Telekomunikacja jak na dłoni






[6310i] ->numery ->6210navigator - jak przenieść ?

Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Nokia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderatorzy: kowcio, castagnet, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[6310i] ->numery ->6210navigator - jak przenieść ?

Postprzez DrAndrzej » 19 sie 2009, o 11:32

witajcie
prosze o wskazowkę jak przenieść numery telefonów zapisane w pamieci telefonu 6310i do nokii 6210navi ?

skopiowałem kontakty na 6310 na karte sim[napisało że nie skopiowało 65 bo juz brak miejsca, ] , włożyłem kartę do 6210navi i niczego nie widzi !

karta sim pewnie starego typu - juz 3 czy 4 telefon na tej samej karcie
numery pewnie na karcie sim jakieś sie skopiowały bo ponowna próba kopiowania od razu daje komunikat brak miejsca

myślałem o poł przez irda , ale 6210navi nie ma chyba irdy
pozdrawiam
Andrzej
DrAndrzej
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 sie 2009, o 11:20
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Pijo » 19 sie 2009, o 11:41

- Bluetooth??

- PC Suite ??
Pijo
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 1077
Dołączył(a): 8 sty 2008, o 20:48
Lokalizacja: Podlasie/Mazowsze
Model telefonu: Moto G
Sieć: RBM NoLimits 2GB

Postprzez Łukasz_W » 19 sie 2009, o 12:58

Prawdopodobnie 6210 widzi tylko numery zapisane w pamieci telefonu. Ustaw w opcjach żeby widziała te z karty Sim i skopiuj je do fona. Jak skopiujue to skasuj te z karty pamięci, przełóż ją do 6310i i skopiuj na kartę pozostałę 65 numerów, a potem tak samo skopiuj do nowego fona. Sposób trochę może prymitywny, ale powinien być skuteczny. Mozesz też sprobować zrobić jak przedmóca napisał.
Łukasz_W
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 206
Dołączył(a): 21 mar 2006, o 23:58
Lokalizacja: Gołyń (ERW)
Model telefonu: 3310, E51
Sieć: MixPlus, TakTak, Fresh, Play Online NK

Postprzez orson_dzi » 19 sie 2009, o 14:15

Pijo napisał(a):- PC Suite ??

Tu powinno zadziałać. A nie, to post wyżej też powinien pomóc ;) .
Było: my400X; E250; K1; W810i; W890i; G600; N73; i550; 6300; V235; Z300i; 1600; G500; K770i, D750i@W800i, E398; KC910; KF600; B3410; i450; E8; Pixon, P1i; KM900; X10; Ch@t 355; Gleam; Wilder; U8500, Wave 533; i8510; Vivaz; C2-02; S7220; X1-01; Ace; Nokia 101; ZTE Tania; Asha 302; 303; 200; S5610;Desire C; LG L3; OT 918d; Lumia 610; Galaxy S Advance; Xperia U; Asha 306; Desire X; Xperia E; LG P970; Xperia V; Nexus 4; Xperia SP; Defy; Nokia 301; L5 II; Huawei P6; L7 II; Desire 500; Xperia M + SW2; SGS 4 + Gear; Lumia 925; MyPhone Next; Orange Reyo; Xperia M2; Cat B100; Xperia T3; LG L9 II

Jest: 3120, Siemens A51; C905; K770i; LG P990; Xperia Tipo; Moto G; Huawei P7; Philips W6500; myPhone Luna
orson_dzi
TELEPOLIS.PL
TELEPOLIS.PL
Avatar użytkownika
 
Posty: 18165
Dołączył(a): 21 sty 2008, o 23:08
Lokalizacja: Wasilków
Model telefonu: Honor 6 P7 Moto G Xperia Tipo LG P990 C905 K770 Nokia 3120 Siemens A51
Sieć: njubaj Oranz

Postprzez DrAndrzej » 20 sie 2009, o 09:32

dziękuję za porady
jeszcze 1 może trywialne pytanie
jak skasować numery TYLKO z karty SIM ??

to komuś mam zrobić przeniesienie numerów i wolę nie narozrabiać
pozdrawiam
Andrzej
DrAndrzej
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 sie 2009, o 11:20
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Orfi » 20 sie 2009, o 09:59

Włóż kartę SIM do tej 6310i i uruchom telefon a następnie naciśnij Spis tel., Usuń,Wybierz, zapyta czy pojedynczo czy wszystkie (wybierz tak jak potrzebujesz), następnie wyświetli czy z karty SIM czy z pamięci telefonu i to tyle.
Orfi
Orfi
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 607
Dołączył(a): 21 cze 2008, o 21:16
Lokalizacja: LUBLIN
Model telefonu: Nokia E51, E52, N8, 6310i,SGS II
Sieć: Plus,PLAY,Orange,T-Mobile,Virgin Mobile


Powrót do Nokia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości