Telekomunikacja jak na dłoni






[Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez kozien70 » 24 lis 2017, o 02:05

bed napisał(a): Jakoś o Aero2 czy Play nikt nie mówił, że muszą ograniczać ilość MHz, bo inaczej będą się zakłócali z sieciami zagranicznymi.


No Play to akurat miał/ma podobno spore problemy jeśli chodzi o zakłócenia w pasmie 900 przy wschodniej granicy.
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4439
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez p2225 » 24 lis 2017, o 09:41

Wcześniej Plus ze swoim U900 był na paśmie O2.de, które to w najbliższej okolicy ma tylko U2100 i DCS. Nawet LTE nie sieją, dlatego też Plus mógł pierwszy uruchomić LTE2600, które jest łapane nawet z 5.5km w budynku, bo pokrywa się z pasmem O2.de. Teraz U900 Plusa to zakresy częściowo Vodafone i częściowo T-Mobile.de. Możliwe, że trzeba do tego uzgodnień.
@bed Play niby ma E-GSM, a i tak ma problemy na wschodzie. U mnie nie ma tak samo jak N!
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4954
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Patryk7588 » 24 lis 2017, o 10:08

Czyli teraz przy zachodniej granicy nikt nie ma U900?
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4007
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez p2225 » 24 lis 2017, o 10:15

Czemu nikt? Plus tylko wyłączył. Ostatnie zdanie powinno brzmieć "u mnie nie mają problemów tam samo jak N!".
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4954
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez p2225 » 24 lis 2017, o 12:53

U900 jednak wróciło do żywych. Nośna 3030. :D
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4954
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Ron » 24 lis 2017, o 13:38

p2225 napisał(a):U900 jednak wróciło do żywych. Nośna 3030. :D

Tzn ? O co chodzi? Od wczoraj jest nośna 3030.
Ron
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 372
Dołączył(a): 1 sty 2015, o 13:52
Lokalizacja: Jastrzębie-Zdrój
Model telefonu: LG K8 2017 DS
Sieć: PLAY, Orange

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Kryniczanin » 24 lis 2017, o 13:41

Tylicz nadaje na 3030, Jaworzyny Krynickiej nie widzę w eterze...
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3724
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP9L
Sieć: W4 i dziewica

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez p2225 » 24 lis 2017, o 13:49

@alien202 ja tak w nawiązaniu do tego co mówiłem wcześniej, że przy granicy zachodniej zniknęło całkiem U900. Dzisiaj się pojawiło.
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4954
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Kryniczanin » 24 lis 2017, o 13:52

Jaworzyna Krynicka nie nadaje U900 Plusa. Jestem pewny bo jestem naprzeciw góry i GSM 900/1800 jest.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3724
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP9L
Sieć: W4 i dziewica

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Patryk7588 » 24 lis 2017, o 15:16

Trochę papki marketingowej o Białymstoku: http://www.komputerswiat.pl/artykuly/pa ... -mb-s.aspx
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4007
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Mixiorek » 24 lis 2017, o 15:20

Szanuje to i poproszę u siebie! :lol:

Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3516
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez harys » 24 lis 2017, o 17:27

Moznabyloby się czepnąc do pingu, ale chciałbym chociaż 1/4 mieć stabilnie u siebie. @Tomi81 mógłbyś sprawdzić jak to działa tak na codzien?

Wysłane z Le Pro 3
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1678
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez Patryk7588 » 24 lis 2017, o 17:33

Cholera wie czym oni to testowali... wątpię aby Tomi81 miał odpowiedni sprzęt.
Podczas testów agregacji 3 pasm gdy jeszcze nie było sprzętu konsumenckiego, to sam modem który do testów dostarczył Qualcomm był wielkości tabletu ;-)
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4007
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez harys » 24 lis 2017, o 18:08

Na G6 nie pójdzie? 3CA i 256QAM, w sumie tak jak w moim chinolu, ale u mnie kompletnie nie widzę jakiejś przewagi na Orange, a wiadomo ze stacji z 256QAM w Warszawie jest już sporo

Wysłane z Le Pro 3
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1678
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez p2225 » 24 lis 2017, o 18:09

Samsung S8 i Note 8, LG G6 i v30, iPhone 8 i X. Wszystko to w agregacji trzech nośnych (1800+2100+2600MHz) z QAM256 jest w stanie dać takie prędkości. Pewnie jakiś Xiaomi się też znajdzie, więc sprzętu już nie brakuje.
Nawet na stronie sugerują LG G6 do testów: http://www.lte.pl/najnowsze-technologie
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4954
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 12 gości