Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez sa » 12 gru 2017, o 20:34

Dorotea napisał(a):Nie wykluczam firmy kurierskiej, bo tacy oszczędni, że nie pakują w koperty ochronne dokumentów. Tak, czy siak za dobór kuriera odpowiada sieć i niesmak pozostaje.

Akurat do kurierskiej firmy nic nie mam bo korzystałam z ich usług w innych sytuacjach tutaj moim zdaniem to a2 pod tym względem zwyczajnie "sępi" i idzie po kosztach jak najniższych a firma kurierska nie będzie się wysilać za małą kasę skoro za to samo od innej firmy(np. orange tez numery on line przenosi prze tą sama firmę) oferują znacznie lepszy poziom zabezpieczeń.
sa
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1306
Dołączył(a): 22 gru 2010, o 04:33
Lokalizacja: silesia
Pochwały: 42
Model telefonu: SE Cedar ,Nokia 206
Sieć: OFnK,Fakt,a2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Rebeliant » 12 gru 2017, o 20:56

Ja dziś przeniosłem i zauważyłem, że kurier na tym arkuszu gdzie wpisuje dwie ostanie cyfry PESEL-u ma jakieś kratki z wyborem tak/nie. Może tam coś jest, choć nie mają prawa na tej podstawie przetwarzać danych bo tego się nie podpisuje. Dlatego też nie robiłem afery.
Natomiast lipa, że przy kurierze nie można poczytać na spokojnie tych papierów. Powinni pomyśleć o jakichś stacjonarnych punktach, choćby sklepy z płazem w logo, z którym współpracują.
Rebeliant
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1404
Dołączył(a): 2 wrz 2015, o 20:24
Model telefonu: LG K10 2017
Sieć: Play, A2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez marcin19883 » 13 gru 2017, o 12:58

Kurier ma kartkę z pytaniami, czy dane poprawne. Żadnej zgody tam nie ma. Widziałem przecież tą kartkę, jak kurier podpisywał
marcin19883
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 271
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez sql » 14 gru 2017, o 09:25

Czy macie problem z tym, iż telefon traci zasieg i pomaga wyłącznie wyłączenie i włączenie telefonu ? U mnie występuje problem na jednym z numerów. Zrobiłem zgłoszenie i czekam. Czy znacie jakieś rozwiązanie ? Problem występuje zarówno w 2G jak i 3G.
sql
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 289
Dołączył(a): 29 gru 2009, o 21:12
Lokalizacja: ja wiem
Pochwały: 2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez rudymax » 14 gru 2017, o 10:40

sql napisał(a):Czy macie problem z tym, iż telefon traci zasieg i pomaga wyłącznie wyłączenie i włączenie telefonu ? U mnie występuje problem na jednym z numerów. Zrobiłem zgłoszenie i czekam. Czy znacie jakieś rozwiązanie ? Problem występuje zarówno w 2G jak i 3G.

Jeżeli masz roaming ustawiony na automatyczny, przestaw na krajowy (zakładam, że używasz w kraju).
rudymax
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 423
Dołączył(a): 8 cze 2016, o 13:05

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 14 gru 2017, o 13:52

a jak ustawić coś takiego jak roaming krajowy np. w iphone? jest wybór operatora automatyczny albo wybór konkretnego operatora
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 87
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 14 gru 2017, o 15:11

W menu karty SIM. Siedzi to w Ustawienia-Telefon-Aplikacje SIM.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 1334
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 14 gru 2017, o 19:48

Remington napisał(a):W menu karty SIM. Siedzi to w Ustawienia-Telefon-Aplikacje SIM.

mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 87
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez qcom » 14 gru 2017, o 20:42

To może masz sim z play, tam jest tani roaming w menu sim :D
qcom
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 288
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 23:57
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Gregrin » 14 gru 2017, o 22:40

jovi123 napisał(a):mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi

Mówisz pewnie o kontaktach na sim. Tu chodzi o "aplikacje". W androidzie pojawia sie dodatkowa ikonka karty sim w apkach i tam się to ustawia. W starszych telefonach jest to gdzieś w połączeniach albo narzędziach czy coś takiego... Jaki masz tel ??
Gregrin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3019
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 14 gru 2017, o 22:53

Gregrin napisał(a):
jovi123 napisał(a):mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi

Mówisz pewnie o kontaktach na sim. Tu chodzi o "aplikacje". W androidzie pojawia sie dodatkowa ikonka karty sim w apkach i tam się to ustawia. W starszych telefonach jest to gdzieś w połączeniach albo narzędziach czy coś takiego... Jaki masz tel ??

powaliły mi sie karty kolega wcześniej miał racje mam dwa iphony i mi sie karty pomieszały przepraszam za zamieszanie :smt005
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 87
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Rebeliant » 15 gru 2017, o 17:11

Przenoszę numer do A2, ale nie mam karty dawcy przez co nie wiem na jakim etapie jestem.
Podawałem im drugi numer dla kuriera. Dostanę na ten drugi numer lub na e-mail jakieś info odnośnie statusu przenoszenia?
Kurier był we wtorek, to chyba ok. tygodnia potrwa cały proces.
Rebeliant
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1404
Dołączył(a): 2 wrz 2015, o 20:24
Model telefonu: LG K10 2017
Sieć: Play, A2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez motyl27 » 15 gru 2017, o 17:37

Jak przenosiłem numer do A2 też podałem drugi numer do kontaktów.
Kurier był u mnie we wtorek, a SMS na ten drugi numer o dacie przeniesienia był we wtorek tydzień później.
motyl27
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 126
Dołączył(a): 28 sie 2015, o 10:42
Model telefonu: Nokia 2610
Sieć: Nowe Orange Go, Fakt Mobile, Play

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez luck-d » 16 gru 2017, o 09:38

Dziś w nocy przeniosłem numer do a2mobile, niestety nie mogę wykonać pierwszego połączenia celem aktywacji. Smsy do mnie dochodzą, nigdzie nie mogę się dodzwonić, następuje krótki sygnał i przerwanie połączenia. Konta też nie mogę sprawdzić kodem ussd. Co robić, miał ktoś taki przypadek?
luck-d
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 mar 2016, o 12:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 16 gru 2017, o 11:17

Zastanawiam się nad przeniesieniem jednego numeru do A2 ale mam jedno pytanie czy przez tą apkę na telefon lub konto na www można zdalnie zarządzać numerem czyli aktywować pakiety i sprawdzać do kiedy są ważne? Numer byłby kogoś innego, ja chciałbym tylko aktywować co potrzeba w razie czego.
Czy nie ma problemu z zalogowaniem się do aplikacji gdy karta sim innej sieci jest w telefonie zamiast karty a2?
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2603
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości