Telekomunikacja jak na dłoni






[C702] Konfiguracja internetu

Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony, SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderatorzy: castagnet, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[C702] Konfiguracja internetu

Postprzez Ramir » 28 lis 2008, o 20:55

Witam posiadam SE C702 i nie wiem jak mam skonfigurować internet, wap, czy jak to się nazywa, do sieci orange. Jeśli chce korzystać z GPS np. google maps to wtedy google maps łączy się przez wap? Jeśli tak to czy da się jakoś korzystać z gps bez tego?
Ostatnio edytowano 28 lis 2008, o 20:57 przez Ramir, łącznie edytowano 1 raz
Ramir
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2008, o 20:43
Lokalizacja: znienacka

Postprzez yagi » 28 lis 2008, o 21:05

Ramir, zapoznaj sie z zasadmi tytulowania postow.

Z jakiego zrodla telefon?

Tutaj konfigurator:

SE

Raczej nie da sie bez internetu, chyba ze sa aplikacje w Javie, ktore wczytuja mapy z karty pamieci...
yagi
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3590
Dołączył(a): 26 sie 2005, o 09:03
Lokalizacja: PL
Model telefonu: Motorola Defy, HTC Desire, LG GT540, HTC HD2, Nokia 5630
Sieć: Era

Postprzez Ramir » 28 lis 2008, o 21:51

Telefon jest z ery mam wszystkie dokumenty. Właściwie już wchodziłem na tą stronę, ale prawdę powiedziawszy nie wiem na czym to polega. Jak wszystko uzupełniłem wyświetla mi się takie coś: "Usługa konfiguracji telefonu: Internet Ustawienia zostały wysłane do telefonu.
Potwierdź ustawienia

1. 1. W telefonie zostanie wyświetlona wiadomość informująca o pobraniu nowych ustawień oraz pytanie, czy je zastosować.
2. 2. Zaakceptuj zastosowanie tych ustawień. (wprowadzanie kodu PIN pokazano powyżej)
3. 3. Telefon wyświetli komunikat potwierdzający zastosowanie nowych ustawień."
Czyli muszę podłączyć telefon pod komputer czy na jakiej zasadzie to działa?
PS. Chyba, że nr seryjny telefonu to nie to samo co nr telefonu.
Ramir
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2008, o 20:43
Lokalizacja: znienacka

Postprzez Prometo » 28 lis 2008, o 21:56

Ramir napisał(a):Czyli muszę podłączyć telefon pod komputer czy na jakiej zasadzie to działa?


Nie musisz, akceptujesz wszystko na telefonie.

Ramir napisał(a):PS. Chyba, że nr seryjny telefonu to nie to samo co nr telefonu.


Nr seryjny to co innego, a nr telefonu co innego.
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
Prometo
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3545
Dołączył(a): 3 lip 2006, o 11:53
Lokalizacja: Polska, wieś
Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh

Postprzez vinc » 28 lis 2008, o 21:57

Chyba, że nr seryjny telefonu to nie to samo co nr telefonu.


Masz rację to nie jest to samo ;)

Jeśli jest z Ery to masz Naviexpert'a, czyli co jakiś czas będzie się łączył z netem w celu aktualizacji.

Ramir napisał(a):Czyli muszę podłączyć telefon pod komputer czy na jakiej zasadzie to działa?


Nie, ponieważ wszystko odbywa się za pośrednictwem internetu przez telefon.
Obrazek
vinc
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3197
Dołączył(a): 27 sie 2006, o 13:29
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: w sam raz dla mnie
Sieć: Play i Wi-Fi

Postprzez Ramir » 28 lis 2008, o 22:04

Hmm nr telefonu jest gdzieś w papierach czy gdzieś na telefonie jest napisany? Mam ten navi expert czyli przez pół roku gps jest za darmo czy muszę płacić za połączenie z internetem?
Ramir
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2008, o 20:43
Lokalizacja: znienacka

Postprzez vinc » 28 lis 2008, o 22:12

Ramir napisał(a):Hmm nr telefonu jest gdzieś w papierach czy gdzieś na telefonie jest napisany?


Chyba numer seryjny? czyli IMEI to masz na karcie gwarancyjnej, pudełku i na telefonie pod baterią ;)

Ramir napisał(a): Mam ten navi expert czyli przez pół roku gps jest za darmo czy muszę płacić za połączenie z internetem?


Za darmo masz licencję na nawigację, ale za net płacisz.
Obrazek
vinc
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3197
Dołączył(a): 27 sie 2006, o 13:29
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: w sam raz dla mnie
Sieć: Play i Wi-Fi

Postprzez yagi » 28 lis 2008, o 22:13

Ramir napisał(a):Hmm nr telefonu jest gdzieś w papierach czy gdzieś na telefonie jest napisany?

Numer telefonu jest przypisany do karty SIM, ktora wkladasz do telefonu...

Prze pol roku masz mapy za free a potem musisz wykupic licencje zeby dalej je moc pobierac. Od samego poczatku placisz za internet...
yagi
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3590
Dołączył(a): 26 sie 2005, o 09:03
Lokalizacja: PL
Model telefonu: Motorola Defy, HTC Desire, LG GT540, HTC HD2, Nokia 5630
Sieć: Era

Postprzez Ramir » 29 lis 2008, o 14:44

Hehe chodziło o zwykły nr telefonu a ja myślałem co to za nr. Dzięki za pomoc.
Ramir
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2008, o 20:43
Lokalizacja: znienacka


Powrót do Sony, SonyEricsson i Ericsson

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości