Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kamil7777 » 22 sie 2017, o 16:16

Mnie też drażni głównie zasięg nie wiem jak to wydała w innych miejscach, np w mieście nie ma problemu z zasięgiem ale kilka 5-7 km od miasta totalny brak, inne sieci dużo lepiej sobie z tym radzą mieszkam w mazowieckim więc nie powinno być takich dziur w zasięgu...
kamil7777
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 231
Dołączył(a): 9 maja 2017, o 18:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez negra » 22 sie 2017, o 21:47

Ja mieszkam w dzielnicy oddalonej od dużego miasta 8 km i od czasu przejścia do a2 nie miałem żadnych problemów z zasięgiem , jakością rozmów telefonicznych , czy transferem danych LTE. Poprzedni operator Virgin Mobile tego mi nie zapewniał więc go opuściłem i jestem teraz zadowolony z usług obecnego operatora.
negra
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 310
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 17:21
Lokalizacja: Polska
Model telefonu: Honor 8
Sieć: A2Mobile , Klucz Mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jutek » 22 sie 2017, o 22:56

Luks napisał(a):Ja już powoli mam serdecznie dość tej sieci.
Od niedawna blokują numer na jakiś czas. Rozmów trochę jest, ale bez przesady.
Nie podam dokładnie, bo... brak billingu.


Możesz dokładniej to opisać? To znaczy blokują numer pod pretekstem rzekomego generowania sztucznego ruchu i musisz do nich dzwonić, żeby odblokowali? Blokują i sami odblokowują po kilku godzinach?
jutek
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 114
Dołączył(a): 8 lis 2014, o 04:56

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kamil7777 » 22 sie 2017, o 23:03

Mój główny numer obecnie to a2 "lecz stwierdzam zdecydowanie podróżując po całej Polsce że plus ma największe dziury w zasięgu
kamil7777
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 231
Dołączył(a): 9 maja 2017, o 18:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez zwariowany.kurczak » 22 sie 2017, o 23:30

jutek napisał(a):
Luks napisał(a):Ja już powoli mam serdecznie dość tej sieci.
Od niedawna blokują numer na jakiś czas. Rozmów trochę jest, ale bez przesady.
Nie podam dokładnie, bo... brak billingu.


Możesz dokładniej to opisać? To znaczy blokują numer pod pretekstem rzekomego generowania sztucznego ruchu i musisz do nich dzwonić, żeby odblokowali? Blokują i sami odblokowują po kilku godzinach?



jeśli po pierwszej wtopie - nie odczepili się z tym, napisz REKLAMACJĘ oraz kopie do UKE, weź darmo billing i niech się określą... przy ok. 3ooo min nie powinni blokować... + baja jak to sami się reklamują że nie ma limitu... a ty tylko szary Kowalski i Ci trują... nagle będzie w systemie zaznaczenie "nie wkurzać i tyle"....
zwariowany.kurczak
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 455
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Traker » 23 sie 2017, o 09:44

Kod: Zaznacz cały
Liczba dni po jakich numer zostanie przeniesiony do sieci A2MOBILE, liczony od dnia otrzymania przez Operatora prawidłowo podpisanych dokumentów


Wydaje mi się że źle sprecyzowali pytanie odnośnie przeniesienia numeru. Nie wiadomo w jakim terminie zjawi się kurier, czy będzie to na następny dzień czy też za trzy. Dlatego też powinna tam się pojawić konkretna data z przeniesieniem.

Aktualizacja:
Rozmawiałem z BOK i potwierdzają moją teze :-)
Trzeba wpisać 1 najlepiej i dopisać w uwagach termin przeniesienia.
Obrazek
Traker
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 52
Dołączył(a): 31 sty 2010, o 15:43
Lokalizacja: Białystok
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 4
Sieć: Orange, VM, RBM, A2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez tomik0 » 23 sie 2017, o 14:53

Da sie łatwo przeniesc numer z areo2 (BDI) na a2mobile ?
tomik0
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): 8 paź 2015, o 10:23

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 23 sie 2017, o 14:57

Nie da się.
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2893
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: Samsung Galaxy S7
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez adik » 23 sie 2017, o 17:35

ja bym do tego dodał że tego numeru nigdzie nie da się przenieść nie tylko do a2mobile.
Obrazek
adik
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 907
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 16:35
Lokalizacja: Nowhere
Pochwały: 2
Sieć: RBM

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez marcinek243 » 23 sie 2017, o 18:13

A jaki sens takiej operacji skoro karty Aero2 nie mają dostępu do sms/połączeń? Takie karty mają w ogóle przydzielony jakiś nr telefonu?
Obrazek
marcinek243
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1390
Dołączył(a): 1 kwi 2012, o 21:33
Lokalizacja: Nowa Sól
Pochwały: 9
Model telefonu: Xperia M5
Sieć: Duzo tego ale glowny to Play

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez green90000 » 23 sie 2017, o 19:32

Mają, numeracja 884 4xx xxx, ale wszystko poza transmisją danych jest zablokowane.
green90000
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 14 kwi 2016, o 17:33

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez VIP-Card » 23 sie 2017, o 19:50

Szkoda, że taka ładna numeracja marnuje się na BDI. W połączeniu z prefixem +48 można by tu próbować ustrzelić kilka ciekawych numerów.
Złote numery na sprzedaż m.in. 722 422 422
VIP-Card
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika
 
Posty: 253
Dołączył(a): 21 sie 2012, o 13:17
Lokalizacja: Poznań

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez adacomp » 23 sie 2017, o 20:18

Posiadam BDI od września 2011 i już mam drugą sim - słynna wymiana w 2012 roku była wtedy i nie mam na swojej zapisanego jakiegokolwiek numeru w SIM - wiem że na niektórych kartach W4+MVNO opy zapisują takie dane w sekcji mój numer.
O dziwo jest zapisane centrum SMS na karcie ale nie możńa z niej wysyłać przecież SMS.

Jak i gdzie można uzyskać takie info o numerze BDI ?
adacomp
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 386
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Virgin Orange A2 Plush TM

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez mati33 » 23 sie 2017, o 22:48

W jaki sposób najbezpieczniej uruchomić ROAMING w telefonie przed wyjazdem za granicę?
mati33
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 17 maja 2017, o 11:04

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez adacomp » 23 sie 2017, o 22:57

Roaming jest uruchomiony domyślnie na każdej karcie a2mobile.

https://a2mobile.pl/konfiguracja

https://a2mobile.pl/kody-aktywacyjne
adacomp
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 386
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Virgin Orange A2 Plush TM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: MARCEL17101980 i 16 gości