Telekomunikacja jak na dłoni






[V9] Jak wyłączyć 3G???

Wszystko, co dotyczy modeli z serii V oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[V9] Jak wyłączyć 3G???

Postprzez wypzyp » 2008-05-30, 09:09

Witam
Nie korzystam z bajerów typu videorozmowy itd. dlatego chciałem wyłączyć to ustrojstwo. Próbowałem zrobić to w ten sam sposób jak opisany pare tematów poniżej HSDPA w V3xx lecz niestety nie daje rady.
Oczywiście dam "pomógł".
wypzyp
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2008-05-29, 21:40
Lokalizacja: WUWULANDIA

Postprzez mariusz9a » 2008-05-30, 09:36

W jakiej sieci został kupiony telefon? A dokładniej czy jest ona z sieci Play?
mariusz9a
-#
-#
 
Posty: 2032
Dołączył(a): 2007-07-19, 11:38
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez wypzyp » 2008-05-30, 09:43

Play
A znacie jeszcze jakieś sposoby na wydłużenie czasu pracy baterii??Oczywiście wyłączyłem wszystkie wodotryski typu: wygaszacz ekranu, podswietlenie itd
wypzyp
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2008-05-29, 21:40
Lokalizacja: WUWULANDIA

Postprzez mariusz9a » 2008-05-30, 10:01

Jeżeli to Paly to nie wyłączysz 3G. Jedynie można to zrobić grzebiąc w sofcie, ale to wiąże się z ryzykiem uszkodzenia oprogramowania i utratą gwarancji. Nie wiem czemu Play blokuje w oprogramowaniu opcję wyłączenia 3G :/
Co do oszczędzania baterii to niewiele da się zrobić, a w zasadzie to różnicy i tak nie widać. Motorola nie słynie ze zbyt dobrych baterii, zresztą nie ma się co dziwić – baterie małe a dwa kolosalne wyświetlacze oraz spora klawiaturę trzeba jakoś zasilić. Możesz jeszcze zmniejszyć do minimum jasność podświetlenia ekranu oraz czas podświetlenia klawiatury również na minimum (no chyba ze tak jak napisałeś wolisz w ogóle wyłączyć).
mariusz9a
-#
-#
 
Posty: 2032
Dołączył(a): 2007-07-19, 11:38
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez wypzyp » 2008-05-30, 10:07

A niech to. Trudno, najwyżej kupię lepszą baterię.
Dzięki za błyskawiczną pomoc. Zgodnie z obietnicą leci "pomógł" 8)
wypzyp
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2008-05-29, 21:40
Lokalizacja: WUWULANDIA

Postprzez mariusz9a » 2008-05-30, 10:10

wypzyp napisał(a):najwyżej kupię lepszą baterię

Uwierz że oryginalna bateria Motoroli jest najlepsza. A te np na allegro o sporych pojemnościach będą Ci trzymały wielokrotnie krócej niż ta oryginalna.
mariusz9a
-#
-#
 
Posty: 2032
Dołączył(a): 2007-07-19, 11:38
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez Jedrker » 2008-05-30, 10:38

mariusz9a napisał(a):Nie wiem czemu Play blokuje w oprogramowaniu opcję wyłączenia 3G :/

Ponieważ sam stawia tylko nodeB , i ma zasięg UMTS ;)

[ Dodano: 2008-05-30, 11:48 ]
mariusz9a napisał(a):A te np na allegro o sporych pojemnościach będą Ci trzymały wielokrotnie krócej niż ta oryginalna.

a czemuż to tak, większa pojemność i mniejsza żywotność baterii ?
Jedrker
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 824
Dołączył(a): 2007-06-25, 19:46
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez gomez1982 » 2008-05-30, 10:55

Bo ta pojemność to ściema.Wytłumaczę Ci to łopatologicznie czyli skoro producent w swojej baterii oryginalnej zmieścił powiedzmy ogniwo na 800 mAh to jakim sposobem jakiś chińczyk zmieścił tam 3200 mAh?Przecież producent najlepiej wie co jest dla jego telefonu najlepsze albo do jakiej wielkości baterii można zmieścić odpowiednio duże ogniwo.Znajomy tak kupił baterie do 3310 i na oryginalnej trzymała 3 dni a na tej niby 2800 mAh trzymała 1,5 dziwne co? Zostań lepiej z tą bateria co masz albo kup oryginalną w autoryzowanym serwisie Motoroli ale to koszt pewnie większy niż 100 zł.
Avatar użytkownika
gomez1982
-#
-#
 
Posty: 1519
Dołączył(a): 2006-02-16, 16:20
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez Jedrker » 2008-05-30, 11:02

gomez1982,
Spoko, już zrozumiałem ;)
Sam mam motorolkę v9, i zastanawiałem się właśnie nad zakupem, nowej, dodatkowej baterii.
Bo ta trzyma u mnie max 2 dni. A rozmawiam tylko ok. 20-30 min dziennie, no i wyślę parę smsów .
Cieniutko z baterią ...
Jedrker
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 824
Dołączył(a): 2007-06-25, 19:46
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez gomez1982 » 2008-05-30, 11:11

2 dni to jak na dwa duże wyświetlacze w niej to nie jest źle ale mówię nie spodziewał bym sie cudów po tych lewych bateriach oraz też raczej bym ich nie kupił.
Avatar użytkownika
gomez1982
-#
-#
 
Posty: 1519
Dołączył(a): 2006-02-16, 16:20
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez Szalony » 2008-05-30, 11:17

To że Play stawia tylko sieć 3G to nie powód by blokować tak telefony że 3G nie można wyłączyć , co ciekawe w soft motoroli Play nie można także na stałe włączyć tylko 3G , Play coraz bardziej mi się nie podoba z tym brandowaniem telefonu.
Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)
Szalony
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 664
Dołączył(a): 2005-08-04, 10:21
Lokalizacja: Aleksandrow Lodzki

Postprzez orB » 2008-05-30, 11:27

Żeby wyłączyć UMTS wejdź w ustawienia>sieć>ustawienia sieci>zakres
tutaj wybierz 900/1800 lub Europa/Azja i wybierz Gotowe.

Aby bateria dłużej trzymała możesz zmniejszyć jasność wyświetlacza w ustawieniach początkowych.

Jeśli nie ma tej opcji w ustawieniach sieci, włączysz ją edutyjąc TEGO seema, robiąć to w TAKI sposób. Uprzednio instalując sterowniki P2K

W serwisie mogą się tego nie dopatrzeć bo to jest znikoma ingerencja, aczkolwiek jeśli chcesz 100% pewności to możesz to później przywrócić do stanu pierwotnego postępując w ten sam sposób.


@down: jeśli nie ma tej opcji to można ją "dorobić" ;) dopisałem już jak
Ostatnio edytowano 2008-05-30, 11:35 przez orB, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
www.moto3g.yoyo.pl - Zapraszam wszystkich motomaniaków!
Avatar użytkownika
orB
-#
-#
 
Posty: 1729
Dołączył(a): 2006-01-19, 16:02
Lokalizacja: Wlkp.

Postprzez Szalony » 2008-05-30, 11:30

W motorolach z Play w ustawieniach jest tylko Zakres sieci - Automatycznie !!!
Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)
Szalony
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 664
Dołączył(a): 2005-08-04, 10:21
Lokalizacja: Aleksandrow Lodzki

Postprzez mariusz9a » 2008-05-30, 11:32

orB napisał(a):Żeby wyłączyć UMTS wejdź w ustawienia>sieć>ustawienia sieci>zakres
tutaj wybierz 900/1800 lub Europa/Azja i wybierz Gotowe.

Tyle że telefon jest brandowany przez Play i te opcje są nieaktywne.
mariusz9a
-#
-#
 
Posty: 2032
Dołączył(a): 2007-07-19, 11:38
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez widex » 2008-05-30, 12:32

Ech, Play to sieć oparta wyłącznie na UMTS, a roaming jest tylko tymaczasowy - czas na pobudowanie sieci.
widex
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 894
Dołączył(a): 2006-07-11, 10:59
Lokalizacja: Brodnica

Następna strona

Powrót do Seria V

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości