Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez ja.michal » 21 wrz 2017, o 19:08

Orientuje się ktoś jak tam apka na iOS? Będzie coś?
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2166
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez goral2099 » 21 wrz 2017, o 19:14

Zdarza się, że mimo rozłączenia w apce do VoWiFi i jej zminimalizowania, zostaje systemowy dialer z napisem wybieranie i trzeba drugi raz czerwoną zsuchawkę wcisnąć. Poza tym po wyłączeniu/utracie WiFi i ponownym włączeniu, czasem apka nie chce się automatycznie połączyć - trzeba ręcznie. Nie jest to natywne więc niedogodności drobne są, ale lepsze to niż nic.:)
goral2099
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1231
Dołączył(a): 16 lip 2013, o 14:39
Lokalizacja: GD/SWD
Pochwały: 8
Model telefonu: ASUS ZENFONE 3 ZOOM S, GPD G5A
Sieć: Play, Lycamobile, BDI, OFnK

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 21 wrz 2017, o 19:25

ja.michal napisał(a):Orientuje się ktoś jak tam apka na iOS? Będzie coś?

Podobna ta strona działa w przeglądarce dokładnie jak aplikacja:
https://moje.a2mobile.pl
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3093
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez goral2099 » 21 wrz 2017, o 20:13

Jak, najszybciej, przerejestrować kartę A2 na inną osobę?
goral2099
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1231
Dołączył(a): 16 lip 2013, o 14:39
Lokalizacja: GD/SWD
Pochwały: 8
Model telefonu: ASUS ZENFONE 3 ZOOM S, GPD G5A
Sieć: Play, Lycamobile, BDI, OFnK

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez ja.michal » 21 wrz 2017, o 21:28

Patryk7588 napisał(a):Podobna ta strona działa w przeglądarce dokładnie jak aplikacja:
https://moje.a2mobile.pl

OK, dzięki. :)
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2166
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez klaus » 21 wrz 2017, o 23:04

Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?
klaus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 23:32

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kemsinenu » 22 wrz 2017, o 00:16

klaus napisał(a):Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?

Podobno trzeba skontaktować się z BOK przez email w tej sprawie.
kemsinenu
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 17 sie 2017, o 22:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez muchakk » 22 wrz 2017, o 00:31

klaus napisał(a):Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?


Ja sie normalnie zalogowałem... :)
muchakk
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 997
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez zolvio » 27 wrz 2017, o 00:40

Po przeniesieniu numeru do a2mobile (zabierałem z Klucza) miałem dosyć ciekawą awarię. Mianowicie wszystko działało w a2mobile z wyjątkiem doładowania - przychodziły sms z 119119 (powiadomienia od klucza) ze stanem konta w wysokości kwota doładowania + te grosze co im zostawiłem na koncie. Sytuacja absurdalna, usunięcie usterki zajęło prawie miesiąc - zgłoszenie i kontakt e-mail i BOK. Sytuacja została w końcu usunięta, w ramach rekompensaty dostałem +10 zł oraz pakiecik nielimitowane wszystko.
Podsumowując - myślę, że obsługa klienta w a2mobile jest w porządku, warto spróbować korzystania z ich usług.
Z minusów - zauważyłem, że szybkość internetu w promocji "Rozdajemy Gigabajty" jest wyraźnie niższa niż w a2mobile czy w płatnych pakietach aero2 uruchamianych na karcie BDI.
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
zolvio
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 133
Dołączył(a): 15 gru 2009, o 22:04
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 6
Model telefonu: Huawei Y360, Nokia 6021
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez klaus » 29 wrz 2017, o 12:23

kemsinenu napisał(a):
klaus napisał(a):Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?

Podobno trzeba skontaktować się z BOK przez email w tej sprawie.


Dział techniczny od tygodnia walczy z problemem, jak widać jest to jeszcze chyba wersja beta.
klaus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 23:32

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Hohopitan_1980 » 30 wrz 2017, o 10:40

Przeniosłem numer właśnie do A2M. Tylko mam mały problem techniczny. Nie mogę nawiązać połączenia z jednym numerem. Sprawdzałem na dwóch aparatach i wychodzi na to, że problem jest po stronie operatora. W drugą stronę połączenia normalnie przychodzą z tego numeru. Myślałem, że to jest problem na styku A2M - Play, ale niestety z innym numerem w Play rozmawiałem. Nie wiem, czy to jest jednostkowy numer na który nie mogę się połączyć, czy jest pula takich numerów.
Biuro Obsługi Klienta chyba tylko w dni robocze pracuje.
Miał ktoś taki problem?
Hohopitan_1980
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 58
Dołączył(a): 30 mar 2012, o 17:37
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwały: 1
Model telefonu: Nokia Asha 206 Dual Sim
Sieć: Play - Orange

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez krystian76 » 30 wrz 2017, o 13:13

też tak miałem jak byłem w a2m z jednym numerem nie mogłem się dodzwonić przeszedłem do plusza i wszystko teraz w porządku

Wysłane z mojego Z2 Plus przy użyciu Tapatalka
krystian76
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 sie 2017, o 20:10

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Blank » 30 wrz 2017, o 15:57

@hohopitan_1980 - przenosiłeś z play lub innych operatorów opartych na tej protezie?

Jeśli tak, to norma. Po 24 godzinach od przeniesienia się powinno ustabilizować. Jak nie, zgloś się do a2. Spróbuj też zadzwonić do play i dodać zgłoszenie techniczne. Prawdopodobnie spróbują się ciebie olać, ale warto spróbować.
Nieważne gdzie przeniesiesz - bardzo często przechodząc z play, jakieś problemy się pojawiają. Czy to t-mobile, orange, plus czy inny operator. Parodia, a nie operator (mowa o play)
Blank
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2470
Dołączył(a): 2 lut 2011, o 23:35
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 60
Model telefonu: LG F60
Sieć: Orange Free na karte MNP [28 PLN], A2mobile, Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez p2225 » 30 wrz 2017, o 16:27

Ostatnio coś karta świruje. Wystarczy, że przez chwilę telefon straci zasięg własny i wskakuje do niemieckiej sieci Vodafone i siedzi w niej do usranej śmierci. Wybór ręczny Plusa - "brak dostępu". Uruchamiam ponownie telefon - wskakuje Plus na paręnaście sekund, znika zasięg, pojawia się nazwa sieci "a2mobile" z 2 kreskami zasięgu, a następnie zasięg znowu znika. Drugie uruchomienie i w końcu działa. No tyle problemów nie miałem z Play'em na wymuszonym roamingu Plusa... Jest jakiś sposób na całkowite wyłączenie roamingu zagranicznego?
LTE2600+LTE1800:
Obrazek
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3983
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Gregrin » 30 wrz 2017, o 17:11

p2225 napisał(a):Wystarczy, że przez chwilę telefon straci zasięg własny i wskakuje do niemieckiej sieci Vodafone i siedzi w niej do usranej śmierci.

Przecież a2 ma apke w której jeszcze niedawno trzeba było przełączyć ręcznie na roaming żeby w ogóle działało za granica. Zautomatyzowali to (jak w każdej innej sieci)?? Bo info dalej jest na końcu tej podstrony https://a2mobile.pl/konfiguracja
Gregrin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2814
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: 24bis24, adijos93 i 21 gości