Telekomunikacja jak na dłoni






Rejestracja karty sim w orange

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: thonka, Pawrzes, darkangel, Kaczy, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Rejestracja karty sim w orange

Postprzez michalx703 » 8 sie 2009, o 10:54

Witam! Jak w temacie, prosze o szczegoly dot rejestracji karty tzn. z czym sie udac, ile to trwa, gdzie, jaki koszt i czy moge tego dokonac bez puku (zgubilem ta obudowe od karty sim). Pozdrawiam i z gory dzieki
MICHALX703
michalx703
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 102
Dołączył(a): 30 sie 2006, o 12:44
Lokalizacja: wieliczka
Model telefonu: HTC Diamond II
Sieć: Play

Postprzez ciuchcia » 8 sie 2009, o 11:07

wogole to jest beznadzieja w orange ... rejestrowalem ostatnio nr - babka kazala podac tylko nr telefonu (z glowy) i dowod osobisty. Po 5 minutach numer mialem zarejestrowany ... w ten sposob moge zarejestrowac dowolny nr na siebie, wyrobic duplikat i ukrasc komus numer ... zero weryfikacji ;/
ciuchcia
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 556
Dołączył(a): 24 lip 2009, o 19:49
Lokalizacja: z nienacka
Model telefonu: nokia 6220 CL; Huawei U8300
Sieć: era / play / mbank / aero2

Postprzez Kaczy » 8 sie 2009, o 11:07

Tutaj i tutaj jest o tym mowa.
[center] ...::: Made for loneliness :::... [/center]
Kaczy
-#Junior Admin
-#Junior Admin
Avatar użytkownika
 
Posty: 4618
Dołączył(a): 30 lis 2005, o 19:05
Lokalizacja: Szczecin/Białogard
Model telefonu: LG Swift Black, BB 9900
Sieć: Orange

Postprzez osachorzow » 8 sie 2009, o 11:07

Wypełnij formularz: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 459056.pdf , wydrukuj, podpisz, zeskanuj i wyślij na bok@orange.pl ;) tak zrobiłem i po 24h miałem zarejestrowany numer. Możesz iść też do salonu z tą kartką ale podobno trwa to dłużej ;)
Ostatnio edytowano 9 sie 2009, o 16:45 przez osachorzow, łącznie edytowano 1 raz
osachorzow
-#
-#
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 8 kwi 2009, o 13:20
Lokalizacja: chorzow

Postprzez michalx703 » 8 sie 2009, o 11:11

dzieki wielkie za pomoc.
MICHALX703
michalx703
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 102
Dołączył(a): 30 sie 2006, o 12:44
Lokalizacja: wieliczka
Model telefonu: HTC Diamond II
Sieć: Play

Postprzez ezaq » 9 sie 2009, o 03:03

ciuchcia napisał(a):wogole to jest beznadzieja w orange ... rejestrowalem ostatnio nr - babka kazala podac tylko nr telefonu (z glowy) i dowod osobisty. Po 5 minutach numer mialem zarejestrowany ... w ten sposob moge zarejestrowac dowolny nr na siebie, wyrobic duplikat i ukrasc komus numer ... zero weryfikacji ;/

Miałem to samo. Musiałem wyrobić sobie duplikat karty, a to wiąże się z rejestracją numeru (swoją drogą 3 lata temu przy wymianie SIM numer był rejestrowany, a nadal w systemie widniał jako niezarejestrowany). W salonie gościu kazał mi wypełnić kartę rejestracyjną, sprawdził dokument tożsamości i tyle. Ani razu mnie się nie zapytał o PUK. Zorientowałem się dopiero jak już wyszedłem z salonu, ale nie chciało mi się już wracać. Dopiero po tygodniu (tyle trwała rejestracja przy wysłaniu karty faxem), gdy odbierałem duplikat karty SIM, zwróciłem gościowi na to uwagę. Nieco się zmieszał, ale nie za bardzo dał to po sobie poznać.
ezaq
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 618
Dołączył(a): 28 mar 2009, o 20:30
Lokalizacja: Puławy/Wrocław
Model telefonu: Nokia 6630, Nokia E63, Samsung Galaxy SII
Sieć: Orange (NOG), mBank mobile (19gr), Play (Fresh), Aero2

Postprzez user_delete19 » 9 sie 2009, o 10:24

osachorzow napisał(a):Wypełnij formularz: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 459056.pdf, wydrukuj, podpisz, zeskanuj i wyślij na bok@orange.pl ;) tak zrobiłem i po 24h miałem zarejestrowany numer. Możesz iść też do salonu z tą kartką ale podobno trwa to dłużej ;)


Dziwne - ja poszedłem do salonu i babka od ręki wklepała dane do systemu (ale to byl salon-salon a nie "partner"). Rejestrowalem 2 simy + jeden przerejestrowywalem (tutaj oprocz karty rejestracyjej musialem miec jeszcze drugi formularz z danymi dot. polaczen i doladowan). Inna sprawa, ze jak bym nie mial tych karteluszek to wystarczylby numer sima chyba...
user_delete19
-#
-#
 
Posty: 1788
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 19:51

Postprzez osachorzow » 9 sie 2009, o 10:38

lwiczek, też mi się wydawało że w Salonie Firmowym powinno być od ręki, ale jak chciałem zarejestrować numer to panienka dała mi formularz do wypełnienia i powiedziała że to wysyłają do centrali... nie wiem czy faktycznie by tego nie wpisała od razu, ale nie mogłem zarejestrować numeru bo był jeszcze nieaktywny - problemy z aktywacją startera z netu. Jak już mi go aktywowali to wysłałem mailem i było szybko ;)
osachorzow
-#
-#
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 8 kwi 2009, o 13:20
Lokalizacja: chorzow

Postprzez user_delete19 » 9 sie 2009, o 13:51

No w sumie salon salonem... najpierw tez bylem w jednym niby salonie ale poslali to faksem... potem przechodzilem kolo innego i postanowilem wstapic - poszlo od reki (;

Inna sprawa, ze ciagle nie moge aktywowac satrtera z neta nie wiedziec czemu :|
user_delete19
-#
-#
 
Posty: 1788
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 19:51

Postprzez osachorzow » 9 sie 2009, o 14:17

lwiczek, tego startera z netu nie da się na 99% aktywować ;) zobacz czy chociaż zgadza się numer karty SIM z przesyłki z tym co wysłali mailem... masz duuuużą szansę że nie bo przez parę tygodni mieli błąd i wysyłali co innego niż było w systemie zapisane i przez to nie dało się aktywować. Dostałeś maila że po wysłaniu zamówienia że starter aktywowany? W pierwszej linii maila był ciąg cyfr: pierwsze to nr zamówienia, w środku numer aktywowanej karty sim, na końcu numer telefonu. Zobacz czy te 19 cyfr numeru aktywowanej karty zgadzają się z tymi na samej karcie SIM

Zadzwoń na 510 900 900 i tam aktywują Ci starter... o ile trafisz na faceta... dwa razy tam dzwoniłem i dwa razy najpierw panienka informuje że błędnie wysłali ale nie da się z tym nic zrobić, starter wyrzucić i zamówić nowy. Rozłączałem się i dzwoniłem do skutku aż odebrał ktoś inny (czyt. facet). Gościu dwa razy aktywował mi takie błędne startery: raz od ręki, a raz powiedział że musi coś ustalić i oddzwoni... oddzwonił po 30 min że sprawa bardziej skomplikowana i dopiero jutro (piatek) lub dopiero w poniedziałek startery zalogują się do sieci :) zalogowały się następnego dnia więc MOŻNA... jak się chce ;)
osachorzow
-#
-#
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 8 kwi 2009, o 13:20
Lokalizacja: chorzow

Postprzez user_delete19 » 10 sie 2009, o 10:23

ROTFL, faktycznie... a nie wiesz czy można go próbować aktywować w salonie? xD Orange wymiata (;
user_delete19
-#
-#
 
Posty: 1788
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 19:51

Postprzez osachorzow » 10 sie 2009, o 10:29

lwiczek, może w salonie połączą Cię z tą infolinią jak się będziesz upierać ;) Bo mi panienka powiedziała że aktywacja przez net nie działa i to samo się zrobi do 7 dni ;) Jako że w tym przypadku nie uwierzyłem w działania samosi to zadzwoniłem do nich i dopiero aktywował mi to facet ;) W drugim przypadku od razu dzwoniłem na 510 900 900 i na drugi dzień działało ;)
osachorzow
-#
-#
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 8 kwi 2009, o 13:20
Lokalizacja: chorzow

Postprzez user_delete19 » 10 sie 2009, o 11:11

Zadzwoniłem do nich, odebrał jakiś koleś... powiedział że problem jest znany i ma być rozwiazany na dniach (automatyczna aktywacja zamówionych kart)... w sumie mnie to wsio rawno - na numerze mi nie zależy, jedynie na darmowym multiboksie gold, to sobie poczekam i najwyżej zamówię potem (;

[ Dodano: 2009-08-18, 18:38 ]
czy wiadomo już, czy naprawili problem z zamawianiem starterów przez internet? poprzedni chyba się poszedł kochać, a nie ukrywam że przydałby mi się ten multibox gold ;]
user_delete19
-#
-#
 
Posty: 1788
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 19:51


Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości