• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #678333  autor: colombo
 28 lis 2013, 19:51
Witam
Od razu zaznaczam, że nie mam zamiaru robić żadnych "byznesów", tylko jest mi ta informacja potrzebna.
Z których starterów (jakich sieci) normalnie kupionych w kiosku (nie jakieś promocyjne czy darmowe) można od razu wysłać sms premium, czy zadzwonić na jakiś płatny nr?
O Play znalazłem, że wcześniej trzeba doładować, ale o innych opach jakoś nie mam jednoznacznych informacji.
Czyli po prostu, czy blokada antyfraudowa dotyczy wszystkich operatorów?

#678346  autor: pipawolowa
 28 lis 2013, 20:49
W Orange bez problemu sms Premium czy połączenie o podwyższonej opłacie działa na świeżym starterze, w plusie tez powinno być ok.

"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein

#678364  autor: słoneczny
 28 lis 2013, 21:52
Z tego co pamiętam to T-mobile zastrzega, że może nie wpuścić na premium bez doładowania.
Ale nie jest to typowy zakaz, tylko info, że zastrzegają sobie taką opcję w razie nadużyć.

#678368  autor: yul69
 28 lis 2013, 22:02
Ja z Playa wysyłałem sms premium na 70xx.
Z RBM nie da rady bez doładowania.

#678393  autor: słoneczny
 28 lis 2013, 22:56
No chyba produkcja startera i jego dystrybucja też kosztuje, więc rozumiem, że op domaga się doładowania do startera. Wtedy kasa z doładowania, jakiś czas pracuje na lokacie.

Z mojej strony na sms-y premium polecam Virgin Mobile. 50% gratis do doładowania po rejestracji w klubie Virgin. (pewne do końca roku). Środki idą na konto główne.

SMS Premium jest średnio o 30% tańszy.

To już zaczyna się opłacać.

#678407  autor: DaveX
 29 lis 2013, 00:22
słoneczny pisze:Z mojej strony na sms-y premium polecam Virgin Mobile.
Problem w tym, że w Virgin Mobile na 'świeżych' starterach też jest blokada na SMS Premium.
Kupiłem startówkę za 8 zł, włączyłem, okazała się niepotrzebna i nawet nie mogłem wydać kasy z konta na płatne SMSy.

Gdzieś wyczytałem, że w VM trzeba przekroczyć próg doładowań, bodajże 50 zł, dopiero wtedy można wysyłać SMSy Premium.

Za to mogę potwierdzić. W Orange takich problemów nie ma 8)

#678443  autor: colombo
 29 lis 2013, 10:44
Ok, dzięki za informacje - nie widzę możliwości kliknięcia jakiegoś "pomógł".
Jeśli chodzi o VM to widocznie to się zmieniło, bo gdzieś widziałem jak ktoś cytował starszy regulamin tego bonusu 50%, gdzie zabronione było wykorzystywanie tych środków na premium. Regulamin się zmieniał, w najnowszym nie jest to zabronione, a skoro sprawdzone w praktyce to wszystko jasne.
Na marginesie, jeśli VM zlikwiduje +50% to stracą swój największy atut wg mnie.

#678447  autor: piotras
 29 lis 2013, 10:49
DaveX pisze: Gdzieś wyczytałem, że w VM trzeba przekroczyć próg doładowań, bodajże 50 zł, dopiero wtedy można wysyłać SMSy Premium.
Wystarczy doładować dowolną kwotą, nawet 5zł...

#678449  autor: artix
 29 lis 2013, 10:55
DaveX pisze:Gdzieś wyczytałem, że w VM trzeba przekroczyć próg doładowań, bodajże 50 zł, dopiero wtedy można wysyłać SMSy Premium.
Ale tylko 30 lutego, w pozostałe dni wysoki próg pięciozłotowego doładowania wystarczy.

#678455  autor: max4max
 29 lis 2013, 11:10
Z plusa można od razu (przynajmniej do tej pory tak było).

#678460  autor: DaveX
 29 lis 2013, 11:30
artix, może kiedyś dożyje do 30 lutego i to sprawdzę.

piotras, artix, dzięki za wyprowadzenie z błędu :wink:

#678641  autor: Robaas
 30 lis 2013, 00:37
podepnę się pod temat, potrzebuje wysłać kilka smsów premium, szukam startera/oferty która mi to umożliwi najtaniej, czyli takiej gdzie bonusy za doładowanie są największe i do wydania na wszystko. Już czytałem wyżej, że VM tylko po doładowaniu za min 5 zł, do tego po rejestracji dodatkowo 50% dostaję. Aktualnie też jest promocja na doładowania Orange gdzie podwajają 2 doładowanie taką samą kwotą, też z tego co czytałem ląduje na konto główne i jest do wykorzystania na wszystko. Czy są jakieś inne warianty? podwójne doładowania itp?
z góry dziękuję

#678700  autor: Precelos
 30 lis 2013, 11:12
Calm7 pisze:Nie rozumiem tej blokady antyfraud.. Jak ktoś wydał 5zł na starter, to ma prawo wydać na co chce te 5zł, a nie jakieś blokady..
taki starter w hurcie koszuje 2-2,5 zl
samemu mozna obliczyc ile opek jest w plecy

Obrazek