Telekomunikacja jak na dłoni






HD Voice

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: HD Voice

Postprzez marcin19883 » 5 wrz 2017, o 19:26

kiltel napisał(a):Też sobie nie mogę tego wyobrazić. Może jest ktoś na forum kto również posiada redmi note 3 pro se i potwierdzi moje podejrzenia?
Ściągnij najnowszy rom fastboot i go na czysto zainstaluj z opcjami wipe all.
Testuj potem wgraj xiaomi.eu rom
marcin19883
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 146
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 5 wrz 2017, o 20:49

McCm napisał(a):Ja mam Redmi Note 3 Snapdragon i Redmi Note 4 też Snap i połączenia pomiędzy nimi są realizowane w HD Voice, co potwierdza aplikacja Network Signal Guru.

Czyli jest jakaś nadzieja. Napisz mi jaki masz rom na redmi note 3?
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez McCm » 5 wrz 2017, o 21:34

kiltel napisał(a):
McCm napisał(a):Ja mam Redmi Note 3 Snapdragon i Redmi Note 4 też Snap i połączenia pomiędzy nimi są realizowane w HD Voice, co potwierdza aplikacja Network Signal Guru.

Czyli jest jakaś nadzieja. Napisz mi jaki masz rom na redmi note 3?
Global Dev
McCm
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 159
Dołączył(a): 25 paź 2007, o 18:37
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 6
Model telefonu: HTC
Sieć: Play

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 5 wrz 2017, o 21:37

Najnowszy dostępny Global dev napisz może jaki numer? Jak po 22 dziś wrócę do domu to też wgram i sprawdzę bo aktualnie mam wgrane miui polska.
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 6 wrz 2017, o 07:57

Wczoraj do późnej nocy wgrywalem romy i dzwoniłem na numer 12345 lub infolinie orange 510 100 100 aby sprawdzać jakość dźwięku. Najpierw wgrałem lineageos 14.1 na nim programator sygnał guru pokazywał tylko kodek AMR czyli brak hd voice potem wstałem rok dzieciom remis i to samo brak hd voice. Czyli chyba jednak te dni note 3 (kate) nie ma hd voice.
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez harys » 6 wrz 2017, o 08:10

Przez dwa ostatnie lata zjadłem żeby na xiaomi, miałem w rękach kilkanaście modeli, nieraz na dłużej bo kupowałem dla rodziny, sam też miałem już prywatnie prawie 10szt.
Telefony wspierają HD voice, ale na niektórych wersjach nawet xiaomi.eu to nie działa. Robisz aktualizacje za tydzień i już działa znowu. Tak że poprostu trzeba wrzucić sobie twrp i testować różne Romy, czy to global stable, Dev czy xiaomi.eu
Trzeba pamiętać że przejście że stable na dev można zrobić bez utraty danych. W drugą stronę konieczne jest full wipe bo crashuje się praktycznie wszystko.
harys
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 669
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 6 wrz 2017, o 08:16

@kiltel - nie dzwoń na infolinię itp bo tu z kodekiem jest loteria. Dzwoń na drugi numer w obrębie sieci, który ma pewną, sprawdzoną obsługę HD. I najlepiej w zasięgu 3G. W 2G zdarzają się pojedyncze w skali kraju stacje bez HD Voice.
Słownik chyba w tym telefonie też nienajlepszy ("wstałem rok dzieciom remis") :-D
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3086
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Re: HD Voice

Postprzez kiltel » 6 wrz 2017, o 08:51

Wczoraj w nocy nie chciałem nikogo budzić wiec dlatego infolinia :) teraz włsnie wracam do miuipolska. Zeby ktos kto ma redmi note 3 (kate) napisał dokładnie jaki rom ma i dziala mu hd voice byłoby łatwiej. Czy wie ktoś czy w menu serwisowym xiaomi można sprawdzić jaki kodek jest używany podczas rozmowy?
kiltel
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 76
Dołączył(a): 30 gru 2005, o 23:17
Lokalizacja: Kurpiowszczyzna
Pochwały: 1
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Sieć: Nju mobile

Re: HD Voice

Postprzez adam_m » 6 wrz 2017, o 13:28

To ja się dołączam do prośby, żeby ktoś kto ma redmi 3 (nie note) z działającym hd voice napisał jaki rom posiada. Jedyny rom na którym u mnie działa to 7.1.3.0. Ostatnie dev i stable, zarówno global jak i xiaomi.eu - hd voice brak.
adam_m
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 6 wrz 2017, o 12:34

Re: HD Voice

Postprzez harys » 6 wrz 2017, o 14:06

7.1.3.0 to od tego gościa z Tajwanu co mozna było wrzucić przez miflash bez odblokowania bootloadera?
harys
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 669
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: HD Voice

Postprzez adam_m » 6 wrz 2017, o 14:22

harys napisał(a):7.1.3.0 to od tego gościa z Tajwanu co mozna było wrzucić przez miflash bez odblokowania bootloadera?

MIUI v7.1.3.0.LHPCNCK MultiLanguage Pre-rooted & Xposed - ROM dla zablokowanego bootloadera, ładowany przez miflash (opisany jako: Multilanguage ROM modded by @ViAlexSt - based on Xiaomi.eu rom xposed framework created by @SolarWarez).
adam_m
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 6 wrz 2017, o 12:34

Re: HD Voice

Postprzez harys » 6 wrz 2017, o 14:25

No dokładnie, jeden z lepszych softów na ten telefon. Miałem go kilka miesięcy w 2016 roku
harys
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 669
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: HD Voice

Postprzez marcin19883 » 20 wrz 2017, o 16:55

Na romach typu lineageos czy aosp jest hd voice w 2g/3g. Na każdym moim xiaomi. Mam redmi 2 i note 4x
marcin19883
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 146
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41

Re: HD Voice

Postprzez Eryk42 » 21 wrz 2017, o 11:27

Czy ktoś może mi potwierdzić działanie HD Voice w A5 2017 zarówno w 3G jak i 2G?
Eryk42
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 90
Dołączył(a): 10 lis 2013, o 22:42
Pochwały: 2

Re: HD Voice

Postprzez kozien70 » 21 wrz 2017, o 11:43

Co prawda nie A5, ale miałem parę dni temu A3 2017 XEO bez brandu - działa VoLTE, VoWIFi, HD Voice w 3G i 2G.
Przypuszczam, że w A5 będzie podobnie.
Obrazek
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3086
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S7 Edge Duos, Lumia 950
Sieć: W4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości