Telekomunikacja jak na dłoni






play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez 24bis24 » 4 paź 2017, o 19:49

rudymax napisał(a):Zostaje BOK.
też już był i nic.
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 751
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez jarekt » 4 paź 2017, o 20:58

@24bis24, od pewnego momentu zarejestrowanie numeru przez Play24 i jednocześnie zaznaczenie opcji dodania numeru do konta powoduje takie właśnie problemy - w dodatku większość konsultantów Play (specjalistów) nie daje rady tego skorygować.

Kiedyś problem się rozwiązywało w taki sposób jak opisał @rudymax ale dobre się skończyło.

Pisałem jakiś czas temu, żeby się wystrzegać dodawania numeru do konta podczas rejestracji numeru ale na bank tego nie czytałeś (a może czytałeś ale zapomniałeś).

Dodam jeszcze, że od około tygodnia, może nawet 2 tygodni, odczuwam dziwne zmiany w systemach Play/RBM/Fakt (P4).
Robię dużo różnych rzeczy z numerami i odczuwam coś takiego jakby mocno zmieniano sprzęt i oprogramowanie w systemach P4 (niekoniecznie na szybszy), migrowano bazy danych między systemami, itp.
W efekcie całkowicie zmieniły się "timingi" bardzo wielu operacji (z różnych powodów ważne dla mnie) i muszę pewne rzeczy rozgryzać czy po prostu "zliczać" na nowo.

I już zupełnie jako off-top dodam, że odkryłem jakiś czas temu nieprawdopodobny błąd w systemach jednego z opów ale o tym chyba napiszę w osobnym temacie. Spadniecie z krzeseł.
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1266
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez Gregrin » 4 paź 2017, o 22:47

jarekt napisał(a):I już zupełnie jako off-top dodam, że odkryłem jakiś czas temu nieprawdopodobny błąd w systemach jednego z opów ale o tym chyba napiszę w osobnym temacie. Spadniecie z krzeseł.

Lubie takie smaczki :D Napisz przynajmniej jaki to op, niespodzianki nie zepsujesz ;)
Gregrin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2825
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez bobiwr » 5 paź 2017, o 07:31

24bis24 napisał(a): ...odkryłem jakiś czas temu nieprawdopodobny błąd w systemach jednego z opów ale o tym chyba napiszę w osobnym temacie. Spadniecie z krzeseł

Trzymamy za... słuchawkę. :shock:
bobiwr
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 472
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 14:33

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez Jestem_Janek » 5 paź 2017, o 16:08

Gregrin,
bobiwr,
Na "sposób" w PInK czekamy już parę miesięcy, więc nie spodziewajcie się cudów.
Jestem_Janek
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 125
Dołączył(a): 29 sty 2016, o 01:47

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez bobiwr » 5 paź 2017, o 18:46

Jestem tego świadomy. Stąd moje wielkie oczy....
Nie umniejszając oczywiście innych zasług kolegi jarekt.
bobiwr
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 472
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 14:33

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez 24bis24 » 5 paź 2017, o 19:42

jarekt napisał(a):@24bis24, od pewnego momentu zarejestrowanie numeru przez Play24 i jednocześnie zaznaczenie opcji dodania numeru do konta powoduje takie właśnie problemy - w dodatku większość konsultantów Play (specjalistów) nie daje rady tego skorygować.
Kiedyś problem się rozwiązywało w taki sposób jak opisał @rudymax ale dobre się skończyło.
ale...
przeniesienie numeru do Fakt kasuje błąd i bez problemu numer można dodać do konta lub utworzyć nowe.
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 751
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez 24bis24 » 19 paź 2017, o 16:04

mieliście może wczoraj problem z przedłużaniem GB pakietem 600 MB w PnkRWK?
miałem cały czas włączony aż do końca ważności pakietu do godziny 23.59.59.
musiałem skorzystać z Pakietu 2 GB aby uratować GB z nakrętek od coli.
po zakupie i aktywacji większego pakietu od razu pakiet za 5 zł zgasł i można było go aktywować.
Dodam, że nie mogłem skorzystać z mastercard i 500MB.
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 751
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez bobiwr » 19 paź 2017, o 19:11

Obawiam się, że to nie awaria lecz świadome naprawienie /czytaj uszczelnienie/ systemu.
bobiwr
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 472
Dołączył(a): 4 cze 2014, o 14:33

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez 24bis24 » 20 paź 2017, o 15:59

Czy da się włączyć pakiet danych kodem ussd podczas aktywnego jeszcze pakietu poprzedniego?
Chodzi konkretnie o 600MB za 5zł.
BOK poinformowało mnie, że jak najbardziej można a w przypadku niemożności aktywacji prosi o składanie reklamacji ponieważ to błąd systemu, możliwe to?
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 751
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez jarekt » 20 paź 2017, o 16:07

Cykliczny danego typu/rozmiaru możesz mieć tylko jeden.
Jednorazowych możesz włączyć ile chcesz choćby i 100 jednego dnia i tego samego rozmiaru/typu.
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1266
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez ign123 » 20 paź 2017, o 16:10

@24bis24: Kolego, przedłużyłeś już ważność GB pakietem 2 GB, więc może pod koniec jego ważności po prostu odpal cykliczne 600MB i problem z głowy (przy założeniu, że w regulaminie pakietu cyklicznego jest kumulacja środków, a tego nie sprawdziłem).
ign123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 183
Dołączył(a): 4 lis 2015, o 00:30

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez 24bis24 » 20 paź 2017, o 16:39

jarekt napisał(a):Jednorazowych możesz włączyć ile chcesz choćby i 100 jednego dnia i tego samego rozmiaru/typu.
ale np:
we Fresh Pakiet Internet 25MB 3,00 zł (możesz jeszcze włączyć 1) i brak cyklicznego po aktywacji
(możesz jeszcze włączyć 0) i wtedy już
kod ussd nie działa.
Wychodzi na to, że są wyjątki od tej reguły i kto jak kto ale konsultanci to powinni takie przypadki znać.
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 751
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez ign123 » 20 paź 2017, o 17:10

We Freshu możesz naprzemiennie używać pakietów za 3zł i za 7zł, średnio wychodzi 5zł/mies. (pomijam opłacalność tych pakietów) - ja tak robię.
ign123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 183
Dołączył(a): 4 lis 2015, o 00:30

Re: play- kolejna awaria kodow i wlaczania uslug?

Postprzez jarekt » 20 paź 2017, o 17:21

Ja oczywiście miałem na myśli pakiety 600MB/2GB/6GB i "normalne" taryfy.
Na Freshe trzeba zawsze brać dodatkową poprawkę (różne usługi/pakiety nie działają, albo działają ale inaczej itp.). Ale to powoli już problemy tylko tych którzy tam zostali.
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1266
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bartek07 i 15 gości