Telekomunikacja jak na dłoni






[T-Mobile] Cell Info

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez Pawrzes » 31 maja 2018, o 22:08

Nieprawda. Cell Info działa na każdej karcie Play zalogowanej do sieci GSM T-Mobile.
Pozdrawiam
Pawrzes
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2344
Dołączył(a): 22 sie 2005, o 16:44
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 55
Model telefonu: Smartfony
Sieć: PLAY Orange VirginMobile Plus

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 1 cze 2018, o 12:38

Masz racje sprawdzałem ,ale trudno nieraz to wymusic .....Ktoś jeszcze śledzi cell info???
Jak to wyglada w innych rejonach ???Moze cos z Pomorza albo z gór?????
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez iphoneski » 1 cze 2018, o 13:45

Czyli po prostu w Bydgoszczy nie ma tego już za dużo, zabiorę telefon jak będę gdzieś jeździł i ewentualnie dodam.
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 604
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 1 cze 2018, o 14:23

Tylko Pamietaj ,zeby zaznaczyc w utawieniach telefonu :
sieci komórkowe tylko 2g/gsm jesli bedzie na auto to nici
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 2 cze 2018, o 11:06

Dzisiaj Kolejna Trasa Swaredz -Krotoszyn
SWARZEDZ
KOSTRZYN
NEKLA
Nekla
WRZESNIA
Wrzesnia
Miloslaw
KRZYKOSY
NOWE MIASTO NAD WARTA
JAROCIN
KOZMIN WIELKOPOLSKI
ROZDRZAZEW
KROTOSZYN
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 8 cze 2018, o 07:37

Witam ,ponieważ pare osób pytało sie jak to zrobić to napisze poniewaz młodsze roczniki nie pamietaja tej funkcji podam przykład:
Stare nokie typu 3210 3310 3510i 6310i itp
Menu -ustawienia-ustawienia telefonu -informacja o sieci -tak
To juz wystarczy na wyswietlaczu mamy juz nazwe miasta
Nowsze nokie typu 6210 navigator N96
Tak jak wyżej z tym ze trzeba zaznaczyc jescze tryb pracy:Tylko 2g Gsm
Samsung galaxy
Na poczatku wchodzimy w ustawienia-Połaczenia-Sieci komórkowe-tryb pracy sieci-Tylko 2g Gsm
Pozniej wchodzimy w wiadomosci Ustawienia(3 kropeczki po prawej stronie na górze ekranu)-Wiecej ustawien-wiadomosci sieciowe-wybierz kanały-wszyskie kanały i włanczamy
Inne telefony moga nie miec opcji zaznaczenia wszystkich kanałów w ustawieniach wiadomości wtedy postepujemy w nastepujacy sposób
W ustawieniach wiadomosci szukamy ustawienia sieciowe -dodaj kanał
Telefon moze poprosic o nazwe tematu wtedy wpisujemy cokolwiek np litere A
Wazne jest zeby poprawnie wpisac nr kanału :50 lub 050 jak nie działa
Czekamy pare minut poniewaz nie kazdy bts wysyła nazwe wiec sms moze przyjsc odrazu albo po paru minutach
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 17 cze 2018, o 22:53

Dzisiaj zrobiłem trasę ,Poznan -Pruszcz Gdański
Poznan
Lubon
KORNIK
KLESZCZEWO
KOSTRZYN
LUBOWO
CZERNIEJEWO
GNIEZNO
TRZEMESZNO
WITKOWO
Inowroclaw
Torun
Kotlina Torunska
Dolina Drwecy
pow.chelminski
gm.Pluznica
Poj.Chelminskie
Autostrada A1
Kociewie
Pojezierze Kaszubskie

Dawajcie nazwy z waszych rejonów bo widze ,że temat coś już przygasł
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez ERA_GSM » 18 cze 2018, o 21:29

pawcio0000 napisał(a):Dawajcie nazwy z waszych rejonów bo widze ,że temat coś już przygasł


bo po co dzisiaj cell info z telefonu jak ma usułgi lokalizacyjne google...kiedyś jdąc pociągiem i mając tel w nieodżałowanej sieci ERA GSM lubiłem patrzeć na cell info bo było dosyć precyzyjne ...ale to były czasy starych nokii-od czasy GPS w telefonach i map google zupełnie nie czaję po co to to obecnie
ERA_GSM
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 30 paź 2016, o 12:48

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 20 cze 2018, o 11:41

Nie każdy telefon ma gpsa te do 100zł tego nie maja,mają tylko gsm.Wiele osób uzywa równiez dwoch telefonów tak jak ja smartphona do internetu który wytrzymuje jeden dzieb oraz noki 6310i która wytzymuje około tygodna
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez bed » 20 cze 2018, o 15:18

Wystarczy wyłączyć internet, włączyć tryb oszczędzania energii i smartfon też wytrzyma tydzień. Zasoby 2G należy zwalniać tak czy inaczej w możliwie dużym stopniu, bo są totalnym brakiem efektywnego wykorzystywania pasma.
bed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1680
Dołączył(a): 25 paź 2009, o 02:33
Lokalizacja: Rzgów (Łódzkie)
Sieć: LTE+WCDMA

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 20 cze 2018, o 20:21

Chyba zapomniałeś jeszcze o przelogowaniu na 2g zeby był sztywny mocny sygnał...predzej 3g wyginie ,zostaje 2g i lte na teraz

Dawajcie nazwy z innych miejsc ....
Ostatnio edytowano 20 cze 2018, o 22:51 przez f0ku5, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Proszę o używanie funkcji edycji zamiast pisania paru postów pod rząd
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez bed » 21 cze 2018, o 10:01

W Polsce 3G przetrwa jeszcze długo, długo patrząc na to że nikt nie chce z niego rezygnować, a częstotliwość zasięgową rozbudowują (ostatnie kroki NetWorkS!). Obstawiam, że w którymś momencie ostatnia nośna U2100 pójdzie po prostu na poszerzenie L2100, a cały ruch (po dostępności na szerszą skalę VoLTE) będzie realizowany przez U900. Jakieś niedobitki zostaną na 2G. Można przypuszczać, że zdecydowana większość takich przypadków będzie gdzieś w obszarach przygranicznych, a operatorom będzie zależało żeby uwolnić tak cenne częstotliwości. Patrz Orange, który ma problem bo bez DCS może nie dać rady utrzymać ruchu na własnych pozostałych zasobach G900.

Z tym, że to nie ten temat, bo mamy inny o wyłączeniu 2G/3G ;)
bed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1680
Dołączył(a): 25 paź 2009, o 02:33
Lokalizacja: Rzgów (Łódzkie)
Sieć: LTE+WCDMA

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 21 cze 2018, o 13:24

Jest może ktoś tutaj w Północno wshodniej Polski??Jakieś nazwy z tamtych rejonów tam nie miałem okazji sprawdzac jak to działa
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez zwariowany.kurczak » 24 cze 2018, o 12:59

bed napisał(a):W Polsce 3G przetrwa jeszcze długo, długo patrząc na to że nikt nie chce z niego rezygnować, a częstotliwość zasięgową rozbudowują (ostatnie kroki NetWorkS!). Obstawiam, że w którymś momencie ostatnia nośna U2100 pójdzie po prostu na poszerzenie L2100, a cały ruch (po dostępności na szerszą skalę VoLTE) będzie realizowany przez U900. ...


Rozbudowują U900, bo na TERAZ chcą poprawy jakości sieci, "cyk cyk" i masz z tego LTE900...
Wszyscy chcą się pozbyć 3G, tylko TY musisz kupić nowy tel na 2 lata z VoLte :-) , a ONI zostawią GSM+LTE...
zwariowany.kurczak
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 513
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Re: [T-Mobile] Cell Info

Postprzez pawcio0000 » 24 cze 2018, o 13:47

Lepiej nazwy wypisujcie .......
pawcio0000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 10 lis 2017, o 16:25

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: cybere, michcio123 i 11 gości