Telekomunikacja jak na dłoni






[Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Czy masz zamiar przenieść swój numer do innej z ofert pre-paid?

Tak, do Tak Taka.
48
13%
Tak, do Simplusa.
44
12%
Tak, do Nowego POPa.
9
2%
Tak, do Orange GO.
27
7%
Tak, do Heyah.
30
8%
Tak, do Sami Swoi.
9
2%
Niech będzie tak, jak jest teraz / Nic nie zmieniam.
157
42%
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałem.
49
13%
 
Liczba głosów : 373

Wiadomość
Autor

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 12:41

Dzisiaj w salonie play robiłem przenosiny lyca>rbm7 (czysty starter rbm7 już miałem wcześniej:)
W lyca mieli tylko imię nazwisko i pesel, ale w play pani upierała się że muszę podać adres bo jak nie to mi numeru nie przeniesie, mówię że to niezgodne z ustawą itd, ale ją to nie interesuje, w końcu się ugiąłem bo na czasie mi zależało.
Zobaczymy co z tego wyniknie, na razie mam sms że jutro ma być przeniesienie.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2640
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez marcin19883 » 21 lis 2017, o 13:08

Adresu każda sieć żąda niestety.
marcin19883
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 404
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez 24bis24 » 21 lis 2017, o 13:13

bolek2004 napisał(a):W lyca mieli tylko imię nazwisko i pesel, ale w play pani upierała się że muszę podać adres bo jak nie to mi numeru nie przeniesie, mówię że to niezgodne z ustawą itd, ale ją to nie interesuje, w końcu się ugiąłem bo na czasie mi zależało.
są tu tacy co podobno bez adresu ich przenieśli ale nie chcą się pochwalić jak tego dokonali
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Patryk7588 » 21 lis 2017, o 13:18

@bolek2004, niezgodne z jaką ustawą?
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3482
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 13:35

prawo telekomunikacyjne
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2640
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Patryk7588 » 21 lis 2017, o 13:37

Przy przeniesieniu wymagane jest imię i nazwisko, PESEL oraz adres.
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3482
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 14:34

Nawet na forum play był wątek odnośnie tego że po skardze do uke, play usunął nadmiarowe dane. Zostawił tylko imię, nazwisko, pesel więc widać że robią to niezgodnie z prawem.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2640
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez WOJTAS » 21 lis 2017, o 20:29

Jak rejestrowalem numer w Orange to też chcieli adres bo w nowym dowodzie nie było...

Wysłane z kalkulatora
WOJTAS
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 125
Dołączył(a): 15 lip 2006, o 17:27
Lokalizacja: Biala Podlaska
Model telefonu: Huawei P9 lite , B 2100
Sieć: Play na karte, Orange free

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Patryk7588 » 21 lis 2017, o 21:04

Obrazek

Opis procesów głównych przenoszenia numerów UKE: https://www.uke.gov.pl/files/?id_plik=18588
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3482
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 21:39

No ok, ale skoro po interwencji uke są w stanie usunąć nadmiarowe dane to wygląda na to że ich nie potrzebują.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2640
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Robin560 » 22 lis 2017, o 20:20

jak przenosiłem z virgin do play to nie chcieli adresu. przy rejestracjach też nie chcieli jedynie plus
Robin560
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 148
Dołączył(a): 24 wrz 2017, o 17:15
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Model telefonu: Xiaomi redmi note 4
Sieć: Play, Nju, inne testowo

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez 24bis24 » 22 lis 2017, o 20:30

Robin560 napisał(a):jak przenosiłem z virgin do play to nie chcieli adresu. przy rejestracjach też nie chcieli
przecież przy rejestracji virgin sam podałeś adres :mrgreen:
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez neotele » 23 lis 2017, o 12:35

Jak jest obecnie z przenoszeniem numeru z Virginmobile z aktywnymi połączeniami przychodzącymi i już nieaktywnymi połączeniami wychodzącymi ?
Pytam, gdyż ponad rok temu było kilka wypowiedzi, mówiących, że VM robi problemy w takich sytuacjach , natomiast nie widzę żadnych informacji na ten temat w aktualnym Regulaminie przenoszenia numerów VM
neotele
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 102
Dołączył(a): 7 lis 2017, o 12:23

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez 24bis24 » 23 lis 2017, o 14:20

Jak jest obecnie z przenoszeniem numeru z Virginmobile z aktywnymi połączeniami przychodzącymi i już nieaktywnymi połączeniami wychodzącymi ?
Nie przeniesiesz
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez neotele » 23 lis 2017, o 23:39

@24bis24
A z czego miałoby to wynikać ?
W Par.3 pkt 4b Regulaminu jest napisane, że VM może odmówić, gdy numer nie był aktywowany lub gdy jest zawieszony. Ale to nie jest ten przypadek (numer był aktywowany, nie jest zawieszony i jest wciąż aktywny na poł. przychodzące).
neotele
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 102
Dołączył(a): 7 lis 2017, o 12:23

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bolek2004, Google [Bot], lyncz8, playmax i 24 gości