Telekomunikacja jak na dłoni






Virgin Mobile w Polsce cz.3

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lordbyd » 6 paź 2017, o 21:59

@jarekt - dzięki nie zwracałem nigdy na to uwagi :) Na numerach, które "obsługuje" zawsze dokupowane są jakieś pakiety "półdarmo" a własny numer testuje od niedawna.
Przepraszam wszystkich zainteresowanych
lordbyd
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 245
Dołączył(a): 9 lut 2017, o 15:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: Nokia 6310i, Huawei Y5 II
Sieć: nju, T-Mobile

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez cyanoone » 18 paź 2017, o 11:21

Czy ktoś tam się dodzwonił ostatnio? Drugi raz próbuje I nic...
Plus-->Play (2015)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
cyanoone
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2595
Dołączył(a): 24 wrz 2013, o 18:54
Lokalizacja: Poddębice/Łódź
Pochwały: 63
Model telefonu: Xiaomi Mi4i
Sieć: Play Lajt

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez teldplp » 18 paź 2017, o 11:32

Zobacz na ich facebooka. Z tego co widzę po postach niezadowolonych użytkowników czas oczekiwania na konsultanta liczy się już w godzinach.
Rok temu zanim od nich ucekłem zdarzało się im odebrać tel w mniej niż pół godziny.
Widać nadal "w ostatnim okresie mamy zwiększoną liczbę telefonów" trwa w najlepsze ;)
teldplp
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 lip 2016, o 09:40

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez asd22 » 18 paź 2017, o 15:33

Próbowałem kilka razy się dodzwonić, bezskutecznie. Nie warto.
Ale nie o tym, miałem numer w tej sieci, dosyć długo, nie używałem go przez pewien czas, właściwie sobie leżał. Zapomniałem go doładować i został wyłączony.
Da się coś w tej sprawie zrobić? Przez maila piszą, że się nie da przywrócić. Nie rozumiem tego zupełnie ale ok. Kiedy ten numer może wrócić ponownie? W ostateczności mógłbym go kupić.
Spotkał się ktoś kiedyś z taką sytuacją?
asd22
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 12 lip 2014, o 15:37

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez MarekAG » 18 paź 2017, o 20:06

Tak. Jedyne co możesz zrobić to pogodzić się ze stratą numeru.

Za pół roku, może za rok, albo może i dwa powinien wrócić do puli. Ale prawdopodobieństwo, że akurat tobie uda się go kupić jest praktycznie zerowe.

Skoro przez 14 miesięcy nie doładowałeś konta to podejrzewam jednak, że ten numer nie był dla ciebie aż tak ważny. Daj sobie z nim spokój.
MarekAG
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 281
Dołączył(a): 23 kwi 2009, o 20:45
Lokalizacja: Gdynia/Tczew
Pochwały: 6

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez cyanoone » 18 paź 2017, o 20:20

Ja próbuje zarejestrować numer, którego simki nie jestem w stanie dokładnie zlokalizować. Zamówiłem duplikat i chciałem go zarejestrować (taki był plan). Na razie wysłałem parę maili i czekam.
Plus-->Play (2015)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
cyanoone
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2595
Dołączył(a): 24 wrz 2013, o 18:54
Lokalizacja: Poddębice/Łódź
Pochwały: 63
Model telefonu: Xiaomi Mi4i
Sieć: Play Lajt

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Ryszard Lubicz » 20 paź 2017, o 08:36

16.10 kurier odebrał dokumenty z podpisami o przeniesienie numeru do Virgin. Od tamtej pory cisza. Pisałem do biura obsługi, pisałem poprzez FB - zero jakiejkolwiek reakcji. Kilka razy dzwoniłem na infolinię - czekałem 25 minut, 30 minut na połączenie i nic. jak to ma tak wyglądać to chyba cofam ten wniosek.
Grażynko wybacz...
Ryszard Lubicz
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 616
Dołączył(a): 15 lut 2007, o 17:45
Lokalizacja: Sadyba, taksówka ,
Pochwały: 1
Model telefonu: telos
Sieć: rybacka

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez kovalskybobi » 20 paź 2017, o 09:05

chciał cwaniak zmienić sieć na 1 dzień by zyskać bonus z play i teraz płacze
kovalskybobi
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 98
Dołączył(a): 13 paź 2009, o 09:35
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Ryszard Lubicz » 20 paź 2017, o 09:11

Czy to zabronione?
Grażynko wybacz...
Ryszard Lubicz
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 616
Dołączył(a): 15 lut 2007, o 17:45
Lokalizacja: Sadyba, taksówka ,
Pochwały: 1
Model telefonu: telos
Sieć: rybacka

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Remington » 20 paź 2017, o 09:13

Jak się chce przeniesć na 1 dzień, to idzie się do salonu. Przeniesienie jest realizowane najczęściej już następnego dnia. Przećwiczone wiele razy.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 1227
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez kamil7777 » 20 paź 2017, o 09:15

Każdy może tak zrobić niektórym szkoda, kogo w takim przypadku to lepiej udać się do jakiegoś salonu i masz od ręki zabawa z kurierem to tydzień transferowy.
kamil7777
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 239
Dołączył(a): 9 maja 2017, o 18:49

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez asdaf » 20 paź 2017, o 09:39

kamil7777 napisał(a):zabawa z kurierem to tydzień transferowy
Albo i dwa. Do tego VM ostatnio się pogorszył z obsługą klientów.
Remington napisał(a):Jak się chce przeniesć na 1 dzień, to idzie się do salonu.

Ostatnimi czasy coraz trudniej znaleźć salon w którym mają karty sim dla przenoszących numer na kartę.
asdaf
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 476
Dołączył(a): 22 lis 2014, o 11:38

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Remington » 20 paź 2017, o 09:56

Od czerwca do Plusa i Playa prepaid przenosiłem 4 czy 5 numerów bez problemu. Raz kart brakowało w Plusie, kazali przyjść następnego dnia, ale zamiast czekać poszedłem do drugiego salonu.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 1227
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez R.Mandano » 27 paź 2017, o 13:10

Witam

Czy do VM - Fremium da się przenieść w jakimś salonie, czy mają tylko biuro wirtualne ?
R.Mandano
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 109
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 18:02
Lokalizacja: Poland
Model telefonu: E51
Sieć: Play-Orange-VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez 24bis24 » 27 paź 2017, o 13:52

R.Mandano napisał(a):VM - Fremium
na aktywnym starterze kodem włączasz Fremium :D
24bis24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 751
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bartek07 i 20 gości