Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Moderatorzy: darkangel, thonka, Kaczy, Pawrzes, Moderatorzy
przez reggie » 19 mar 2018, o 22:07
Shande napisał(a):No i dzisiaj udało mi się wynegocjować rabat 2x20% na 2 numery, na których był wniosek o przeniesienie do inne sieci.
No i można? Można! Pogratulować. A przecież niby "nie ma już rabatów", "kody się skończyły" i jeszcze inne pierdoły padają w słuchawce ze strony konsultantów z DUK. Konsekwencja i stanowczość to podstawa! Jak ktoś wymięka, to niech płaci więcej, jego sprawa. Shande napisał(a):Trzeci numer z umową do lipca 2019 "wyzerowano" i nowa umowa na 24 msc z rabatem 20% Czwarty numer z umową do lipca 2019 "wyzerowano" i nowa umowa na 24 msc w pakiecie orange love. Mogłem próbować jeszcze powalczyć o 3 miesiące gratis
No i super - wycisnąłeś praktycznie wszystko, co było można, bo w tym przypadku rabat 3 m-ce za 0zł dla tych "przenoszonych" numerów to raptem 12zł, więc można już sobie darować. Shande napisał(a):Dowiedziałem się też, że muszę w tmobile wycofać wniosek o przeniesienie do nich numerów. Jak to można zrobić prócz wizyty w salonie?
Absolutnie nic nie musisz robić. Po podpisaniu aneksów Orange sam anuluje wnioski o przeniesienie numerów do T-Mobile i będziesz miał na to stosowny zapis w aneksach (patrz: moja wypowiedź kilka postów wcześniej). Sam zresztą to przerabiałem dwukrotnie i potwierdzam też z własnej praktyki, że nic nie trzeba z tym robić. Jeszcze raz gratuluję - pozostali niech się uczą na dobrych przykładach od takich właśnie osób, które wiedzą czego chcą, mają podpowiedzi, jak to uzyskać, potrafią z tego skorzystać, a na koniec podzielą się z innymi swoimi doświadczeniami z procesu przedłużenia umowy w Orange.
- reggie
- Ostrożny rozmówca

-
-
przez rekin01 » 20 mar 2018, o 07:01
Potwierdzam, nic nie trzeba anulować. Po kilku dniach przychodzi sms, że przeniesienie zostało anulowane.
- rekin01
- Cichy Czytelnik

-
-
przez blazej1984 » 20 mar 2018, o 11:24
Cześć Kończy mi się abonament wspólny główny nr koniec czerwca , a dwa dodatkowe terasz na koniec miesiąca . Mam więc pytanie , bo nie chcę kończyć ww współpracy z orange , jest jakaś szansa na płacenie ok 60 zeta za 3 nr. tel. czy w dalszym ciągu zostaje na 90 zł. ? Nikt nie dzwoni z orange , a kiedyś to wiem ze wydzwaniali kilka miesięcy przed zakończeniem ? Pozdrawiam
- blazej1984
- Nowicjusz

-
-
- Model telefonu: c 510
- Sieć: orange
przez reggie » 20 mar 2018, o 16:21
blazej1984 napisał(a):Mam więc pytanie , bo nie chcę kończyć ww współpracy z orange , jest jakaś szansa na płacenie ok 60 zeta za 3 nr. tel. czy w dalszym ciągu zostaje na 90 zł. ?
Jak się postarasz, to jest szansa na płacenie nawet 26zł miesięcznie za trzy numery w Planie Standardowym (no-limit i 10GB internetu), a do tego jeszcze pierwsze 3m-ce za 0zł (czyli wyjdzie około 7,50zł/m-c/jeden numer). Zacznij lekturę tego wątku przynajmniej w poniższym linku, dokładnie przeczytaj wypowiedzi, podpowiedzi i doświadczenia innych z negocjacji z DUK i wtedy dowiesz się, jak to zrobić: viewtopic.php?f=23&t=63021&start=12345blazej1984 napisał(a):Nikt nie dzwoni z orange , a kiedyś to wiem ze wydzwaniali kilka miesięcy przed zakończeniem ?
Kiedyś to było kiedyś, a dzisiaj trzeba brać sprawy w swoje ręce i najlepiej samemu walczyć o najlepsze warunki na przedłużenie umowy z Orange. Powodzenia!
- reggie
- Ostrożny rozmówca

-
-
przez Tevez5 » 20 mar 2018, o 22:12
Spotkała mnie w orange (nie)ciekawa sprawa. 27 lutego zadzwoniła do mnie Pani z orange z numeru 506 510 604 proponując mi ofertę, stwierdziłem że muszę się zastanowić i poprosiłem o kontakt dnia następnego. Pani zadzwoniła 27 lutego z numeru 797 396 504, zapronowała mi przedłużenie obu numerów na 24 miesiące z łącznym abonamentem 59,98 zł. Zgodziłem się, miałem czekać na kuriera i jego nie ma... Kilka dni temu zadzwonił do mnie Pan z orange i znowu proponował mi to samo, jak go spytałem jak to będzie tym razem to stwierdził że musi to sprawdzić i oddzwoni, naturalnie już nie zadzwonił. Dodam że oferta na pierwszy numer kończy się w maju, a na drugi dopiero za 24 miesiące.
Ktoś ma pomysł co to za oferty widmo i gdzie je zareklamować żeby zostały wykonane?
- Tevez5
- Nowicjusz

-
-
przez reggie » 21 mar 2018, o 09:39
Tevez5 napisał(a):zapronowała mi przedłużenie obu numerów na 24 miesiące z łącznym abonamentem 59,98 zł. Dodam że oferta na pierwszy numer kończy się w maju, a na drugi dopiero za 24 miesiące. Ktoś ma pomysł co to za oferty widmo i gdzie je zareklamować żeby zostały wykonane?
A nie lepiej i taniej byłoby spróbować uzyskać przedłużenie obydwu numerów łącznie za 32 zł/m-c, a może nawet 24zł /m-c. Na ten numer do maja złóż wniosek o przeniesienie do innej sieci (wyłącznie do oferty na kartę), a wtedy masz szansę uzyskać na nim rabat 2x20% i 3m-ce za 0zł. Na drugi numer będzie raczej trudno dostać takie warunki, ale nawet jak przedłużysz go z pojedynczym rabatem 20%, to i tak łącznie możesz mieć dwa numery za 32zł miesięcznie. A już naprawdę bez większych kombinacji dostaniesz w DUK rabat pojedynczy 20% na każdy przedłużany numer i wtedy będzie miał je w cenie łącznie 40zł /m-c. Za 60zł dostałeś standardową ofertę bez żadnych rabatów, więc nie ma czego reklamować. Lepiej poczytaj dokładnie wątek przynajmniej od tego miejsca -> viewtopic.php?f=23&t=63021&start=12345 i działaj. Powodzenia!
- reggie
- Ostrożny rozmówca

-
-
przez ZbujMadej » 21 mar 2018, o 10:31
Ostatnio czytam ten temat w zasadzie dla sportu. Jak to jest możliwe, że klient płacący abonament i wiążący się umową na co najmniej 24 miesiące jest tak dymany ? Przychodzę do operatora, zobowiązuję się do regularnego dawania mu pieniędzy co miesiąc, a oferta jest taka, że tylko usiąść i płakać. Standardowo 39,90 z rabatami marketingowymi i za e-fakturę, czyli prawie 5 dych miesięcznie za normalny pakiet! Dwa lata temu załapałem się na ostatnią partię dotowanych telefonów i rabaty (w tym 6 m-cy za 0zł). Teraz, żeby dostać dobrą ofertę, to trzeba się nadzwonić i błagać na kolanach. Kutwa! Doszło to tego, że muszę BŁAGAĆ operatora, żeby przyjął moje pieniądze i zgodził się, żebym zobowiązał się płacić mu 2 lata! Świat stanął na głowie! Pewny klient, stabilny, z dochodami ma gorzej, niż pierwszy lepszy nastolatek z ulicy z ofertą na kartę! Rozmowa z konsultantem Orange powinna wyglądać tak : (O)- Dzień dobry, dzwonie z firmy O! Specjalnie dla Pana mamy dymającą ofertę! Ma Pan kolejną szansę na bycie dymanym przez super firmę O! przez kolejne 2 lata! (K)- A za ile ta przyjemność ? (O)- Dla Pana za jedyne 39,90, ale to pod warunkiem, że będziemy mogli dzwonić o każdej porze i zawracać Wam dupę ofertami, a Wasze dane sprzedamy innym podmiotom! Jakby nie chciał Pan tej super możliwości, to wtedy abo kosztuje 49,90! Promocja! (K)- A nie można być dymanym za troszkę mniej ? Kolega ma ofertę na kartę i płaci 20zł. (O)- Szanowny Panie, ale to jedyna okazja! Bycie dymanym przez firmę O! to brzmi dumnie! (K)- No ale 40zł to i tak dwa razy więcej, niż płaci kolega... (O)- No, potrafi się Pan targować. W nagrodę, że jest Pan z nami już 2/4/8 lat mogę (wyjątkowo!) przyznać Panu 20% rabatu, więc będziemy Pana dymać za 32zł! I dzwonimy, kiedy chcemy! (K) - ...
No ja Was błagam, trochę godności.
- ZbujMadej
- Cichy Czytelnik

