Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[V9] Jak wyłączyć 3G???
Autor Wiadomość
wypzyp 
Nowicjusz


Model telefonu: Motorola V9
Sieć: Play
Posty: 9
Skąd: WUWULANDIA
Wysłany: 2008-05-30, 10:09   [V9] Jak wyłączyć 3G???

Witam
Nie korzystam z bajerów typu videorozmowy itd. dlatego chciałem wyłączyć to ustrojstwo. Próbowałem zrobić to w ten sam sposób jak opisany pare tematów poniżej HSDPA w V3xx lecz niestety nie daje rady.
Oczywiście dam "pomógł".
 
     
mariusz9a 


Model telefonu: Nokia Lumia 710
Sieć: Plus
Pomógł: 80 razy
Posty: 2031
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-05-30, 10:36   

W jakiej sieci został kupiony telefon? A dokładniej czy jest ona z sieci Play?
_________________
Plus Blog
 
     
wypzyp 
Nowicjusz


Model telefonu: Motorola V9
Sieć: Play
Posty: 9
Skąd: WUWULANDIA
Wysłany: 2008-05-30, 10:43   

Play
A znacie jeszcze jakieś sposoby na wydłużenie czasu pracy baterii??Oczywiście wyłączyłem wszystkie wodotryski typu: wygaszacz ekranu, podswietlenie itd
 
     
mariusz9a 


Model telefonu: Nokia Lumia 710
Sieć: Plus
Pomógł: 80 razy
Posty: 2031
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-05-30, 11:01   

Jeżeli to Paly to nie wyłączysz 3G. Jedynie można to zrobić grzebiąc w sofcie, ale to wiąże się z ryzykiem uszkodzenia oprogramowania i utratą gwarancji. Nie wiem czemu Play blokuje w oprogramowaniu opcję wyłączenia 3G :/
Co do oszczędzania baterii to niewiele da się zrobić, a w zasadzie to różnicy i tak nie widać. Motorola nie słynie ze zbyt dobrych baterii, zresztą nie ma się co dziwić – baterie małe a dwa kolosalne wyświetlacze oraz spora klawiaturę trzeba jakoś zasilić. Możesz jeszcze zmniejszyć do minimum jasność podświetlenia ekranu oraz czas podświetlenia klawiatury również na minimum (no chyba ze tak jak napisałeś wolisz w ogóle wyłączyć).
_________________
Plus Blog
 
     
wypzyp 
Nowicjusz


Model telefonu: Motorola V9
Sieć: Play
Posty: 9
Skąd: WUWULANDIA
Wysłany: 2008-05-30, 11:07   

A niech to. Trudno, najwyżej kupię lepszą baterię.
Dzięki za błyskawiczną pomoc. Zgodnie z obietnicą leci "pomógł" 8)
 
     
mariusz9a 


Model telefonu: Nokia Lumia 710
Sieć: Plus
Pomógł: 80 razy
Posty: 2031
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-05-30, 11:10   

wypzyp napisał/a:
najwyżej kupię lepszą baterię

Uwierz że oryginalna bateria Motoroli jest najlepsza. A te np na allegro o sporych pojemnościach będą Ci trzymały wielokrotnie krócej niż ta oryginalna.
_________________
Plus Blog
 
     
Jedrker 
Spamer ;)
Playboy


Model telefonu: Nokia Lumia 625
Sieć: ORANGE
Pomógł: 31 razy
Posty: 824
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-05-30, 11:38   

mariusz9a napisał/a:
Nie wiem czemu Play blokuje w oprogramowaniu opcję wyłączenia 3G :/

Ponieważ sam stawia tylko nodeB , i ma zasięg UMTS ;)

[ Dodano: 2008-05-30, 11:48 ]
mariusz9a napisał/a:
A te np na allegro o sporych pojemnościach będą Ci trzymały wielokrotnie krócej niż ta oryginalna.

a czemuż to tak, większa pojemność i mniejsza żywotność baterii ?
 
     
gomez1982 
Mgr Inż. TRUOiP



Model telefonu: 6280
Sieć: +
Pomógł: 62 razy
Posty: 1519
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-05-30, 11:55   

Bo ta pojemność to ściema.Wytłumaczę Ci to łopatologicznie czyli skoro producent w swojej baterii oryginalnej zmieścił powiedzmy ogniwo na 800 mAh to jakim sposobem jakiś chińczyk zmieścił tam 3200 mAh?Przecież producent najlepiej wie co jest dla jego telefonu najlepsze albo do jakiej wielkości baterii można zmieścić odpowiednio duże ogniwo.Znajomy tak kupił baterie do 3310 i na oryginalnej trzymała 3 dni a na tej niby 2800 mAh trzymała 1,5 dziwne co? Zostań lepiej z tą bateria co masz albo kup oryginalną w autoryzowanym serwisie Motoroli ale to koszt pewnie większy niż 100 zł.
 
     
Jedrker 
Spamer ;)
Playboy


Model telefonu: Nokia Lumia 625
Sieć: ORANGE
Pomógł: 31 razy
Posty: 824
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2008-05-30, 12:02   

gomez1982,
Spoko, już zrozumiałem ;)
Sam mam motorolkę v9, i zastanawiałem się właśnie nad zakupem, nowej, dodatkowej baterii.
Bo ta trzyma u mnie max 2 dni. A rozmawiam tylko ok. 20-30 min dziennie, no i wyślę parę smsów .
Cieniutko z baterią ...
 
     
gomez1982 
Mgr Inż. TRUOiP



Model telefonu: 6280
Sieć: +
Pomógł: 62 razy
Posty: 1519
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-05-30, 12:11   

2 dni to jak na dwa duże wyświetlacze w niej to nie jest źle ale mówię nie spodziewał bym sie cudów po tych lewych bateriach oraz też raczej bym ich nie kupił.
 
     
Szalony 
Spamer ;)


Model telefonu: Nokia 6680 , Nokia 6710
Sieć: Plus, Play,Era
Pomógł: 10 razy
Posty: 664
Skąd: Aleksandrow Lodzki
Wysłany: 2008-05-30, 12:17   

To że Play stawia tylko sieć 3G to nie powód by blokować tak telefony że 3G nie można wyłączyć , co ciekawe w soft motoroli Play nie można także na stałe włączyć tylko 3G , Play coraz bardziej mi się nie podoba z tym brandowaniem telefonu.
_________________
Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack....eenshot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)
 
     
orB 



Model telefonu: Nokia 6650
Sieć: Plus
Pomógł: 77 razy
Posty: 1730
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2008-05-30, 12:27   

Żeby wyłączyć UMTS wejdź w ustawienia>sieć>ustawienia sieci>zakres
tutaj wybierz 900/1800 lub Europa/Azja i wybierz Gotowe.

Aby bateria dłużej trzymała możesz zmniejszyć jasność wyświetlacza w ustawieniach początkowych.

Jeśli nie ma tej opcji w ustawieniach sieci, włączysz ją edutyjąc TEGO seema, robiąć to w TAKI sposób. Uprzednio instalując sterowniki P2K

W serwisie mogą się tego nie dopatrzeć bo to jest znikoma ingerencja, aczkolwiek jeśli chcesz 100% pewności to możesz to później przywrócić do stanu pierwotnego postępując w ten sam sposób.


@down: jeśli nie ma tej opcji to można ją "dorobić" ;) dopisałem już jak
_________________

www.moto3g.yoyo.pl - Zapraszam wszystkich motomaniaków!
Ostatnio zmieniony przez orB 2008-05-30, 12:35, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Szalony 
Spamer ;)


Model telefonu: Nokia 6680 , Nokia 6710
Sieć: Plus, Play,Era
Pomógł: 10 razy
Posty: 664
Skąd: Aleksandrow Lodzki
Wysłany: 2008-05-30, 12:30   

W motorolach z Play w ustawieniach jest tylko Zakres sieci - Automatycznie !!!
_________________
Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack....eenshot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)
 
     
mariusz9a 


Model telefonu: Nokia Lumia 710
Sieć: Plus
Pomógł: 80 razy
Posty: 2031
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-05-30, 12:32   

orB napisał/a:
Żeby wyłączyć UMTS wejdź w ustawienia>sieć>ustawienia sieci>zakres
tutaj wybierz 900/1800 lub Europa/Azja i wybierz Gotowe.

Tyle że telefon jest brandowany przez Play i te opcje są nieaktywne.
 
     
widex 
Spamer ;)


Model telefonu: HTC Hero
Sieć: Play (Play Fresh)
Pomógł: 9 razy
Posty: 894
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2008-05-30, 13:32   

Ech, Play to sieć oparta wyłącznie na UMTS, a roaming jest tylko tymaczasowy - czas na pobudowanie sieci.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK