus

Postprzez o3134happiness » 9 kwi 2011, o 15:42

W Play Fresh i w Era Tak Tak można ustawić przekierowanie połączeń na inny numer.
W MixPlus nie można.
Takie są moje doświadczenia.
o3134happiness
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 11 lis 2010, o 14:58
Lokalizacja: Lublin


Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: pakierhakierxd i 6 gości