•  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[Orange] Czy wymiana sim karty jest płatna?
Autor Wiadomość
dzordzo 
Nowicjusz



Sieć: Play, Virgin mobile i Orange
Posty: 49
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2012-09-18, 15:57   [Orange] Czy wymiana sim karty jest płatna?

Czy wymiana źle działającej sim karty w prepaid w orange jest płatna?
Ostatnio zmieniony przez Kaczy 2014-01-18, 22:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Kryniczanin 
Smerf Maruda :-)



Model telefonu: Dużo tego :-)
Sieć: Dużo tego :-)
Pomógł: 36 razy
Posty: 1083
Skąd: Krynica Zdrój
Wysłany: 2012-09-18, 16:35   

Musisz udowodnić że źle działa. Same słowa że źle nie wystarczą.
_________________
Pasjonatów Kolei zapraszam na

http://kolejowe-sprawy.pl
 
     
dzordzo 
Nowicjusz



Sieć: Play, Virgin mobile i Orange
Posty: 49
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2012-09-18, 18:16   

Kryniczanin napisał/a:
Musisz udowodnić że źle działa. Same słowa że źle nie wystarczą.


Sprawa wygląda tak że telefon to Dual sim co jakiś czas nie widzi sim-a orange gdzie drugi cały czas jest aktywny. Wystarczy zresetować telefon by ponownie widział obydwa simy. Zdarzyło mi się tak już cztery razy i ciężko przewidzieć kiedy nastąpi ten następny raz. Piszesz że muszę udowodnić, czyli co mam czekać w salonie orange aż to nastąpi?
 
     
Edmund 


Model telefonu: SE J220i, Nokia 5130XM, LG Nexus 4
Sieć: Orange, Play i inni
Pomógł: 63 razy
Posty: 1379
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2012-09-18, 20:59   

W salonach partnerskich mogą Ciebie odesłać do salonu firmowego gdzie mają czytniki SIM i najpewniej sprawdzą Ci czy karta działa czy nie.
Bo dla nich źle działająca karta to jest karta źle działająca w czytniku.
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.
_________________
Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
 
     
dzordzo 
Nowicjusz



Sieć: Play, Virgin mobile i Orange
Posty: 49
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2012-09-18, 21:33   

Edmund napisał/a:
W salonach partnerskich mogą Ciebie odesłać do salonu firmowego gdzie mają czytniki SIM i najpewniej sprawdzą Ci czy karta działa czy nie.
Bo dla nich źle działająca karta to jest karta źle działająca w czytniku.
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.

Ok. Dziękuje, o taką odpowiedz mi chodziło.
 
     
Cage 
Zapalony dyskutant



Model telefonu: NOKIA 5310 XpressMusic
Sieć: Play, Orange, Plus
Pomógł: 2 razy
Posty: 384
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2012-09-21, 20:17   

Edmund napisał/a:
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.


Ciekawe, czy w Orange wymiana karty SIM z normalnej na microSIM, to też koszt 25zł, bo Play za darmo wtedy wymieniają z dużej na małą.
W play, też za darmo otrzymuje się duplikat karty SIM, gdy karta źle działa lub został uszkodzona, albo został skradziona razem z telefonem.
_________________
Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM
 
 
     
sosen 
Spamer ;)



Model telefonu: Nokia Lumia 920/iPad 2/Sony Xperia Z
Sieć: ORANGE
Pomógł: 18 razy
Posty: 546
Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2012-09-21, 20:23   

Cage napisał/a:
Edmund napisał/a:
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.


Ciekawe, czy w Orange wymiana karty SIM z normalnej na microSIM, to też koszt 25zł, bo Play za darmo wtedy wymieniają z dużej na małą.
W play, też za darmo otrzymuje się duplikat karty SIM, gdy karta źle działa lub został uszkodzona, albo został skradziona razem z telefonem.


wymiana ze zwykłej na mikro to tez koszt 25 zł
 
 
     
babeo 



Model telefonu: Samung Galaxy S II Plus / Galaxy TAB 2 / Ace 2 / LG L5 II
Sieć: Orange / Plus
Pomógł: 66 razy
Posty: 3622
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-01-17, 11:11   

Czy w Orange przy wymianie kart (standard) na nową można dostać taką, która docelowo w przyszłości będzie można wyłamać micro? Czy wymieniają tylko standard na standard lub standard na mikro.
 
     
Morvius 
The rest is silence...



Model telefonu: SGS III LTE; SGS II; SG Ace II; Nokia N95 8GB
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel
Pomógł: 77 razy
Posty: 1048
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-01-17, 11:15   

z tego co mi wiadomo to wymieniają na taki typ o jaki poprosimy w punkcie
_________________
Pomogłem? Doceń to ;) kolejnym razem ja się odwdzięcze!
 
     
Flash999 
Spamer ;)


Model telefonu: Nokia Lumia 625 LTE
Pomógł: 35 razy
Posty: 917
Skąd: Lipsk nad Biebrzą
Wysłany: 2014-01-17, 21:35   

Wymienią najprawdopodobniej teraz na białe karty z możliwością wyłamania micro. Nano chyba też można dostać.
_________________
Stacje bazowe w województwie podlaskim
 
 
     
przemo_one 
Nowicjusz


Posty: 29
Skąd: z Internetu
Wysłany: 2014-01-18, 15:29   

Które karty, to te na których można wyłączyć pin? Czy w przypadku oferty Zetafon trzeba osobno płacić, czy za wymianę zabiorą z konta?
 
     
Morvius 
The rest is silence...



Model telefonu: SGS III LTE; SGS II; SG Ace II; Nokia N95 8GB
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel
Pomógł: 77 razy
Posty: 1048
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-01-19, 13:56   

Pierwsze słyszę, że na karcie sim nie da się wyłączyć kodu pin. Poza tym wymiany kart w abonamentowych ofertach zwykle są darmowe lub za jakieś symboliczne opłaty ( od piątku w play za 5zł bez znaczenia czy pre-paid czy post-paid)
_________________
Pomogłem? Doceń to ;) kolejnym razem ja się odwdzięcze!
 
     
kerim36 


Model telefonu: Samsung d780, Iphone 4
Sieć: Aero2 + z powrotem Orange/ mBank jest be
Pomógł: 108 razy
Posty: 2055
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2014-01-19, 14:00   

Morvius napisał/a:
Pierwsze słyszę, że na karcie sim nie da się wyłączyć kodu pin

to ja Ci to tylko potwierdze
tylko konkretne HLR maja opcje wylaczenia pin, a reszte ponoc mozna wylaczyc zdalnie po napisaniu pisma do orange, ale to jest niepotwierdzona przezemnie informacja
_________________
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl


Moje rozmowy sponsorował Play, ale promocja 1zł się skończyła.
 
     
orson_dzi 
TELEPOLIS.PL
Keep ya head up.



Model telefonu: P7;Xperia M2; Cat B100; Moto G; Xperia Tipo; LG P990; C905; K770i; Nokia 3120, Siemens A51
Sieć: njubaj; Oranż
Pomógł: 1124 razy
Posty: 18093
Skąd: Wasilków
Wysłany: 2014-01-19, 15:39   

babeo napisał/a:
Czy w Orange przy wymianie kart (standard) na nową można dostać taką, która docelowo w przyszłości będzie można wyłamać micro?

Nie wiem, czy w ogóle są już teraz dostępne jakieś inne.
kerim36 napisał/a:
tylko konkretne HLR

Nie HLR, a typ karty. Bodajże na STK nie można, ale nigdy tego nie mogę zapamiętać.
_________________
Było: my400X; E250; K1; W810i; W890i; G600; N73; i550; 6300; V235; Z300i; 1600; G500; K770i, D750i@W800i, E398; KC910; KF600; B3410; i450; E8; Pixon, P1i; KM900; X10; Ch@t 355; Gleam; Wilder; U8500, Wave 533; i8510; Vivaz; C2-02; S7220; X1-01; Ace; Nokia 101; ZTE Tania; Asha 302; 303; 200; S5610;Desire C; LG L3; OT 918d; Lumia 610; Galaxy S Advance; Xperia U; Asha 306; Desire X; Xperia E; LG P970; Xperia V; Nexus 4; Xperia SP; Defy; Nokia 301; L5 II; Huawei P6; L7 II; Desire 500; Xperia M + SW2; SGS 4 + Gear; Lumia 925; MyPhone Next; Orange Reyo;

Jest: 3120, Siemens A51; C905; K770i; LG P990; Xperia Tipo; Moto G; Cat B100; Xperia M2; Huawei P7;
 
     
Morvius 
The rest is silence...



Model telefonu: SGS III LTE; SGS II; SG Ace II; Nokia N95 8GB
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel
Pomógł: 77 razy
Posty: 1048
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-01-19, 16:16   

czyli jednak coś jest na rzeczy, no nie wiedziałem. a konkretniej? bo już się pogubiłem w tych skrótach, i który skrót co też oznacza?
_________________
Pomogłem? Doceń to ;) kolejnym razem ja się odwdzięcze!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK