• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #591395  autor: alkonauta
 27 paź 2012, 17:18
Z tego numeru wyslano mi smsa o trzesci: Teraz od T-MOBILE dostajesz BONUS za staz w sieci az 100 darmowych minut do wszystkich sieci. Uaktywnij bonus smsem, jak? Wpisz w tresc smsa: KDW. MINUTA wszstyko wyslij na BEZPLATNY numer 92555 wiecej informacji na www.t-mobile.pl

Zaraz wysylam zgloszenie do T-Mobile, niech tez cos z tym zrobia.

#591399  autor: Andrzej311
 27 paź 2012, 17:52
Zgłoś to na policje bo w t-mobile nic nie zrobią.

#591447  autor: ciekawy
 27 paź 2012, 22:14
T chyba też może zgłosić na Policje.

#592044  autor: Espi
 30 paź 2012, 14:22
Podobna próba wyłudzenia na wyłanie wysokopłatnego smsa miała miejsce również w Plusie, możesz to samodzielnie zgłosić na policję jak i do operatora gdzie jest zgłaszane to jako nadużycie i operator również podejmuje odpowiednie działania w danej sprawie.

#592049  autor: PalonyLolek
 30 paź 2012, 14:53
Wrzuciłem go na "bęben", niezarejestrowany prepaid w Play, zwykły starter za 5zł, wykupione smsy do wszystkich sieci w ramach pakietu, co ciekawe wysyła smsy teraz głównie do Plusa z częstotliwością 1 sms co 5 sekund...

#592060  autor: hibernator
 30 paź 2012, 15:20
Czyli program. Poleci pewnie niedługo blokada i tyle ;)

#592202  autor: boczi
 31 paź 2012, 02:42
Pewnie zdąży zarobić

#592206  autor: PalonyLolek
 31 paź 2012, 03:15
boczi pisze:Pewnie zdąży zarobić
Od razu wysłałem zgłoszenie, powinni go zablokować w przeciągu 24h. Kupi pewnie kolejny starter i cyrk zacznie od nowa.

#592210  autor: Sig
 31 paź 2012, 06:35
Koniecznie zgłoszenie do T-Mobile, z treścią SMS, numerem nadawcy i godziną.
Jeżeli masz czas i chcesz, to powinno się tez takie coś zgłosić na policję. Dlaczego? T-Mobile ma ograniczone możliwości, mogą (i pewnie to zrobią) zablokować numer. Nie wiem, czy mają instrumenty dotrzeć do operatora numeru premium (czy to jest np. Dotpay, czy kto tam), bo tylko tak można dotrzeć do złodzieja. On wyłudza pieniądze na swój konkretny wykupiony numer premium+hasło, zatem musiał podać wtedy jakiekolwiek dane. Może prawdziwe, może słupa, nie wiadomo. Wtedy takie Dotpay, mógłby mu zablokować konto za złamanie regulaminu. Nie czytałem, ale na pewno wprowadzanie w błąd jest jego przekroczeniem. Firma mogłaby też mu dać "bana" na umowy w przyszłości. Rola Policji byłaby bardzo podobna, tylko pozostaje pytanie czy im by się chciało pójść tropem za pieniędzmi. Jak masz czas - zgłaszaj też do nich, czasem jednak wykazują inicjatywę, bo to naprawdę prosta sprawa (możesz podopwiedzieć jak ją załatwić) i mogą sobie poprawić statystyki. Problemem może być niska kwota wyłudzenia, ale z drugiej strony - jest przesłanka masowości czynu, bo kto wie ile setek/tysięcy ludzi to dostało.
Najgorsze jest to, że wielu się natnie...

[ Dodano: 2012-10-31, 06:38 ]
Dodam, że to prefiks Play, jak również wjakiejsieci.pl pokazuje Play, zatem zgłoszenie:
T-Mobile (bo ich klientów chcą wkręcić)
Play (bo to ich numer wykorzystywany jest do oszustwa)
Policja (ma największe możliwości)

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#592237  autor: mi80
 31 paź 2012, 11:30
Dlaczego nikt nie napisze, kto ma zarobić na tym oszustwie?

Nr 92555 jest z puli Avantis S.A., może warto to do nich zgłosić. Wątpię, by oszustem byli oni, pewnie komuś ten nr wynajęli - a wiedzą komu.

#592253  autor: PalonyLolek
 31 paź 2012, 13:21
Sig, i mi80, już wczoraj od razu jak pojawiła się taka informacja na forum zgłosiłem sprawę na odpowiedni dział, dziś już numer powinien mieć blokadę, od strony Play tyle mogę zrobić.

#592264  autor: Blank
 31 paź 2012, 14:34
mi80 pisze:Dlaczego nikt nie napisze, kto ma zarobić na tym oszustwie?

Nr 92555 jest z puli Avantis S.A., może warto to do nich zgłosić. Wątpię, by oszustem byli oni, pewnie komuś ten nr wynajęli - a wiedzą komu.
Dodam, że warto to zgłosićdo firmy Avantis (system JustPay), gdyż w takim wypadku oszust nie powinien otrzymać pieniędzy za osoby, które naciągnął, a kod Premium powinien zostać odcięty.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#592266  autor: rev
 31 paź 2012, 14:40
Witam,

Wczoraj serwis tego oszusta został zablokowany.
Poszkodowane osoby moga się również zgłaszać poprzez [email protected]

W przypadku, gdyby ktoś z was trafił na tego typu serwisy na naszych numerach proszę o ich zgłaszanie również do nas, abyśmy mogli szybko reagować.

Pozdrawiamy

Avantis Team