Telekomunikacja jak na dłoni






KOSZ

Tu przenoszone są na 14 dni nic nie wnoszące do dyskusji posty z innych działów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez 3G » 23 paź 2017, o 23:31

A po co brałeś ten abonament? Żeby nad nim się tu użalać w każdym poście?
Obrazek
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1570
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 23:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez matek451 » 24 paź 2017, o 00:08

Masz mnie za idiotę? Abonament 30 zł za 100GB z E5186 na własność za 3 zł półtora roku temu , czyli właściwie za router LTE-A. No i się nie użalam ale jako klient Plusa mam prawo oczekiwać że internet LTE Plusa powinien osiągać większe niż 1-3Mb/s prędkości. Tyle to ja miałem u nich 8 lat temu na 3G. Zapraszam kolejny raz do Łodzi to się przekonasz jak działa LTE Plusa. A jak lubisz dalsze wycieczki to zajrzyj do gościa spod Krakowa http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... &start=450 i wytłumacz mu czemu ma 30 razy mniejszy DL od UL i przekonaj go że i w jego okolicy Plus nie musi modernizować sieci bo działa prawidłowo i że to jego wina bo podpisał umowę. Lider technologii LTE, któremu po piętach depcze operator bez" własnej , ogólnopolskiej sieci " http://www.telepolis.pl/wiadomosci/wrze ... 40338.html


Treść wypowiedzi nie dotyczy tematu dyskusji. Rozpocznij nowy temat lub podłącz się pod inny wątek. Morvius
matek451
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 180
Dołączył(a): 4 paź 2014, o 17:26

Re: [Plus] Modernizacja, rozbudowa, konfiguracja sieci

Postprzez 3G » 24 paź 2017, o 01:42

Ja tylko pytałem, bo mimo wszystko wydaje się dziwne kupowanie niedziałających usług, a ile płaciłeś i co za to dostałeś nie piszesz w każdym swym poście z takim zaangażowaniem jak o problemach z siecią. Nie żartuj sobie z tym zapraszaniem.
Nikogo nie muszę do niczego przekonywać - zwłaszcza do takich rzeczy o jakich piszesz - i zupełnie nie rozumiem dlaczego tego ode mnie oczekujesz :)
Powiedz mi co twoje posty wnoszą do tematu? Każdy jest taki sam i zero merytoryki. To jest właśnie tylko użalanie i hejtowanie, a klientem Plusa jednak nie jesteś skoro jak sam przyznajesz wziąłeś abonament tylko dla routera.
Zrozum wreszcie jedno: to jest sieć mobilna i bywa różnie. Nawet jak wynajdziesz jednego czy n-tego gościa, u którego sieć działa słabo niczego to nie zmienia. Tak naprawdę te wpisy (mniej lub bardziej wiarygodne) pojawiają się wyłącznie od ludzi niezadowolonych, a gdy komuś net chodzi dobrze to taki człek nie leci z tym na forum.
Wiemy już, że Plus jest do bani. Jednak uwierz mi, że ciągłe powtarzanie tego jest męczące. I przecież ja wcale nie przeczę, że Plus ma braki w pewnych miejscach, pokazywałem tutaj nie raz speedtesty zarówno te dobre jak i słabe. Właśnie mam trochę do wrzucenia, ale czasu brak. Jednak moim zdaniem trochę nie na miejscu jest pisanie takim tonem, obrażanie i wyśmiewanie innych czy nazywanie "obrońcą Plusa", bo ośmielił się mieć ciut lepsze zdanie o znienawidzonym przez ciebie operatorze. Takie sytuacje zdarzają się w każdej sieci, a że N! to tak naprawdę połączone dwie sieci, czyli większe zagęszczenie stacji to i są miejsca, gdzie ta sytuacja się uwidacznia.


Treść wypowiedzi nie dotyczy tematu dyskusji. Rozpocznij nowy temat lub podłącz się pod inny wątek. Morvius
Obrazek
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1570
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 23:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: Pośredniak-zgarnij bonus od Orange za przeniesienie

Postprzez 24bis24 » 24 paź 2017, o 12:15

widzisz, niepotrzebnie produkujesz sie w tym wątku :mrgreen:


Treść wypowiedzi nie dotyczy tematu dyskusji. Rozpocznij nowy temat lub podłącz się pod inny wątek. Morvius
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1053
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: Problem z ładowaniem!!!

Postprzez radiatorex » 24 paź 2017, o 13:43

jestes ktoras z kolei osobą, która o tym pisze, nei wiem, co jest z tym modelem. ja mam lg g6 i jestem mega zadowolony, chociaz czekam juz na lg q6, chłopaki z opinii juz o nim pisali
-Wymoderowano. Morvius-
radiatorex
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 55
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 16:45
Lokalizacja: Krk

Re: Żarciki

Postprzez Marco54 » 25 paź 2017, o 20:42

Hahaha genialne
Marco54
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 25 paź 2017, o 20:42

Re: "Dodatki" w fast-foodach.

Postprzez Marco54 » 25 paź 2017, o 20:43

Na szczęście JUŻ nie jadam w fast foodach :P
Marco54
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 25 paź 2017, o 20:42

Re: Kobiety..i ich sposob bycia;)

Postprzez Marco54 » 25 paź 2017, o 20:43

A czego tam nie ma... :D
Marco54
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 25 paź 2017, o 20:42

[Promocja] VPN - o ile nie boicie się klątwy ;-)

Postprzez galtom » 26 paź 2017, o 11:33

wymoderowano-Rem
galtom
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1465
Dołączył(a): 6 lut 2009, o 22:59
Lokalizacja: Śląsk
Pochwały: 42
Model telefonu: Xperia Z5
Sieć: Virgin Mobile

Does S8 Active have a data on/off shortcut toggle?

Postprzez breckjensen » 26 paź 2017, o 13:51

Hello all,

Reason why I hate AT&T, don't know if and when the unlocked S8 active is coming out. Does it have the data on/off shortcut from the drag down notification bar?

Thanks





I didn't find the right solution from the internet.
References:
wymoderowano-Remington
breckjensen
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 24 paź 2017, o 10:33

Samsung s6 bluetooth in car: "Phone" vs "media" question

Postprzez breckjensen » 26 paź 2017, o 13:52

Hi all,
I hope this is the right forum and that I can explain my problem clearly.
I have a samsung s6 running android Nougat (but I've had this problem pre-nougat as well).
The car is a toyota highlander.
The phone and car initially pair fine. I see them connect two ways, "Phone" and "Media"
Actual calls using the phone (inbound or outbound) are fine -- I get the audio and speakers through the car, it works perfectly. If the car is tuned to a radio station when a call comes in (or when I make a call), the audio of the call automatically "breaks in" and takes over. During the call, the car's screen will show that a call is underway, shows the duration of the call, has a hangup button, etc. After the call ends, the car's radio will automatically resume playing.

Using an app on the phone that plays that uses the "media" connection (such as google maps, spotify, youtube) also works fine -- I launch the app on the phone and I have to switch the car's audio source to Bluetooth but once I do that I get the sound coming from the phone over the car's speakers.

HOWEVER, some apps do not use the "media" connection, they want to use the "Phone" connection to play their audio, I guess because they want to emulate a real phone call. For example, when making a voice call through WhatsApp, or joining a meeting on GotoMeeting, it will do this. This is where the problem occurs. I will make or receive a whatsapp call, and the car will BRIEFLY recognize this by showing the customary "call is underway screen" and I will hear the whatsapp audio through the car's speakers. But then after a few seconds, the screen will suddenly say "Call Ended." (as if the other person hung up on me) and the car will switch back to just playing the radio. Then the phone realizes its audio is no longer going out through bluetooth and start coming out of the phone's own speakers.

This drives me nuts. Does anyone understand what the problem might be?

Thanks







I didn't find the right solution from the internet.
References:
wymoderowano-Remington
breckjensen
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 24 paź 2017, o 10:33

Re: [NetWorkS!] Budowa oraz konsolidacja sieci Orange i T-Mo

Postprzez ja.michal » 26 paź 2017, o 20:47

Patryk7588 napisał(a): ODU-IDU 200 w Orange. :-D

I dobrze. :)

Patryk7588 napisał(a):Gdyby telefony wspierały LTE450 to byłoby to idealne pasmo dla VoLTE.

Idealne byłyby tanie słuchawki tylko LTE i tylko na to pasmo. Ludzie potrzebujący tylko dzwonić byliby bardzo zadowoleni, a zasoby GSM poszłyby na LTE.

Patryk7588 napisał(a):Taki Plus czy Play mógłby trochę nadrobić wobec mniejszej sieci od N!

Obecnie tylko Plus ma zasoby na podobnej częstotliwości (420 MHz, 2x2,5 MHz) przez Nordisk Polska, a Play nie ma nic, chyba że stawiasz na to, że się skusi na zakupy zasobów po Orange.
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2194
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [NetWorkS!] Budowa oraz konsolidacja sieci Orange i T-Mo

Postprzez ja.michal » 26 paź 2017, o 20:48

Patryk7588 napisał(a): ODU-IDU 200 w Orange. :-D

I dobrze. :)

Patryk7588 napisał(a):Gdyby telefony wspierały LTE450 to byłoby to idealne pasmo dla VoLTE.

Idealne byłyby tanie słuchawki tylko LTE i tylko na to pasmo. Ludzie potrzebujący tylko dzwonić byliby bardzo zadowoleni, a zasoby GSM poszłyby na LTE.

Patryk7588 napisał(a):Taki Plus czy Play mógłby trochę nadrobić wobec mniejszej sieci od N!

Obecnie tylko Plus ma zasoby na podobnej częstotliwości (420 MHz, 2x2,5 MHz) przez Nordisk Polska, a Play nie ma nic, chyba że stawiasz na to, że się skusi na zakupy zasobów po Orange.
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2194
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [NetWorkS!] Budowa oraz konsolidacja sieci Orange i T-Mo

Postprzez piotrzet » 26 paź 2017, o 20:48

A tak szczerze to jaka jest różnica między odu-idu a routerem i porządną anteną?
Obrazek
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1146
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: [NetWorkS!] Budowa oraz konsolidacja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Spacedust » 26 paź 2017, o 20:49

Dlaczego znikają pozwolenia na Nordisk?
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3692
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB Rose Gold - Huawei E3372
Sieć: PLAY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kosz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości