Telekomunikacja jak na dłoni






w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez jovi123 » 18 lis 2017, o 13:16

witam przez jaki okres czasu nr tel widnieje w systemie jako przenoszony? w czwartek przeniosłem się do a2 a dzisiaj z uwagi totalnej nie zgodności z iphone tej sieci chciałem przejść do play niestety wniosek odrzucony z powodu jak w tytule
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez Medelles » 18 lis 2017, o 13:24

Mam taki przypadek z nr przeniesionym 25.10. z Play do Orange.
Nie moge wrocic do Play bo jest komunikat w ich systemie, ze numer jest w trakcie przenoszenia.
Sprawe zglosilem do UKE, jest w trakcie rozpatrywania.
Medelles
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 lip 2017, o 13:27

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez jovi123 » 18 lis 2017, o 13:58

noto pięknie wdepnąłem
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez surface123 » 18 lis 2017, o 14:33

Pisałem o tym wielokrotnie, często się tak zdaża.

Może wisieć 7-14 dni.
surface123
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1098
Dołączył(a): 12 lut 2016, o 15:27

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez Patryk7588 » 18 lis 2017, o 15:24

Im dłużej wisi tym lepiej. :-)
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3262
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez marcin19883 » 18 lis 2017, o 17:17

surface123 Ma racje. Nr świeżo po przenosinach wisi kilka dni. :)
marcin19883
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 204
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez w12 » 18 lis 2017, o 18:19

Różnie może być choć obsługa punktu u mnie nie spotkała się z tym ani nie słyszała o zawieszeniu czy karencji jakkolwiek by to nazywać.
Ja ostatnio wracałem do play po 72 godzinach.
w12
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 371
Dołączył(a): 26 lip 2016, o 10:11
Sieć: Play, Orange

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez tytoos » 18 lis 2017, o 20:19

jovi123 napisał(a):przeniosłem się do a2 a dzisiaj z uwagi totalnej nie zgodności z iphone tej sieci


Totalnej niezgodności, czyli że nic nie działa? Nawet głos?
tytoos
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 56
Dołączył(a): 14 lis 2011, o 20:56
Lokalizacja: waw.pl
Model telefonu: Redmi Note 4
Sieć: lajt mobile

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez jovi123 » 18 lis 2017, o 21:16

tytoos napisał(a):
jovi123 napisał(a):przeniosłem się do a2 a dzisiaj z uwagi totalnej nie zgodności z iphone tej sieci


Totalnej niezgodności, czyli że nic nie działa? Nawet głos?

no jeśli zasięg faluje i zanika to chyba "nawet głosu" po za tym przy włączaniu LTE od razu wyskakuje brak certyfikatu
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez marcin19883 » 18 lis 2017, o 22:46

Do a2mobile trzeba ręcznie punkt dostępu ustawiać chyba. Czasami telefon nie rozpoznaje
marcin19883
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 204
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez jovi123 » 18 lis 2017, o 23:06

oczywiście trzeba ustawić samemu
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez kaspeed » 19 lis 2017, o 17:16

Moj nr wisiał 3miesiace jako przenoszony.Jak to kogos pocieszy i to było 6lat wstecz. :mrgreen: UKE dopiero pogonił temat.
kaspeed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2389
Dołączył(a): 9 cze 2012, o 17:49
Lokalizacja: Z domu
Pochwały: 11
Model telefonu: Huawei P8Lite
Sieć: Orange POP,Heyah

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez jovi123 » 20 lis 2017, o 11:40

poszło!!! od jutra koniec krótkiej przygody z Solorzem , na marginesie ja nie wiem że człowiekowi czasami coś na łeb spadnie i podejmie współprace z ludźmi których metody w każdej ze spółek są zawsze takie same i zadowalają specyficzną grupę klientów.
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: w systemie nr "wisi jako przenoszony"

Postprzez Patryk7588 » 20 lis 2017, o 12:00

Specyficzną czyli jaką?
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3262
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: w systemie nr

Postprzez jovi123 » 20 lis 2017, o 12:07

Patryk7588 napisał(a):Specyficzną czyli jaką?
haha prowokacyjne stwierdzenie wiedzialem ze wyciagnie nutrie z lasu

a dokładnie "specyficzną" miałem na myśli , wyrozumiałą , wykazującą się brakiem czujności , nie odporną na chwyty reklamowe, nie poprawnie lojalną , akceptującą zakumulowane wychodzące z każdej dziury kruczki prawne, wieczne ograniczenia i wiele innych

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio edytowano 20 lis 2017, o 12:28 przez Remington, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie piszemy postów jeden pod drugim
jovi123
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Następna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości