Telekomunikacja jak na dłoni






internet stacjonarny na łączu tp bez telefonu

Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.

Moderatorzy: SirmarK, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

internet stacjonarny na łączu tp bez telefonu

Postprzez maciekperla » 2009-09-24, 11:51

Witam,
interesuje mnie najtańsza oferta samego internetu na łączu TP. Umowa maksymalnie na 1 rok (ostatnio podpisalem na 3 lata i musialem dodatkowo bulic prawie 50 zł za niepotrzebny telefon). Nie chce miec telefonu, chyba ze abonament za tel. będzie niższy niz opłata za utrzymanie łącza (o ile taka istnieje i nie wiem ile wynosi). Nie mam możliwosci skorzystania z ofert kablowych.
Czy jezeli skorzystam z oferty Era "internet + tel. stacjonarny(30zl), to muszę płacić cos dla tpsa?
Proszę o pomoc.
maciekperla
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2008-01-18, 14:32
Lokalizacja: wawa

Postprzez Vieslav » 2009-09-24, 13:59

Możesz zawiesić telefon, wtedy płacisz ~21zł / mies (płatne rok z góry). Lub wziąć abonament u któregoś operatora WLR, np. Dialog profil podstawowy - 35zł/mies, Multimo EKO - 26zł / mies.
Orange Freedom 6 mb/s
Orange bez ograniczeń + HaloNet
Huawei E3131 + OFnK
Avatar użytkownika
Vieslav
-#
-#
 
Posty: 3631
Dołączył(a): 2006-08-09, 08:11
Lokalizacja: 0-81

Postprzez abcd » 2009-09-24, 14:42

Albo skoro jesteś z Warszawy to niemal na 100% masz opcję LLU Netii, gdzie w opcji 8Mbit nie płacisz za brak telefonu (więc płacisz tylko 80/msc/2 lata, 90/msc/1,5 roku albo 100/msc/nieokreślona)
abcd
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 218
Dołączył(a): 2009-06-19, 22:04
Lokalizacja: łódź

Postprzez acess » 2009-09-26, 18:05

Vieslav napisał(a):Możesz zawiesić telefon, wtedy płacisz ~21zł / mies (płatne rok z góry)


Żadne rok z góry.. Można płacić msc po msc.

bądź okresami

co 3msc, 6msc, 9msc ;)
acess
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 124
Dołączył(a): 2008-12-01, 13:26
Lokalizacja: wawa

Postprzez Wulo » 2009-10-05, 18:20

Witam. Mam podobne pytanie podobne do tytułowego. Mam obecnie internet TPSA oraz abonament za tel. Za telefon płacę tylko dlatego, że trzeba utrzymywać linię a i tak aparat jest cały czas odłączony (poprostu nie kożystam). Stąd moje pytanie. Czy muszę mieć płacić abo za telefon stacjonarny żeby mieć internet??? Byłoby wygodne jeśli mógłbym płacić tylko za internet.
Avatar użytkownika
Wulo
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 287
Dołączył(a): 2009-07-21, 20:21
Lokalizacja: Jarosławiec

Postprzez acess » 2009-10-05, 19:05

Przeczytaj wyżej !
acess
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 124
Dołączył(a): 2008-12-01, 13:26
Lokalizacja: wawa

Postprzez kkamilekk » 2009-10-06, 09:49

a jak wygląda sprawa rezygnacji z telefonu kiedy na lini tp mam internet w neti a telefon w tp?
Mitshubishi Truim=>nokia 3310=>nokia 5510=>siemens SL42=>sony cmd-j7=>nokia 7650=>samsung c100=>motorola t720i=>philips 162=>LG u800=>samsung avila=>samsung galaxy 9003 SCL
kkamilekk
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 60
Dołączył(a): 2009-07-17, 18:40
Lokalizacja: Mazury

Postprzez abcd » 2009-10-06, 19:07

Piszesz do TP podanie o zawieszenie świadczenia usługi telefonicznej z prośbą o rozłożenie opłaty na miesięczne/kwartalne raty.
abcd
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 218
Dołączył(a): 2009-06-19, 22:04
Lokalizacja: łódź

Postprzez olek » 2009-11-01, 15:34

kkamilekk napisał(a):a jak wygląda sprawa rezygnacji z telefonu kiedy na lini tp mam internet w neti a telefon w tp?


Zrezygnować nie możesz bo przestanie działać również internet. Możesz zawiesić a nie zrezygnować.



Ale osobiście nie próbowałem tego robić więc nie wiem czy faktycznie będzie ok.
only NOKIA...
olek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 2009-08-15, 16:52
Lokalizacja: łódź

Postprzez bolecha » 2009-11-15, 23:42

po wejście w życie w 2006r ustawy o demonopolizacji można mieć internet u jednego operatora,telefon u drugiego-jeśli oczywiście skończyła się umowa,a preselekcja-czyli rozmowy u trzeciego!!! :!: jest także możliwość dzwonienia i korzystania tylko z linii internetowej! i to na stacjonarne za darmo!! :?: :!:
Bolecha
bolecha
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2009-11-15, 16:19
Lokalizacja: okolice WIELUNIA

Postprzez olek » 2009-11-18, 21:54

bolecha napisał(a):jest także możliwość dzwonienia i korzystania tylko z linii internetowej!


Bzdura!!! W tp jest to nie możliwe. Wszystkie inne firmy założą internet na lini tp pod warunkiem, że jest ona aktywna - a aktywna za darmo być nie może.
Chyba, że na własnych kablach innych firm - to nie wiem jak jest ale kto ma taką linie??? Mówimy o normalnych łączach tp...
only NOKIA...
olek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 2009-08-15, 16:52
Lokalizacja: łódź

Postprzez Marens » 2009-11-19, 07:27

bolecha napisał(a):jest także możliwość dzwonienia i korzystania tylko z linii internetowej! i to na stacjonarne za darmo!! :?: :!:


(Pewnie chodzi o VoIP@TP z planem na okrągło)

Nie można mieć samego internetu i "nic" nie płacić. Będzie trzeba płacić 22-29zł/mies w zależności od tego co zrobimy.
Marens
-#
-#
 
Posty: 2454
Dołączył(a): 2007-05-03, 08:08
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez olek » 2009-11-21, 08:35

VOIP TP działa na Neostradzie, tak? A żeby mieć Neostradę trzeba mieć normalny telefon????
Czy wtedy Neostrada działa jakoś inaczej?? przecież to bez sensu....... Jak to jest?
only NOKIA...
olek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 2009-08-15, 16:52
Lokalizacja: łódź

Postprzez Vieslav » 2009-11-21, 12:14

olek napisał(a):VOIP TP działa na Neostradzie, tak? A żeby mieć Neostradę trzeba mieć normalny telefon????
Czy wtedy Neostrada działa jakoś inaczej?? przecież to bez sensu....... Jak to jest?

Tak, VOIP działa na neostradzie. Żeby mieć neostrade trzeba:
1. Mieć telefon stacjonarny z abonamentem za 50zł
2. Możesz też mieć samą neostrade bez telefonu stacjonarnego, wtedy płacisz za utrzymanie linii, obecnie chyba kosztuje to 29 zł (wcześniej 36,60 zł)
3. Możesz także założyć telefon a potem go zawiesić (koszt chyba 21 zł/mies), tylko w takim wypadku nie będziesz mógł dzwonić ani ktoś nie będzie mógł się do ciebie dodzwonić na telefon stacjonarny (VOIP będzie działać jeśli sobie zamówisz).
Orange Freedom 6 mb/s
Orange bez ograniczeń + HaloNet
Huawei E3131 + OFnK
Avatar użytkownika
Vieslav
-#
-#
 
Posty: 3631
Dołączył(a): 2006-08-09, 08:11
Lokalizacja: 0-81

Postprzez zinkzaq » 2009-11-24, 02:54

4 . Lub posiadać abo za fona u innego operatora za mniej niż 50 zł .
zmiana widzenia , teraz technik tpsa
zinkzaq
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 63
Dołączył(a): 2009-04-07, 14:12
Lokalizacja: wstecz aww

Następna strona

Powrót do Sieci stacjonarne i Internet

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości