Telekomunikacja jak na dłoni






Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez myk6414 » 6 gru 2017, o 09:26

Legionowo z dziś rana. Zero problemow, wszystkie trzy pasma się agregują. Obrazek
myk6414
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 610
Dołączył(a): 2 sty 2014, o 15:22
Lokalizacja: mazowsze
Pochwały: 1
Model telefonu: Samsung Galaxy S8
Sieć: TMobile

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez f0ku5isko » 6 gru 2017, o 12:37

Teraz już jest w porządku, problem był wczoraj :)
f0ku5isko
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1343
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 00:26
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: iPhone X
Sieć: T-Mobile

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez myk6414 » 6 gru 2017, o 12:41

Wczoraj w domu siedziałem gdzie mam tylko B20.
myk6414
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 610
Dołączył(a): 2 sty 2014, o 15:22
Lokalizacja: mazowsze
Pochwały: 1
Model telefonu: Samsung Galaxy S8
Sieć: TMobile

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez Mixiorek » 7 gru 2017, o 14:05

S8, android 7.0, wersja G950FXXU1AQJ5 - brak rozbudowanego service mode, tylko podstawowe. Jak żyć? :-(
Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3053
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez f0ku5isko » 7 gru 2017, o 14:07

Łączę się w bólu i czekam z niecierpliwością na nowe aktualizacje, może w końcu z powrotem odblokują ;-)
f0ku5isko
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1343
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 00:26
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: iPhone X
Sieć: T-Mobile

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez Patryk7588 » 7 gru 2017, o 14:12

W S8 nie można się "cofnąć"?
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3471
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez kozien70 » 7 gru 2017, o 14:14

Mixiorek napisał(a):S8, android 7.0, wersja G950FXXU1AQJ5 - brak rozbudowanego service mode, tylko podstawowe. Jak żyć? :-(


Wgrać starszy soft i nie robić aktualizacji, Panie Płemierze
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3736
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos
Sieć: W4

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez 3G » 7 gru 2017, o 14:22

Można się cofnąć - na pewno działa na G950FXXU1AQDD, ale to chyba jeden z pierwszych softów (o ile nie pierwszy) dostępnych na S8. Soft z blokadą kiedy się pojawił? Chyba jakoś sierpień - październik?
Obrazek
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1615
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 23:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez kozien70 » 7 gru 2017, o 14:22

Tak, bodajże z sierpniową aktualizacją.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3736
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos
Sieć: W4

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez YttyXXU » 9 gru 2017, o 22:20

Pytanie: Czy w świecie Huawei (konkretnie P10) istnieje odpowiednik Samsungowego *#0011#? Ew. jak można inaczej sprawdzić na jakim paśmie "siedzi" terminal bez roota?
YttyXXU
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 30 mar 2017, o 22:55

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez p2225 » 27 gru 2017, o 01:51

Czym jest zasięg sieci komórkowej? Większość osób „dobry zasięg” kojarzy z ilością kresek widocznych na ekranie smartfona. Tak naprawdę przysłowiowe kreski za dużo nie mówią o mocy sygnału odbieranego ze stacji bazowej. Szczegółowe informacje na ten temat w postaci dokładnej wartości liczbowej wyrażonej w dBm można uzyskać w menu ustawień Androida. Okazuje się jednak, że w nowym Androidzie P pojawi się możliwość ukrycia tej opcji na życzenie konkretnego operatora. Niestety zmiana ta nie jest ograniczone jedynie do tzw. brandowanych softów.

Serio??? :evil:
W kolejnym androidzie może posuniemy się jeszcze o krok dalej i w ogóle nie będzie obsługi sieci komórkowych?
http://www.speedtest.pl/wiadomosci/andr ... ieg-sieci/
https://www.gsmmaniak.pl/791012/android-p-sygnal-sieci/
LTE2600+LTE1800:
Obrazek
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4367
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez adrjannn » 27 gru 2017, o 11:12

Raczej w kolejnym Androidzie nie będzie w ogóle karty SIM ;)
adrjannn
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 24 sie 2017, o 12:48

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez mp107 » 27 gru 2017, o 18:40

Technologia eSIM już istnieje.
Aż obawiam się, jak zaawansowane "simlocki" może ona zaoferować…
mp107
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 97
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 21:26
Pochwały: 1
Model telefonu: Motorola Droid 4

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez mp107 » 2 sty 2018, o 15:04

Czy zna ktoś jakiś działający widget na Androida 7.1 Nougat pozwalający przełączać tryb sieci pomiędzy samym 2G, samym 3G i 2G/3G?
Miałem zbliżoną funkcję wbudowaną w system CyanogenMod/Lineage OS 11 (oparty na Androidzie 4.4 Kitkat), ale po aktualizacji do LineageOS 14.1 (Android 7.1 Nougat) nie ma już tej funkcji. Podobnie zresztą jak wskazywania siły sygnału w dBm zamiast w "tradycyjnych" kreskach.
mp107
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 97
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 21:26
Pochwały: 1
Model telefonu: Motorola Droid 4

Re: Monitorowanie sieci w smartfonach - pasma, agregacja

Postprzez Ron » 25 sty 2018, o 12:13

Powiedzcie mi co się może dziać z NetMonitorem jak LTE pokazuje na 0 RSRQ. Nowy telefon TP-Linkk Neffos X1 Lite.
Ron
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 338
Dołączył(a): 1 sty 2015, o 13:52
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Model telefonu: HTC
Sieć: PLAY, Orange

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: 3G i 5 gości