martin87 pisze:
Stosują, większość operatorów oferuje nielimitowane LTE w limicie 100GB, a potem prędkość jest obniżana do 8kbps. W jednej z ofert była obniżana do 10Mb/s, a po wykorzystaniu drugiego limitu była zbijana do 1Mb/s. Oferta T-Mobile miała być tym prawdziwym no limitem.
Piszesz o "maśle maślanym", do września były dostępne 2 oferty LTE bez limitu: T-Mobile MAX za 79,99zł i Plus LTE bez limitu (pierwsza z reguły brała na klatę nawet największych "ssaków", druga działa różnie/bez zasad-z reguły po kilkuset GB tnie gwałtownie prędkość połączenia). Skoro T-Mobile się zdecydował na takową ofertę tzn. że wie co robi (poprzedniej również sprzedano tysiące, także jest statystyka/raporty...), o reszcie nawet nie warto pisać bo to są oferty limitowane.
martin87 pisze:
W regulaminie usług T-Mobile masz zapis 9.2 o możliwości zwolnienia do 16kbps, potwierdza to także sam BOK tej firmy.
Szukasz "dziury w całym" (jak się okazało że wina kiepskiego działania usługi leży jednak po stronie zastosowanego modemo-routera), taki zapis jest/zapewne będzie w innych ofertach-bo lejek 16kbps może zostać użyty nawet do klienta który zużyje przysłowiowe 16GB-ale ma zainfekowany szkodliwym oprogramowaniem komputer który zaraża inne jednostki w sieci/zagraża sieci operatora.
martin87 pisze:Jakby było że od 500GB/msc i wyżej to bym sobie nawet głowy tym punktem nie zawracał. Takich no limitów już było wiele.
Takie zapisy są bezsensowne-bo sztucznie napędzają ruch w sieci, tu nie ma nawet co "trzepać piany" , jedni zużyją mniej, inni więcej, a tych co przesadzą trochę się przytnie (nie do kbps) i po sprawie. Dziś taka oferta to żadna nowość, jest za to bardzo atrakcyjna cenowo i z bdb sprzętem (B525).
lordbyd pisze: jak uzyskałeś takie menu serwisowe na ruterze DWR-921. Mam taki z brandem T-Mobile i takiego menu nie znalazłem
Tj. inna wersja tego sprzętu DWR-921E z Plusa- 2xLAN, modem cat.4 do 150Mbps, jedno wejście antenowe, w zasadzie inny sprzęt-nie wiem czemu utrzymali podobne nazewnictwo.
lordbyd pisze:
Odnośnie tego rutera - działa mi bardzo dobrze - nie mam (na szczęście) z nim żadnych problemów.
Tego Twojego chyba jest najwięcej szt. w sieci (sprzedawany od 4 lat), nawet jak komuś coś szwankuje-to można spróbować zmienić na inny soft (dostępne są różne wersje). Mój również działa bardzo stabilnie (ostatnio z kartą Orange miał prawie 1000h status sesji), pobiera bardzo mało energii. Mogę go polecić jeżeli ktoś ma okazję kupić w dobrej cenie z rynku wtórnego, ma dostępne tylko jedno pasmo LTE (największa wada-brak wyboru konkretnej częstotliwości, przy zakupie od operatora zdecydowanie odradzam). W tej ofercie zdecydowanie brać B525.