-
-
- Sieć: 2xPlay
przez harys » 21 mar 2018, o 10:38
Generalnie standardowe oferty są mega słabe, do tego widać nowe telefony w cenach jak w elektomarketach. Kiedyś płaciło się więcej za abo, ale telefon był choć trochę tańszy. Jako tako wypada tylko oferta tylko SIM w przypadku gdy masz już inne usługi i urwiesz jeszcze chociaż te 20% Mam Love, dopiąlem żonę do swojego konta przed przedłużeniem Umowy i w DUK po 3min rozmowy dali -20%. Wychodzi jej 9,99 za no limit i 10GB neta( w sumie więcej bo może korzystać ze wspólnego pakietu danych) Ale to samo dla klientów z Ulicy za 40zl to absurd. Połowę taniej będzie w tej samej sieci ale w nju
- harys
- Spamer ;)

-
-
przez reggie » 21 mar 2018, o 15:42
Trochę zrobił się off topic, ale dołożę swoje trzy grosze. Kiedyś to było kiedyś, a teraz jest teraz. Czasy się zmieniają w każdym aspekcie życia i niewiele na to poradzimy. Trzeba się dostosować, a nie narzekać i marudzić. Każdy usługodawca od wielu już lat (bo nie jest prawdą, że raptem dopiero teraz mamy do czynienia z kombinowaniem ze strony abonenta o rabaty na przedłużenie umowy z operatorem telefonicznym, telewizyjnym, etc.) oferuje swoim klientom konkretną usługę w jakiejś tam cenie. Nikt nie każe nam kupować takiej usługi - mogę sobie iść do innego sklepu/ dostawcy/ usługodawcy i kupić to taniej żebym był zadowolony. Nikt nie każe mi "błagać" operatora o rabaty - proponuję traktować to jako negocjacje ceny, które od czasów starożytnych występowały w obrocie handlowym. Operator jako przedsiębiorca chce zarobić i nie ma się mu co dziwić - każdy bez wyjątku podmiot prawa handlowego działa w celu uzyskania zysku. Taka jest istota prowadzenia każdego biznesu (nieważne jakich rozmiarów). My przecież też pracujemy za wynagrodzeniem. Jak ktoś prowadzi mały sklepik, to też ma w nim ceny rynkowe, dostosowane do stawek u konkurencji, ale nie rozdaje na lewo i prawo za pół darmo wszystkim czego tam sobie kto chce, bo szybko zniknie z rynku. Nie widzę sensu narzekać, ani tworzyć jakiejś utopijnej wizji, że nagle operator zacznie rozdawać sam z siebie najkorzystniejsze cenowo abonamenty i oczywiście jeszcze telefony za pół darmo. Jak my chcemy coś sprzedać, to idę o zakład, że również każdy chce za to dostać jak najwięcej. Jeden kupujący płaci cenę i nie marudzi. Drugi kupujący się targuje, wtedy mamy negocjacje i albo dochodzi do zawarcia umowy albo dziękuję do widzenia. Toż to czysty biznes, ekonomia, handel. Pierwszy z brzegu przykład - jak chcesz kupić taniej w markecie, to lepiej zrobić to w promocji, z rabatami, niż w normalnej cenie. Część rabatów jest dostępna dla każdego (np. w Orange za zgodę i e-fakturę), a część np. tylko dla posiadaczy karty klubowej czy na innych jeszcze zasadach (np. w Orange po włożeniu wypowiedzenia czy teraz wniosku o przeniesienie numeru). To sklep / operator o tym decyduje i ma do tego święte prawo rynku. Czy się to komuś podoba, czy nie. Tak samo jest w Orange, Play, Plus, czy T-Mobile - wszędzie! Nie pasuje mi cena, to idę gdzie indziej, żeby mieć taniej albo negocjuję z DUK, żeby uzyskać satysfakcjonujące mnie warunki cenowe. Nikt mnie nie "dyma". Nikt nie odziera mnie z godności. Nikt mi nie każe być w Orange! Mam aktualnie mnóstwo innych możliwości i ofert na konkurencyjnym rynku usług telekomunikacyjnych. Poza tym - nie można porównywać tego, co było kiedyś, do tego, co jest obecnie. Teraz narzekacie, że standardowa oferta kosztuje aż 50zł, a kiedyś za te same 50zł (które siłą nabywczą pieniądza może było porównywalne do dzisiejszych 20zł) mieliście kilkadziesiąt minut w abonamencie i to jeszcze do tej samej sieci. I tyle! Za wszystko trzeba było płacić. Rynek jednak doprowadził do boomu i rozwoju sieci komórkowych i abonamenty w Polsce i tak są jednymi z tańszych w Europie. Ale oczywiście większość Polaków chciałby mieć to jeszcze taniej albo najlepiej za darmo. A koszty utrzymania sieci? A koszty funkcjonowania całej sieci? A rozwój usług? A zysk firmy? Dążyliśmy do gospodarki wolnorynkowej, to właśnie ja mamy. Albo się ktoś dostosuje, albo zapraszam do Afryki.
- reggie
- Ostrożny rozmówca

-
-
przez trancex » 21 mar 2018, o 19:42
Shande napisał(a):No i dzisiaj udało mi się wynegocjować rabat 2x20% na 2 numery, na których był wniosek o przeniesienie do inne sieci. Trzeci numer z umową do lipca 2019 "wyzerowano" i nowa umowa na 24 msc z rabatem 20% Czwarty numer z umową do lipca 2019 "wyzerowano" i nowa umowa na 24 msc w pakiecie orange love. Mogłem próbować jeszcze powalczyć o 3 miesiące gratis ale konsultantka zadzwoniła jak zbierałem się do pracy a chciałem mieć to już za sobą. Ogólnie jestem zadowolony. Mam tylko nadzieję, że orange love aktywuje się pierwsze bo inaczej przez pierwszy miesiąc będę płacił abo bez rabatu wynikającego z orange love czyli 60 zł w plecy.
Dowiedziałem się też, że muszę w tmobile wycofać wniosek o przeniesienie do nich numerów. Jak to można zrobić prócz wizyty w salonie?
Witaj, Można uzyskać obecnie lepsze warunki niż w „starym abo wspólnym” wyższym płacąc 88zl plus 50 za internet mobilny dla domu z rabatem 67,5? Kończy mi się umowa niebawem na jednym z dodatkowych numerów i pytanie , czy jest sens to ruszać, skoro numer główny kończy sie w 2020? Z wyzerowaniem umowy może i byłoby taniej, ale chyba na gorszych warunkach bez chociażby minut na międzynarodowe.
- trancex
- Nowicjusz

-
-
przez Shande » 21 mar 2018, o 20:04
trancex napisał(a):Witaj, Można uzyskać obecnie lepsze warunki niż w „starym abo wspólnym” wyższym płacąc 88zl plus 50 za internet mobilny dla domu z rabatem 67,5? Kończy mi się umowa niebawem na jednym z dodatkowych numerów i pytanie , czy jest sens to ruszać, skoro numer główny kończy sie w 2020? Z wyzerowaniem umowy może i byłoby taniej, ale chyba na gorszych warunkach bez chociażby minut na międzynarodowe.
Jakakolwiek zmiana na koncie to utrata rabatu open extra dlatego też zdecydowałem się przedłużyć wszystko. Z minut na międzynarodowe ani razu nie skorzystałem, jedyne czego jest mi szkoda to pakiet danych, miałem 30gb a teraz będzie tylko 10gb z czego tylko 2,58gb w ue a było ponad 8gb a w porze letniej dużo czasu jestem poza granicami. Numer dodatkowy wciągnąłem do orange love za 90zł a główny przedłużyłem na 24 miesiące z rabatem 20% więc 9,99zł/msc na pozostałe 2 numery, które kończyły mi się kwietniu i maju uzyskałem rabat 2x20% więc za numer po 1,99zł/msc.
- Shande
- Cichy Czytelnik

-
-
przez marty_s » 22 mar 2018, o 11:32
@Shande Składałes wniosek o przeniesienie/wypowiedzenie na nr kończące się w kwietniu i maju? Pytam bo mam podobną sytuację kilka usług mobilnych i światłowód
- marty_s
- Nowicjusz

-
-
przez Shande » 22 mar 2018, o 13:29
marty_s napisał(a):@Shande Składałes wniosek o przeniesienie/wypowiedzenie na nr kończące się w kwietniu i maju? Pytam bo mam podobną sytuację kilka usług mobilnych i światłowód
Skladalem wnioski o przeniesienie numerów do tmobile na kartę. Wszystko masz opisane kilka stron wcześniej. Też chciałbym mieć światłowód ale pewnie jeszcze długo się nie pojawi na terenach wiejskich.
- Shande
- Cichy Czytelnik

-
-
przez y45y45 » 23 mar 2018, o 09:59
Prześledziłem jakieś paręnaście stron wstecz i widze, że...
Nie ma co kombinować. Na początku roku musiałem przenieść jeden z numerów z Orange gdzie miałem naprawdę dobrą ofertę (wszystko no limit, roaming net jak jeszcze go nie było, telefony każdy o wartości na tamte czasy ~ 1000 zł) ale po prostu dla stałych klientów NIE MA NIC! Mogą mi dać internet z którego nie korzystam w komórce więcej niż 2GB/mc, żona na drugim numerze mniej niż 1GB. Ceny telefonów - kosmos, taniej się kupi w markecie nie mówię już o allegro, używkach czy aliexpress. Po prostu by nie tracić zasięgu przeniosłem dwa numery do NJU na dwa abonamentu x 29 zł, zobaczymy czy to się będzie opłacać, jak będzie ok drugi przeniose na karte a potem jako DODATKOWY.
Jeśli pojawi się jakaś dobra oferta z TELEFONAMI to mogę bez problemu wziąć dwa numery z NJU i wymienić sobie sprzęt (choć nie ma takiej potrzeby teraz) no i poza tym jest aliexpress, allegro czy inne źródła (raty) dostania sprzętu. Dlatego nie opłaca się siedzieć 2 lata u operata bez telefonu na abonamentach po 30 zł/ numer.
- y45y45
- Obserwator

-
-
przez bladesss » 23 mar 2018, o 10:00
Jest jakaś możliwość utrzymania obecnie tego rabatu Orange Open Extra (-67,5)? 29-tego marca kończy mi się umowa na 3 numery, w lutym zeszłego roku dałem sobie wcisnąć internet mobilny + xboxa do niego tylko ze względu na ten rabat(mój rachunek się zwiększył o 27,4 a dostałem internet łącznie 200Gb + xbox one S), babka na infolinii obiecała mi, że wystarczy, że potem przedłużę umowę i rabat zostanie utrzymany, a wczoraj się dowiedziałem, że cokolwiek zrobię na koncie to rabat i tak zniknie. Co mogę teraz z tym fantem zrobić? Nie mam pomysłu bo jak przeniosę numery gdzie indziej to jeszcze przez prawie rok musiałbym płacić za internet którego defacto nie potrzebuję okolice 100zł. Pomocy:/
- bladesss
- Obserwator

-
-
Powrót do Oferta abonamentowa