Telekomunikacja jak na dłoni






Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez mikkel07 » 17 maja 2018, o 13:32

Witam. Chciałbym zakupić S9+ ale nie potrafię żyć z telefonem, w którym się nie da wymusić danego pasma. Czy na S9+ działa kod *#2683662# lub czy da się wejść w wybór pasm z poziomu *#0011# bo od aktualizacji sierpniowej w S8+ samsung oczywiście wszystko poblokował. Czy w S9+ się nic w tej kwestii nie zmieniło? Ewentualnie z rootem czy ten kod działa. Albo jakieś pomysły na inny kod hidden menu. Tak jak przykładowo robi się tu:
http://www.hardreset.info/devices/samsu ... -s9/codes/
Nie wiem czy nie jest to przypadkiem z prockiem Qualcoma bo na Exynosie już nie wiem jak się dostać do takiego menu. czy raczej nie ma na to już mocnych?
mikkel07
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 sie 2017, o 15:20

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez 3G » 17 maja 2018, o 14:33

mikkel07 napisał(a):nie potrafię żyć z telefonem, w którym się nie da wymusić danego pasma.

Witaj w klubie :) Niestety na nowszych samsungach nie da się nic zrobić w tym temacie nie mając roota. Sam trzymam S7 edge z ostatnią wersją softu pozwalającą na dostęp do pełnego menu serwisowego. Może lepiej idź w LG V30 albo nawet G6? Wymuszanie pasm na nich działa, LG nie blokuje jak Samsung (przynajmniej na razie).
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1775
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 22:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez mikkel07 » 17 maja 2018, o 14:45

Z jakiegoś amerykańskiego forum czytałem, że obostrzenie jest tylko na Exynosach a na Snapdragonach działa normalnie wszystko. Do momentu działania menu serwisowego było świetnie. Ale po co Samsung ogranicza tak swoich użytkowników. Za taką cene i przy takich parametrach i "bebechach" to bandy powinno się dać ustawiać w zwykłym menu. Dla mnie to jest tak jakbym kupił głośniki albo telewizor i nie było możliwości zmiany siły dźwięku. Zobaczę jeszcze czy u znajomego na s8 który ma najnowszego andka ale ma roota działa ale w s9 może być inaczej. Ciekawe. Czy ryzykowac zakup z Qualcomem, albo czy kupić taki i jeżeli by działał zrootować (mojemu bratu w S8+ pojawiły się bad pixele i to duże plamy. i przy nabitym knoxie odesłali z kwitkiem do domu :-D) LG to nie moja bajka niestety ale życie stało się trudniejsze :P
mikkel07
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 3 sie 2017, o 15:20

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez kozien70 » 17 maja 2018, o 14:52

Na Qualcommie zapomnij o usługach typu VoLTE/VoWiFi w polskich sieciach.
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4217
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 15:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Poprzednia strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: DanielMXPL i 13 gości