Telekomunikacja jak na dłoni






HD Voice w roamingu i między operatorami

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez kozien70 » 25 wrz 2017, o 13:18

@Kryniczanin
kozien70 napisał(a):@doktor - to dobra wiadomość. Jesteś chyba pierwszą osobą na forum, która miała HD Voice między Orange a T-mobile.


Tych zimowych testów chyba nikt inny wówczas nie potwierdził, a poza tym było to już tak dawno temu (a potem nie było w tym temacie nic), że tak, jakby tego w ogóle nie było ;-)
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3427
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez doktor » 26 wrz 2017, o 08:37

nadal jest HD voice, jednak tylko z Orange na T-mobile. Ale jest :)
Obrazek
LTE1800+LTE800
doktor
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 422
Dołączył(a): 22 lis 2005, o 11:44
Lokalizacja: Podkarpacie
Pochwały: 3
Model telefonu: LG G3
Sieć: Play, Orange

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez Mixiorek » 3 paź 2017, o 13:29

Orange, 501, 3G->Play, 606, nie wiem jakie pasmo - Ładny HD Voice.
Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez p2225 » 3 lis 2017, o 19:56

Skoro Play dostał już LTE w Orange to ciekawe czy sytuacja z brakiem HD Voice w roamingu się zmieni. ;)
LTE2600+LTE1800:
Obrazek
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4104
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez pakierhakierxd » 5 lis 2017, o 09:42

Jeszcze nie dostał dostanie po nowym roku :)

Wysłane z mojego LG-H870DS przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5458
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,G6 Dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez p2225 » 5 lis 2017, o 11:51

Dostał. Część numerów (nie VIP) loguje się już do LTE Orange.
LTE2600+LTE1800:
Obrazek
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4104
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez pakierhakierxd » 5 lis 2017, o 12:34

Oo, mój nie :(

Wysłane z mojego Lenovo TB3-850M przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5458
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,G6 Dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez kozien70 » 8 lis 2017, o 00:57

Warszawa, Plus<->T-mobile
HD Voice w obydwie strony.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3427
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez Mixiorek » 15 lis 2017, o 14:07

Play, Lublin, 509 -> Orange, Warszawa, 602 piękny HD Voice.
Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez kozien70 » 17 lis 2017, o 15:24

Z kronikarskiego obowiązku: Orange <-> T-mobile nadal HD Voice brak.
Jest to już jedyna relacja międzyoperatorska, w której nic się nie dzieje w kwestii HD.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3427
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez Mixiorek » 17 lis 2017, o 15:29

Bo z Marynarskiej jest bliżej na Konstruktorską o Play już nie wspomnę bo są vis a vis. Niż do Al. Jerozolimskich. Sam wiesz, korki, remonty. Nie jest łatwo.
Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez adr93 » 18 lis 2017, o 13:36

Ja niestety do dzisiaj nie mam naprawionego HD Voice na linii Plus -> Orange. Na początku października zniknęło i nie wróciło. Reklamacje nie pomagają :roll: W odwrotnej relacji HD Voice mam zawsze. O tyle dziwne, że znajomi posiadający numer w Plusie mają HD Voice do Orange.
adr93
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 30 lis 2014, o 20:49

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez Mixiorek » 21 lis 2017, o 14:58

Ostatnio chwaliłem jakość połączeń HD Voice Play-> Orange (o ile się akurat takie trafi). Zapomniałem dodać jedną bardzo ważną rzecz. Klient Play jest w zasięgu swojej sieci. Rozmowy z Play (niezależenie od relacji) w roamingu krajowym to jest jakość tak zła, że mam czasem problem by zrozumieć co mówi rozmówca. Jeżeli Play tego nie poprawi to lepiej żeby zaorał roaming. Dno i dwa metry mułu.
Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez kozien70 » 21 lis 2017, o 15:06

Dlatego właśnie uważam roaming krajowy Play za największą zakałę tej sieci i zło konieczne. Ze względu na jakość rozmów. Lejek w transmisji danych ma dla mnie kompletnie drugorzędne znaczenie. Brak HD w roamingu i bulgoczący głos rozmówcy to porażka.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3427
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice w roamingu T-mobile i między operatorami

Postprzez iphoneski » 22 lis 2017, o 16:34

Wczorajszy wieczór z play do plusa połączenie hd, w drugą stronę po chwili też. Dzisiaj działa już tylko z play na plus. Wczoraj: play Bydgoszcz, plus Kraków, dzisiaj za równo play i plus z Bydgoszczy. A już tak się ucieszyłem.
iphoneski
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 125
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bed, klaudia123, RitzyRanger i 7 gości