Telekomunikacja jak na dłoni






[Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Czy masz zamiar przenieść swój numer do innej z ofert pre-paid?

Tak, do Tak Taka.
48
13%
Tak, do Simplusa.
44
12%
Tak, do Nowego POPa.
9
2%
Tak, do Orange GO.
27
7%
Tak, do Heyah.
29
8%
Tak, do Sami Swoi.
9
2%
Niech będzie tak, jak jest teraz / Nic nie zmieniam.
155
42%
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałem.
49
13%
 
Liczba głosów : 370

Wiadomość
Autor

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 12:41

Dzisiaj w salonie play robiłem przenosiny lyca>rbm7 (czysty starter rbm7 już miałem wcześniej:)
W lyca mieli tylko imię nazwisko i pesel, ale w play pani upierała się że muszę podać adres bo jak nie to mi numeru nie przeniesie, mówię że to niezgodne z ustawą itd, ale ją to nie interesuje, w końcu się ugiąłem bo na czasie mi zależało.
Zobaczymy co z tego wyniknie, na razie mam sms że jutro ma być przeniesienie.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2557
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez marcin19883 » 21 lis 2017, o 13:08

Adresu każda sieć żąda niestety.
marcin19883
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 196
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez 24bis24 » 21 lis 2017, o 13:13

bolek2004 napisał(a):W lyca mieli tylko imię nazwisko i pesel, ale w play pani upierała się że muszę podać adres bo jak nie to mi numeru nie przeniesie, mówię że to niezgodne z ustawą itd, ale ją to nie interesuje, w końcu się ugiąłem bo na czasie mi zależało.
są tu tacy co podobno bez adresu ich przenieśli ale nie chcą się pochwalić jak tego dokonali
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 813
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Patryk7588 » 21 lis 2017, o 13:18

@bolek2004, niezgodne z jaką ustawą?
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3246
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 13:35

prawo telekomunikacyjne
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2557
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Patryk7588 » 21 lis 2017, o 13:37

Przy przeniesieniu wymagane jest imię i nazwisko, PESEL oraz adres.
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3246
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 14:34

Nawet na forum play był wątek odnośnie tego że po skardze do uke, play usunął nadmiarowe dane. Zostawił tylko imię, nazwisko, pesel więc widać że robią to niezgodnie z prawem.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2557
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez WOJTAS » 21 lis 2017, o 20:29

Jak rejestrowalem numer w Orange to też chcieli adres bo w nowym dowodzie nie było...

Wysłane z kalkulatora
WOJTAS
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 81
Dołączył(a): 15 lip 2006, o 17:27
Lokalizacja: Biala Podlaska
Model telefonu: Huawei P9 lite , B 2100
Sieć: Play na karte, Orange free

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Patryk7588 » 21 lis 2017, o 21:04

Obrazek

Opis procesów głównych przenoszenia numerów UKE: https://www.uke.gov.pl/files/?id_plik=18588
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3246
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez bolek2004 » 21 lis 2017, o 21:39

No ok, ale skoro po interwencji uke są w stanie usunąć nadmiarowe dane to wygląda na to że ich nie potrzebują.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2557
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez Robin560 » 22 lis 2017, o 20:20

jak przenosiłem z virgin do play to nie chcieli adresu. przy rejestracjach też nie chcieli jedynie plus
Robin560
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 24 wrz 2017, o 17:15
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Model telefonu: Xiaomi redmi note 4
Sieć: Play, Nju

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez 24bis24 » 22 lis 2017, o 20:30

Robin560 napisał(a):jak przenosiłem z virgin do play to nie chcieli adresu. przy rejestracjach też nie chcieli
przecież przy rejestracji virgin sam podałeś adres :mrgreen:
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 813
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez neotele » 23 lis 2017, o 12:35

Jak jest obecnie z przenoszeniem numeru z Virginmobile z aktywnymi połączeniami przychodzącymi i już nieaktywnymi połączeniami wychodzącymi ?
Pytam, gdyż ponad rok temu było kilka wypowiedzi, mówiących, że VM robi problemy w takich sytuacjach , natomiast nie widzę żadnych informacji na ten temat w aktualnym Regulaminie przenoszenia numerów VM
neotele
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 7 lis 2017, o 12:23

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez 24bis24 » 23 lis 2017, o 14:20

Jak jest obecnie z przenoszeniem numeru z Virginmobile z aktywnymi połączeniami przychodzącymi i już nieaktywnymi połączeniami wychodzącymi ?
Nie przeniesiesz
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 813
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: [Pre-paid] Przenoszenie numeru...

Postprzez neotele » 23 lis 2017, o 23:39

@24bis24
A z czego miałoby to wynikać ?
W Par.3 pkt 4b Regulaminu jest napisane, że VM może odmówić, gdy numer nie był aktywowany lub gdy jest zawieszony. Ale to nie jest ten przypadek (numer był aktywowany, nie jest zawieszony i jest wciąż aktywny na poł. przychodzące).
neotele
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 7 lis 2017, o 12:23

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Kryniczanin, Robin560 i 25 gości