Telekomunikacja jak na dłoni






HD Voice

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 21 wrz 2017, o 12:55

VOLTE działa bez brandu?
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 21 wrz 2017, o 12:58

Oczywiście. Zarówno VoLTE jak i VoWiFi. Mówimy o Samsungu, na Galaxy S6, S7,S8, A3 2017, J3 2017, J5 2017, J7 2017. HD voice w 3G i 2G też.
To wszystkie Samsungi, które sam sprawdziłem. Być może jeszcze na innych też działa.
Warunek: polski soft niebrandowany XEO.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3080
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice

Postprzez muddy » 21 wrz 2017, o 13:51

Jutro będę miał okazję sprawdzić A5 2017, na 99% będzie działać (ustawienia w oprogramowaniu są).
MM
muddy
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 190
Dołączył(a): 29 sie 2005, o 16:29
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 1
Model telefonu: Samsung S7 Edge Duos
Sieć: Orange abo + T-Mobile abo biz

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 21 wrz 2017, o 15:28

Niebrandowany soft tylko na samsungach działa? Kozien to volte działa ci w nju?
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 21 wrz 2017, o 15:41

Co do niebrandowanego softu - wiem tylko o Samsungu.
Tak, VoLTE działa zarówno w nju jak i w Orange. Jak działa, bo obecnie drugi tydzień mają awarię usługi :-D
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3080
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice

Postprzez Mixiorek » 21 wrz 2017, o 15:48

E tam drogie Misie Pysie. Działa też na dowolnym iPhonie :mrgreen:
Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2669
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 21 wrz 2017, o 15:50

@Mixiorek - mówimy o smartfonach, a nie o drogich zabawkach :-D
;-)
PS. Dowolnych? Na moim iPhone 5 nie chciało działać :lol:
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3080
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice

Postprzez Mixiorek » 21 wrz 2017, o 16:01

Faktycznie! iPhone'y 3 i 4 też nie mają :P
Bądźmy poważni. Który telefon z androidem z 2013 roku ma obsługę VoLTE? :-)
Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2669
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 21 wrz 2017, o 16:22

Galaxy S4 na przykład ma :-D
No dobra. Wiem, że nie w polskich sieciach, ale tak się tylko przekomarzam, skoro napisałeś, że działa na dowolnym iPhone :-P
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3080
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 21 wrz 2017, o 16:27

Ciekawe dlaczego volte nie działa na Xiaomi skoro na innych działa bez brandu?
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 21 wrz 2017, o 16:29

Bo żeby działało na telefonie bez brandu, to w software muszą być zawarte specyficzne ustawienia operatora. Samsung takie ustawienia ma, bo otrzymał je od Orange wraz z softem brandowanym. Dlatego jako producent mógł je również wrzucić do softu XEO niebrandowanego.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3080
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 21 wrz 2017, o 16:33

Czyli teoretycznie możnaby wyciągnąć z softu samsunga i wykorzystać je w innym telefonie.
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 21 wrz 2017, o 16:42

Nie wiem. Niektóre ustawienia mogą być specyficzne tylko dla danego producenta.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3080
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice

Postprzez Eryk42 » 21 wrz 2017, o 16:57

muddy napisał(a):Jutro będę miał okazję sprawdzić A5 2017, na 99% będzie działać (ustawienia w oprogramowaniu są).


Byłbym wdzięczny za info ;D
Eryk42
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 90
Dołączył(a): 10 lis 2013, o 22:42
Pochwały: 2

Re: HD Voice

Postprzez case » 21 wrz 2017, o 19:57

VoLTE działa w A5 (2017) i tylko wtedy jest znaczek HD w trakcie rozmowy, przy wyłączonym VoLTE tego znaczka nie ma, co pewnie nie oznacza ze nie ma HD Voice, ale nie wiem jak sprawdzić :)
case
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 23 cze 2009, o 08:42
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Model telefonu: Samsung A5 [2017]
Sieć: nju abo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości