Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Huawei E220 - aktualizacja
Autor Wiadomość
xa40 
Obserwator


Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-01-18, 21:48   Huawei E220 - aktualizacja

Mam bardzo poważny problem mam modem Huawei E220 i postanowiłem zrobić aktualizację oprogramowania lecz niestety podczas tego komputer się zawiesił i przerwało się aktualizowanie, w tym momencie jak podłączam go pod komputer nie jest przez niego wyczuwany. Czy jest możliwość uratowania go czy tylko już na śmietnik z nim. Modem z Playa i aktualizowany był oprogramowaniem sciągniętym ze strony Playa.
 
     
yagi 
303 Freak ;)



Model telefonu: Motorola Defy, HTC Desire, LG GT540, HTC HD2, Nokia 5630
Sieć: Era
Pomógł: 141 razy
Posty: 3591
Skąd: PL
Wysłany: 2009-01-18, 23:22   

Moze byc po modemie...

Sprobuj zapytac tutaj:

http://www.bez-kabli.pl/index.php?redir=1
_________________


:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
 
 
     
BL9393 
Stały bywalec



Model telefonu: iPhone 8gb, Nokia E52
Sieć: Orange, Play
Pomógł: 11 razy
Posty: 262
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-01-19, 05:27   

miałem taką sytuację... weź i wrzuć soft ery. Mi wszedł :)

[ Dodano: 2009-01-19, 05:30 ]
ja ściągłem SimLocka i podobną sytuację miałem z updatem softu. Proces zakończył się błędem (modem z play), po paru godzinach reanimowania go wykonałem update softem Ery i wszedł bez problemu. Po podłączeniu mam aplikację blueconnect (nawet fajna jest) oraz możliwość włożenia dowolnej karty SIM ;)

[ Dodano: 2009-01-19, 05:30 ]
http://xvrsfrnssks.blogsp...20manually.html
_________________
czas na Orange
 
     
xa40 
Obserwator


Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-01-19, 22:32   

BL9393 napisał/a:
miałem taką sytuację... weź i wrzuć soft ery. Mi wszedł

Nie ma żadnych szans na to komputer modemu nie wyczuwa tak jak by go nie było.

BL9393 napisał/a:
Proces zakończył się błędem

A u mnie się nie zakończył zatrzymał się na na samym począktu "update"
 
     
BL9393 
Stały bywalec



Model telefonu: iPhone 8gb, Nokia E52
Sieć: Orange, Play
Pomógł: 11 razy
Posty: 262
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-01-19, 22:37   

ja update'u dokonywałem na MACu z windowsem na wirtualnej maszynie i nie działało. Macintosh potem nie wykrywał modemu, ale z softem ery na PC przeszło bez problemu.
_________________
czas na Orange
 
     
xa40 
Obserwator


Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-01-19, 22:52   

Jak podłączam modem jest dzwięk jak się coś podłącza i to wszystko nie ma śladu w systemie żeby było cokolwiek podłączone, dla systemu go nie ma.
 
     
BL9393 
Stały bywalec



Model telefonu: iPhone 8gb, Nokia E52
Sieć: Orange, Play
Pomógł: 11 razy
Posty: 262
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-01-19, 23:03   

a updater go też nie widzi?
_________________
czas na Orange
 
     
xa40 
Obserwator


Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-01-19, 23:05   

BL9393 napisał/a:
a updater go też nie widzi?

Nie, wogóle tak by nie był podłączony do komputera. Sprawdzone na 3 komputerach wszędzie to samo.
 
     
BL9393 
Stały bywalec



Model telefonu: iPhone 8gb, Nokia E52
Sieć: Orange, Play
Pomógł: 11 razy
Posty: 262
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-01-19, 23:07   

jeśli nie ściągałeś SIM Locka to oddaj go do serwiu, gdyż jedyne co to próbowałeś zaktualizować soft. Powinni naprawić w ramach gwarancji ;)
_________________
czas na Orange
 
     
xa40 
Obserwator


Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-01-19, 23:17   

Ciekawe czy naprawa czy dają nowy.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK