•  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: orson_dzi
2011-01-17, 21:38
[i9000 galaxy s]Problem z polaczeniem WiFi
Autor Wiadomość
routin 
Nowicjusz


Posty: 8
Skąd: Torun
Wysłany: 2011-01-17, 15:33   [i9000 galaxy s]Problem z polaczeniem WiFi

Witam,


Mam pewien problem z podlaczeniem samsunga i9000galaxys do WiFi, lacze sie z siecia wpisuje haslo, wyglada tak jak by bylo wszystko ok, ale jak chce wpisac adres strony to tak jak by tego internetu nie bylo. Czy ktos wie co trzeba zrobic ? Mozliwe, ze nie jest to wina tel a AP model to Model to WT-2000AP. Ktos pomoze ja jestem dosc slabo ogarniety z komputerow.
 
     
bob 
Lamka telefoniczna :)



Model telefonu: ZTE Blade aka. RBM One
Pomógł: 166 razy
Posty: 3840
Skąd: Zza Houd.
Wysłany: 2011-01-20, 12:16   

a po 3g lapie Ci internet? Tzn mozesz wejsc na jakas stronke? (moze masz po prostu apny zablokowane, error wifi jakis i przegladarka nie ma jak sie polaczyc)
kolo wskaznika baterii, zasiegu itd. po podlaczeniu do wifi powinien sie pojawic symbol wifi, okreslajacy rowniez zasieg. Pojawia sie?
_________________
Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550
Jest: RBM One;
 
 
     
wtd 
spamer i troll



Model telefonu: iphone5
Sieć: orange
Pomógł: 89 razy
Posty: 1744
Skąd: wwa
Wysłany: 2011-01-20, 13:50   

A łącząc się z tym AP na kompie działa net?

Nie wiem jak jest na andku, ale ajfon pokazuje normalną ikonkę wifi od rayu jak się połączy z jakąś siecią - nawet jak ta sieć nie ma dostępu do internetu.

Poza tym może też być kwestia odpowiedniego rodzaju zabezpieczenia/kodowania, filtorwania po mac adresach i jeszcze mnóstwo innych, tak na odległość to ciężko coś mądrego wymyślić.
 
     
kuwejt 
Stary wyjadacz



Model telefonu: E72
Sieć: T
Pomógł: 23 razy
Posty: 478
Skąd: Stolica Innowacji
Wysłany: 2011-01-20, 14:04   

Dokładnie. Wygląda to jak filtrowanie MAC. Wyłącz tą funkcję u siebie na AP i spróbuj wtedy.
_________________
Szukasz pomysłu na prezent?
 
     
routin 
Nowicjusz


Posty: 8
Skąd: Torun
Wysłany: 2011-01-22, 12:03   

Jak sie lacze z laptopa z AP podaje tylko haslo i wszystko dziala. Zaraz zbadam te funkcje MAC.
 
     
bob 
Lamka telefoniczna :)



Model telefonu: ZTE Blade aka. RBM One
Pomógł: 166 razy
Posty: 3840
Skąd: Zza Houd.
Wysłany: 2011-01-25, 23:54   

wtd napisał/a:
Nie wiem jak jest na andku, ale ajfon pokazuje normalną ikonkę wifi od rayu jak się połączy z jakąś siecią - nawet jak ta sieć nie ma dostępu do internetu.

na bladym i i5800 jest bardzo podobnie, tylko ze pokazuje ikonke jak pobierze adres sieciowy juz. Czyli po podlaczeniu - któe trwa 3-5 sec, w porywach 10 (na moim crapnym dlinku)
_________________
Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550
Jest: RBM One;
 
 
     
Rafix 
Zapalony dyskutant



Model telefonu: Xperia Neo V
Sieć: Orange
Pomógł: 12 razy
Posty: 309
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-27, 14:47   

Jakby było filtrowanie po MAC to raczej w ogóle by się nie połączyło a już tym bardziej nie zakładano by zwykłego hasła. Może sjest problem z siecią po stronie routera/dostawcy.
_________________
Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V

Siemka! Jest luźno! :smt006
Piłkarsko - życiowe przemyślenia
 
     
wtd 
spamer i troll



Model telefonu: iphone5
Sieć: orange
Pomógł: 89 razy
Posty: 1744
Skąd: wwa
Wysłany: 2011-01-27, 15:02   

Rafix napisał/a:
Jakby było filtrowanie po MAC to raczej w ogóle by się nie połączyło

Z jednej strony racja, ale z drugiej to pisząc tamtego posta nie wiedziałem jak działa symbolizowanie wifi w androidzie - jeżeli ikonka pokazywałaby się już w momencie próby nawiązania połączenia to filtrowanie po macach wciąż mogłoby wchodzić w grę.
Rafix napisał/a:
a już tym bardziej nie zakładano by zwykłego hasła.

A wytłumaczysz może dlaczego? Jeżeli mamy sieć z filtrowaniem po macach, bez hasła to oznacza że transmisja danych w tej sieci nie jest w ogóle szyfrowana, każdy może sobie podsłuchiwać. Ja bym się czuł mało komfortowo.
Rafix napisał/a:
Może sjest problem z siecią po stronie routera/dostawcy.

Raczej mało prawdopodobne biorąc pod uwagę że na kompie działa.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK