Telekomunikacja jak na dłoni






[Orange] Czy wymiana sim karty jest płatna?

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[Orange] Czy wymiana sim karty jest płatna?

Postprzez dzordzo » 18 wrz 2012, o 14:57

Czy wymiana źle działającej sim karty w prepaid w orange jest płatna?
Ostatnio edytowano 18 sty 2014, o 22:42 przez dzordzo, łącznie edytowano 1 raz
dzordzo
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 49
Dołączył(a): 21 wrz 2011, o 14:34
Lokalizacja: Wa-wa
Sieć: Play, Virgin mobile i Orange

 

Postprzez Kryniczanin » 18 wrz 2012, o 15:35

Musisz udowodnić że źle działa. Same słowa że źle nie wystarczą.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3688
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 21:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP9L
Sieć: W4 i dziewica

 

Postprzez dzordzo » 18 wrz 2012, o 17:16

Kryniczanin napisał(a):Musisz udowodnić że źle działa. Same słowa że źle nie wystarczą.


Sprawa wygląda tak że telefon to Dual sim co jakiś czas nie widzi sim-a orange gdzie drugi cały czas jest aktywny. Wystarczy zresetować telefon by ponownie widział obydwa simy. Zdarzyło mi się tak już cztery razy i ciężko przewidzieć kiedy nastąpi ten następny raz. Piszesz że muszę udowodnić, czyli co mam czekać w salonie orange aż to nastąpi?
dzordzo
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 49
Dołączył(a): 21 wrz 2011, o 14:34
Lokalizacja: Wa-wa
Sieć: Play, Virgin mobile i Orange

 

Postprzez Edmund » 18 wrz 2012, o 19:59

W salonach partnerskich mogą Ciebie odesłać do salonu firmowego gdzie mają czytniki SIM i najpewniej sprawdzą Ci czy karta działa czy nie.
Bo dla nich źle działająca karta to jest karta źle działająca w czytniku.
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.


Autor postu otrzymał pochwałę
Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
Edmund
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1426
Dołączył(a): 17 sty 2012, o 19:30
Lokalizacja: Chorzów
Pochwały: 63
Model telefonu: SE J220i, Nokia 5130XM, LG Nexus 4
Sieć: Orange, Play i inni

 

Postprzez dzordzo » 18 wrz 2012, o 20:33

Edmund napisał(a):W salonach partnerskich mogą Ciebie odesłać do salonu firmowego gdzie mają czytniki SIM i najpewniej sprawdzą Ci czy karta działa czy nie.
Bo dla nich źle działająca karta to jest karta źle działająca w czytniku.
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.

Ok. Dziękuje, o taką odpowiedz mi chodziło.
dzordzo
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 49
Dołączył(a): 21 wrz 2011, o 14:34
Lokalizacja: Wa-wa
Sieć: Play, Virgin mobile i Orange

 

Postprzez Cage » 21 wrz 2012, o 19:17

Edmund napisał(a):A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.


Ciekawe, czy w Orange wymiana karty SIM z normalnej na microSIM, to też koszt 25zł, bo Play za darmo wtedy wymieniają z dużej na małą.
W play, też za darmo otrzymuje się duplikat karty SIM, gdy karta źle działa lub został uszkodzona, albo został skradziona razem z telefonem.
Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM
Cage
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 680
Dołączył(a): 7 lut 2008, o 20:33
Lokalizacja: Wielkopolska
Pochwały: 2
Model telefonu: NOKIA 5310 XpressMusic
Sieć: Play RWK, Nju mobile na kartę

 

Postprzez sosen » 21 wrz 2012, o 19:23

Cage napisał(a):
Edmund napisał(a):A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.


Ciekawe, czy w Orange wymiana karty SIM z normalnej na microSIM, to też koszt 25zł, bo Play za darmo wtedy wymieniają z dużej na małą.
W play, też za darmo otrzymuje się duplikat karty SIM, gdy karta źle działa lub został uszkodzona, albo został skradziona razem z telefonem.


wymiana ze zwykłej na mikro to tez koszt 25 zł
sosen
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 578
Dołączył(a): 16 cze 2010, o 18:57
Lokalizacja: LUBLIN
Pochwały: 18
Model telefonu: Nokia Lumia 920/iPad 2/Sony Xperia Z
Sieć: ORANGE

 

Postprzez babeo » 17 sty 2014, o 11:11

Czy w Orange przy wymianie kart (standard) na nową można dostać taką, która docelowo w przyszłości będzie można wyłamać micro? Czy wymieniają tylko standard na standard lub standard na mikro.
babeo
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 5490
Dołączył(a): 19 paź 2006, o 19:20
Pochwały: 66

 

Postprzez Morvius » 17 sty 2014, o 11:15

z tego co mi wiadomo to wymieniają na taki typ o jaki poprosimy w punkcie
Klasyczny obserwator wątku. :smt006
Morvius
Junior Admin
Junior Admin
Avatar użytkownika
 
Posty: 2913
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 12:12
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 87
Model telefonu: Samsung S7 EDGE; Huawei P9
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel

 

Postprzez Flash999 » 17 sty 2014, o 21:35

Wymienią najprawdopodobniej teraz na białe karty z możliwością wyłamania micro. Nano chyba też można dostać.
Flash999
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1507
Dołączył(a): 13 sie 2012, o 13:59
Lokalizacja: Lipsk | Łomża
Pochwały: 48

 

Postprzez przemo_one » 18 sty 2014, o 15:29

Które karty, to te na których można wyłączyć pin? Czy w przypadku oferty Zetafon trzeba osobno płacić, czy za wymianę zabiorą z konta?
VETO
przemo_one
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 90
Dołączył(a): 30 lis 2013, o 10:48
Lokalizacja: z Internetu
Model telefonu: Moto E2 LTE
Sieć: Play

 

Postprzez Morvius » 19 sty 2014, o 13:56

Pierwsze słyszę, że na karcie sim nie da się wyłączyć kodu pin. Poza tym wymiany kart w abonamentowych ofertach zwykle są darmowe lub za jakieś symboliczne opłaty ( od piątku w play za 5zł bez znaczenia czy pre-paid czy post-paid)
Klasyczny obserwator wątku. :smt006
Morvius
Junior Admin
Junior Admin
Avatar użytkownika
 
Posty: 2913
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 12:12
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 87
Model telefonu: Samsung S7 EDGE; Huawei P9
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel

 

Postprzez kerim36 » 19 sty 2014, o 14:00

Morvius napisał(a):Pierwsze słyszę, że na karcie sim nie da się wyłączyć kodu pin

to ja Ci to tylko potwierdze
tylko konkretne HLR maja opcje wylaczenia pin, a reszte ponoc mozna wylaczyc zdalnie po napisaniu pisma do orange, ale to jest niepotwierdzona przezemnie informacja
Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
kerim36
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2151
Dołączył(a): 4 lip 2009, o 16:25
Lokalizacja: Podbeskidzie
Pochwały: 108
Model telefonu: Lumia 532
Sieć: Orange i Virgin

 

Postprzez orson_dzi » 19 sty 2014, o 15:39

babeo napisał(a):Czy w Orange przy wymianie kart (standard) na nową można dostać taką, która docelowo w przyszłości będzie można wyłamać micro?

Nie wiem, czy w ogóle są już teraz dostępne jakieś inne.
kerim36 napisał(a):tylko konkretne HLR

Nie HLR, a typ karty. Bodajże na STK nie można, ale nigdy tego nie mogę zapamiętać.
Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
orson_dzi
TELEPOLIS.PL
TELEPOLIS.PL
Avatar użytkownika
 
Posty: 19121
Dołączył(a): 21 sty 2008, o 23:08
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 127
Model telefonu: Xiaomi Mi5
Sieć: njubaj Oranz

 

Postprzez Morvius » 19 sty 2014, o 16:16

czyli jednak coś jest na rzeczy, no nie wiedziałem. a konkretniej? bo już się pogubiłem w tych skrótach, i który skrót co też oznacza?
Klasyczny obserwator wątku. :smt006
Morvius
Junior Admin
Junior Admin
Avatar użytkownika
 
Posty: 2913
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 12:12
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 87
Model telefonu: Samsung S7 EDGE; Huawei P9
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel

Następna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Johnny, maker3 i 11 gości