Telekomunikacja jak na dłoni






Zapisywanie danych na karcie pamieci

Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderatorzy: kowcio, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Zapisywanie danych na karcie pamieci

Postprzez ;Domelo » 5 kwi 2008, o 10:25

Wie może ktoś jaki model samunga zapisuje dane przesłane przez bluetooth'a od razu na karcie pamieci a nie na pamieci wewnętrznej ?? Czy wogóle taki jest model ??
c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->SE Neo V-->Xperia P


Nokia - zakała telefonów :smt005
;Domelo
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 704
Dołączył(a): 25 mar 2008, o 15:14
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Model telefonu: Xperia P
Sieć: :Plus

Postprzez user_delete3 » 6 kwi 2008, o 17:49

Przy przesyłaniu plików przez bluetooth nie ma możliwości bezpośredniego zapisania ich na karcie pamięci. Jedynie w przypadku zapełnienia pamięci telefonu , pojawi sie okno że pamięć jest pełna i czy zapisać na karcie pamięci.
user_delete3
 

Postprzez ;Domelo » 7 kwi 2008, o 16:45

Ok dzięki . Szkoda że nie jest to rozwiązane tak jak w SE . Myślałem a raczej slyszałem że jakiś model tej marki ma możliwość bezpośredniego zapisywania danych przesyłanych z innego telefonu na kartę pamięci
c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->SE Neo V-->Xperia P


Nokia - zakała telefonów :smt005
;Domelo
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 704
Dołączył(a): 25 mar 2008, o 15:14
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Model telefonu: Xperia P
Sieć: :Plus

Postprzez roni_ » 7 kwi 2008, o 22:18

Przy przesyłaniu plików przez bluetooth nie ma możliwości bezpośredniego zapisania ich na karcie pamięci. Jedynie w przypadku zapełnienia pamięci telefonu , pojawi sie okno że pamięć jest pełna i czy zapisać na karcie pamięci.

Nie wiem czy we wszystkich, ale w niektórych samsungach pojawi się komunikat, że nie ma miejsca na karcie mimo, że na zewnętrznej jest.
roni_
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 275
Dołączył(a): 9 mar 2008, o 15:44
Lokalizacja: z mamusi
Model telefonu: SE W850i
Sieć: SimPLUS

Postprzez gyny » 3 lis 2008, o 15:36

kupiłem ostatnio Omnie i w momecie przesyłania danych wszystko lokuje sie w pamieci podrecznej (glównej)jak zrobic w ustawieniach aby przesylane pliki były zapisane w pamieci telefonu (moja pamięc ) .pozdrawiam
gyny
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 24 paź 2008, o 12:29
Lokalizacja: gliwice

Postprzez microcom » 14 lis 2008, o 07:44

Zainstaluj sobie samsung pc studio w nim masz możliwość zapisania odrazu na karcie pamięci a jeżeli chodzi o przesłanie z telefonu na tel to niema możliwości.
microcom
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 118
Dołączył(a): 23 paź 2008, o 13:08
Lokalizacja: najczęściej z pracy
Model telefonu: HTC Tytn ,Nokia E51
Sieć: Play, Play Online

Postprzez miciugo » 5 gru 2008, o 01:05

gyny jeżeli chcesz zapisać dane które pobierasz przez blutoha ,musisz w ustawieniach blutoha wejść na FTP,izmienić katalog w którym ma być zapis. :roll: Takie trzy kropeczki które trzeba nacisnąć :lol:
Ostatnio edytowano 30 gru 2008, o 19:35 przez miciugo, łącznie edytowano 1 raz
miciugo
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 83
Dołączył(a): 3 gru 2008, o 16:45
Lokalizacja: zadupie
Model telefonu: htc one, htc desire hd, samsung omnia i900
Sieć: orange

Postprzez Monika1989 » 16 gru 2008, o 16:11

hej a co mam zrobic w ustawieniach jesli chce zeby wszystko i zdjecia ktore robie i muzyke zeby zapisywalo mi sie to na karcie pamieci a nie na telefonie ?
Monika1989
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 gru 2008, o 16:00
Lokalizacja: krakow

Postprzez kowcio » 16 gru 2008, o 16:15

Monika1989 napisał(a):hej a co mam zrobic w ustawieniach jesli chce zeby wszystko i zdjecia ktore robie i muzyke zeby zapisywalo mi sie to na karcie pamieci a nie na telefonie ?

Hej, hej, a skąd mam wiedzieć, jaki masz model telefonu...?
Moje testy wideo - Nokia 301, Lumia 720, 210 Dual SIM i Huawei Y300.
Zapraszam na telefonytablety.pl
kowcio
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 8223
Dołączył(a): 8 gru 2007, o 12:52
Lokalizacja: Poznań
Model telefonu: Samsung Galaxy S5 + Huawei Ascend P6
Sieć: Orange

Postprzez Monika1989 » 16 gru 2008, o 16:22

samsung S7330
Monika1989
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 gru 2008, o 16:00
Lokalizacja: krakow

Postprzez kowcio » 16 gru 2008, o 16:25

Jak włączysz aparat, daj opcje, ustawienia, i poszukaj opcji, żeby zdjęcia zapisywały się na karcie pamięci, nie ma telefonie.
Co do muzyki, to nie wiem ;) Chyba tego nie zmienisz.
PS. Pamiętaj, żeby sformatować kartę pamięci, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś ;)
Moje testy wideo - Nokia 301, Lumia 720, 210 Dual SIM i Huawei Y300.
Zapraszam na telefonytablety.pl
kowcio
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 8223
Dołączył(a): 8 gru 2007, o 12:52
Lokalizacja: Poznań
Model telefonu: Samsung Galaxy S5 + Huawei Ascend P6
Sieć: Orange

Postprzez Monika1989 » 16 gru 2008, o 16:27

karte sformatowalam mam w ustawieniach ze ma mi zapisywac na karcie pamieci i dalej na komie mi zapisauje nie rozumiem juz tego :( ehh
Monika1989
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 gru 2008, o 16:00
Lokalizacja: krakow

Postprzez gocha_to_ja » 30 maja 2010, o 14:53

Powiem tak: ja tego szukałam w Samsungu Avila i znalazłam:)
menu - ustawienia - ustawienie pamięci - domyślna pamięć i tak się wszystko da zmienić.
gocha_to_ja
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 1
Dołączył(a): 30 maja 2010, o 14:47
Lokalizacja: Kęty
Model telefonu: samsung

Postprzez kowcio » 4 cze 2010, o 11:29

Zgadza się w tych nowych Samsungach jest już taka opcja.
Moje testy wideo - Nokia 301, Lumia 720, 210 Dual SIM i Huawei Y300.
Zapraszam na telefonytablety.pl
kowcio
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 8223
Dołączył(a): 8 gru 2007, o 12:52
Lokalizacja: Poznań
Model telefonu: Samsung Galaxy S5 + Huawei Ascend P6
Sieć: Orange


Powrót do Samsung

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości