Podejście do przedłużenia umowy na starych zasadach nieudane. Salon nie był w stanie przedstawić oferty ani połączyć z DUK, ponieważ jest więcej niż 60dni do zakończenia umowy. Dzwoniąc na *220 otrzymaliśmy słabą ofertę: 29,90zł + 5,99zł = 35,98zł za nielimitowane komórki, stacjonarki, sms, mms i 3GB internetu na 20 miesięcy.
W związku z informacją o nowych taryfach, tydzień temu wysłałem wypowiedzenie pomimo że umowa kończy mi się dopiero za 3 miesiące 28 listopada, wczoraj otrzymałem telefon z BOK z informacją o przyjęciu mojej rezygnacji i zapytanie czy zechciałbym wysłuchać jeszcze oferty jaka jest dla mnie przygotowana w związku ze złożoną rezygnacją, na co wyraziłem chęć po czym połączono mnie z odpowiednim działem gdzie zaproponowano mi abonament wspólny 115,98zł z rabatem 20% na abonament + 5zł rabatu na ratę na telefon i dodatkowo rozmowy na stacjonarne za 0zł, po dłuższej rozmowie w której poinformowałem że miesiąc temu składano mi propozycje z 30% rabatu na abonament i konsultacji konsultantki z kierownikiem otrzymałem rabat 30% na abonament, stacjonarne i pakiet europa gratis + 5zł rabatu na telefon. Ze względu że korzystam z rabatu Orange Open Extra którego od jutra nie ma być już dostępnego zdecydowałem się na przedłużenie umowy na możliwie najdłuższy okres czyli 36 miesięcy w związku z tym warunki przedłużenia wyglądają następująco
- umowa na 36 miesięcy
- abonament Smart Plan Głowny LTE 115,98
- rabat 30% na abonament na 36 miesięcy
- stacjonarne gratis
- pakiet europa gratis
- rabat Orange Open Extra 42,5zł
- rabat 5zł na ratę za telefon przez 24 miesiące
- telefon LG K10 2017 za 7zł/m-c od 1-24m-ca i 12zł/m-c od 25-36m-ca
ostatecznie cena abonamentu Smart Plan Wspólny LTE za 3 numery wychodzi 10,19zł + 7zł raty za telefon przez pierwsze 24 miesiące a przez pozostałe 12 miesięcy rata za telefon 5zł wyższa.