Telekomunikacja jak na dłoni






[Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez muchakk » 22 sty 2018, o 23:42

Dużo sprzętu może poszło do podkarpacia, ale nie w powiat przemyski. Jak jest inaczej to cięzko odczuć te inwestycje, a raczej bym powiedział, że z chwili na chwile jest gorzej.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1090
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez harys » 23 sty 2018, o 00:02

Poszło w Przemyśl też, tyle że to bardziej wyglądalo na wymianę sprzętu niz zwiększanie pojemności( osobna kwestia to radiolinie) Słabo Plus u Ciebie działa? Generalnie opinie są raczej takie że w tamtych rejonach jest mały ruch, choc wiadomo że pewnie w centrach miast może być gorzej

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1763
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez muchakk » 23 sty 2018, o 00:51

Plus w Przemyślu i okolicach jest niestety strasznie zapchany :(. W ostatnich dniach coś robią wlansie w takich godzinach jak teraz bo zasięg całkiem pada. Przed chwilą jakieś 20 minut nie było sieci 2G/3G/LTE w eterze.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1090
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Patryk7588 » 23 sty 2018, o 12:04

Literówka.
Chodziło o L900 a nie L800.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4063
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez muchakk » 23 sty 2018, o 12:34

Świetnie, to jest nadzieja, że LTE900 zagości też do Przemyśla :).
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1090
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez 3G » 23 sty 2018, o 13:08

Spacedust napisał(a):Ciekawe jaki będzie priorytet tego LTE900, oby większy niż LTE800, bo inaczej bez wymuszenia ciężko będzie cokolwiek złapać.

Nie wiem o co Ci chodzi, ja tam L800 widuję często - po prostu w zależności od poziomu L1800. W trzeciej strefie także - czyli tej samej co Poznań :)
A jak chcesz złapać każde L800 czy 900 to pewnie, że lepiej wymusić to pasmo niż liczyć na nie wiem co.
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1885
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 23:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Mixiorek » 23 sty 2018, o 13:41

W Warszawie w jednym miejscu mam LTE głównie dzięki 800MHz. Tak byłoby pewnie U900, które niestety ale pojawia się gdy jestem "głębiej" w biurowcu.
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3562
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Spacedust » 23 sty 2018, o 15:03

Ostatnio przejechałem niemal cały Poznań siedząc na LTE800, a nie miałem wymuszenia. LTE1800 wpadało tylko wtedy gdy straciłem zasięg LTE800. Wystarczyło się przerzucić między 3G, a LTE i już wpadało LTE800. Używałem niezaładowanej karty Vodafone UK, dzięki czemu ona pewnie non-stop próbowała się łączyć z Internetem, a nie mogła i trzymała dzięki temu jedno pasmo.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4196
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez kozien70 » 23 sty 2018, o 15:23

I co ten test na jakiejś zagranicznej karcie w roamingu miał dowieść?
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4473
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Spacedust » 23 sty 2018, o 15:26

Innej nie mam z dostępem do Plusa, a chodziło o obadanie czy nie ma jakiś nowych stacji Sferii.
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4196
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez kozien70 » 23 sty 2018, o 16:54

:lol:
Zainwestuj 5zł w starter Plusa, będzie na przyszłość dawać wiarygodniejsze wyniki, niż obca karta z roamingu.
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4473
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez muchakk » 23 sty 2018, o 18:08

harys napisał(a):Poszło w Przemyśl też, tyle że to bardziej wyglądalo na wymianę sprzętu niz zwiększanie pojemności( osobna kwestia to radiolinie) Słabo Plus u Ciebie działa? Generalnie opinie są raczej takie że w tamtych rejonach jest mały ruch, choc wiadomo że pewnie w centrach miast może być gorzej

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka



http://www.speedtest.net/my-result/a/3586910317

Test zrobiony przed momentem. Abo plusa.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1090
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez harys » 23 sty 2018, o 18:45

Faktycznie mocno wyssane. A jak jest w pozostałych sieciach? U mnie Pomarańczowi dzisiaj też słabo :( aż restartowalem sprzęty bo YT w HD nie chodzi bez buforowania :(Obrazek

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1763
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez muchakk » 23 sty 2018, o 18:57

Ty narzekasz na prawie 4mbps, a co ja mam zrobić z 1,5mbps :)? W innych sieciach jest o wiele lepiej. Nawet PLAY ma lepsze osiągi
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1090
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez harys » 23 sty 2018, o 19:04

muchakk napisał(a):Ty narzekasz na prawie 4mbps, a co ja mam zrobić z 1,5mbps :)? W innych sieciach jest o wiele lepiej. Nawet PLAY ma lepsze osiągi
Ani moje ani twoje wyniki niestety nie dają odczucia komfortowego korzystania z sieci. Weź pod uwagę że ja robiłem test o 14 ;) Dlatego prepaidy są fajne, nie pasuje to idziesz gdzie indziej i tyle. Może dlchociaz l2100 jakoś szybko dostaniesz jak sieć taka wyssana. A 3g jak chodzi?

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1763
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości