Telekomunikacja jak na dłoni






[Orange] Czy wymiana sim karty jest płatna?

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: Kaczy, thonka, Pawrzes, darkangel, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[Orange] Czy wymiana sim karty jest płatna?

Postprzez dzordzo » 2012-09-18, 14:57

Czy wymiana źle działającej sim karty w prepaid w orange jest płatna?
Ostatnio edytowano 2014-01-18, 22:42 przez dzordzo, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
dzordzo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 2011-09-21, 14:34
Lokalizacja: Wa-wa

Postprzez Kryniczanin » 2012-09-18, 15:35

Musisz udowodnić że źle działa. Same słowa że źle nie wystarczą.
Pasjonatów Kolei zapraszam na

http://kolejowe-sprawy.pl
Avatar użytkownika
Kryniczanin
-#
-#
 
Posty: 1247
Dołączył(a): 2010-02-27, 21:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój

Postprzez dzordzo » 2012-09-18, 17:16

Kryniczanin napisał(a):Musisz udowodnić że źle działa. Same słowa że źle nie wystarczą.


Sprawa wygląda tak że telefon to Dual sim co jakiś czas nie widzi sim-a orange gdzie drugi cały czas jest aktywny. Wystarczy zresetować telefon by ponownie widział obydwa simy. Zdarzyło mi się tak już cztery razy i ciężko przewidzieć kiedy nastąpi ten następny raz. Piszesz że muszę udowodnić, czyli co mam czekać w salonie orange aż to nastąpi?
Avatar użytkownika
dzordzo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 2011-09-21, 14:34
Lokalizacja: Wa-wa

Postprzez Edmund » 2012-09-18, 19:59

W salonach partnerskich mogą Ciebie odesłać do salonu firmowego gdzie mają czytniki SIM i najpewniej sprawdzą Ci czy karta działa czy nie.
Bo dla nich źle działająca karta to jest karta źle działająca w czytniku.
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.
Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
Edmund
-#
-#
 
Posty: 1379
Dołączył(a): 2012-01-17, 19:30
Lokalizacja: Chorzów

Postprzez dzordzo » 2012-09-18, 20:33

Edmund napisał(a):W salonach partnerskich mogą Ciebie odesłać do salonu firmowego gdzie mają czytniki SIM i najpewniej sprawdzą Ci czy karta działa czy nie.
Bo dla nich źle działająca karta to jest karta źle działająca w czytniku.
A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.

Ok. Dziękuje, o taką odpowiedz mi chodziło.
Avatar użytkownika
dzordzo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 2011-09-21, 14:34
Lokalizacja: Wa-wa

Postprzez Cage » 2012-09-21, 19:17

Edmund napisał(a):A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.


Ciekawe, czy w Orange wymiana karty SIM z normalnej na microSIM, to też koszt 25zł, bo Play za darmo wtedy wymieniają z dużej na małą.
W play, też za darmo otrzymuje się duplikat karty SIM, gdy karta źle działa lub został uszkodzona, albo został skradziona razem z telefonem.
Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM
Avatar użytkownika
Cage
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 433
Dołączył(a): 2008-02-07, 20:33
Lokalizacja: Wielkopolska

Postprzez sosen » 2012-09-21, 19:23

Cage napisał(a):
Edmund napisał(a):A wymiana karty bez większego powodu to koszt 25zł.


Ciekawe, czy w Orange wymiana karty SIM z normalnej na microSIM, to też koszt 25zł, bo Play za darmo wtedy wymieniają z dużej na małą.
W play, też za darmo otrzymuje się duplikat karty SIM, gdy karta źle działa lub został uszkodzona, albo został skradziona razem z telefonem.


wymiana ze zwykłej na mikro to tez koszt 25 zł
Avatar użytkownika
sosen
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 546
Dołączył(a): 2010-06-16, 18:57
Lokalizacja: LUBLIN

Postprzez babeo » 2014-01-17, 11:11

Czy w Orange przy wymianie kart (standard) na nową można dostać taką, która docelowo w przyszłości będzie można wyłamać micro? Czy wymieniają tylko standard na standard lub standard na mikro.
Avatar użytkownika
babeo
-#
-#
 
Posty: 3675
Dołączył(a): 2006-10-19, 19:20
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Morvius » 2014-01-17, 11:15

z tego co mi wiadomo to wymieniają na taki typ o jaki poprosimy w punkcie
Pomogłem? Wciśnij "POMÓGŁ" 
Game of War sojusz "Polska Krew 2 (PK0 [TAK TO JEST ZERO NA KOŃCU]) Królestwo Ephiltos #166. Do 5lvl zamku możecie się przenosić do innych królestw, później jesteśmy zablokowani na jednej mapie. ZAPRASZAM!  Katastrov 
Avatar użytkownika
Morvius
-#
-#
 
Posty: 1191
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:12
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Flash999 » 2014-01-17, 21:35

Wymienią najprawdopodobniej teraz na białe karty z możliwością wyłamania micro. Nano chyba też można dostać.
Flash999
-#
-#
 
Posty: 1227
Dołączył(a): 2012-08-13, 13:59
Lokalizacja: Lipsk nad Biebrzą

Postprzez przemo_one » 2014-01-18, 15:29

Które karty, to te na których można wyłączyć pin? Czy w przypadku oferty Zetafon trzeba osobno płacić, czy za wymianę zabiorą z konta?
przemo_one
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 2013-11-30, 10:48
Lokalizacja: z Internetu

Postprzez Morvius » 2014-01-19, 13:56

Pierwsze słyszę, że na karcie sim nie da się wyłączyć kodu pin. Poza tym wymiany kart w abonamentowych ofertach zwykle są darmowe lub za jakieś symboliczne opłaty ( od piątku w play za 5zł bez znaczenia czy pre-paid czy post-paid)
Pomogłem? Wciśnij "POMÓGŁ" 
Game of War sojusz "Polska Krew 2 (PK0 [TAK TO JEST ZERO NA KOŃCU]) Królestwo Ephiltos #166. Do 5lvl zamku możecie się przenosić do innych królestw, później jesteśmy zablokowani na jednej mapie. ZAPRASZAM!  Katastrov 
Avatar użytkownika
Morvius
-#
-#
 
Posty: 1191
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:12
Lokalizacja: Łódź

Postprzez kerim36 » 2014-01-19, 14:00

Morvius napisał(a):Pierwsze słyszę, że na karcie sim nie da się wyłączyć kodu pin

to ja Ci to tylko potwierdze
tylko konkretne HLR maja opcje wylaczenia pin, a reszte ponoc mozna wylaczyc zdalnie po napisaniu pisma do orange, ale to jest niepotwierdzona przezemnie informacja
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl


Moje rozmowy sponsorował Play, ale promocja 1zł się skończyła.
kerim36
-#
-#
 
Posty: 2064
Dołączył(a): 2009-07-04, 16:25
Lokalizacja: Podbeskidzie

Postprzez orson_dzi » 2014-01-19, 15:39

babeo napisał(a):Czy w Orange przy wymianie kart (standard) na nową można dostać taką, która docelowo w przyszłości będzie można wyłamać micro?

Nie wiem, czy w ogóle są już teraz dostępne jakieś inne.
kerim36 napisał(a):tylko konkretne HLR

Nie HLR, a typ karty. Bodajże na STK nie można, ale nigdy tego nie mogę zapamiętać.
Było: my400X; E250; K1; W810i; W890i; G600; N73; i550; 6300; V235; Z300i; 1600; G500; K770i, D750i@W800i, E398; KC910; KF600; B3410; i450; E8; Pixon, P1i; KM900; X10; Ch@t 355; Gleam; Wilder; U8500, Wave 533; i8510; Vivaz; C2-02; S7220; X1-01; Ace; Nokia 101; ZTE Tania; Asha 302; 303; 200; S5610;Desire C; LG L3; OT 918d; Lumia 610; Galaxy S Advance; Xperia U; Asha 306; Desire X; Xperia E; LG P970; Xperia V; Nexus 4; Xperia SP; Defy; Nokia 301; L5 II; Huawei P6; L7 II; Desire 500; Xperia M + SW2; SGS 4 + Gear; Lumia 925; MyPhone Next; Orange Reyo; Xperia M2; Cat B100; Xperia T3; LG L9 II

Jest: 3120, Siemens A51; C905; K770i; LG P990; Xperia Tipo; Moto G; Huawei P7; Philips W6500; myPhone Luna
Avatar użytkownika
orson_dzi
TELEPOLIS.PL
TELEPOLIS.PL
 
Posty: 18163
Dołączył(a): 2008-01-21, 23:08
Lokalizacja: Wasilków

Postprzez Morvius » 2014-01-19, 16:16

czyli jednak coś jest na rzeczy, no nie wiedziałem. a konkretniej? bo już się pogubiłem w tych skrótach, i który skrót co też oznacza?
Pomogłem? Wciśnij "POMÓGŁ" 
Game of War sojusz "Polska Krew 2 (PK0 [TAK TO JEST ZERO NA KOŃCU]) Królestwo Ephiltos #166. Do 5lvl zamku możecie się przenosić do innych królestw, później jesteśmy zablokowani na jednej mapie. ZAPRASZAM!  Katastrov 
Avatar użytkownika
Morvius
-#
-#
 
Posty: 1191
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:12
Lokalizacja: Łódź

Następna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości