Telekomunikacja jak na dłoni






[Tak Tak] jak sprawdzić stan pakietu internetowego

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: thonka, Pawrzes, darkangel, Kaczy, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[Tak Tak] jak sprawdzić stan pakietu internetowego

Postprzez Ramirez » 7 sie 2008, o 11:18

jw

szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć żadnego kodu na sprawdzenie stanu pakietu - internet 5 Mb w tak taku.

A może nie ma takiej opcji jak sprawdzanie ile zostało do wykorzystania?? :mrgreen:
Ramirez
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 778
Dołączył(a): 30 kwi 2007, o 19:37
Lokalizacja: Polska

Re: [Tak Tak] jak sprawdzić stan pakietu internetowego

Postprzez biotyt » 7 sie 2008, o 11:29

Ramirez napisał(a):jw

szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć żadnego kodu na sprawdzenie stanu pakietu - internet 5 Mb w tak taku.

A może nie ma takiej opcji jak sprawdzanie ile zostało do wykorzystania?? :mrgreen:

Kiedyś tego też szukałem, ale niestety się nie doszukałem. Prawdopodobnie Era nie przewidziała opcji kontroli stanu pakietu ponieważ po wykorzystaniu tych 5MB w czasie krótszym niż miesiąc użytkownik ma niższe stawki za transmisję danych niż wg cennika standardowego. Potraktowali tą usługę jako zniżkę bez "pustej opłaty", a dając na start 5MB.
biotyt
biotyt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 998
Dołączył(a): 29 sty 2006, o 23:37
Lokalizacja: Siedlce
Model telefonu: Sony Xperia S
Sieć: Orange Smart Plan Mix

Postprzez saj » 11 sie 2008, o 19:52

Witam,

Korzystacie może z Opery Mini w TT z usługą Omnix Max? Ja na drugim już telefonie mam problem z Operą Mini, w pierwszym przypadku zwalałem winę na telefon - miałem Samsunga X700, ale po zmianie modelu na Samsunga U700 problem pozostał. Jak się okazało na karcie z abo z Orange Opera Mini działa i na jednym (v3.1) i na drugim (v4.1).

Wychodzi na to, że coś mi się TT sprzeciwia tej Operce...

Jesteście w stanie pomóc?
saj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 3 kwi 2008, o 11:52
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah

Postprzez Ramirez » 11 sie 2008, o 20:15

Działa na pewno, u mnie śmigało jak trzeba :wink: Jedyne sensowne wytłumaczenie to to że masz źle skonfigurowany telefon.
Ramirez
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 778
Dołączył(a): 30 kwi 2007, o 19:37
Lokalizacja: Polska

Postprzez saj » 11 sie 2008, o 20:42

Ramirez napisał(a):Działa na pewno, u mnie śmigało jak trzeba :wink: Jedyne sensowne wytłumaczenie to to że masz źle skonfigurowany telefon.


Mam standardowe ustawnienia gprs dla TT przesłane na telefon ze strony konfiguracji na era.pl

punkt dostępu: erainternettt
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet
proxy: 213.158.194.229
port: 8080
saj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 3 kwi 2008, o 11:52
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah

Postprzez yagi » 12 sie 2008, o 18:40

identyfikator użytkownika i hasło: erainternet

Powinno byc 2 razy erainternettt w tych polach.
yagi
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3590
Dołączył(a): 26 sie 2005, o 09:03
Lokalizacja: PL
Model telefonu: Motorola Defy, HTC Desire, LG GT540, HTC HD2, Nokia 5630
Sieć: Era

Postprzez saj » 12 sie 2008, o 19:36

yagi napisał(a):
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet

Powinno byc 2 razy erainternettt w tych polach.


nie pomaga... :|

Przesłałem sobie jeszcze raz ze strony Ery, tak dla pewności i jest jednak z jednym "t" na końcu.

Ale to nie ważne, bo to cholerstwo i tak nie działa... :smt011
saj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 3 kwi 2008, o 11:52
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah

Postprzez Ramirez » 12 sie 2008, o 20:41

saj napisał(a):Mam standardowe ustawnienia gprs dla TT przesłane na telefon ze strony konfiguracji na era.pl

punkt dostępu: erainternettt
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet
proxy: 213.158.194.229
port: 8080



Coś tu jest nie tak :mrgreen: jak mogłes wysłac coś czego na stronie konfiguracji nie ma??? Przeciez widze tylko tam ustawienia dla MMS i WAP??? Może cos źle mówię, ale do Opery mini trzeba wpisać sobie ręcznie profil Era Internet, którego nie ma na stronie konfiguracji Ery.

powinno to wyglądac tak:
APN: erainternettt
ID: (nazwa uzytkownika) erainternet
hasło: erainternet
uwierzytelnienie: normalne


i tylko tyle, daj bez proxy. Spróbuj i zobacz czy to działa.
Ramirez
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 778
Dołączył(a): 30 kwi 2007, o 19:37
Lokalizacja: Polska

Postprzez Prometo » 12 sie 2008, o 20:45

Ramirez, jest zobacz :wink:
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
Prometo
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3545
Dołączył(a): 3 lip 2006, o 11:53
Lokalizacja: Polska, wieś
Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh

Postprzez saj » 12 sie 2008, o 20:48

Ramirez napisał(a):
saj napisał(a):Mam standardowe ustawnienia gprs dla TT przesłane na telefon ze strony konfiguracji na era.pl

punkt dostępu: erainternettt
identyfikator użytkownika i hasło: erainternet
proxy: 213.158.194.229
port: 8080



Coś tu jest nie tak :mrgreen: jak mogłes wysłac coś czego na stronie konfiguracji nie ma??? Przeciez widze tylko tam ustawienia dla MMS i WAP??? Może cos źle mówię, ale do Opery mini trzeba wpisać sobie ręcznie profil Era Internet, którego nie ma na stronie konfiguracji Ery.

powinno to wyglądac tak:
APN: erainternettt
ID: (nazwa uzytkownika) erainternet
hasło: erainternet
uwierzytelnienie: normalne


i tylko tyle, daj bez proxy. Spróbuj i zobacz czy to działa.



Wysyłałem stąd

http://www.era.pl/pl/indywidualni/telef ... nfigurator

i wpisywałem ręcznie zgodnie z

http://www.era.pl/pl/indywidualni/telef ... /parametry

nie hulało... :(

wpisałem jak radziłeś - bez proxy i też nic z tego. Ręce opadają... Podkreślam, że w abonamencie z Orange działała mi operka w tym u700 bez problemów po przesłaniu standardowych ustawień ze stronki... A z kartą TT na drugim telefonie mam z tym problem...

jestem głęboko w d... :smt011
saj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 3 kwi 2008, o 11:52
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah

Postprzez Prometo » 12 sie 2008, o 20:52

saj napisał(a):mam z tym problem...


Spróbuj jeszcze odinstalować i zainstalować Operę.
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
Prometo
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3545
Dołączył(a): 3 lip 2006, o 11:53
Lokalizacja: Polska, wieś
Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh

Postprzez saj » 12 sie 2008, o 21:01

Prometo napisał(a):
saj napisał(a):mam z tym problem...


Spróbuj jeszcze odinstalować i zainstalować Operę.


nic z tego... :smt011
saj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 3 kwi 2008, o 11:52
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah

Postprzez Prometo » 12 sie 2008, o 21:03

Masz w telefonie tylko te ustawienia z Ery czy inne też? Jak masz inne to wykasuj.
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
Prometo
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3545
Dołączył(a): 3 lip 2006, o 11:53
Lokalizacja: Polska, wieś
Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh

Postprzez saj » 12 sie 2008, o 21:10

Prometo napisał(a):Masz w telefonie tylko te ustawienia z Ery czy inne też? Jak masz inne to wykasuj.


Z tym jest mały problem... Telefon był z Orange i miał wprowadzone te ustawienia od początku. Nie da się ich usunąć ani przeedytować wpisując inne dane... :(
saj
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 3 kwi 2008, o 11:52
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Model telefonu: Samsung U700
Sieć: Heyah

Postprzez Prometo » 12 sie 2008, o 21:13

Ustaw te z Ery jako domyślne.
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
Prometo
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3545
Dołączył(a): 3 lip 2006, o 11:53
Lokalizacja: Polska, wieś
Model telefonu: SE Elm, Nokia 6151
Sieć: Era, Play Fresh

Następna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: arek__84, bolek2004, BUCiu i 13 gości