Telekomunikacja jak na dłoni






[6310i] ->numery ->6210navigator - jak przenieść ?

Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[6310i] ->numery ->6210navigator - jak przenieść ?

Postprzez DrAndrzej » 19 sie 2009, o 12:32

witajcie
prosze o wskazowkę jak przenieść numery telefonów zapisane w pamieci telefonu 6310i do nokii 6210navi ?

skopiowałem kontakty na 6310 na karte sim[napisało że nie skopiowało 65 bo juz brak miejsca, ] , włożyłem kartę do 6210navi i niczego nie widzi !

karta sim pewnie starego typu - juz 3 czy 4 telefon na tej samej karcie
numery pewnie na karcie sim jakieś sie skopiowały bo ponowna próba kopiowania od razu daje komunikat brak miejsca

myślałem o poł przez irda , ale 6210navi nie ma chyba irdy
pozdrawiam
Andrzej
DrAndrzej
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 sie 2009, o 12:20
Lokalizacja: Bydgoszcz

 

Postprzez Pijo » 19 sie 2009, o 12:41

- Bluetooth??

- PC Suite ??
Pijo
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1225
Dołączył(a): 8 sty 2008, o 21:48
Lokalizacja: Mazowsze
Pochwały: 49
Sieć: RBM abo, iPlus, nju internetowy

 

Postprzez Łukasz_W » 19 sie 2009, o 13:58

Prawdopodobnie 6210 widzi tylko numery zapisane w pamieci telefonu. Ustaw w opcjach żeby widziała te z karty Sim i skopiuj je do fona. Jak skopiujue to skasuj te z karty pamięci, przełóż ją do 6310i i skopiuj na kartę pozostałę 65 numerów, a potem tak samo skopiuj do nowego fona. Sposób trochę może prymitywny, ale powinien być skuteczny. Mozesz też sprobować zrobić jak przedmóca napisał.
Łukasz_W
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 206
Dołączył(a): 22 mar 2006, o 00:58
Lokalizacja: Gołyń (ERW)
Pochwały: 8
Model telefonu: 3310, E51
Sieć: MixPlus, TakTak, Fresh, Play Online NK

 

Postprzez orson_dzi » 19 sie 2009, o 15:15

Pijo napisał(a):- PC Suite ??

Tu powinno zadziałać. A nie, to post wyżej też powinien pomóc ;) .
Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
orson_dzi
TELEPOLIS.PL
TELEPOLIS.PL
Avatar użytkownika
 
Posty: 19121
Dołączył(a): 22 sty 2008, o 00:08
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 127
Model telefonu: Xiaomi Mi5
Sieć: njubaj Oranz

 

Postprzez DrAndrzej » 20 sie 2009, o 10:32

dziękuję za porady
jeszcze 1 może trywialne pytanie
jak skasować numery TYLKO z karty SIM ??

to komuś mam zrobić przeniesienie numerów i wolę nie narozrabiać
pozdrawiam
Andrzej
DrAndrzej
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 sie 2009, o 12:20
Lokalizacja: Bydgoszcz

 

Postprzez Orfi » 20 sie 2009, o 10:59

Włóż kartę SIM do tej 6310i i uruchom telefon a następnie naciśnij Spis tel., Usuń,Wybierz, zapyta czy pojedynczo czy wszystkie (wybierz tak jak potrzebujesz), następnie wyświetli czy z karty SIM czy z pamięci telefonu i to tyle.
Orfi
Orfi
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 620
Dołączył(a): 21 cze 2008, o 22:16
Lokalizacja: LUBLIN
Pochwały: 29
Model telefonu: Nokia E51, E52, N8, 6310i,SGS II
Sieć: Plus,PLAY,Orange,T-Mobile,Virgin Mobile


Powrót do Nokia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość