Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Burito » 18 paź 2017, o 08:26

Dzięki @asdaf o to mi chodziło. Pozdrawiam. Potestuję zasięg A2Mobile w miejscu, gdzie Play sobie wcale nie radzi.
Burito
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 21:16

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez aeroxd » 18 paź 2017, o 20:19

Czy kartę którą się zamawia za 10 zł może odebrać od kuriera inna osoba z rodziny?
aeroxd
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 128
Dołączył(a): 1 gru 2015, o 10:32
Model telefonu: Samsung GT-E1200R
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 18 paź 2017, o 20:24

Tu pewnie wiele zależy od kuriera.
Gdy ja zamawiałem i nie było mnie w domu to kurier zostawił wszystko mojej mamie, nie było problemów.
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3148
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez marcin19883 » 18 paź 2017, o 21:14

Jest sprawdzenie PESEL, ale to każdy kurier olewa. Czyli podczas rozmowy telefonicznej z kurierem mówisz, że ktoś z rodziny odbierze.
marcin19883
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 168
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez mekong » 18 paź 2017, o 22:45

Z uwagi na to, że A2 mi nie odpowiada na maile, mam pytanie. Chcę przenieść prepaida do A2. Na razie nie chcę włączać żadnego pakietów nielimitowanych. Jaki mnie obowiązuje wówczas cennik: 10 groszy za minutę (tzw. promocyjny), czy ten drugi, który mają w regulaminach- 18 groszy za min.?
mekong
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 24 sty 2017, o 22:20

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 18 paź 2017, o 22:46

Promocyjny.
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3148
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez as1as1 » 18 paź 2017, o 22:54

Czy można doładować konto przez stronę MamBonus.pl zakładka doładowanie telefonu. Podaje się numer telefonu i można wybrać operatora (plus).
Może ktoś doładował i może potwierdzić.
as1as1
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lip 2017, o 21:12
Model telefonu: LeEco X501
Sieć: Play, Virgin Mobile, Orange, a2mobile, RBM5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez xander21 » 18 paź 2017, o 23:36

Tak. Doładowania Plusa, są akceptowalne. :)
xander21
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1398
Dołączył(a): 17 maja 2013, o 18:41
Lokalizacja: Pomorskie
Model telefonu: Lumia 520, Xiaomi Redmi 2
Sieć: Play, Orange, Plus, T-mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Ricki1980 » 21 paź 2017, o 09:03

Zamierzam przenieść numer do A2 z Play. W domu mam zasięg Plusa w GSM 900, UMTS 900 i LTE 800. Pojawiły się tutaj informacje, jako by wstęp do LTE 800 był zabroniony, czy to prawda? Ile czasu może trwać pojedyncza rozmowa? W Play to 120 minut poza sieć, w T-Mobile na kartę 60 minut (co dla mnie czasami może być zbyt mało) nigdzie natomiast nie znalazłem informacji ile jest to w A2 Mobile. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Ricki1980
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 481
Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 15:03
Lokalizacja: Rawicz
Pochwały: 4
Model telefonu: Xperia Z1
Sieć: Play, Halonet

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez trecik » 21 paź 2017, o 12:20

trecik napisał(a):Chyba najbardziej brakuje mi smsów po rozmowie. Ciągle mi się wydaje, że znika mi gdzieś kasa. Jest jakiś sposób na darmowe dostanie się do bilingu? Trzeba się kontaktować z BOK? W cenniku widzę tylko "szczegółowy wykaz" za 25zł


W sierpniu pisałem (cytat), że chyba mi znika kasa z konta, no i właśnie potwierdzam. Co jakiś czas pobierana jest opłata za transmisję danych, mimo że od samego początku mam włączony Pakiet Internet. Cofając się do 15 września w historii połączeń, naliczyłem 3 opłaty po 1 grosz i kilka dni temu 5,20zł za 130MB transferu. Jestem pewny że w sierpniu też musiało to być kilka złotych, ale już tego nie widać w historii.

Powiedzcie mi, że to jakiś błąd, a nie ja nie doczytałem czegoś w regulaminie.
trecik
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 98
Dołączył(a): 16 kwi 2014, o 22:09

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 21 paź 2017, o 14:56

Złóż reklamację, ciekawe co odpowiedzą.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 1227
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez muchakk » 21 paź 2017, o 15:31

Mi dzisiaj przy aktywacji pakietu przez ich aplikacje pobrało kasę za niego, ale go nie aktywowało "Aktywacja pakietu nieudana :(". Za drugim razem już poszło normalnie. Reklamacje wysłałem do nich zobaczymy co odpiszą.

Swoją drogą odnoszę dziwne wrażenie, że strony mi się szybciej wczytują niż na karcie PLUS ABO.

W domu mam zasięg Plusa w GSM 900, UMTS 900 i LTE 800. Pojawiły się tutaj informacje, jako by wstęp do LTE 800 był zabroniony, czy to prawda?


Bzdura, lte800 działa normalnie. Masz dostęp do całej sieci PLUS'a i Aero2.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1000
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez WR841ND » 21 paź 2017, o 19:25

W domu mam zasięg Plusa w GSM 900, UMTS 900 i LTE 800. Pojawiły się tutaj informacje, jako by wstęp do LTE 800 był zabroniony, czy to prawda?


W 3G jest dostęp do 900mhz ale w LTE TYLKO B3 ( 1800Mhz )
Sprawdzone praktycznie ( zablokowane B3 reszta uruchomiona ) telefon sztywno trzyma 3G na wszystkich stacjach które mijam codziennie.
WR841ND
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 29 kwi 2017, o 21:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez muchakk » 21 paź 2017, o 19:36

Spróbuj wymusić samo lte800 i zobacz co wtedy będzie. To, że umts900 ma jakis dziwny priorytet u Ciebie jeszcze o niczym nie świadczy.

EDIT:

Przełożyłem karte a2mobile do tabletu gdzie mogę wymuszać konkretne pasma i potwierdzam to co napisałem wcześniej. Karta normalnie loguje się do LTE800 i transmisja danych działa normalnie.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1000
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez PawlusG » 22 paź 2017, o 15:05

Ricki1980 napisał(a): Ile czasu może trwać pojedyncza rozmowa? W Play to 120 minut poza sieć, w T-Mobile na kartę 60 minut (co dla mnie czasami może być zbyt mało) nigdzie natomiast nie znalazłem informacji ile jest to w A2 Mobile.

Tata sporo i długo rozmawia, po godzinie na pewno nie rozłącza :)
muchakk napisał(a):To, że umts900 ma jakis dziwny priorytet u Ciebie jeszcze o niczym nie świadczy.

UMTS900 ma wysoki priorytet, bo to pasmo własne Aero2.
muchakk napisał(a):Karta normalnie loguje się do LTE800 i transmisja danych działa normalnie.

Też mogę potwierdzić, że karta a2mobile loguje się do LTE800 oraz LTE2600 i internet bez problemu działa.
:)
PawlusG
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 324
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 21:06
Model telefonu: Honor 7 + Xiaomi Redmi 4X
Sieć: Orange + Orange + Aero2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bartek07 i 15 gości