Telekomunikacja jak na dłoni






Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez iphoneski » 17 maja 2018, o 14:08

@Benjamin Linus
Czyli to samo mam na wymuszonym zasięgu play - trzyma do upadłego a potem wywala brak sieci, a w trakcie rozmowy przejdzie w RK. Skoro działa tak samo jak z wyłączonym to jednak zostawię, to obecnie moja jedyna karta i czasem RK jest przydatny.
iphoneski
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 417
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 17:37

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez Benjamin Linus » 17 maja 2018, o 14:45

iphoneski napisał(a):@Benjamin Linus
Czyli to samo mam na wymuszonym zasięgu play - trzyma do upadłego a potem wywala brak sieci, a w trakcie rozmowy przejdzie w RK. Skoro działa tak samo jak z wyłączonym to jednak zostawię, to obecnie moja jedyna karta i czasem RK jest przydatny.


z tą różnicą, że przy braku H, telefon wpada w w 2G Playa, a na RK tak nie miałem, tylko od razu lądował np. w 2G TM i było słychać że nie ma już HDV. Nie wiem jak teraz jest w RK.
Benjamin Linus
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 407
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 18:46
Lokalizacja: PL
Model telefonu: 2-CA, 3-CA, GSM

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez Mixiorek » 17 maja 2018, o 14:51

Pawrzes napisał(a):To jest okolica przed ul. Ruczaj więc to nie ten :wink:

Z tego co widzę maszt nadal bez anten (15.05.2018). Play zwykle kończył szybko i sprawnie:

Obrazek

Źródło:
Skyscrapercity
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3396
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 19:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez iphoneski » 17 maja 2018, o 17:40

A to w 2g jest hd?
iphoneski
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 417
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 17:37

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez kozien70 » 17 maja 2018, o 18:01

Nie na iPhonie i nie w roamingu - owszem, jest.
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4215
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 15:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez DanielMXPL » 17 maja 2018, o 18:08

Kraków na 10mhz w LTE2100Obrazek
DanielMXPL
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 paź 2017, o 16:38

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez Spacedust » 17 maja 2018, o 18:54

Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4036
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 22:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez Benjamin Linus » 17 maja 2018, o 20:00

Nikita_Bennet napisał(a):
Benjamin Linus napisał(a):...Czasem tez jadę na mazury w okolice styku 3 granic. Tam wpadam najczęściej w miejsca bez zasięgu.najwięcej w okolicach Bartoszyc....

A co kolega porabia niedaleko mnie - w sumie ~35 km mam do Bartoszyc.


zimna wódka, tłusty swojski boczek i kiełbasa, zimne piwo, piękne widoki i dużo śmiechu....
Benjamin Linus
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 407
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 18:46
Lokalizacja: PL
Model telefonu: 2-CA, 3-CA, GSM

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez iphoneski » 17 maja 2018, o 20:41

Benjamin Linus napisał(a):zimna wódka, tłusty swojski boczek i kiełbasa, zimne piwo, piękne widoki i dużo śmiechu....

To jak kiedyś utkniesz w Bydgoszczy zapraszam serdecznie, tylko boczek niestety kupny :(
@kozien70 dzięki, nie wiedziałem, w sumie trochę po to tu jestem, żeby się uczyć od najlepszych :)
iphoneski
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 417
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 17:37

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez marcin19883 » 18 maja 2018, o 12:39

Dlaczego 3G łapie tylko do -113dBm a LTE z 10dBm więcej?
marcin19883
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 905
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 12:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez p2225 » 18 maja 2018, o 12:43

Bo najniższy poziom sygnału dla 3G to -120dBm, a dla LTE -140dBm.
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4735
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 19:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez bxx1 » wczoraj, o 14:32

Czy lte 2100 p4 mają na 10 mhz czy 5 mhz?
bxx1
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 108
Dołączył(a): 9 cze 2009, o 10:13
Lokalizacja: Sędziszów
Pochwały: 3

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez 3G » wczoraj, o 14:49

Obecnie chyba już w większości kraju 10 MHz.
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1775
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 22:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Poprzednia strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bed i 24 gości