Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak sprawdzić operatora sieci komórkowej danego numeru.
Autor Wiadomość
37619 
Obserwator


Model telefonu: Blackberry 8320
Sieć: plus,play
Posty: 5
Skąd: oświęcim
Wysłany: 2011-09-02, 19:18   Jak sprawdzić operatora sieci komórkowej danego numeru.

Czy mozna sprawdzic jaki jest operator danego numeru, jest teraz mozliwość przenoszenia numeru do nowego operatora i tu jest pies pogrzebany, może ktoś zna sposób jak sprawdzic operatora?


kiedys 603 to była era i było jasne.... a teraz ?
 
 
     
darkangel 



Model telefonu: Obecnie złom, bo Samsung nie naprawił tel.
Sieć: Play na kartę, Lycamobile
Pomógł: 89 razy
Posty: 2194
Skąd: Wołów
Wysłany: 2011-09-02, 19:19   

Polecam strone www.wjakiejsieci.pl
 
     
Ranger 
Ostrożny rozmówca


Sieć: Fioletowa
Pomógł: 3 razy
Posty: 173
Skąd: Północne Rubieże
Wysłany: 2011-09-02, 19:21   

603 i Era? Zdaje się chodzi o Plus ;) A ja z innej beczki: czy ktoś wie, na jakiej zasadzie działa takie sprawdzanie od strony technicznej? :)
_________________
 
     
darkangel 



Model telefonu: Obecnie złom, bo Samsung nie naprawił tel.
Sieć: Play na kartę, Lycamobile
Pomógł: 89 razy
Posty: 2194
Skąd: Wołów
Wysłany: 2011-09-02, 19:26   

tak 6xx i ostania cyfra nie parzysta zawsze była Plusa, a parzysta Ery :) .
Ranger nie wiem na jakiej dokładnie to zasadzie działa, ale powiem Ci że jak przeniosłem nr do Mbanku kiedyś to dość szybko ta baza była aktualna.
Chyba na następny dzień nawet :)
 
     
37619 
Obserwator


Model telefonu: Blackberry 8320
Sieć: plus,play
Posty: 5
Skąd: oświęcim
Wysłany: 2011-09-02, 19:27   

stzreliłem z płuc 603:D


dziekuje za strone

zajefajna


temat zamkniety
 
 
     
Golarz Filip 
Stary wyjadacz



Pomógł: 4 razy
Posty: 463
Skąd: inąd
Wysłany: 2011-09-02, 21:33   

A ja podbiję temat i pytanie: na jakiej zasadzie działa ta strona?Z ciekawości wpisałem numer znajomej,która dokładnie w poniedziałek przeszła do nowego opa i strona podała wynik prawidłowy.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
 
     
cesarz 
Spamer ;)
Lubię czytać telepolis



Model telefonu: Lumia 625, Sony Xperia J THC Mozart,SE J20
Sieć: Orange, mBank , Play Fresch,
Pomógł: 11 razy
Posty: 707
Skąd: Gdansk
Wysłany: 2011-09-02, 22:20   

Orange też ma :)
http://www.orange.pl/portal/map/map/check_number
_________________
CNN
 
 
     
szarygumis 
Ostrożny rozmówca


Model telefonu: Omnia hd
Sieć: play, orange
Pomógł: 1 raz
Posty: 139
Skąd: z tamtąd
Wysłany: 2011-09-03, 08:13   

cesarz napisał/a:
Orange też ma :)
http://www.orange.pl/portal/map/map/check_number


Hmm mi to źle działa mam nr w mova a sieć pokazuje mi plus.

a na stronie wjakiejsieci pokazuje mova :)
 
     
kerim36 


Model telefonu: Samsung d780, Iphone 4
Sieć: Aero2 + z powrotem Orange/ mBank jest be
Pomógł: 108 razy
Posty: 2058
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2011-09-03, 08:49   

szarygumis napisał/a:
Hmm mi to źle działa mam nr w mova a sieć pokazuje mi plus.

czyli dziala poprawnie, poniewaz infrastrukturalnie dziala to na plusie
_________________
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl


Moje rozmowy sponsorował Play, ale promocja 1zł się skończyła.
 
     
Vieslav 



Model telefonu: LG Swift G & Nokia E52 & Motorola V3i
Sieć: Orange & Heyah & Play
Pomógł: 142 razy
Posty: 3630
Skąd: 0-81
Wysłany: 2011-09-03, 08:54   

W Orange można jeszcze zadzwonić na darmowy numer *555 i tam wpisać numer.
_________________
Orange Freedom 6 mb/s
Orange bez ograniczeń + HaloNet
Huawei E3131 + OFnK
 
     
Ruben 


Model telefonu: BlackBerry, Moto G, Nokia
Sieć: Plus, Play, nju
Pomógł: 77 razy
Posty: 1483
Skąd: Argoland
Wysłany: 2011-09-03, 10:32   

Nie wiem jak to działa od strony technicznej ale uaktualnienia są szybko, bo tego samego dnia, co następuje przeniesienie numeru. Strona "w jakiej sieci" w pewnym okresie była dokładniejsza i nawet rozróżniała abonament i kartę np. pokazywało Play Fresh albo Orange POP. Niestety teraz już tego nie ma ;)
 
 
     
mungo 
Zapalony dyskutant



Model telefonu: iPhone5 i MotoG
Sieć: Orange i Plus
Pomógł: 16 razy
Posty: 358
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-09-03, 10:43   

Strony typu www.sprawdznumer.pl czy www.wjakiejsieci.pl radzę traktować jako ostateczność. Nie wiemy gdzie te dane które wpisujemy są logowane i co z nimi później mogą zrobić. Polecam strony operatorów:
Orange - podaje w jakiej sieci jest numer
T-Mobile - też podaje w jakiej sieci jest numer. Jeśli z innej strony się dowiemy że operatorem jest PTC to tutaj dodatkowo można się dowiedzieć czy to jest zwykłe T-Mobile, Heyah albo Mobilking.
Plus - podaje że numer jest w Plus, albo że nie jest. Jeśli numer należy do wirtuala na Plusie (np mBank) to ta strona poda że numer nie jest w Plusie. Wtedy dopiero warto sprawdzić na wjakiejsieci.pl jaki to operator wirtualny.
 
     
SACZI 
Spamer ;)


Sieć: 260 02, 260 06, 260 01
Pomógł: 9 razy
Posty: 604
Skąd: PL
Wysłany: 2011-09-04, 19:38   

A istnieje, możliwość sprawdzenia, czy numer jest abonamentowy, czy przedpłacony?
 
     
mkowalski 
Spamer ;)


Pomógł: 55 razy
Posty: 924
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-09-04, 21:20   

SACZI napisał/a:
A istnieje, możliwość sprawdzenia, czy numer jest abonamentowy, czy przedpłacony?

Nie.
 
     
bolek2004 



Model telefonu: zte blade
Sieć: fresh/PNK/aero2/OFnK
Pomógł: 53 razy
Posty: 1356
Skąd: LBN
Wysłany: 2011-09-04, 21:52   

SACZI Teoretycznie można próbować doładować ten numer przez jakąś stronę i wtedy jeśli będzie to abonament to nie pozwoli nam na doładowanie konta
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK