Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kuczka76 » 16 paź 2017, o 11:59

Mam pytanie odnośnie odnawiania pakietu , mam ważny pakiet do 14 każdego miesiąca , czy to możliwe aby pakiet odnawiał się o godzinie 10;30 ? Myślałem że powinien o godzinie 0;00 w nocy z 14 na 15 danego miesiąca ....
kuczka76
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 106
Dołączył(a): 22 kwi 2011, o 14:17
Lokalizacja: Tychy
Model telefonu: Xiaomi Redmi 3 S
Sieć: Play

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 16 paź 2017, o 12:16

Pakiety są 31-dniowe, więc nie masz pakietów ważnych do 14-go, co miesiąc dzień odnowienia będzie albo stać w miejscu, albo przesuwać o 1 (a w lutym przesunie się aż o 3 dni).

W Plusie pakiety odnawiają się po upływie X godzin od włączenia (bo to pakiety 720-godzinne, czyli o tej godzinie, o której włączyłeś pierwszy raz). Nie wiem czy tak samo jest w a2m, liczę na głos kol. Patryk7588.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 1202
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez teldplp » 16 paź 2017, o 12:21

Wygląda na to, że pakiet aktywuje się co do minuty w "miesięcznicę" pierwszej aktywacji.
Pisałem o tym parę postów wcześniej, że mi przychodzą smsy o 3 w nocy!!! , bo wtedy sobie aktywowałem pakiet pierwszy raz, zaraz po przeniesieniu numeru do a2.
Na fejsie sugerowali mi deaktywować pakiet w ostatnim dniu ważności i aktywować następnego dnia o dogodnej porze.
Tak a2 rozwiązuje irytujące problemy użytkowników ;)
teldplp
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 lip 2016, o 09:40

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 16 paź 2017, o 12:24

Tak jak napisano wyżej, co do minuty.
Pakiety w Plusie nawet mają dokładną datę odnowienia pakietu zapisaną w info pod *136# oraz *121#.
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3090
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 16 paź 2017, o 12:27

Zgodnie z regulaminami a2m, pakiety są ważne 31 dni, a nie 744 godziny. Czyli zastosowanie powinien mieć art. 111 kodeksu cywilnego i pakiet powinien trwać do północy.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 1202
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez aeroxd » 16 paź 2017, o 22:02

Orientuje się ktoś czy można kartę a2mobile kupić za pomocą internetowego przelewu z Banku Spółdzielczego? Czy to jest szybki przelew czy zwykły? Dziękuję.
aeroxd
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 128
Dołączył(a): 1 gru 2015, o 10:32
Model telefonu: Samsung GT-E1200R
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Kompan » 17 paź 2017, o 01:21

SGB BANK SA/szybki przelew tradycyjny-brak księgowania online/,BANK BPS-GRUPA BPS/szybki przelew tradycyjny/,Banki Spółdzielcze/płatność online-księgowanie online/,PBS BANK/płatność online-księgowanie online/.
Kompan
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 149
Dołączył(a): 2 sie 2016, o 23:44

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Burito » 17 paź 2017, o 08:41

Witam kupiłem wczoraj startem A2Mobile i mam kilka pytań:

1. Rozumiem, że sieć działa cały czas w roamingu? (przy kreskach zasięgu mam "R");
2. jak to jest z tymi doładowaniami np. w sklepach Żabka? Podaję nr i oni mi automatycznie doładowywują? Czy dostaję kod tzw. zdrapkę?
Burito
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 68
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 21:16

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez grzegi » 17 paź 2017, o 11:42

Burito napisał(a):Witam kupiłem wczoraj startem A2Mobile i mam kilka pytań:

1. Rozumiem, że sieć działa cały czas w roamingu? (przy kreskach zasięgu mam "R");
2. jak to jest z tymi doładowaniami np. w sklepach Żabka? Podaję nr i oni mi automatycznie doładowywują? Czy dostaję kod tzw. zdrapkę?

Działają na zasięgu Plusa i nadajnikach aero2, stąd ten roaming.
grzegi
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 655
Dołączył(a): 17 lis 2010, o 01:09
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 2
Model telefonu: Honor 8
Sieć: nju

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez TomLee » 17 paź 2017, o 12:07

Burito. Po co bawić się w chodzenie do żabki? Nie lepiej zasilić nr przez stronę dowolnego banku wybierając jako operatora plus na kartę? Tak jest najprościej.
TomLee
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 134
Dołączył(a): 29 cze 2017, o 10:49
Model telefonu: Moto E, Samsung B2100
Sieć: a2mobile, Orange

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 17 paź 2017, o 12:31

Dobrą sprawą byłaby możliwość zarejestrowania karty przez internet dla osób które posiadają BDI. Sam bym pewnie do testów skorzystał wtedy z ich usług.
Po co podawać znowu dane skoro i tak je mają bo do zamówienia darmowego internetu były potrzebne.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2532
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK lyca rbm5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Burito » 17 paź 2017, o 12:37

TomLee napisał(a):Burito. Po co bawić się w chodzenie do żabki? Nie lepiej zasilić nr przez stronę dowolnego banku wybierając jako operatora plus na kartę? Tak jest najprościej.


To wiem ale to ma być dla mojego szwagra, który jest na "bakier" z przelewami online :)

Jak wygląda wtedy doładowanie z takiej np. Żabki? Kod zdrapka czy bezpośrednio doładowywuje się podany nr telefonu?

A jak z odnowieniami pakietu czy odbywa się to automatycznie czy samemu trzeba co miesiąc klikać jakiś kod?
Burito
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 68
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 21:16

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez przemekamag » 17 paź 2017, o 12:44

Niech szwagier doładuje np za 100 zł. potem włączy pakiet który chce i on się będzie sam odnawiał.
przemekamag
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 maja 2017, o 15:34

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Burito » 17 paź 2017, o 12:48

I o to mi chodziło czyli same się będą automatycznie odnawiać.
Burito
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 68
Dołączył(a): 9 lip 2017, o 21:16

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez asdaf » 17 paź 2017, o 19:57

Burito napisał(a):Jak wygląda wtedy doładowanie z takiej np. Żabki?
Podchodzisz do kasy i mówisz:"Poproszę doładowanie telefonu w sieci Plus za X zł" Sprzedawca drukuje z kasy jakby paragon z kodem. Na klawiaturze telefonu wpisujesz *123*kod# i zielona słuchawka.

Strona z kodami pakietów https://a2mobile.pl/kody-aktywacyjne
asdaf
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 476
Dołączył(a): 22 lis 2014, o 11:38

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: 24bis24, michcio123 i 20 gości