Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
internet stacjonarny na łączu tp bez telefonu
Autor Wiadomość
maciekperla 
Obserwator


Posty: 4
Skąd: wawa
Wysłany: 2009-09-24, 12:51   internet stacjonarny na łączu tp bez telefonu

Witam,
interesuje mnie najtańsza oferta samego internetu na łączu TP. Umowa maksymalnie na 1 rok (ostatnio podpisalem na 3 lata i musialem dodatkowo bulic prawie 50 zł za niepotrzebny telefon). Nie chce miec telefonu, chyba ze abonament za tel. będzie niższy niz opłata za utrzymanie łącza (o ile taka istnieje i nie wiem ile wynosi). Nie mam możliwosci skorzystania z ofert kablowych.
Czy jezeli skorzystam z oferty Era "internet + tel. stacjonarny(30zl), to muszę płacić cos dla tpsa?
Proszę o pomoc.
 
     
Vieslav 



Model telefonu: LG Swift G & Nokia E52 & Motorola V3i
Sieć: Orange & Heyah & Play
Pomógł: 142 razy
Posty: 3630
Skąd: 0-81
Wysłany: 2009-09-24, 14:59   

Możesz zawiesić telefon, wtedy płacisz ~21zł / mies (płatne rok z góry). Lub wziąć abonament u któregoś operatora WLR, np. Dialog profil podstawowy - 35zł/mies, Multimo EKO - 26zł / mies.
_________________
Orange Freedom 6 mb/s
Orange bez ograniczeń + HaloNet
Huawei E3131 + OFnK
 
     
abcd 
Stały bywalec


Pomógł: 5 razy
Posty: 218
Skąd: łódź
Wysłany: 2009-09-24, 15:42   

Albo skoro jesteś z Warszawy to niemal na 100% masz opcję LLU Netii, gdzie w opcji 8Mbit nie płacisz za brak telefonu (więc płacisz tylko 80/msc/2 lata, 90/msc/1,5 roku albo 100/msc/nieokreślona)
 
     
acess 
Ostrożny rozmówca


Posty: 124
Skąd: wawa
Wysłany: 2009-09-26, 19:05   

Vieslav napisał/a:
Możesz zawiesić telefon, wtedy płacisz ~21zł / mies (płatne rok z góry)


Żadne rok z góry.. Można płacić msc po msc.

bądź okresami

co 3msc, 6msc, 9msc ;)
 
     
Wulo 
Stały bywalec



Model telefonu: Sony Xperia Z LTE
Sieć: Play
Pomógł: 4 razy
Posty: 264
Skąd: Jarosławiec
Wysłany: 2009-10-05, 19:20   

Witam. Mam podobne pytanie podobne do tytułowego. Mam obecnie internet TPSA oraz abonament za tel. Za telefon płacę tylko dlatego, że trzeba utrzymywać linię a i tak aparat jest cały czas odłączony (poprostu nie kożystam). Stąd moje pytanie. Czy muszę mieć płacić abo za telefon stacjonarny żeby mieć internet??? Byłoby wygodne jeśli mógłbym płacić tylko za internet.
 
 
     
acess 
Ostrożny rozmówca


Posty: 124
Skąd: wawa
Wysłany: 2009-10-05, 20:05   

Przeczytaj wyżej !
 
     
kkamilekk 
Cichy Czytelnik


Model telefonu: GALAXY S I9003
Sieć: =>PLAY<=>ORANGE<=
Posty: 60
Skąd: Mazury
Wysłany: 2009-10-06, 10:49   

a jak wygląda sprawa rezygnacji z telefonu kiedy na lini tp mam internet w neti a telefon w tp?
_________________
Mitshubishi Truim=>nokia 3310=>nokia 5510=>siemens SL42=>sony cmd-j7=>nokia 7650=>samsung c100=>motorola t720i=>philips 162=>LG u800=>samsung avila=>samsung galaxy 9003 SCL
 
     
abcd 
Stały bywalec


Pomógł: 5 razy
Posty: 218
Skąd: łódź
Wysłany: 2009-10-06, 20:07   

Piszesz do TP podanie o zawieszenie świadczenia usługi telefonicznej z prośbą o rozłożenie opłaty na miesięczne/kwartalne raty.
 
     
olek 
Nowicjusz


Posty: 31
Skąd: łódź
Wysłany: 2009-11-01, 15:34   

kkamilekk napisał/a:
a jak wygląda sprawa rezygnacji z telefonu kiedy na lini tp mam internet w neti a telefon w tp?


Zrezygnować nie możesz bo przestanie działać również internet. Możesz zawiesić a nie zrezygnować.



Ale osobiście nie próbowałem tego robić więc nie wiem czy faktycznie będzie ok.
_________________
only NOKIA...
 
     
bolecha 
Obserwator


Model telefonu: LG
Sieć: ORANGE
Posty: 1
Skąd: okolice WIELUNIA
Wysłany: 2009-11-15, 23:42   

po wejście w życie w 2006r ustawy o demonopolizacji można mieć internet u jednego operatora,telefon u drugiego-jeśli oczywiście skończyła się umowa,a preselekcja-czyli rozmowy u trzeciego!!! :!: jest także możliwość dzwonienia i korzystania tylko z linii internetowej! i to na stacjonarne za darmo!! :?: :!:
_________________
Bolecha
 
     
olek 
Nowicjusz


Posty: 31
Skąd: łódź
Wysłany: 2009-11-18, 21:54   

bolecha napisał/a:
jest także możliwość dzwonienia i korzystania tylko z linii internetowej!


Bzdura!!! W tp jest to nie możliwe. Wszystkie inne firmy założą internet na lini tp pod warunkiem, że jest ona aktywna - a aktywna za darmo być nie może.
Chyba, że na własnych kablach innych firm - to nie wiem jak jest ale kto ma taką linie??? Mówimy o normalnych łączach tp...
_________________
only NOKIA...
 
     
Marens 


Pomógł: 69 razy
Posty: 2454
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-11-19, 07:27   

bolecha napisał/a:
jest także możliwość dzwonienia i korzystania tylko z linii internetowej! i to na stacjonarne za darmo!! :?: :!:


(Pewnie chodzi o VoIP@TP z planem na okrągło)

Nie można mieć samego internetu i "nic" nie płacić. Będzie trzeba płacić 22-29zł/mies w zależności od tego co zrobimy.
 
     
olek 
Nowicjusz


Posty: 31
Skąd: łódź
Wysłany: 2009-11-21, 08:35   

VOIP TP działa na Neostradzie, tak? A żeby mieć Neostradę trzeba mieć normalny telefon????
Czy wtedy Neostrada działa jakoś inaczej?? przecież to bez sensu....... Jak to jest?
_________________
only NOKIA...
 
     
Vieslav 



Model telefonu: LG Swift G & Nokia E52 & Motorola V3i
Sieć: Orange & Heyah & Play
Pomógł: 142 razy
Posty: 3630
Skąd: 0-81
Wysłany: 2009-11-21, 12:14   

olek napisał/a:
VOIP TP działa na Neostradzie, tak? A żeby mieć Neostradę trzeba mieć normalny telefon????
Czy wtedy Neostrada działa jakoś inaczej?? przecież to bez sensu....... Jak to jest?

Tak, VOIP działa na neostradzie. Żeby mieć neostrade trzeba:
1. Mieć telefon stacjonarny z abonamentem za 50zł
2. Możesz też mieć samą neostrade bez telefonu stacjonarnego, wtedy płacisz za utrzymanie linii, obecnie chyba kosztuje to 29 zł (wcześniej 36,60 zł)
3. Możesz także założyć telefon a potem go zawiesić (koszt chyba 21 zł/mies), tylko w takim wypadku nie będziesz mógł dzwonić ani ktoś nie będzie mógł się do ciebie dodzwonić na telefon stacjonarny (VOIP będzie działać jeśli sobie zamówisz).
_________________
Orange Freedom 6 mb/s
Orange bez ograniczeń + HaloNet
Huawei E3131 + OFnK
 
     
zinkzaq 
Cichy Czytelnik


Model telefonu: Nokia E61 , E51
Sieć: orange
Pomógł: 2 razy
Posty: 63
Skąd: wstecz aww
Wysłany: 2009-11-24, 02:54   

4 . Lub posiadać abo za fona u innego operatora za mniej niż 50 zł .
_________________
zmiana widzenia , teraz technik tpsa
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK