Telekomunikacja jak na dłoni






[6310i]Zapisywanie kontaktow jednoczesnie na telefonie i SIM

Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Nokia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderatorzy: kowcio, castagnet, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[6310i]Zapisywanie kontaktow jednoczesnie na telefonie i SIM

Postprzez ulmoz » 2006-08-25, 14:09

Witam.

Czy jest taka mozliwosc, aby w Nokii 6310i zapisywac kontakty jednoczesnie na telefonie i na karcie SIM, lub chociazby te kontakty ktore sa zapisane na telefonie przeniesc na karte SIM?

W chwili obecnej wyglada to tak:
1. Jesli wybiore pamiec telefonu na "karta SIM" to wszystkie kontakty zapisywane sa na sim, ale w ksiazce telefonicznej rowniez mam tylko te ktore zapisane sa na sim (tych na telefonie nie pokazuje).
2. Jesli wybiore "telefon" to analogiczna sytuacja, z tym ze widze kontakty jedynie na telefonie, zapisuje je na telefonie, a tych z sim nie pokazuje.
3. Jesli ustawie na "Karta SIM i telefon" to kontakty odczytywane sa z telefonu i sim, ale zapisywane tylko na telefonie.

Moje pytanie dotyczy opcji nr 3 :) Czy jest mozliwosc jednoczesnego zapisywania na telefonie i na sim, a nie tylko na telefonie?
ulmoz
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 51
Dołączył(a): 2006-07-06, 22:05
Lokalizacja: lubartow

Postprzez tomico » 2006-08-25, 14:13

Można zapisać na karcie sim a potem przenieść na telefon, albo np. pokopiuj te kontakty tak aby na sim i telefonie byly te same i dasz sobie zeby np. wyświetlał z sim i będziesz miał wszystkie kontakty, zapisywać też będą się na sim.
Avatar użytkownika
tomico
-#
-#
 
Posty: 2953
Dołączył(a): 2005-08-11, 09:59
Lokalizacja: KATOWICE

Postprzez ulmoz » 2006-08-25, 14:27

OK. Juz to znalazlem i zrobilem :) Dzieki za pomoc.

Pozdr.
ulmoz
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 51
Dołączył(a): 2006-07-06, 22:05
Lokalizacja: lubartow

Postprzez tomico » 2006-08-25, 14:29

A może połączysz 6310i z komputerem i w komputerze sobie uporządkujesz kontakty, tak będzie najłatwiej??

[ Dodano: 2006-08-25, 14:30 ]
No to bardzo dobrze, nie ma za co :D
Avatar użytkownika
tomico
-#
-#
 
Posty: 2953
Dołączył(a): 2005-08-11, 09:59
Lokalizacja: KATOWICE

Postprzez Mazik » 2006-09-07, 19:09

Z telefonu do karty sim mi sie tez udało bez problemu przeniesc, ale z karty sim na telefon mam problem - musze wszystkie wpisy pojedynczo przenosic, czy jest mozliwosc zrobienia to w ten sam sposob jak z telefonu do sim, czyli od razu calosc przerzucic ?
Mazik
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2006-09-07, 18:44
Lokalizacja: z nikąd

Postprzez jacguszi » 2006-09-10, 00:24

Powinieneś mieć tam opcje "pojedynczo" i "wszystko".Użyj opcji "kopiuj wszystko" i skopiujesz wpisy z karty do telefonu.
Avatar użytkownika
jacguszi
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 341
Dołączył(a): 2006-01-24, 19:18
Lokalizacja: #31#

Postprzez Mazik » 2006-09-10, 00:29

jest cos takiego "zachowaj oryginal" "przenies oryginal" i jakos to w druga strone nie chce chulac, ale skoro mowisz ze powinno to musze poprobowac :smt011
Mazik
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2006-09-07, 18:44
Lokalizacja: z nikąd

Postprzez jacguszi » 2006-09-10, 17:23

Po koleji albo po szynach: Spis telefonów>kopiuj>z karty sim do pamięci telefonu>wszystko ."Zachowaj oryginał" kopiujesz tylko "przenieś oryginał" przenosisz kontakt i na sim już go nie będziesz miał.Jeżeli masz inaczej u siebie to widocznie masz inną starszą wersję softu.
Avatar użytkownika
jacguszi
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 341
Dołączył(a): 2006-01-24, 19:18
Lokalizacja: #31#


Powrót do Nokia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron