Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[6310i]Zapisywanie kontaktow jednoczesnie na telefonie i SIM
Autor Wiadomość
ulmoz 
Cichy Czytelnik


Model telefonu: 6310
Posty: 51
Skąd: lubartow
Wysłany: 2006-08-25, 14:09   [6310i]Zapisywanie kontaktow jednoczesnie na telefonie i SIM

Witam.

Czy jest taka mozliwosc, aby w Nokii 6310i zapisywac kontakty jednoczesnie na telefonie i na karcie SIM, lub chociazby te kontakty ktore sa zapisane na telefonie przeniesc na karte SIM?

W chwili obecnej wyglada to tak:
1. Jesli wybiore pamiec telefonu na "karta SIM" to wszystkie kontakty zapisywane sa na sim, ale w ksiazce telefonicznej rowniez mam tylko te ktore zapisane sa na sim (tych na telefonie nie pokazuje).
2. Jesli wybiore "telefon" to analogiczna sytuacja, z tym ze widze kontakty jedynie na telefonie, zapisuje je na telefonie, a tych z sim nie pokazuje.
3. Jesli ustawie na "Karta SIM i telefon" to kontakty odczytywane sa z telefonu i sim, ale zapisywane tylko na telefonie.

Moje pytanie dotyczy opcji nr 3 :) Czy jest mozliwosc jednoczesnego zapisywania na telefonie i na sim, a nie tylko na telefonie?
 
     
tomico 
Ekonom :D



Model telefonu: NOKIA 5800, NOKIA 6680
Sieć: PLAY PL
Pomógł: 109 razy
Posty: 2953
Skąd: KATOWICE
Wysłany: 2006-08-25, 14:13   

Można zapisać na karcie sim a potem przenieść na telefon, albo np. pokopiuj te kontakty tak aby na sim i telefonie byly te same i dasz sobie zeby np. wyświetlał z sim i będziesz miał wszystkie kontakty, zapisywać też będą się na sim.
 
 
     
ulmoz 
Cichy Czytelnik


Model telefonu: 6310
Posty: 51
Skąd: lubartow
Wysłany: 2006-08-25, 14:27   

OK. Juz to znalazlem i zrobilem :) Dzieki za pomoc.

Pozdr.
 
     
tomico 
Ekonom :D



Model telefonu: NOKIA 5800, NOKIA 6680
Sieć: PLAY PL
Pomógł: 109 razy
Posty: 2953
Skąd: KATOWICE
Wysłany: 2006-08-25, 14:29   

A może połączysz 6310i z komputerem i w komputerze sobie uporządkujesz kontakty, tak będzie najłatwiej??

[ Dodano: 2006-08-25, 14:30 ]
No to bardzo dobrze, nie ma za co :D
 
 
     
Mazik 
Obserwator


Model telefonu: Motorola V500, Nokia 6310i
Sieć: Sim+, POP
Posty: 2
Skąd: z nikąd
Wysłany: 2006-09-07, 19:09   

Z telefonu do karty sim mi sie tez udało bez problemu przeniesc, ale z karty sim na telefon mam problem - musze wszystkie wpisy pojedynczo przenosic, czy jest mozliwosc zrobienia to w ten sam sposob jak z telefonu do sim, czyli od razu calosc przerzucic ?
 
     
jacguszi 
Zapalony dyskutant



Model telefonu: N6220C C510 N6233 Elm
Sieć: mbank play
Pomógł: 15 razy
Posty: 341
Skąd: #31#
Wysłany: 2006-09-10, 00:24   

Powinieneś mieć tam opcje "pojedynczo" i "wszystko".Użyj opcji "kopiuj wszystko" i skopiujesz wpisy z karty do telefonu.
 
     
Mazik 
Obserwator


Model telefonu: Motorola V500, Nokia 6310i
Sieć: Sim+, POP
Posty: 2
Skąd: z nikąd
Wysłany: 2006-09-10, 00:29   

jest cos takiego "zachowaj oryginal" "przenies oryginal" i jakos to w druga strone nie chce chulac, ale skoro mowisz ze powinno to musze poprobowac :smt011
 
     
jacguszi 
Zapalony dyskutant



Model telefonu: N6220C C510 N6233 Elm
Sieć: mbank play
Pomógł: 15 razy
Posty: 341
Skąd: #31#
Wysłany: 2006-09-10, 17:23   

Po koleji albo po szynach: Spis telefonów>kopiuj>z karty sim do pamięci telefonu>wszystko ."Zachowaj oryginał" kopiujesz tylko "przenieś oryginał" przenosisz kontakt i na sim już go nie będziesz miał.Jeżeli masz inaczej u siebie to widocznie masz inną starszą wersję softu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK