Telekomunikacja jak na dłoni






Jak sprawdzić operatora sieci komórkowej danego numeru.

Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)

Moderatorzy: Kaczy, thonka, Pawrzes, darkangel, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Jak sprawdzić operatora sieci komórkowej danego numeru.

Postprzez 37619 » 2011-09-02, 18:18

Czy mozna sprawdzic jaki jest operator danego numeru, jest teraz mozliwość przenoszenia numeru do nowego operatora i tu jest pies pogrzebany, może ktoś zna sposób jak sprawdzic operatora?


kiedys 603 to była era i było jasne.... a teraz ?
37619
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2011-08-30, 12:37
Lokalizacja: oświęcim

Postprzez darkangel » 2011-09-02, 18:19

Polecam strone www.wjakiejsieci.pl
Avatar użytkownika
darkangel
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2219
Dołączył(a): 2008-10-18, 23:54
Lokalizacja: Wołów

Postprzez Ranger » 2011-09-02, 18:21

603 i Era? Zdaje się chodzi o Plus ;) A ja z innej beczki: czy ktoś wie, na jakiej zasadzie działa takie sprawdzanie od strony technicznej? :)
Obrazek
Ranger
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 173
Dołączył(a): 2011-06-21, 16:01
Lokalizacja: Północne Rubieże

Postprzez darkangel » 2011-09-02, 18:26

tak 6xx i ostania cyfra nie parzysta zawsze była Plusa, a parzysta Ery :).
Ranger nie wiem na jakiej dokładnie to zasadzie działa, ale powiem Ci że jak przeniosłem nr do Mbanku kiedyś to dość szybko ta baza była aktualna.
Chyba na następny dzień nawet :)
Avatar użytkownika
darkangel
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2219
Dołączył(a): 2008-10-18, 23:54
Lokalizacja: Wołów

Postprzez 37619 » 2011-09-02, 18:27

stzreliłem z płuc 603:D


dziekuje za strone

zajefajna


temat zamkniety
37619
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2011-08-30, 12:37
Lokalizacja: oświęcim

Postprzez Golarz Filip » 2011-09-02, 20:33

A ja podbiję temat i pytanie: na jakiej zasadzie działa ta strona?Z ciekawości wpisałem numer znajomej,która dokładnie w poniedziałek przeszła do nowego opa i strona podała wynik prawidłowy.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Avatar użytkownika
Golarz Filip
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 472
Dołączył(a): 2011-07-20, 16:22

Postprzez cesarz » 2011-09-02, 21:20

CNN
Avatar użytkownika
cesarz
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 710
Dołączył(a): 2006-02-14, 12:17
Lokalizacja: Gdansk

Postprzez szarygumis » 2011-09-03, 07:13

cesarz napisał(a):Orange też ma :)
http://www.orange.pl/portal/map/map/check_number


Hmm mi to źle działa mam nr w mova a sieć pokazuje mi plus.

a na stronie wjakiejsieci pokazuje mova :)
szarygumis
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 139
Dołączył(a): 2011-01-20, 09:11
Lokalizacja: z tamtąd

Postprzez kerim36 » 2011-09-03, 07:49

szarygumis napisał(a):Hmm mi to źle działa mam nr w mova a sieć pokazuje mi plus.

czyli dziala poprawnie, poniewaz infrastrukturalnie dziala to na plusie
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl


Moje rozmowy sponsorował Play, ale promocja 1zł się skończyła.
kerim36
-#
-#
 
Posty: 2064
Dołączył(a): 2009-07-04, 16:25
Lokalizacja: Podbeskidzie

Postprzez Vieslav » 2011-09-03, 07:54

W Orange można jeszcze zadzwonić na darmowy numer *555 i tam wpisać numer.
Orange Freedom 6 mb/s
Orange bez ograniczeń + HaloNet
Huawei E3131 + OFnK
Avatar użytkownika
Vieslav
-#
-#
 
Posty: 3631
Dołączył(a): 2006-08-09, 08:11
Lokalizacja: 0-81

Postprzez Ruben » 2011-09-03, 09:32

Nie wiem jak to działa od strony technicznej ale uaktualnienia są szybko, bo tego samego dnia, co następuje przeniesienie numeru. Strona "w jakiej sieci" w pewnym okresie była dokładniejsza i nawet rozróżniała abonament i kartę np. pokazywało Play Fresh albo Orange POP. Niestety teraz już tego nie ma ;)
Ruben
-#
-#
 
Posty: 1497
Dołączył(a): 2010-02-16, 13:41
Lokalizacja: Argoland

Postprzez mungo » 2011-09-03, 09:43

Strony typu www.sprawdznumer.pl czy www.wjakiejsieci.pl radzę traktować jako ostateczność. Nie wiemy gdzie te dane które wpisujemy są logowane i co z nimi później mogą zrobić. Polecam strony operatorów:
Orange - podaje w jakiej sieci jest numer
T-Mobile - też podaje w jakiej sieci jest numer. Jeśli z innej strony się dowiemy że operatorem jest PTC to tutaj dodatkowo można się dowiedzieć czy to jest zwykłe T-Mobile, Heyah albo Mobilking.
Plus - podaje że numer jest w Plus, albo że nie jest. Jeśli numer należy do wirtuala na Plusie (np mBank) to ta strona poda że numer nie jest w Plusie. Wtedy dopiero warto sprawdzić na wjakiejsieci.pl jaki to operator wirtualny.
Avatar użytkownika
mungo
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 360
Dołączył(a): 2007-08-17, 11:36
Lokalizacja: Kraków

Postprzez SACZI » 2011-09-04, 18:38

A istnieje, możliwość sprawdzenia, czy numer jest abonamentowy, czy przedpłacony?
SACZI
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 609
Dołączył(a): 2009-08-15, 19:38
Lokalizacja: PL

Postprzez mkowalski » 2011-09-04, 20:20

SACZI napisał(a):A istnieje, możliwość sprawdzenia, czy numer jest abonamentowy, czy przedpłacony?

Nie.
mkowalski
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 924
Dołączył(a): 2011-03-08, 22:14
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez bolek2004 » 2011-09-04, 20:52

SACZI Teoretycznie można próbować doładować ten numer przez jakąś stronę i wtedy jeśli będzie to abonament to nie pozwoli nam na doładowanie konta
Avatar użytkownika
bolek2004
-#
-#
 
Posty: 1392
Dołączył(a): 2008-05-08, 15:42
Lokalizacja: LBN

Następna strona

Powrót do Sieci komórkowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość