Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[C702] Konfiguracja internetu
Autor Wiadomość
Ramir 
Obserwator


Posty: 4
Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-11-28, 20:55   [C702] Konfiguracja internetu

Witam posiadam SE C702 i nie wiem jak mam skonfigurować internet, wap, czy jak to się nazywa, do sieci orange. Jeśli chce korzystać z GPS np. google maps to wtedy google maps łączy się przez wap? Jeśli tak to czy da się jakoś korzystać z gps bez tego?
Ostatnio zmieniony przez yagi 2008-11-28, 20:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
yagi 
303 Freak ;)



Model telefonu: Motorola Defy, HTC Desire, LG GT540, HTC HD2, Nokia 5630
Sieć: Era
Pomógł: 141 razy
Posty: 3590
Skąd: PL
Wysłany: 2008-11-28, 21:05   

Ramir, zapoznaj sie z zasadmi tytulowania postow.

Z jakiego zrodla telefon?

Tutaj konfigurator:

SE

Raczej nie da sie bez internetu, chyba ze sa aplikacje w Javie, ktore wczytuja mapy z karty pamieci...
_________________


:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
 
 
     
Ramir 
Obserwator


Posty: 4
Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-11-28, 21:51   

Telefon jest z ery mam wszystkie dokumenty. Właściwie już wchodziłem na tą stronę, ale prawdę powiedziawszy nie wiem na czym to polega. Jak wszystko uzupełniłem wyświetla mi się takie coś: "Usługa konfiguracji telefonu: Internet Ustawienia zostały wysłane do telefonu.
Potwierdź ustawienia

1. 1. W telefonie zostanie wyświetlona wiadomość informująca o pobraniu nowych ustawień oraz pytanie, czy je zastosować.
2. 2. Zaakceptuj zastosowanie tych ustawień. (wprowadzanie kodu PIN pokazano powyżej)
3. 3. Telefon wyświetli komunikat potwierdzający zastosowanie nowych ustawień."
Czyli muszę podłączyć telefon pod komputer czy na jakiej zasadzie to działa?
PS. Chyba, że nr seryjny telefonu to nie to samo co nr telefonu.
 
     
Prometo 
Użytkownik Neostrady



Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh
Pomógł: 131 razy
Posty: 3545
Skąd: Polska, wieś
Wysłany: 2008-11-28, 21:56   

Ramir napisał/a:
Czyli muszę podłączyć telefon pod komputer czy na jakiej zasadzie to działa?


Nie musisz, akceptujesz wszystko na telefonie.

Ramir napisał/a:
PS. Chyba, że nr seryjny telefonu to nie to samo co nr telefonu.


Nr seryjny to co innego, a nr telefonu co innego.
_________________
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 
 
     
vinc 
Helter Skelter



Model telefonu: w sam raz dla mnie
Sieć: Play i Wi-Fi
Pomógł: 212 razy
Posty: 3197
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-28, 21:57   

Cytat:
Chyba, że nr seryjny telefonu to nie to samo co nr telefonu.


Masz rację to nie jest to samo ;)

Jeśli jest z Ery to masz Naviexpert'a, czyli co jakiś czas będzie się łączył z netem w celu aktualizacji.

Ramir napisał/a:
Czyli muszę podłączyć telefon pod komputer czy na jakiej zasadzie to działa?


Nie, ponieważ wszystko odbywa się za pośrednictwem internetu przez telefon.
_________________
 
     
Ramir 
Obserwator


Posty: 4
Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-11-28, 22:04   

Hmm nr telefonu jest gdzieś w papierach czy gdzieś na telefonie jest napisany? Mam ten navi expert czyli przez pół roku gps jest za darmo czy muszę płacić za połączenie z internetem?
 
     
vinc 
Helter Skelter



Model telefonu: w sam raz dla mnie
Sieć: Play i Wi-Fi
Pomógł: 212 razy
Posty: 3197
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-28, 22:12   

Ramir napisał/a:
Hmm nr telefonu jest gdzieś w papierach czy gdzieś na telefonie jest napisany?


Chyba numer seryjny? czyli IMEI to masz na karcie gwarancyjnej, pudełku i na telefonie pod baterią ;)

Ramir napisał/a:
Mam ten navi expert czyli przez pół roku gps jest za darmo czy muszę płacić za połączenie z internetem?


Za darmo masz licencję na nawigację, ale za net płacisz.
_________________
 
     
yagi 
303 Freak ;)



Model telefonu: Motorola Defy, HTC Desire, LG GT540, HTC HD2, Nokia 5630
Sieć: Era
Pomógł: 141 razy
Posty: 3590
Skąd: PL
Wysłany: 2008-11-28, 22:13   

Ramir napisał/a:
Hmm nr telefonu jest gdzieś w papierach czy gdzieś na telefonie jest napisany?

Numer telefonu jest przypisany do karty SIM, ktora wkladasz do telefonu...

Prze pol roku masz mapy za free a potem musisz wykupic licencje zeby dalej je moc pobierac. Od samego poczatku placisz za internet...
_________________


:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
 
 
     
Ramir 
Obserwator


Posty: 4
Skąd: znienacka
Wysłany: 2008-11-29, 14:44   

Hehe chodziło o zwykły nr telefonu a ja myślałem co to za nr. Dzięki za pomoc.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK