Telekomunikacja jak na dłoni






Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Uwagi dotyczące serwisu - propozycje zmian, zauważone błędy, itp. Także komunikaty administratorów forum.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez jarekt » 23 lut 2018, o 19:09

@darkangel wysłał mi... 532 prywatne wiadomości (chciał jedną :)) i nic z tym nie mogę zrobić (nie są widoczne, nie mogę ich odebrać lub rozdzielić na różne foldery).
Pewnie innych wiadomości PW też teraz nie dostanę.
Nie wiem czy @darkangel jest w stanie to skorygować (jest moderatorem ale pewnie nie ma maksymalnych uprawnień :)) dlatego piszę jeszcze tutaj.

Oczywiście na maila dostałem od Was 532 powiadomienia o 532 różnych wiadomościach PW od @darkangel (różne linki do różnych 532 wiadomości).

viewtopic.php?f=22&t=91906&start=105#p979613

jarekt napisał(a):@darkangel, dostałem od Ciebie przed chwilą 532 prywatne wiadomości i mam zapchaną skrzynkę. Co masz na usprawiedliwienie :) ?

darkangel napisał(a):Jarek, coś się zacieło na serwerze, nie chciało się wysłać, a jak się wysłało to poszło setkami :).
Przeczytaj jedną i skasuj pozostałe 531 ;)

jarekt napisał(a):PS. Przenieś te posty do wątku: viewtopic.php?f=6&t=37124

No właśnie nic nie mogę zrobić, żadna z tych wiadomości nie jest widoczna. Tak jakby były traktowane jako jedna paczka i brakowało miejsca na odebranie ich wszystkich na raz.
A po kliknięciu na link z maila pojawia się:
Obrazek


PS. Przenieś te posty do wątku: viewtopic.php?f=6&t=37124
"@jarekt to mistrz Januszy i cebuli" - surface123 » 17 lip 2018, o 16:39
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1970
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez Remington » 23 lut 2018, o 19:24

Nie mam pojęcia co to, ale czy w treści było coś nietypowego?

Kolega mi kiedyś pokazał jak wpisał w przelewie w banku pewną komendę, która sprawiła, że przelew zrobił się 11 razy :D.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2093
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez jarekt » 23 lut 2018, o 19:36

No ja nie wiem co @darkangel mi wysłał. Tylko on wie :) Ja mam skrzynkę na Telepolis w zasadzie zablokowaną.
A moją skrzynkę mailową już sobie wyczyściłem z Waszego spamu ;) (dostałem 532 powiadomienia mailowe o nowej wiadomości PW ale linki z nich nie działają).

Niech mi ktoś wyśle testowo PW i napisze tutaj, że mi wysłał. Zobaczymy czy mogę odebrać. Tylko nie @darkangel :)
"@jarekt to mistrz Januszy i cebuli" - surface123 » 17 lip 2018, o 16:39
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1970
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez jarekt » 24 lut 2018, o 02:55

Problem rozwiązałem w końcu w następujący sposób (oczywiście nie wiedziałem na początku czy zadziała - próbowałem kilku rozwiązań i dopiero ten sposób zadziałał):

0. W chwili otrzymania tych ponad 530 wiadomości miałem kilka folderów i łącznie około 1000 miejsc na wiadomości ale i tak nie można było ich odebrać (mimo, że pojawiła się specjalna opcja/link odbioru tych wiadomości i rozmieszczenia ich w wolnych przestrzeniach w poszczególnych folderach).

1. Utworzyłem dodatkowy folder Temp (w skrzynce Telepolis) - pojemność każdego folderu na Telepolis to 350 wiadomości więc nie byłem pewien co się stanie gdy w kolejce czeka 530 wiadomości od delikwenta :) (pojemność pustego folderu jest za mała na przyjęcie jednorazowo takiej ilości wiadomości).

2. Dodałem regułę "Jeśli nadawcą wiadomości jest @darkangel, to przenieś nieodczytane wiadomości do folderu Temp":
Obrazek

3. Przeszedłem do folderu Temp.

4. Kliknąłem na "Masz 530 wiadomości czekających w kolejce na odebranie" (lub coś w ten deseń) - wcześniej kliknięcie w ten link niczym nie skutkowało (próbowałem kilkadziesiąt różnych sposobów).

5. Wszystkie 530 wiadomości od @darkangel zostało w końcu odebrane i umieszczone w folderze Temp. Link z info o 530 wiadomościach w kolejce, zniknął.

6. Pojawił się śmieszny komunikat "Folder jest w 150% zapełniony (przechowywana jest 532 z maksymalnej liczby 350 wiadomości)" czyli na Telepolis do litrowej butelki można wlać 1,5 litra :)

7. W końcu się dowiedziałem co chciał @darkangel :). W pozostałych 521 wiadomościach pytał o to samo :)

8. Skasowałem potem wszystko w diabły.

PS. Pomyślałem w pewnym momencie (bo jednak gdzieś mi się ten konkurs obił o uszy), że gdybym miał tego konkursowego pendka 64GB, to wyeksportowałbym te 530 wiadomości na niego (jest taka funkcjonalność na forum) i wystawił na aukcję charytatywną z dopiskiem "Pendrive 64GB USB30 z dowodami spamerskich zapędów @darkangela z Telepolis" :)
"@jarekt to mistrz Januszy i cebuli" - surface123 » 17 lip 2018, o 16:39
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1970
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez Morvius » 24 lut 2018, o 10:20

Dodaj, może przejdzie. :) BTW. cieszę się, że sprawa z wiadomościami rozwiązana. ;)
Klasyczny obserwator wątku.
Morvius
TELEPOLIS.PL
TELEPOLIS.PL
Avatar użytkownika
 
Posty: 3114
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 13:12
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 87
Model telefonu: Huawei P20 PRO; Samsung S7 EDGE; Huawei P9
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez kpc211 » 5 maja 2018, o 13:25

Czy tylko ja tak mam, że przeglądarka nie zapamiętuje mi logowania na forum, mimo że zaznaczam tę opcję za każdym razem?

Kasowałem wszystkie cookiesy z Telepolis i niczego to nie zmieniło.
kpc211
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 28 kwi 2018, o 19:56

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez trecik » 5 maja 2018, o 13:40

Nie tylko ty. Sam sobie musiałem skrypt do tego napisać, bo nie dawało mi to spokoju.
trecik
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 110
Dołączył(a): 16 kwi 2014, o 22:09

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez forum_tg » 5 maja 2018, o 14:13

a do innych serwisów przeglądarka zapisuje Ci hasła? sprawdź w menedżerze haseł czy nie ustawiłeś przypadkowo żeby nie zapamiętywał hasła do telepolis?
z jakiej przeglądarki korzystasz?
forum_tg
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1126
Dołączył(a): 2 lis 2010, o 21:27
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3
Model telefonu: dual SIM
Sieć: Play, Orange

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez kpc211 » 6 maja 2018, o 02:38

Do innych zapisuje, pomijając poza tym forum jeszcze jedno, które generalnie jest mocno zbugowane i tam mają prawo dziać się takie rzeczy.

Menedżer haseł nie ma z tym nic wspólnego, menedżer haseł zapamiętuje hasła tak, by same się wprowadzały na stronie logowania, a nie samo zalogowanie (sesję). Sesja jest zapisywana w formie cookiesów.

Przeglądarka - Vivaldi 1.14.1077.60.
kpc211
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 28 kwi 2018, o 19:56

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez Morvius » 7 maja 2018, o 09:04

Przekażę dalej przejawiający się problem.
:smt006
Klasyczny obserwator wątku.
Morvius
TELEPOLIS.PL
TELEPOLIS.PL
Avatar użytkownika
 
Posty: 3114
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 13:12
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 87
Model telefonu: Huawei P20 PRO; Samsung S7 EDGE; Huawei P9
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez LuiN » 7 maja 2018, o 20:31

kpc211 napisał(a):Menedżer haseł nie ma z tym nic wspólnego, menedżer haseł zapamiętuje hasła tak, by same się wprowadzały na stronie logowania, a nie samo zalogowanie (sesję). Sesja jest zapisywana w formie cookiesów.

Przeglądarka - Vivaldi 1.14.1077.60.


W tym momencie nie mam niestety zasobów IT, by zapewnić 100% zgodność z Vivaldim. Inna sprawa, że to trochę takie marnotrawienie czasu by było, bo planujemy w najbliższych miesiącach migrację na bardziej współczesną platformę - kwestie kompatybilności uleczą się same.

jarekt napisał(a):PS. Pomyślałem w pewnym momencie (bo jednak gdzieś mi się ten konkurs obił o uszy), że gdybym miał tego konkursowego pendka 64GB, to wyeksportowałbym te 530 wiadomości na niego (jest taka funkcjonalność na forum) i wystawił na aukcję charytatywną z dopiskiem "Pendrive 64GB USB30 z dowodami spamerskich zapędów @darkangela z Telepolis" :)


Hehehehe mogłoby to wygrać :) A tak bardziej serio, to coś się najwyraźniej przytkało na łączach. Wiem, że IT grzebie coś by SEO poprawić, ale takiego przypadku to jeszcze nie mieliśmy. Oby sytuacja była jednorazowa :shock:
LuiN
TELEPOLIS.PL
TELEPOLIS.PL
Avatar użytkownika
 
Posty: 208
Dołączył(a): 16 lip 2007, o 09:42
Lokalizacja: Zamość
Pochwały: 3
Model telefonu: iP8, Mate10Pro + aktualnie testowane
Sieć: Orange, Play, T-Mobile, Nju

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez babeo » 7 maja 2018, o 22:20

LuiN napisał(a):w najbliższych miesiącach


Miesiącach? A rewolucja miała być tuż za rogiem :lol:
babeo
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 5492
Dołączył(a): 19 paź 2006, o 20:20
Pochwały: 66
Model telefonu: iPhone 7 128 GB
Sieć: Orange

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez kpc211 » 13 maja 2018, o 12:41

Okazuje się, że pamiętanie logowania działa, ale w bardzo specyficzny sposób - po wejściu na forum trzeba kliknąć ZALOGUJ i zostaje się automatycznie zalogowanym.
kpc211
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 28 kwi 2018, o 19:56

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez 3G » 21 maja 2018, o 23:46

Ja robię tak: wchodzę na główną i jestem w 99% przypadków normalnie zalogowany, dopiero potem na forum i też jestem zalogowany. A jeśli bym wszedł od razu na forum to NIGDY nie jestem zalogowany. Trochę okrężna droga, ale lepsze to niż za każdym razem klepać login i hasło.
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1885
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 23:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez kpc211 » 22 maja 2018, o 16:27

Tak, też to zauważyłem, że jak się wejdzie najpierw na portal, zostaje się zalogowanym. Trzeba wchodzić na forum przez portal.
kpc211
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 28 kwi 2018, o 19:56

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TELEPOLIS.PL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości