Telekomunikacja jak na dłoni






Jak sprawdzić operatora sieci komórkowej danego numeru.

Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)

Moderatorzy: thonka, Pawrzes, darkangel, Kaczy, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Jak sprawdzić operatora sieci komórkowej danego numeru.

Postprzez 37619 » 2 wrz 2011, o 18:18

Czy mozna sprawdzic jaki jest operator danego numeru, jest teraz mozliwość przenoszenia numeru do nowego operatora i tu jest pies pogrzebany, może ktoś zna sposób jak sprawdzic operatora?


kiedys 603 to była era i było jasne.... a teraz ?
37619
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 12:37
Lokalizacja: oświęcim
Model telefonu: Blackberry 8320
Sieć: plus,play

Postprzez darkangel » 2 wrz 2011, o 18:19

Polecam strone www.wjakiejsieci.pl
darkangel
-#Moderator
-#Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2250
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 23:54
Lokalizacja: Wołów
Model telefonu: Obecnie złom, bo Samsung nie naprawił tel.
Sieć: Play na kartę, Lycamobile

Postprzez Ranger » 2 wrz 2011, o 18:21

603 i Era? Zdaje się chodzi o Plus ;) A ja z innej beczki: czy ktoś wie, na jakiej zasadzie działa takie sprawdzanie od strony technicznej? :)
Obrazek
Ranger
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 173
Dołączył(a): 21 cze 2011, o 16:01
Lokalizacja: Północne Rubieże
Sieć: Fioletowa

Postprzez darkangel » 2 wrz 2011, o 18:26

tak 6xx i ostania cyfra nie parzysta zawsze była Plusa, a parzysta Ery :).
Ranger nie wiem na jakiej dokładnie to zasadzie działa, ale powiem Ci że jak przeniosłem nr do Mbanku kiedyś to dość szybko ta baza była aktualna.
Chyba na następny dzień nawet :)
darkangel
-#Moderator
-#Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2250
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 23:54
Lokalizacja: Wołów
Model telefonu: Obecnie złom, bo Samsung nie naprawił tel.
Sieć: Play na kartę, Lycamobile

Postprzez 37619 » 2 wrz 2011, o 18:27

stzreliłem z płuc 603:D


dziekuje za strone

zajefajna


temat zamkniety
37619
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 12:37
Lokalizacja: oświęcim
Model telefonu: Blackberry 8320
Sieć: plus,play

Postprzez Golarz Filip » 2 wrz 2011, o 20:33

A ja podbiję temat i pytanie: na jakiej zasadzie działa ta strona?Z ciekawości wpisałem numer znajomej,która dokładnie w poniedziałek przeszła do nowego opa i strona podała wynik prawidłowy.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Golarz Filip
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 490
Dołączył(a): 20 lip 2011, o 16:22

Postprzez cesarz » 2 wrz 2011, o 21:20

CNN
cesarz
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 710
Dołączył(a): 14 lut 2006, o 12:17
Lokalizacja: Gdansk
Model telefonu: Lumia 625, Sony Xperia J THC Mozart,SE J20
Sieć: Orange, mBank , Play Fresch,

Postprzez szarygumis » 3 wrz 2011, o 07:13

cesarz napisał(a):Orange też ma :)
http://www.orange.pl/portal/map/map/check_number


Hmm mi to źle działa mam nr w mova a sieć pokazuje mi plus.

a na stronie wjakiejsieci pokazuje mova :)
szarygumis
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 139
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 09:11
Lokalizacja: z tamtąd
Model telefonu: Omnia hd
Sieć: play, orange

Postprzez kerim36 » 3 wrz 2011, o 07:49

szarygumis napisał(a):Hmm mi to źle działa mam nr w mova a sieć pokazuje mi plus.

czyli dziala poprawnie, poniewaz infrastrukturalnie dziala to na plusie
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl


Moje rozmowy sponsorował Play, ale promocja 1zł się skończyła.
kerim36
-#
-#
 
Posty: 2068
Dołączył(a): 4 lip 2009, o 16:25
Lokalizacja: Podbeskidzie
Model telefonu: Samsung d780, Iphone 4
Sieć: Aero2 + z powrotem Orange/ mBank jest be

Postprzez Vieslav » 3 wrz 2011, o 07:54

W Orange można jeszcze zadzwonić na darmowy numer *555 i tam wpisać numer.
Orange Freedom 6 mb/s
Orange bez ograniczeń + HaloNet
Huawei E3131 + OFnK
Vieslav
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3631
Dołączył(a): 9 sie 2006, o 08:11
Lokalizacja: 0-81
Model telefonu: LG Swift G & Nokia E52 & Motorola V3i
Sieć: Orange & Heyah & Play

Postprzez Ruben » 3 wrz 2011, o 09:32

Nie wiem jak to działa od strony technicznej ale uaktualnienia są szybko, bo tego samego dnia, co następuje przeniesienie numeru. Strona "w jakiej sieci" w pewnym okresie była dokładniejsza i nawet rozróżniała abonament i kartę np. pokazywało Play Fresh albo Orange POP. Niestety teraz już tego nie ma ;)
Ruben
-#
-#
 
Posty: 1514
Dołączył(a): 16 lut 2010, o 13:41
Lokalizacja: Argoland
Model telefonu: BlackBerry, Moto G, Nokia
Sieć: Plus, Play, nju

Postprzez mungo » 3 wrz 2011, o 09:43

Strony typu www.sprawdznumer.pl czy www.wjakiejsieci.pl radzę traktować jako ostateczność. Nie wiemy gdzie te dane które wpisujemy są logowane i co z nimi później mogą zrobić. Polecam strony operatorów:
Orange - podaje w jakiej sieci jest numer
T-Mobile - też podaje w jakiej sieci jest numer. Jeśli z innej strony się dowiemy że operatorem jest PTC to tutaj dodatkowo można się dowiedzieć czy to jest zwykłe T-Mobile, Heyah albo Mobilking.
Plus - podaje że numer jest w Plus, albo że nie jest. Jeśli numer należy do wirtuala na Plusie (np mBank) to ta strona poda że numer nie jest w Plusie. Wtedy dopiero warto sprawdzić na wjakiejsieci.pl jaki to operator wirtualny.
mungo
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 360
Dołączył(a): 17 sie 2007, o 11:36
Lokalizacja: Kraków
Model telefonu: iPhone5 i MotoG
Sieć: Orange i Plus

Postprzez SACZI » 4 wrz 2011, o 18:38

A istnieje, możliwość sprawdzenia, czy numer jest abonamentowy, czy przedpłacony?
SACZI
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 613
Dołączył(a): 15 sie 2009, o 19:38
Lokalizacja: PL
Sieć: 260 02, 260 06, 260 01

Postprzez mkowalski » 4 wrz 2011, o 20:20

SACZI napisał(a):A istnieje, możliwość sprawdzenia, czy numer jest abonamentowy, czy przedpłacony?

Nie.
mkowalski
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 924
Dołączył(a): 8 mar 2011, o 22:14
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez bolek2004 » 4 wrz 2011, o 20:52

SACZI Teoretycznie można próbować doładować ten numer przez jakąś stronę i wtedy jeśli będzie to abonament to nie pozwoli nam na doładowanie konta
bolek2004
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 1422
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 15:42
Lokalizacja: LBN
Model telefonu: zte blade
Sieć: fresh/PNK/aero2/OFnK

Następna strona

Powrót do Sieci komórkowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości