Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[Tak Tak] jak sprawdzić stan pakietu internetowego
Autor Wiadomość
Ramirez 
Spamer ;)


Pomógł: 56 razy
Posty: 734
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-07, 12:18   [Tak Tak] jak sprawdzić stan pakietu internetowego

jw

szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć żadnego kodu na sprawdzenie stanu pakietu - internet 5 Mb w tak taku.

A może nie ma takiej opcji jak sprawdzanie ile zostało do wykorzystania?? :mrgreen:
 
     
biotyt 
ORANGE



Model telefonu: Sony Xperia S
Sieć: Orange Smart Plan Mix
Pomógł: 33 razy
Posty: 998
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2008-08-07, 12:29   Re: [Tak Tak] jak sprawdzić stan pakietu internetowego

Ramirez napisał/a:
jw

szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć żadnego kodu na sprawdzenie stanu pakietu - internet 5 Mb w tak taku.

A może nie ma takiej opcji jak sprawdzanie ile zostało do wykorzystania?? :mrgreen:

Kiedyś tego też szukałem, ale niestety się nie doszukałem. Prawdopodobnie Era nie przewidziała opcji kontroli stanu pakietu ponieważ po wykorzystaniu tych 5MB w czasie krótszym niż miesiąc użytkownik ma niższe stawki za transmisję danych niż wg cennika standardowego. Potraktowali tą usługę jako zniżkę bez "pustej opłaty", a dając na start 5MB.
_________________
biotyt
 
 
     
saj 
Nowicjusz


Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah
Posty: 13
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2008-08-11, 20:52   

Witam,

Korzystacie może z Opery Mini w TT z usługą Omnix Max? Ja na drugim już telefonie mam problem z Operą Mini, w pierwszym przypadku zwalałem winę na telefon - miałem Samsunga X700, ale po zmianie modelu na Samsunga U700 problem pozostał. Jak się okazało na karcie z abo z Orange Opera Mini działa i na jednym (v3.1) i na drugim (v4.1).

Wychodzi na to, że coś mi się TT sprzeciwia tej Operce...

Jesteście w stanie pomóc?
 
 
     
Ramirez 
Spamer ;)


Pomógł: 56 razy
Posty: 734
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-11, 21:15   

Działa na pewno, u mnie śmigało jak trzeba :wink: Jedyne sensowne wytłumaczenie to to że masz źle skonfigurowany telefon.
 
     
saj 
Nowicjusz


Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah
Posty: 13
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2008-08-11, 21:42   

Ramirez napisał/a:
Działa na pewno, u mnie śmigało jak trzeba :wink: Jedyne sensowne wytłumaczenie to to że masz źle skonfigurowany telefon.


Mam standardowe ustawnienia gprs dla TT przesłane na telefon ze strony konfiguracji na era.pl

punkt dostępu: erainternettt
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet
proxy: 213.158.194.229
port: 8080
 
 
     
yagi 
303 Freak ;)



Model telefonu: Motorola Defy, HTC Desire, LG GT540, HTC HD2, Nokia 5630
Sieć: Era
Pomógł: 141 razy
Posty: 3591
Skąd: PL
Wysłany: 2008-08-12, 19:40   

Cytat:
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet

Powinno byc 2 razy erainternettt w tych polach.
_________________


:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
 
 
     
saj 
Nowicjusz


Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah
Posty: 13
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2008-08-12, 20:36   

yagi napisał/a:
Cytat:
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet

Powinno byc 2 razy erainternettt w tych polach.


nie pomaga... :|

Przesłałem sobie jeszcze raz ze strony Ery, tak dla pewności i jest jednak z jednym "t" na końcu.

Ale to nie ważne, bo to cholerstwo i tak nie działa... :smt011
 
 
     
Ramirez 
Spamer ;)


Pomógł: 56 razy
Posty: 734
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-12, 21:41   

saj napisał/a:

Mam standardowe ustawnienia gprs dla TT przesłane na telefon ze strony konfiguracji na era.pl

punkt dostępu: erainternettt
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet
proxy: 213.158.194.229
port: 8080



Coś tu jest nie tak :mrgreen: jak mogłes wysłac coś czego na stronie konfiguracji nie ma??? Przeciez widze tylko tam ustawienia dla MMS i WAP??? Może cos źle mówię, ale do Opery mini trzeba wpisać sobie ręcznie profil Era Internet, którego nie ma na stronie konfiguracji Ery.

powinno to wyglądac tak:
APN: erainternettt
ID: (nazwa uzytkownika) erainternet
hasło: erainternet
uwierzytelnienie: normalne


i tylko tyle, daj bez proxy. Spróbuj i zobacz czy to działa.
 
     
Prometo 
Użytkownik Neostrady



Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh
Pomógł: 131 razy
Posty: 3546
Skąd: Polska, wieś
Wysłany: 2008-08-12, 21:45   

Ramirez, jest zobacz :wink:
_________________
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 
 
     
saj 
Nowicjusz


Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah
Posty: 13
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2008-08-12, 21:48   

Ramirez napisał/a:
saj napisał/a:

Mam standardowe ustawnienia gprs dla TT przesłane na telefon ze strony konfiguracji na era.pl

punkt dostępu: erainternettt
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet
proxy: 213.158.194.229
port: 8080



Coś tu jest nie tak :mrgreen: jak mogłes wysłac coś czego na stronie konfiguracji nie ma??? Przeciez widze tylko tam ustawienia dla MMS i WAP??? Może cos źle mówię, ale do Opery mini trzeba wpisać sobie ręcznie profil Era Internet, którego nie ma na stronie konfiguracji Ery.

powinno to wyglądac tak:
APN: erainternettt
ID: (nazwa uzytkownika) erainternet
hasło: erainternet
uwierzytelnienie: normalne


i tylko tyle, daj bez proxy. Spróbuj i zobacz czy to działa.



Wysyłałem stąd

http://www.era.pl/pl/indy...ny_konfigurator

i wpisywałem ręcznie zgodnie z

http://www.era.pl/pl/indy...racja/parametry

nie hulało... :(

wpisałem jak radziłeś - bez proxy i też nic z tego. Ręce opadają... Podkreślam, że w abonamencie z Orange działała mi operka w tym u700 bez problemów po przesłaniu standardowych ustawień ze stronki... A z kartą TT na drugim telefonie mam z tym problem...

jestem głęboko w d... :smt011
 
 
     
Prometo 
Użytkownik Neostrady



Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh
Pomógł: 131 razy
Posty: 3546
Skąd: Polska, wieś
Wysłany: 2008-08-12, 21:52   

saj napisał/a:
mam z tym problem...


Spróbuj jeszcze odinstalować i zainstalować Operę.
_________________
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 
 
     
saj 
Nowicjusz


Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah
Posty: 13
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2008-08-12, 22:01   

Prometo napisał/a:
saj napisał/a:
mam z tym problem...


Spróbuj jeszcze odinstalować i zainstalować Operę.


nic z tego... :smt011
 
 
     
Prometo 
Użytkownik Neostrady



Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh
Pomógł: 131 razy
Posty: 3546
Skąd: Polska, wieś
Wysłany: 2008-08-12, 22:03   

Masz w telefonie tylko te ustawienia z Ery czy inne też? Jak masz inne to wykasuj.
_________________
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 
 
     
saj 
Nowicjusz


Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah
Posty: 13
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2008-08-12, 22:10   

Prometo napisał/a:
Masz w telefonie tylko te ustawienia z Ery czy inne też? Jak masz inne to wykasuj.


Z tym jest mały problem... Telefon był z Orange i miał wprowadzone te ustawienia od początku. Nie da się ich usunąć ani przeedytować wpisując inne dane... :(
 
 
     
Prometo 
Użytkownik Neostrady



Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh
Pomógł: 131 razy
Posty: 3546
Skąd: Polska, wieś
Wysłany: 2008-08-12, 22:13   

Ustaw te z Ery jako domyślne.
_________________
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK